Piranha Bytes oznámili, že pirátské RPG Risen 2: Dark Waters vyjde oficiálně 27. dubna 2012. Evropané se ho tak dočkají s třídenním zpožděním oproti USA a Kanadě. U této příležitosti také vydavatel hry Deep Silver zveřejnil finální podobu krabice hry, na níž se pochopitelně...
Asi je to RPG pro jinou kategoii. Me se koridorovost a přímočarost Risenu nelíbila. Stejně jako grafické zpracování, které se vytýká Skyrimu, chválilo se (tuším) Risenu ...u mě to bylo naopak. Risen byl koridorový bloom, který mě pustil po 2-3 hodinách přemáhání. Skyrim naopak mě začal pouštět (ne bavit) po desítkách hodin.
Risen bylo naprosto, ale naprosto technicky dokonalé RPG...AVŠAK příběhová stránka byla NAPROSTO otřesná. Takhle patetickej příběh snad ani nikdo nemyslel vážně.
Náhodou ten příběh byl celkem zajímavej, to byla jedna z mála her, kterou jsem dohrál hlavně kvůli příběhu. RPG prvky byly super, postavy taky velmi dobré, ikdyž mi přišlo, že pro několik postav použili ten samý model, akorát s jiným oblečením.
Mě se na Risen líbil Combat system. Ze začátku vypadal sice tragicky, ale byl tam obrovskej vývoj. Čím větší si měl ve zbrani skill, tím více pohybů si uměl a tím líp si je mohl kombinovat. Navíc měli skvěle zpracovanou i hůl.
Doufám, ale že příběh udělají trochu lepší. Obávám se dalšího "save the world scénáře"
Radši bych něco trochu víc o přežití jako byl první Gothic. Ten měl podle mě jeden z nejlepších příběhů v RPG vůbec. Hlavně kvůli tomu že cíle hlavního hrdiny se překrývali s cílema hráče. To je hodně silnej nástroj. Alespoň na mě funguje.
Tomuhle dílu nedůvěřuju. A to pro mě doposud každý Gothic, včetně Risenu znamenal okamžitou koupi. Screenshoty po stránce grafiky místama dost otřes, výtvarný styl hry nejednotný a jejich přiznání o použití generátoru krajiny taky nezní moc dobře.
Risen 2 může být přijemný i značně nepřijemný překvapení zároveň.
Je prostě vidět, že lidí v Piranha je málo (na nehybné úrovni grafiky asi nejvíc) a taky, že (by rádi) zapomněli, co měli na jejich hrách fanoušci tak rádi. Chápu, že chtějí zkoušet nové věci, ale udělat z Risenu Piráty z Karibiku? Je to risk a dost možná to nebude fungovat...
a proč by rpg = lovci draků a tlup nemrtvých. RPG může přeci vypadat jako Vampir:the masquarade
Risen už není Gothic, to je jasné a nevidím důvod, proč nezabrousit do tematiky pirátů a nepřidat třebas i střelné zbraně (ona už i kuše nebyla na místě)
kdo chce klasické slátaniny může sáhnout přeci po TES, DA...
Já se těšim. Kéž by hra dosáhla kvalit jako kdysy Gothic 2
Nemůžu si pomoct, ale mě ten screen obalu připomíná obal Gothicu I. Takoáv Spáčova hlava stažená z kůže.
Ale naopak já se třeba na střelné zbraně docela těším. V Dungeon Siege 3 se objevily bambitky, ale co sem koukal, tak to nebylo moc zajímavé...tak nějak doufám ve skill tvůrců Risenu, že si s tím poradí mnohem lépe.
Napíšu a třikrát podtrhnu. V práci vemu týden dovolené, ve škole se omluvím z nemoci. Vypnu telefon, a přítelkyni vemu 26. na večeři a pořádně pomiluju. páč od 27. jsem týden sám doma v temné místnosti jen s risenem 2 :)