Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Optimalizacia pecka vazne... mam 8gb ram, I5 2320, Radeon HD 7870 2gb... a ide to plynulejsie ako Witcher 2 mam taky pocit a mam vsetko na ultra/high... nejake zbytocnosti ako vertikalna synch.atd vypnute... filtrovania antialiasing pustene vsetky..... ide mi to krasne plynule a FPS ale 60mam... takze super zahra si to asi velmi vela ludi , omnoho viac ako sa ocakavalo podla prvych uvedenych prestrelenych poziadavkach :) ... takzez zelam vela namahanych hodin pri witcherovi gamersky kolegovia a nadsenci :) enjoyyy *14* & peace
    • Kdybys nekecal... Stačí se podívat na benchmarky a hned je jasné, že lžeš nebo se pokoušíš o trapný humor. Takže teď trochu reality: mám 16GB, i7-2600K na 4.7GHz, Radeon 7950 3GB. Na high (s vypnutým hairworks) v rozlišení 1920x1200 hra běhá 30-40 fps, na ultra je to už sekaná 25-30 fps.
      • tak mas asi zasraty komp jak prasa :) to co som napisal je realita.... skoda ze sa nemozes dobehnut pozret aby si mohol odpadnut :)
        • Tady máš reálná čísla:

          http://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/The_Witcher_3/3.html

          R9 280X (což je mnohem lepší než ta plečka 7870, že používají i lepší a lépe taktovaný procesor ani nezmiňuji) dává v 1920x1080 29.9 snímku.

          Prostě větší blitek než jsi napsal jsem už dlouho nečetl.
          • ale sak mne to je jedno cele trapne teorie ... ver comu chces... ja viem co mam doma a co mi ako ide :) mozno nemam 60fps to som odhadol ale nad 45je to isto.. mozno 50je to.... ale efekty niektore mam poznizovane ako som pisal... napr vodu mam na nizke.. tiene na stredne ... textury na high.. .. proste zo 100% co je fullka ja to mam cca odhadom na 75% a vyzera to krasne, hybe sa to krasne a je to tak :)
            Nevim co si nervozny , skus si vycistit grafiku mozno tam mas kilo prachu ja nevim :Đ Nerev mi tu
            • Jasne ze mozem odhadovat FPS ty tlcik umasteny.. a hentak sa vypravaj s tym kto ta rano obuva ty saso ... ja som napisal tak ako to je a chcel som ludom pomoct.. zato ze sa tu hned ozývaju IT šašci prepnutí ja nemozem... ja to tak... mam asi 55-60 fps lebo mi to IDE megaplynulo a mam vsetky najdolezitejsie veci na ultra, postahovane na stredné mam jedine vodu,travu,a vypnuta V-Sync.... a takto to je nech si kto chce trepe co chce.... chcel by som vidiet tie vase vyplestene ksichty keby ste to videli :)
            • proč by nemohl odhadovat fps
            • Lukass
              Aha ty odhadujes FPS :-DDD co sem posledni dobou leze to je fakt pecka :-D
              S tou kartou co pises mas na to nastaveni s bidou 30 FPS!!!
        • Nevěřím ti. PC mám naprosto čisté, reinstalováno před pár měsíci (legální Win 8.1 x64).
  • Hmm, jak to tak ctu, tak si s instalaci jeste pockam na par patchu. Jednak si nejsem jisty, jak to moje 760Ti rozbeha a druhak podle videi docela neodhadli field of view a kamera je silene prilepena na postave. A nechci si stahovat nejaky cheat engine, abych to mohl zmenit.
  • zatim je to fajn...
    jen dva problemy...nejde mi pro PS4 stahnout patch,pokazdy se to zastavi a stahovani nedojede :-/
    a fonty ve hre jsou tak maly,ze i na 55 palcove televizi to je dost tezky precist :-D
    • Keyz
      Na konzoli nejde dát patch? To zní jako PC problém *15*
      Fonty jdou měnit. Na PC jsme je zmenšil protože byly velké jako pro slepce. Tedy i na konzoly mi měli jít zvětšit.
      • on by sel,ale nejde mi stahnout...asi maji pretizeny servery,nebo fakt netusim :D

        aha...na konzoli to asi nejde,protoze na to prska dost lidi na ofiko foru :)
  • Nenašel náhodou někdo workaround na zamrznutí hry v inventáři? Stane se to tak jednou za hodinu (nejnovější ovladače testováno ve W7 x64 i W10 tech prew, HW I7 3,6 32GB ram GTX980), ovládáni KL+MYŠ. Hra má supr atmosféru takže často zapomenu delší dobu sejfovat. Když chcípnu je to moje blbost, ale tohle zamrznutí mne štve :).
    • "sejfovat" - ach bože za co! Takovýmhle lidem tatík koupí tak drahý počítač...
    • Keyz
      vypni ve hře limit FPS a zapni přes ovladače adaptivní v.synch. To by mělo údajně pomoci.
      • jakubc
        Tady taky záleží na tom, jestli tam má fullscreen nebo jen maximalizované okno - pokud jen okno, tak se vezme volba ze hry, pokud fullscreen, tak je prioritní to nastavení v ovladačích.
  • Jak to tady tak procitam, mam chut si schvalne zmerit fps s ruznym nastavenim a proto bych mel dotaz. Nevitejak v Zaklinaci zapnout zobrazovani FPS ? Pripadne, je na to nejaka utilita treti strany ? Diky
    • Ve hře netuším, jinak Fraps ;-)
      • Fraps už je mrtvý a nepodporovaný (poslední verze vyšla v únoru 2013, výraznější změny naposledy v dubnu 2012), dnes už se používají jiné programy jako Bandicam apod.
      • diky, vecer testnu :-)
  • Skvělý pocit když ze sedla koně rozseknete zvěda, který se rozstříkne na 2 půlky. Grafiku moc neřeším jelikož si nemůžu dovolit to vymaxovat. Hodně se mi líbí změny počasí a třeba taková bouřka vypadá nádherně. Další + je docela velký herní svět vyplněný zajímavými úkoly a lokacemi, narozdíl třeba od Dragon Age Inq. Podle mě skvělé utracené peníze, jen škoda, že si zrovna nemůžu vzít dovolenou :D
    • Jo a soubojový systém je výborný, zatím jsem neměl žádný problém.
  • Dneska nemám svůj dobrý den. A myslela jsem si, že si aspoň zpravím náladu Zaklínačem, kterého mám předobjednaného asi rok. Včera mi psali sms, že hra už je na poště. A dnes ráno že je na cestě a bude mě dnes doručována. Ale jaksi na té cestě uvázla a večer jsem se byla ptát na poště a nic nepřišlo. Tak nevím, jestli má vůbec cenu si hru předobjednávat, když pak na ni týden musím čekat. A to 99.9 % všech zásilek mi chodí opravdu na druhý den. prostě když se nedaří, tak se nedaří. *9*
    • měl jsem to stejně ale chyba byla na poště.prostě sem si tam došel a optal se a byl tam.
    • nekde se dají objednat krabice i tak, že steam klíč dostaneš predem.
    • To vis posta, tam nikdy nevis. Kazdopadne se mas aspoň nac tesit,.

      PS: resil bych to dočasnou zápůjčkou z pirátských vod..
      • Poslal jsem vám sem celkem dobrej vtip o České poště, ale nevím, kdy vám dojde (jestli vůbec)...
      • já bych pirátské vody radši nezkoušela, aby mi to pak nějak nepokazilo funkčnost originálky, a navíc nejsem zrovna stoupenec pirátů... a bůhví, co všechno si s tou pirátskou hrou stáhneš
        • Co se týče problémů a komplikací, tak ty mají většinou vlastníci originálů (smutné, ale pravdivé). Jste, takovým zvláštním způsobem, zářný příklad.
          Třeba co se týče herních problémů, tak pirátská komunita si s tím často poradí dříve a ochotnější než technická podpora vydavatelů.
          • To je pravda. Smutná. Ale není to důvod uchylovat se k pirátství. *5*
            • Duvod k tomu je, pokud je někdo neschopny a není mozne legalne hru vlastnit v prijatelnem terminu a je to zpusobeno cizi vinou, tak piratska verze jako docasna nahrada mi prijde zcela v poradku.
              Kazdopadne, pokud ji hra dorazi během dneska, je to tak trochu jedno...
    • Proto je nejlepší digital verze popř. osobní odběr *3*
      • pak ale nedostaneš ty veci co tam cd projekt dava navic, knížky, mapu, hezky manuál atd
        • No právě, jsou to serepetičky, ale potěší. Ale toto se mi stalo poprvé, vždy mi všechno dojde na druhý den. Bojím se, že se hra ztratila při mé smůle. Je to podezřelé, na poště ten balík hledali 3 lidi, protože tam podle mě měl být a nebyl. No zítra budu chytřejší. Ale nechci se dívat na žádné gameplaye, abych si nepokazila zážitek. Takže jen závidím lidem, co už hrají.
          • I takový pošťák si rád zahraje Zaklínače *1*
  • Pokud by někdo měl potíže s hlodavcem a jeho odezvou ve hře:

    https://www.youtube.com/watch?v=nunp3XkhZI4
    • Jinak první dojmy jsou vcelku pozitivní. Na GTX 670 hra běží vcelku slušně cca na high, původní problémy s odezvou a snad i framerate vyřešil Gopherův tip, zmíněný ve videu. Jen nechápu, proč hra jako Witcher neumí využít víc než 4GB RAM v době, kdy je 16GB snad už standard. (Nedovedu si osobně moc představit méně, Chrome mi prakticky neustále zabírá okolo 8GB a 32 mi pomalu nestačí.) A prakticky vytěžuje jen GPU.
      Nevím, jestli je to způsobeno SSD, ale velmi se mi líbí, jak svižně se hra spouští (otázka vteřin) - mnohem rychleji než třeba druhý díl na stejné sestavě. Divné. Loadingy a podobně jsou taky rychlé. Mrzí mne ale absence quicksavu, standardní save během hraní zbytečně zdržuje. Nebo jsem quicksave někde přehlédl?
      Líbí se mi i možnost hrát v okně bez okrajů. To je od CDP milá pozornost, je vidět, že na PC komunitu zas tak nekašlou. Vyskakování ze hry do systému a zpět je naprosto bezproblémové, což mne moc těší. Ovládání myš + klávesnice vypadá trochu problematické. Nedovedl bych si ho dost dobře představit bez vícetlačítkové myši. A celé ovládání pohybu postavy je takové kostrbaté. Ale možná za to může můj zažitý odpor k 3rd person hrám. Už aspoň třikrát jsem si povzdechl, jak výborně by se W3 hrál ve 1st person pohledu. Až na souboje samozřejmě. Jistě si na ovládání po čase zvyknu, ale ocenil bych intuitivnější, jednoznačně.

      Pozor, potenciální drobné spoilery týkající se začátku hry:

      Vizuální ztvárnění světa se mi zatím až na detaily líbí, absolutně parádní je hudba. Baví mne Gwent. Co se týče toho nejpodstatnějšího, tedy scénáře, hra mne docela vtáhla, zejména ale vedlejší úkoly a některé dialogy. Geraltův "osobnější" příběh mě zatím moc nesedí (nemám tohle hollywoodský pojetí dramatu skrze rodinu ani trochu rád - a není to tím, že bych sám rodinu neměl, protože ji mám :) Nudný úvod na Kaer Morhen mne trochu otrávil ale neodradil, beru, je to volitelný tutoriál.

      Co mne ovšem štve je balancování hry na hraně kýče / trapnosti tam, kde bych to nečekal. Slyšet během úvodní hodiny, dvou hodin hraní snad šestkrát poznámky o znásilňování žen ve válce je zbytečné. Jednou by to stačilo, dvakrát bych to bral jako expozici motivu se kterým budeme ještě pracovat, ale tohle je prostě příliš. A totéž platí pro šeřík a angrešt. Nemyslete si, já mám angrešt rád, dokonce pravidelně sázím angreštové keře, okopávám angreštové keře, pleju okolo angreštových keřů, mulčuju angreštové keře a vůbec se angreštovým keřům dost věnuju, a v sezóně se po angreštu můžu utlouct. Ale vážně nechci familierní zmínky o šeříku a angreštu každých pět minut od zamilovaného Geralta a NPC, kteří si z něj tropí šprťouchlata. Není to vtipný, nefunguje to. Proč? Protože pro Geralta možná šeříky a angrešt znamenají Yenefer. Pro mne znamenají nudu, aluzi na Eliota (April is the cruelest month, it breeds lilacs out od the dead land...) a chuť na angrešt. Který ještě ani nekvete. *9* (Dobrá, možná už odkvetl.) A ví vlastně někdo jak voní angrešt?
      Hra ovšem vypadá že tyto problémy ustojí *1* , angličtina je výborná, pestrá, bohatá, dabing obstojný až skvělý (velmi se mi líbil historik - hráč Gwentu a zejména Tulák, který v hospodě pozná Geralta). Jdu spát a přemýšlím, jak a kam budu postupovat dál. *4* Což je výborné vysvědčení.
      • Já mám 16 GB už hodně let, ale určitě bych si to nedovolil nazvat standardem, ten je stále ještě 4-8 GB. A pokud ti Chrome zabírá 8GB tak buď máš milion rozšíření nebo milion otevřených záložek, ale normální to určitě není (to je tak 1-2 GB).

        Naopak hraní v okně bez okrajů standardem už je. To, že nejsi schopen ani najít quicksave, myslím ani netřeba komentovat.
        • Quicksave není v menu, jak už jsem zmínil. Neměl jsem včera čas číst manuál, elej den jsem pracoval a večer po půlnoci hru zkusmo rozjel. Vyzkoušet F5 jsem moh, to je samozřejmě pravda, ale na F5 mohl být třeba taky Quickload (ano, už jsem takovou hru viděl), takže jsem si to nejdřív chtěl ověřit.

          Ne že by na tom záleželo.

          Běžně mám otevřeno cca 10-50 záložek, doplňků moc nepoužívám. Pameť je levná a je to nejlepší možná investice do PC, snad vedle SSD. Maximálně jsem sice zatím vytížil cca 26GB (věnuju se videu, grafice, fotkám apod.) ale na běžnou kancelářskou práci dnes imo 8GB nestačí. *1*
          • "na běžnou kancelářskou práci" stačí 8GB bohatě, klidně i 4GB. Za "běžnou kancelářskou práci" považuji surfování na internetu, práci s poštou (Outlook apod.), kancelářskými programy (dokumenty, tabulky), hraní solitéru, min a podobných hovadin, dále pak sledování facebooku a porna když není v blízkosti nadřízený. V případě sekretářek ještě felace šéfa, ale to už nesouvisí s konfigurací RAM počítače.
            • Ne není. Jednak nechci podporovat globální korporace a druhak jsou tam prkna prostě předražená. A navíc nemám auto. "Slovo na i" je spíš postulovat svoje pocity jako obecně platné zákony a vyvozovat z nich, že kdo nenakupuje v obi je idiotes. Idiotes, v Řečtině původně sobec, který se stará jen o své partikulární zájmy a nadřazuje je zájmům polis, tj. obce.
            • No vidíš, a normalni clovek zajede do OBI tam si koupi prkna a je to. To co popisuješ je idiocie..sorry.
            • Hele, já se nechci hádat, taky by to nemělo cenu samozřejmě, já se jen snažil vysvětlit svou pozici. Mě na kancelářskou práci 8GB nestačí, respektive asi by stačilo, ale musel bych se omezovat a to nechci.

              Teď jsem třeba kupoval prkna, blbý prkna do zahrady. 1m3 prken. Abych porovnal ceny a vybral vhodného dodavatele (resp. našel někoho, kdo mi ta prkna doveze), otevřel jsem si v chromu cca 20 záložek s nabídkou jednotlivých pil a distributorů prken a jal se milá prkna a jejich ceny a dopad na životní prostředí a cenu dopravy a její dopad na životní prostředí porovnávat. Ale samozřejmě jsme kvůli tomu nezavíral další otevřené záložky v browseru, nevypínal Lightroom, nepřestal používat virtuální plochu apod. A hned jsem využil víc, než 8BG ram. Mohl bych prkna koupit bez toho? Ale jistě. Mohl bych porovnat tolik dodavatelů třeba na macbooku se 4Gb ram? Ano, mohl. Trvalo by to déle? Jednoznačně. Je to takhle pohodlnější? Je. Stojí mi to za investici pár korun do RAM?
      • ja mam teda quicksave na F5, kdybys tu klávesu hledal..nachazi se mezi F4 a F6 :)
        • No, nenašel jsem ho v menu. Ale je fajn, že je tam, kam patří, to se večer šťastně shledáme.
        • A taky nechapu jak někdo muze byt zakove telatko a není schopny najit v options prepinani mezi soft a hradware kurzorem...dokonce o tom ještě někdo nataci video..neuveritelny..
          • Ano, každýho napadne že hardware cursor v nastavení videa souvisí s ovladači myši. *7* Zejména když hra ani nešpitne o tom, že myš "akceleruje".

            Zvášť, když na mé sestavě ta "akcelerace" dělala hru nehratelnou. Podobně jako když jsem hrál na podzim poslední PES a za neuvěřitelný stuttering hry, jinak absolutně nenáročné, byl nechápu proč ovladač zvukovky.

            Mě video pomohlo. Třeba pomůže ještě někomu.
            • Promiň, že "neznám" pojmy které si CD projekt vymyslí nebo převezme z jiných her, které jsem nehrál. Ale trvám na tom, že není logické zařadit v menu tuhle položku mezi nastavení grafiky, stejně jako není logické zmínit v tutoriálu kompletní ovládání a vynechat quick save.

              Každopádně ani jedna z těchto položek nebyla v mém původním příspěvku samozřejmě podstatná. Ale je pěkné, že respektuješ moje právo na vlastní názor. Možná nechci trávit hodiny zkoušením různých nastavení ve hře, možná chci, aby hra obstojně fungoval bez toho, abych se musel cítit jako betatester. Možná je to tím, že už nechodím na střední nebo vysokou a nemám tudíž tolik času.
            • Soft a hardware kursor je uplne bezna věc, videl jsme ho ve hre uz nejmíň 100x. takze ano, jakmile jsem tuhle položku v options u zaklinace uvidel, vedel jsme k cemu je. No, kazdopadne to ted uz vis taky, zejo. A jak by to ta hra asi mela oznamovat..jako nejakou tabulkou ve stylu..POZOR PRAVE POUZIVATE HARDWAROVY KURZOR? ..resis kraviny z neznalosti a pripocitavas je k problemum s hrou, přitom to je problém tvoji hlavy..viz F5.
  • Komu se to nelibi,tak at to nehraje,ja to hraju na ps4,a jsem velice prekvapen.Pro polaky palec na horu.Grafika je perfektni.Akorad ty konverzace se na ps4trhaj.A to slunicko je az moc prehnany,jak u driveclubu.U me 10z10.Moje prvni multiplatforma,a jsem kvalitou hoodne prekvapen.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit