Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra je to dobrá, ale ani náhodou nejlepš RPG, co kdy bylo vytvořeno, třeba s takovým Gothic 2 + NotR bych to ani nesrovnával. Ale ty antiwitcher mínuskovači jsou stejně asi jen chudáci, co si sobě a zbytku diskuze musí něco dokazovat. Peace
  • hej nicku LOL držim s tebou....píšeš to bez servítek a na nic si nehraješ - na rozdíl od diskuzního trotla Veckoslava, kterej pořád píše něco o tom, že "aaaa zas tady teguje tenhle nick" a "už zase se ozýváš ty blboune"?.....a nedochází mu, že on sám teguje ze všech nejvíc a má tu blban 10 000 000 nic neříkajících výlevů a subjektivních výkladů jeho pravdy, který nikoho nezajímaji.

    The Witcher 3 je nejpřehypovanější hra, kterou jsem zaznamenal. A to hry hraju od roku 1991.
    Nebudu tu vypisovat v čem se Zaklínač nepovedl - to už tady napsalo spoustu lidí a je zbytečný to dokolečka opakovat - napíšu jediné, ta hra si určitě nezaslouží nějakou úctu, nedejbože jí titulovat "králem RPG" a "hrou roku" - možná pro mladší kluky, který jsou v pubertě a jsou to klasický konzumáci, který tečou z Transformers a jinejch lacinejch patoků.....

    Witcher 1 a 2 mě bavil, měl jsem k tý hře kladnej vztah a nikdy by mě nenapadlo to pomlouvat a hanobit Polský vývojáře.....ale těžko se smiřuju s tim, že ti samý vývojáři dopustili, že z jejich dítětě vyrostla klasická soudobá břečka, na kterou si za rok, dva nikdo nevzpomene....nebo vy to snad budete FANclube instalovat za 2 roky? já dám skoro ruku do ohně, že si na tu hru skoro nevzpomenete....
    • Jestli neco Z3 je skutecne, tak promarnena sance udelat opravdu dobrou hru. Prachy by byly, technologie taky ... ale chybi tomu ... ta hra. Svuj osobni dojem ze hry bych pak rozdelil do 3 casti (stejne jako hra) ..."Tak co?" ... "Hmm" ... "Kolikrat jeste?"

      Nekde kolem zminenej Prison Architect je hra daleko, radove lepsi. Ma to napad, je to zabava!
    • Děkujeme za názor pane Britishi, já také shodou okolností hraju hry zhruba od roku 1991 a můj názor se neshoduje s tím tvým a dal bych ruku do ohně, že za dva roky si na třetí díl Zaklínače vzpomene pořád velmi hodně lidí.
      Mám rád všechny tři díly (osobně bych to seřadil 1. Zaklínač - 2. Zaklínač 3 - 3. Zaklínač 2) a s tím posledním jsem spokojený.

      Tohle je můj subjektivní názor, který má úplně stejnou váhu, jako ten tvůj.
      • ale vzhledem k tomu, jakym stylem píšeš, si troufám tvrdit, že určitě nejsi hlupák, kterej píše žvásty ve stylu, že v Zaklínači 3 byla dobrá knižní beletrie a mělo to super propracovanej příběh plný zvratů, který diváka překvapí ;) tvůj názor respektuju, ale moc ho bohužel nesdílim - ta hra je pro mě odpad....a evidentně pro spoustu starších hráčů.....mezi slepými jednooký králem :-D (Zaklínač 3)
        • Příběh třetího Zaklínače byl, dle mého názoru, průměr až lehký nadprůměr - měl několik skvělých momentů, několik mizerných, několik neoriginálních/předvídatelných..prostě nic co by výrazněji přečnívalo.
          Ale co si budeme nalhávat, já sice knižní ságu už odmala miluju, ale sám musím uznat, že ne vždy si Sapkowski držel vysokou kvalitu a některé díly byly lepší a jiné horší (rozhodně to nemělo vzestupnou tendenci) a v případě CD Projektu je to podobné .. vida, tady se vlastně přesně drželi předlohy, když se to tak vezme *1*

          Nicméně celkový dojem ze hry jako takové jsem měl velmi dobrý a za poslední roky mě žádné RPG více nezaujalo (a to jde o můj nejoblíbenější žánr už od dob Dungeon Master 1&2, takže máloco vynechávám). Ve hře jsem strávil okolo 150 hodin a po vydání DLC ji možná rozjedu hned znovu.

          Za mě prostě spokojenost - nemá takové komorní kouzlo jako první díl, ale zase má jiné přednosti, které mě oslovily a pro mě osobně je to určitě kandidát na GOTY 2015,

          Pro někoho jiného třeba ne a je to tak určitě v pořádku.
      • a odvolávat se na názor většiny ( hráčů - převážně mladých, tvárných dušiček ) je docela infantilní chlape :)
        • O jakém odvolávání na názor většiny mluvíš? Já ti řekl svůj názor v reakci na tvůj názor, vůbec si netroufnu mluvit za ostatní.
          To, že se mi hra líbí, je fakt. To, že se tobě nelíbí je taky fakt. Neberu ti ho, pokud se ho nebudeš snažit vtlačit ostatním jako tu jedinou pravdu. Kde je problém?

          A mimochodem - proč je názor většiny infantilní? Popřípadě proč je infantilní mít názor, který shodou okolností sdílí třeba většina lidí z nějaké množiny lidí (v tomto případě hráčů)?
          Není naopak třeba infantilní touha mít jiný názor, než má většina? U některých by mohl jít o jakýsi pubertální vzdor a nebo jeho pozůstatek *3*
          • no - v otázce hry Zaklínač 3 holt rád "poplavu proti proudu" a ať jsem pro tebe klidně nevyzrálý jedinec, který se zasekl ve 13 letech a ničemu nerozumí. Názor většiny je jedna věc - názor 15 letejch dětí (i když jich je milion) ale objektivní určitě není.....mlaďoši jsou vydejkaný z každý kraviny, která se jim cíleně a dlouhodobě masíruje do hlaviček...
      • jo částečně souhlasim - ale odvoláváš se na davovou histerii. Když Áda rozpoutal II. sv. válku, tak byl taky celej německej národ zfanatizovanej - taky budeš tvrdit, že názor 80 milionu němců byl správný? :-DDDDD
    • podotýkám, vývojáře jsem podpořil koupí - už 2x ( díl II. a III.) tak snad i já můžu napsat, co ve mě hra zanechala - neuměl jsem se do ní ponořit, pořád mi tam něco nesedělo. Názor většiny ještě neznamená názor správný
      • Samozřejmě, ale je pak otázkou, co se bere jako "správný názor".

        Když např. 7 lidí z 10 řekne, že obraz XY je pěkný a zbývající 3 řeknou, že je hnusný, tak jaký je? Je "hnusný" a nebo "pěkný"?
        Subjektivně to záleží na hodnotiteli, statisticky je obraz pěkný. Má větší váhu názor jednotlivce a nebo většiny?

        Objektivně můžeš dokázat něco měřitelného, prokazatelného (atd.), pevně daného, ale tam umění nespadá (a hry jsou nepopiratelně umění), dojmy z něj jsou čistě subjektivní.
        Můžeš hodnotit jednotlivé prvky jako technickou stránku, inovaci apod., ale i tam může být skrytý umělecký záměr a celkový dojem z uměleckého díla je vždy subjektivní.

        Hodně velkých, známých a uznávaných uměleckých děl se mi nelíbí, ale beru to jako svůj vlastní, menšinový názor .. rozhodně ne jako názor "správný".
        A tak by to měli brát i hateři Zaklínače, ale neberou - zaujali postoj "mi se to z různých subjektivních důvodů nelíbí a vám musí taky, jinak jste tupé ovce a vůbec tomu nerozumíte! "
  • Zase klasická parta ufňukanců a společenských outsiderů, kteří žijou v nějaké pokémonské pohádce. Nedokáží se smířit s tím, že Zaklínač je Většiné Evropanů bližší než pohlavně nevyhranění hrdinové japonských hack n slash her.
  • Uz jste se konecne dohodli jestli je ten zaklinac dobra hra nebo ne?
    • Alucard
      průměr.
  • Vážně jděte do hajzlu s tím fanboystvím, to se nedá číst takový sraačky. Tohle si běžte psát na Zing a podobná bravíčka, ale sraačky o tom že to má lepší děj než knihy, jsou fakt ultimátní sraačky. Chápu že je vám 14 a máte radí stupidní sladké opery, ale kurrva to se vážně nedá číst doprdele práce. Se mi otvírá nůž v kapse...
    • klídek loláku, praskne ti žilka a kdo by pak snižoval úroveň diskuzí na Games, když né ty? :D

      ps: podle stylu tvého psaní odhaduji, že tobě samotnému je asi tak 15 :D
      pps: ježiš hlavně mi prosimtě nepiš kolik ti je, fakt je mi jedno co si vymyslíš :D
  • Je smutné, kolik je zde nepřejících lidí. CDProjekt se dokázal od relativně malé a neznámé hry (W1) dopracovat až k AAA titulu, který podle mě nemá obdoby. Skutečně ani nevím, jak svoje pocity tady písmem zachytit - například moment, kdy se Geralt setká s Ciri , je tak nádherně zachycený, že se na to nechytá ani většina filmů a mě tedy dovedl k pár slzám. Hra to rozhodně není dokonalá, například v momentě, kdy hledáte Ciri a kvůli tomu musíte najít Marigolda, kvůli čemuž musíte najít Zku***syna hra docela ztrácí setrvačnost, ovšem jakkoliv to není objektivně možné, tak pokud sundám všechny nostalgické brýle, které mi zatemňují úsudek, stejně musím Zaklínače 3 prohlásit za nejlepší hru, co jsem kdy hrál.
    • "apříklad moment, kdy se , je tak nádherně zachycený, že se na to nechytá ani většina filmů a mě tedy dovedl k pár slzám"

      Jo taky jsem natahoval, že ta kravka přežila. To bylo tak dojemné. Danielle Steelova by se mohla učit *15*
      • Já chtěl jen sdílet svůj názor, přišlo mi to krásné *4* . Danielle Steelovou neznám.
        • měl by sis od ní něco přečíst, budeš na výsost spokojen, možná to budeš dokonce považovat i za lepší než W3, moje bába u toho taky vždycky pláče
          • Není třeba být hrubý. Příběh W3 je ve své podstatě skutečně dosti jednoduchý, ale to je vlastně i příběh Pána prstenů - síla obojích tkví v tom, jak jsou podané, a to podle mě tato hra zvládla na výbornou. Proto koneckonců chválím daný okamžik jako takový, jeho hudbu, střih, emoce hrdinů ve tváři - jak říkám, mnoho filmů si s tím nezadá.
            • jojo tak mě napadá Sharknado...
  • Princ.Jablon
    Jestli "přiklonění se k mainstreamu" (jak tu někteří pláčí) znamená přehlednější inventář (je přehlednější, po tom bordelu z dvojky, i když tunu zbytečnýho smetí nosíte furt), víc přátelštější bojovej systém (v dvojce snad horší než v jedničce, z toho jsem naprosto šílel jak neohrabaný a stupidní to bylo) tak jsem pro, otevřenej svět se povedl a oproti Skyrimu to vypadá, že je to fakt svět a né generovaná (ač hezká) nuda, o trapňoučkých (?) detailech nemluvim, v roce 2015 konečně někoho napadlo, že se stromy ve větru a bouřce ohýbaj, Geralt si "nadhodí" pochvu při zásunu meče a podobný nesmysly, pláč nad tim, že se job na zabití příšery sebranej na vývěsce stočí do "zabí příšeru a zkasíruj" snad ani nemá cenu komentovat, holt né každý zabití potulných ghůlů se stočí k záchraně galaxie a princezny, ve finále mám největší problémy s obtížností, která na začátku byla tak akorát ale se zvyšujícím se levelem se z Geralta stává superman

    EDIT: nikdy jsem nezaznamenal, že by CD projekt tvrdil, že bude Witcher 3 sandbox...to si někdo plete sandbox a open world
    • Mno nevim jestli se pri beznym vetriku, kterej neodnasi baraky, ohybaj stromy az k zemi ....
  • to je zase sbírka ufňukanejch loserů, který se nedokážou smířit s tím, že se někomu něco povedlo a lidem se to líbí...

    pro info četl jsem všechny knížky a povídky o zaklínači, několikrát dohrál obě předchozí hry a po dohrání třetího dílu, musím konstatovat, že to je to nejlepší co zatím udělali a, že perfektně vycházejí z přiběhu, který Sapkowski v knihách napsal...

    V mnoha ohledech bych dokonce řekl, že herní Zaklínáč knihy i překonává... Tak a teď se pokakejte třeba až za ušima :D
    • " musím konstatovat, že to je to nejlepší co zatím udělali a, že perfektně vycházejí z přiběhu, který Sapkowski v knihách napsal...

      V mnoha ohledech bych dokonce řekl, že herní Zaklínáč knihy i překonává... Tak a teď se pokakejte třeba až za ušima :D"

      *15* *15* *15* *15* Super trolling bro
      • Podla mna to nieje trolling a tiez s nim suhlasim, zase nerobme zo Sapkowskeho nejakeho velkeho majstra slova, zato tato hra je dotiahnuta do absolutnej dokonalosti.
        • *15* *15* *15* co přesně dotáhla? Dyť to má naprosto trisní příběh o hovně. Myslíš příběh o 6é hodinách, kde hledáš Ciri a pak zabíjíš Saurony pardon Divoký hon a pak tam prásknou proroctví o Bíle zimě a konec. Genialní, tleskejme *15*
          • Witcher 3
            Metascore: 94 procent
            UserScore: 9.2 / 10

            neni potřeba nic dodávat... lole i kdyby si napsal 1000 přispěvků o tom, jak je zaklínač špatnej, nezměníš nic na tom faktu, že to je doposud jedna z nelepších her v historii, né-li vůbec ta nejlepší co zatim vyšla :D

            pozn. to neni žádnej trolling ;)
  • Hra dělaná pro většinu hráčů, upozadila atmosféru Sapkowsého světa a další artibuty jeho světa, aby se poklonila mainstreamu. Tomu by se vážně nemělo tleskat pánové a dámy.
  • a ještě dodám, že bych zjednodušil RPG systém. Perky absolutně nefungují + je nelogické se učit něco, co Geralt uměl v půli dvojky, takže bych dal jen čisílka, která by se odrážela v mečí, v defense znamení, v dps znamení, v obraně mečem apod. Alchymii bych kompletně odědil od znamení a meče a řešil bych ji inviduálně tak, aby ji každý využíval nezávisle na meči a znamení. Dle mého RPG systém ve W3 nefunguje.
    • v té hře nefunguje skoro nic, krom toho že má obří svět. Je to akční hra s osekanými, zakrnělými a nefunkčními RPG prvky. Nefunguje příběh, nefungují vedlejší questy, nefunguje tam logika, nefunguje tam inventář (to haraburdí co po světě můžete sbírat a které se vám hromadí v inventáři je zcela k ničemu, na největší obtížnost jsem nikdy nepotřeboval nic jiného než zaklínačské vybavení). Jsou tam trapné závody na koních, ještě trapnější hledání barevných fleků v trávě (kdo toto vymyslel???) ...

      Přechod od menšího RPG s několika izolovanýma lokacema k velkému sandbox světu se CD Projektu nezdařil. Bohužel prodeje Witchera 3 je nejspíš utvrdí v tom, že to je správná cesta, takže Cyberpunk 2077 bude ještě větší v tom špatném slova smyslu. *13*
      • Nebreč chlapečku, za chvíli ti vyjde CoD BO3, to je hra přesně pro tebe *7* *12*
        • CoD jsem nehrál ani jeden díl, takže nevím proč by to měla být hra pro mě. další z her co mají vyjít mám v plánu hrát až Tides of Numenera, nic jiného mě zatím nezaujalo, abych se rozhodl tomu věnovat svůj čas.
          • A my ti ďakujeme, že nám to pod každou diskusiou o RPG oznámiš a vysvetlíš nám aký máme mať vkus. Takže všetci trikrát veľké dík pre Drizzt.
            • není zač, díky za lajky *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit