Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Snad nejlépe pojatý remake původního UFA z roku 1993. Neuvěřitelně návyková hra, podobnou hratelnost má málokterá. Za mě 10/10.
  • Zdravím,

    překládám hru do češtiny http://www.xenonauts.eu/
  • Je hra v češtině nebo se dá někde čeština stáhnout? *11*
    • Něco mám rozdělané, ale bude mi to trvat

      https://www.youtube.com/watch?v=_k-Fu4WyaB8
  • Geoscape jako u starého ufa,možnost realtime ovládání stíhaček,taktická lahoda v tahové podobě soubojů(odbouchnout dveře ufo a naházet tam granáty je trochu nevybalancované,ale dá se tím vycvičit spousta zelenáčů!).Ufopedie a staré pitvy,které po pochopení emzáka přidají nějaký ten bonus!.Spusta věcí se mi na hře líbí a rozhodně vylepšila moje léto.Starší grafika rozhodně nevadí,ale ty lidské vojáky a jejich počateční výbavu mohli rozhodně zlepšit.Dost dobře mi nepřijde reálné,aby ty nejlepší z nejlepších oblekli do modré uniformy a poslali na jatka proti plazmovým zbraním.Dál ve hře to zlepší,ale opravdu si s oblečením a brněním těch lidských vojáků mohli ještě vyhrát,u starého ufa se dá odpustit,ale nového ne.A poslední výtka se týka ufounských dveří,už sem zmínil,že se dají zničit,ale jejich desing je opravdu ale opravdu strašný,to už na ně mohli dát zámek nebo petleci + klíčovou dírku,jak od vrat na nějaké staré chalupě.
  • tak skusil som to a ja osobne som nadseny...
    to co mi vadilo na predchadzajucich hrach (viz moj prispevok nize) je komiksovo ladena grafika... pre niekoho drobnost no ja som to nedokazal prekusnut. samozrejme grafika by mohla byt lepsia ale aspon je to realne (tzn vojaci vyzeraju ako vojaci atd).

    celkovo mi ale vadi to cakanie s tahmi, mozno ale tym vyvazuju dobru AI. Mne osobne by najviac vyhovovala takmer uplna konverzia na fallout tactics.. graficky i herne-systemovo (bodovy rts je podla mna najlepsi)

    doposial ale spokojnost, ak teda prekusnete starsiu grafiku (ale hezku)
  • poradil by mi niekto?
    najviac zo starych X-Comov ma bavil Apocalypse a nieco by som zahral teraz...
    no na trhu je toho viac, a v recenzi mi chyba srovani trochu s tym

    mame tu seriu ufo od altar
    novy x-com
    potom dalsie ufo:extraterrestrials tentokrat od chaos concept
    teraz prisli xenonauts
    a zacinam mat v tom bordel...
    • ještě bych doplnil UFO alien invasion, je to free hra, ale hodne promakana
      http://ufoai.org/wiki/News
    • Take me bavilo nejvice Apocalypse.
      A z tech her ma podle me nejblize k serii XCOM prave Ufo:Extraterrestrials(musi byt ve verzi Gold,ale bez toho se to myslim uz ani neprodava). Nekdo si tu stezuje na grafiku ,ale podivej se na mnohem novejsi Xenonauty. Vypadaji mozna jeste hure. Nekdo tu psal ze v pozdejsich fazich hry budes nektere vyzkumy preskakovat,ale to se me stavalo i u originalu. Pokud hledas co nejvernejsiho nasledovnika XCOMU,je podle me Ufo:Extraterrestrials jedina volba.
      A jako na smilovani uz nekolik let uz cekam na oznameny a stale odkladany druhy dil.

      Ufo od Altaru -neni spatne(nektere dily),ale nikdy jsem tuhle hru nedokazal dohrat,protoze zacne rychle nudit
      novy XCOM-samotna hra je oproti XCOMU zjednodusena az hruza,mapy malinke,taktika temer nulova. Ale s modem LONG WAR je to solidne hratelne
      Xenonauts-Recenzi jsi urcite cetl :) Pro me zatim zklamani,ale rozhodne tomu jeste dam sanci
    • 1ku a 2ku jsem smažil nezpočetně krát :-)
      Piraxis to dle mě dodrbal kde šlo :-) jediným + snad zůstala "novější" grafika... Hra tohoto typu "bez" BaseManagementu je pro děcka...
      K Apokalypse jsem ještě nikdy pořádně nečichl.. Asi budu muset zkusit. !o)

      Ale až co dojedu Extarterrestrialy (s Bmen modem)... Extarterrestrialu 1 ad recenze bych opravdu vytkl hodně pomalý rozjezd.. Dostat se k první plazmové pušce je opravdu časově příliš dlouhé.. Během této doby je stereotyp děsný (1-2dny pařby, 2rasy ufounů stále dokola).. Naopak potom skoky na další a další technologie jsou zas až příliš nahustěné, takže některé věci vyzkoumáte dříve než stihnete vyrobit a dát do výzbroje ty předchozí.. Ty už jsou však tak slabé, že nelze s nimi rozumně kosit ufouny, zvlášť ufácké "tanky".. Tedy např. Iontovou a AKEW technologii rovnou člověk přeskočí na "fůzní"...
      Faktem je, že řešení nedostatku peněz je tak husté, že mě to až donutilo šáhnout po čítu bo jinak bych to snad musel hrát tak 20dnů (které nemám :-(, abych se dostal tam kam, s cheatem na prachy, za 4dny skoro nonstop paření :D

      Ano, Terrestrialy stojí za to.. Rozhodně bych dal přednost teď tomu do doby než se Xenonauti ustálí a domodují do rozumného stavu (pokud jsi ještě nesmažil)..
      Vývojový strom je cca 2x-3x větší než v původním Xcom1/2..
      Vše se odehrává na fiktivní planetě Esperanza a později až postavíš giga loď Kentaur (teď se tomu blížím) tak pak nastává přesun zpět na Zem :-) .... Jsem zvědav.. :-) (o tomto skoro v žádné recenzi nikdo nepsal - bodejť musel by to bez čítů smažit snad skoro měsíc :D)
      • Grafická podoba Terrestriálu mne původně dost odrazovala., ale dá se s tím sžít.... Ano 1i2jka staré klasiky je opravdu originálně HUSTÁ...
        Xenonauti mě graficky odpuzují ještě více.... Ty ufa - co to mají za vstupní vrata???? To jsou snad vrata do p*dele :-DD ... Tyto detaily opravdu na oko nic moc..
    • okrem tychto xenonauts som hral vsetky, takze moje postrehy:

      ufo od altaru:
      aftermatch - prvy pokus altaru, nestoji za namahu
      aftershock - vyborna takticka aj strategicka cast, hra ma viacero faz a casto treba menit taktiku, jednotky treba specializovat na takticke ulohy. Asi najpodobnejsie starej Apocalypse
      afterlight - aftershock v komiksovej grafike, trocha zjednodusene
      novy xcom - pokial to mas aj s tym datadiskom tak to uz je celkom slusne. pekna grafika a dobry spad, takticka cast hry super, strategicka velmi zjednodusena
      ufo: extraterrestrials - velmi podobne povodnemu enemy unknown, vela technologie na skumanie
    • Dneska uz se bohuzel sofistikovany hry jako XCOM:Apocalypse nedelaj. Jediny, co je podobny gameplayem a komplexnosti je starej Jagged Alliance 2 - taky strategicka+takticka cast, jenom trosku jinak (doporucuju s timhle modem http://www.moddb.com/mods/ja2-113-mod). Nevim o nicem, co vyslo v poslednich letech a sahalo by to Apocalypse nebo JA2 alespon po kolena.
      U Xenonautu bude hodne zalezet na modech a contentu, co do toho dodelaj lidi, ale core mechaniky jsou hodne jednoduhy (pripomina mi to trosku Shadowrun: Returns)
  • Tady je asi zatím nejkomplexnější mod.Přidává a upravuje spousty věcí v původní hře,plus hudba atd... *3* http://www.goldhawkinteractive.com/forums/showthread.php/10689-%28New-version%29-XNT-Into-Darkness-V5-0-PlatinumDragon-%28New-Game-Universe-Mod%29
    A to je to vydané chvilku....
    • Zayl
      Nechápu teda proč ale dali smoke granátům dmg ... ale jinak solidní mod. Když k tomu člověk ještě plácne nějaké mapy, je ta hra hned kloudnější.
  • Koupil jsem včera,ale vypadá to že je to zatím nejlepší nástupce legendárního X-Com Enemy Unknow( nejlepší strategické hry všech dob) :-).
  • Takže další kopie , která není dotažená .... Škoda. Altaři měli AfterUfo nakonec docela propracované .
    Extraterrestrials u ne dojelo na grafiku (či grafika , protože jednotky i prostředí byl hnus ..:( ) Proč už nepřichází žádné nové newslettery na Extraterestrials 2 ? (Vydání v ČR:
    říjen 2012 ???)
    • pichpe
      osobne bych nerekl, ze je to uplne nedotazene, mozna ale mohli trosku pockat s vydanim. Kazdopadne atmosferu to rozhodne ma! Ale je pravda, ze vzhledem k casovemu rozvrhu nemam moc odehrano, takze jeste nejsem v te prostredni fazi :-)
  • Coffin.Corner
    Přiznám se, že i když jsem velký fanboy všeho co souvisí s XCOMem a bavil mě dokonce i Interceptor :) od tohohle x-tého (marného) pokusu o znovuvzkříšení klasického UFO jsem příliš nečekal. Ale musím uznat, že je to překvapivě dobře hratelné.
    Tvůrci to, narozdíl od UFO: ET, nepřeháněli s velikostí map, i když to, že se negenerují je celkem průšvih pro znovuhratelnost. Na druhou stranu jdou odbýt docela rychle, takže se to dá vydržet i po padesáté.
    Minihra s leteckými souboji svojí zábavností mile překvapila.
    Co je ale děs, jsou screeny ze základny, výzkumu, managementu vojáků atd. Ta úporná snaha být realistický a vážný, vyznívá spíše komicky. Vylepšení vojáci vypadají jako vystřihovací panenky, na které se přidělávají šatičky, obrázky z "Ufopaedie" jsou bez nápadu a nudné.
    Jinak se zatím ale bavím královsky :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit