Nebýt Wastelandu, nebyl by možná žádný Fallout. A díky tomu, že nebyla svého času práva na Wasteland, tak vlastně Fallout vznikl. Alespoň to tvrdí Brian Fargo, který v roce 1988 stařičké postapokalyptické RPG Wasteland (mimochodem, hru vydávala EA v té době) s kolegy v Interplayi...
No wasteland znám, ale nikdy sem to nehrál. právě jsem shlédl video z prvního dílu a musím říct, že mi ty košaté popisy věcí připoměly fallout :)
Budu sledovat.
Tak tomuhleprojektu byl byl ochtoný přispět. Ale víc bych stál o pokračování nedoceněné Gorky 17 (US název Odium). Ale myslím skutečné pokračování, ne ty paskvily, kterými si následně pod sebou Metropolis podřezali větev.
Taky neznám, asi nejsem tak starý, tohle je přeci jen o 10 let starší než Fallouty, které znám i herně. Každopádně já bych uvítal tahové izometrické RPG.
Že by tohle byl ten průlom? Že by přece jen měli šanci vzniknout hry, které by nehyzdilo žádné 3D s tunou efektů? Že by přece jen ještě někdo byl ochoten věnovat se hrám na izometrických enginech? To by byl můj splněný sen. Kéž by někdo oprášil Infinity engine a pustil se do vývoje pokračování Planescape: Torment či Icewind Dale...
Wasteland přeju další díl ctící regule původní hry.
Neznam. A to hraji od herniho praveku. Radeji at udelaji nejakou skutecnou legendu. treba Dune (neplest s Dune 2,slo o uplne jiny zanr). Mix stategie,rpg,adventury a ja nevim ceho jeste,to byla eztaze. Nebo at se rovnou pusti do Falloutu.
Tak to o Falloutu samozrejme vim. A proc ne Wasteland? Na to mas odpoved v mem prvnim prispevku. Jinak ja fandim kazde predelavce starych her. Jen stale marne smatram v pameti a vzpominam a vzpominam....jestli skutecne byl Wasteland takova legenda aby se na nej vybralo tolik penez. A vysledek.? O Wastelandu byla vzdy zminka v nejakem clanku o Falloutu,jako o jeho predchudci. Ale o hre samotne nic.
Ale podle poctu tvych plusu soudim ze mi jen nepochopitelne ujel vlak a vsichni hru dokonale znaji. Asi ma chybe... *15*