Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nagahelmic
    Hmm koukám že většina lidí tu má negativní názory.To asi nikdo z nich nezkoušel hrát multiplayer s kamárádama.Jinak by věděli, že stojí za starou bačkoru, která někdy funguje a někdy zase ne.Kdy čas zprovozňování byl 2x delší než celý hraní.
  • Jo, na todlě se super těšim *4*
  • Jednou jsem se už ptal ale stejně. Ví někdo jak to bude u této edice s češtinou (jestli někdo přeloží i dodatečný obsah, nebo jestli půjde aplikovat alespoň čeština stávající)? BG je pro mě srdcovka už asi 12 let ale v angličtině bych si ji nedokázal zahrát.
    • madmanito
      Na češtině pro dodatečnej obsah se pracuje,ale do vydáni se to prej asi nestihne...
  • Dosahnut takmer rovnaky vysledok len s pomocou free modov nie je vobec komplikovane:
    1) nainstalovat BG1 + BG2 s datadiskami
    2) stiahnut BGT, ktory plne automaticky prehodi BG1 do BG2 grafiky (pripadne pouzit tutu)
    3) Doplnit zopar "must have" modov - fixpack, tweakpack, NPC project, widescreen.. vsetky su http://forums.gibberlings3.net/index.php?app=downloads v "top downloads", instalacia je velmi jednoducha, treba len zadat cestu do zlozky s hrou a vybrat si, ktore sucasti modu chceme (je dobre vediet po ang).
    4) Hotovo! Kto chce, moze doplnit par content modov, ale nie je to nevyhnutne...

    Celkom trivialne v porovnani napr. s modovanim Elder Scrolls/fallout3+ hier. Dodnes ma zamrazi, ked si spomeniem, ako som dva dni instalovat oblivion FCOM...
  • GlaDOS
    Možná teď budu umínuskován k smrti, ale já budu jedině rád, když dostanu hru připravenou ke hraní na nových systémech a s odstraněnými bugy. Dával jsem dohromady Planescape Torment několik hodin, aby vypadal trochu k světu a dal se hrát. Jenže díky widescreen patchi mi hra pořád padala. Po několika dalších hodinách strávených hledáním odpovědí jsem zjistil, že to dělá kupě dalších lidí a padá to hlavně v malých lokacích. Některým pomohlo smazat cache, mně ne. Další hodiny jsem hledal a zjistil, že je to díky natvrdo nakódované hodnotě rozlišení, takže jsem se musel hrabat přímo v kódu. Pokud mě někdo téhle detektivní práce ušetří a přidá navíc nový obsah, tak to nebude až tak zlé (i když si hardcore fanoušci myslí opak). Nehledě na to, že si to třeba najde nové fanoušky, kteří tehdy drtili Fallouty a BG jim uteklo (jako mně).

    A k té grafice, snad si nemyslíte, že kompletně vylepší grafiku. Kdo ví, jestli mají přístup k originálním 3D modelům (jestli ještě vůbec existují). A i kdyby měli, museli by všem modelů vyrobit nové textury ve vyšším rozlišením a pak to znovu vyrenderovat, což by bylo vzhledem k velikosti jejich týmu docela šílené a rozhodně by to trvalo o hodně déle. To stejné platí i pro animace.
  • Co sa tyka tych 'viac nez 400 vylepseni' - vacsina sa tyka bugfixov. V podstate integrovali do hry vsetky bugfix mody a tweakpacky, takze vsetky kuzla by mali uz fungovat spravne (pokial si dobre pamatam, napr. shapeshifter druid bol az nepekne zabugovany, jeden paladinovsky kit tusim tiez no a potom samozrejme vacsina kuziel by sa uz mala spravat tak ako sa ma podla pravidiel).

    Graficku stranku, animacie atd vylepsit nemohli kvoli stratenym povodnym assetom. Takisto nemohli prepisovat dialogy, kvoli kontraktu. Viac tu: http://forum.baldursgate.com/discussion/1588/bgee-please-read-list-of-things-that-cant-be-done

    Inak, su uz dostupne aj 'nove' (oni su to tie stare, akurat s opravami a par dalsimi vsuvkami) manualy - krasne citanie, skoda ze take manualy uz nevychadzaju:

    http://www.baldursgate.com/manuals.en.html
  • Tenhle mod zatím vypadá jako pořádnej výsměch. Baldurs Gate Tutu, mod zcela zdarma, takovou grafiku nabízí už spoustu let. Viz http://www.pocketplane.net/mambo/index.php?option=content&task=blogcategory&id=143&Itemid=98
    Čekal jsem, že změní aspoň animace nebo efekty kouzel. Nebo že přemalují některý mapy, či co já vím. Dali to akorát do grafického kabátku dvojky, což už tutu udělalo dávno. Co se týče herních změn, ty se zatím nedají posoudit. Pochybuju, že to bude stát za dvacet dolarů.
    • P3RS3CUToR
      Mno mě se s tím TUTU nebo co nechtělo vůbec dělat, takže tadle edice akorát pro mě :)
    • Thorleif_cz
      Ne každej chce strávit půl odpoledne s instalací BG 1 a 2, a následným patchováním, instalováním bugfixů, TuTu, Widescreen patche a TuTu GUI...
      • Taky ne každý chce utrácet za stejné auto co už má akorát v jiné barvě
        • Thorleif_cz
          Ani pokud bude nakopnutí toho vehiklu trvat přes tři hodiny?
          • To je trapný argument, teda přes tři hodiny to rozhodně netrvá pokud to člověk neinstaluje na pentium 2 a když hru rozběhne tak příště jí spustí hned, btw nemám rád TUTU a bg 1 hraju samostatně a importuju si savy do 2jky a sorry ale pokud někdo má peníze na to aby je vyhazoval z okna nebo si s nimi připaloval cigára tak ať si klidně má doma všechny verze čehokoliv co kdy vyšlo, ale bg2 mám 2x jednou komplet edici s jedničkou protože jsem přišel o 4 z 5ti původních originálních cdček a nehodlám si kvůli 5-ti hodinám hraní navíc kupovat novou verzi a navíc nehodlám podporovat digitální distribuci
          • ucho
            vzhledem k tomu, kolik pak u toho člověk patrně stráví hodin, to nic není ne? :)
    • No, nie vsetci vedia o Tutu. Dalej nie vsetci hrali BG davno a chcu sa 'kaslat' s modmi aby si mohli zahrat hru, ktoru im mozno znami ospevovali. Takisto konecne funkcny multiplayer nie je na zahodenie. (Ja som BG1/2 dohral povodne, obe aj s datadiskami + potom este niekolkokrat aj s tutu aj s BGT a tuto verziu mam objednanu tiez. Hlavne kvoli tomu aby sme si to zahrali s kolegami + sa mi celkom paci to DLC 'Black Pits).

      Co sa toho premalovania/animacii tyka - nemaju na to prava, je to vo FAQ na ich stranke. Nemozu prepisovat dialogy (pokial sa netykaju dodatocnych DLC/charov), nemozu upravovat grafiku atd...
    • mám z toho stejný pocit
    • Proste snaha vytĺcť pár eur z rôznych frikulínov, priteplencov a iných indivíduí, čo sa viac vyžívajú v tom, že po všelijakých facebookoch vypisujú ako majú všetko predobjednané a z kickstarteru, ako v skutočnom hraní hry (ktorú už dávno možno hrať vo widescreen i hi res a to s modom, čo je zadarmo).
      • pane chytry, nekteri lide pracuji a nemaji cely vikend se rypat v milionu modu, zjistovat po forech proc pada hra nebo nefunguje tamto. takze ano objednam si hotovou vec ktera bude funkcni, radeji dam 20 dolaru nez projebat vikend instalaci a nastavovanim nedodelavek.
    • Hm. Tak odkaz nefunguje. Nevím proč, ale stačí si zadat do googlu Baldur gate tutu, a je to.
  • Hele neví někdo jak rozchodit widescreen mod na gog verzi bg1? Já si nainstaloval bg 1 a 2 + bg trilogy ale tam bohuzel nejde cestina do bg1 a ta anglina mě tam celkem těžká.
    • Thorleif_cz
      Koukni semka: http://1url.cz/9eeT
      Šikovní pánové ze sigilu již mají nějakou dobu BGT přeložený...
      • odkaz mi nefunguje. Já ho taky našel a na foru se nic nedocetl, vlakno o překladu BGT je jaksi utnuty a nic bližšího tam není.
        • Thorleif_cz
          V jednom příspěvku beo odkazuje na verzi BGT, ve který je už čeština...
          Pro ověření jsem juknul do readme (http://readme.spellholdstudios.net/BGTReadme.htm) a přes ctrl+f dal vyhledat czech... A fakt by to tam mělo bejt...
          edit: V samotným BGT (http://www.shsforums.net/index.php?automodule=downloads&showfile=54) jednoznačně jsou soubory s českou lokalizací... Bohužel nemám teď nainstalováno, takže ti nepomůžu...
          • Tak sem to zkusil znova a máš pravdu, čestina tam je, takže super. Možná si mi ušetřil 20 USD *1*
  • Takže si to shrňme, grafické efekty ze 2jky, trochu pozměněný Gui, 2 nové postavy. Nové lokace vypadají dobře, ale myslím že si bg zatím znovu kupovat nebudu kvůli pár hodinám hraní navvíc
    • heavyporn
      Zrovna kvůli těm pár hodinám bych si to znovu koupil, přece jen ta cena není nijak strašná. Otázkou je, nakolik bude těch pár hodin dobrejch.
      A mít tablet, tak neváhám vůbec. Za pocit vytáhnout si Baldury v autobuse by mi to stálo ))
      • můžu vám prodat plakát BG2 z platinové edice od CD projektu, ten si můžete vytáhnout třeba i na záchodě
        • heavyporn
          Mít o něco lépe řešenej záchod, snad bych se i zamyslel ))
  • A nebo na GOGu původní za 5 euro a šlapat to bude pod Win7 taky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit