Přejít na výpis diskuzí
Zapojte se do vývojářské soutěže Otevřete oči hrou!
18.2.2012 | Redakce Games.cz
37 příspěvků
-
Kdyz budu delat ve skole, budu ucitel? I kdybych byl jen topic v kotelne nebo skolnik? Asi ne... A podobnej herni vyvojar je Martin Zavrel
-
"Aby se však o výhru mohli ucházet, musí nejdříve stvořit hru s tématikou ekologie, humanitární a rozvojové problematiky, lidských práv, sociálních problémů, partnerských vztahů nebo života s mentálním či fyzickým postižením!"
FUS RO DAH! *16* -
Ahoj,
rád bych tímto oslovil všechny vývojáře, ať už začínající, nebo s dlouholetou zkušeností, co se rozhodli pracovat na zadaných tématech. Nabízím vstupní investici a podporu 60.000,- Korunami, tomu, kdo bude mít chuť a plné odhodlání dovést projekt ke zdárnému konci. Proč investujem? Jsme společnost působící v oblasti vývoje her na mobilní zařízení a rozhodli jsme se formou podpory, rozšířit fungujicí a perspektivní reklamu. Z reakcí na tento příspěvek vybereme nejlepší nápad a na e-mailovou adresu autora zašleme dotázník.
S pozdravem,
Jiří Markovič - gaminginvest -
-
Jo, 60kKc je smesnou castkou, v porovnani s naklady komercniho vyvoje. To je tak ani ne mesicni naklad na mzdu pro zacinajiciho senior programatora, ktery to stejne za mesic nestihne udelat tak, aby to bylo prodejne. Nemluve o graficich, zvuku, designeru levelu apod. Uz po precteni clanku jsem tusil ze se zde objevi nejaky sup, ktery pripadnym studentskym pachtilum vnuti smlouvu, kterou jim nasledne ukradne napad a vykonanou praci. Vivat CR :D.
-
-
Nic proti uslechtilemu zameru, ale jak uz tu prezentovali jini... to tema, je naprosto debilni. Nechci videt, co bude vysledkem tohohle snazeni ani kdo to bude hrat. Jiste je jedno, znate nejakou dobrou hru na toto tema? Respektive, znate vubec nejakou? Tusim, ze reknete ne... proc asi? ;-)
-
-
vyhozeny prachy na bezcenou blbost hranim her se o svete moc nenaucime a pritom by stacilo opet zavest civilni a vojenskou sluzbu rok a pul v nemocnici ro a pul na vojne a hned by meli studenti dobrej zaklad do zivota takle se flakaj do 28 na vysokejch a pak brecej ze nemaj praxi na praci *10*
-
-
Jsem zasadne proti vojenske ci jine povinne sluzbe... nekoho nutit delat veci o ktere nema zajem je kontraproduktivni. Vsechno co se mi snazil kdo nacpat ve skole jako hodnoty, naprosto ignoruju a beru to jako odpad. To co je, nebo neni dobre by si mel vybrat kazdy sam a tim se ridit.
-
-
hmm co mi vypravej lidi co na ty vojne byli tak se naucili ridit kamiony ovladat zbrane vymakali si fyzicku no a nektery sli pak k zoldakum a jezdej po svete a ted ?? mlady kluci maj nahrano stovky hodin v cod ale neumej zatopit v kamnech *7*
-
-
Vsak nic proti tomu, jen by to mel delat ten, co o to ma zajem... ne vsichni, jsou lidi ktere zbrane a kamiony nezajimaji, tak proc je do toho nutit.
-
Co je na tom těžkýho? Votočíš knoflíkem a kamna topí jedna báseň! *5*
-
-
-
-
Debilita bude asi záviset na tom, jak vybrané téma konkrétně zpracuješ. U některých si pravda nedovedu nějaký gameplay moc představit, ale někdo třeba ano a o tom to je. Myslím, že šířkou témat v pravidlech tam jde napasovat téměř cokoliv. Něco jsem posílal níž, pak jsem si ještě vzpomněl na http://en.wikipedia.org/wiki/Fa%C3%A7ade_(interactive_story)
-
-
Hry podle me, hlavne umoznuji zkusit veci, ktere v realnem zivote nejdou nebo na ne kazdy nedosahne... takovy unik z reality. Delat hry podle realnych veci, jeste tech ktere kazdy den vidime but v zivote a nebo nam je porad cpou ve zpravach a snazime si od nich odpocinout cpat do her... to podle me postrada logiku.
-
-
U filmů a knih máš taky značnou část pouze jako únik z reality, ale taky vzniká řada věcí, které se snaží o něco jiného... když si od nepříjemných věcí chceš odpočinout, taky nesáhneš po knize/filmu s tou tématikou.
-
-
Je pravda... jen kniha a film, je podle me malicko odlisna vec od her. Film muze prezentovat skutecne udalosti, tak jak byli, nebo upozornuji prave na nejake problemy spolecnosti. Jenze aby hra byla zabavna, musi mit nejakou interaktivni napln, ktera tezko bude odrazet skutecne udalosti a upozornovat na problemy, kdyz se u toho mate bavit a mit urcitou volnost (i kdyz koridorovek uz je taky kvantum). Takze podle me je vyber temat dost nestastny... i kdyz, neco malo by se zpracovat dalo, ale rozhodne nelze ocekavat uspech u herni komutity... tudiz je to dilo prakticky zbytecne vytvaret ;-). No nic, uz nebudu rejt, at se vyvojarum dari... maji pred sebou hodne tezky ukol, vyzva je to skutecne dobra :-)
-
-
-
-
-
Existuje nějakej lajckej program pro takovouto tvorbu?? Nebo je znalost programování a střední škola grafiky jedinou šancí...
-
-
Jo existuje skus UDK ... je zadarmo a neni to tak slozite v nem neco udelat, navic najdes na netu spoustu rad jak v nem pracovat ...
-
Tak grafiku se člověk školou nenaučí, spíš musí mít nějaké vlohy a trénovat a trénovat... *3* střední grafická je z poloviny blbost podle mě :) Jinak programování je třeba *15*
-
-
http://www.rockpapershotgun.com/2010/02/11/out-of-controls-edmund/
Něco v tomhle stylu by bylo dobré. -
Pro případné soutěživce bez fantazie mám skvělý tip perfektně zapadající do tématu, hráč by ovládal opilce co se vrací v noci domů, kde na něj čeká rozzuřená manželka. Gameplay by byla v podstatě klasická 2D bojovka s možností používat různé předměty v domácnosti.
-
-
To mi připomíná geniální hru, tušim že českou, která se ovládala jedním tlačítkem a jmenovala se něják jako ožralej policajt.
Spočívala v tom, že ožralej policajt se točil dokola a vy jste ho mohli nechat vystřelit, přičemž zpětný ráz ho trochu posunul dozadu. A byly tam různý disciplíny např. závod, postřílet nejvíc lidí, bitva více hráčů, souboj s počítačem...
-
-
Já bych šel do toho...graficky bych ledacos zvládlu.
Myslím že je to dost široké téma, když se člověk nebude zabedněně orientovat podle momentálních mediálních bublin.
Nechce na tom někdo makat? -
Wheelchair simulator :D
-
-
carmakripl???? ....jezkovy zraky, jako bych nic nerek *8* *7* . prosim prasatko a zvracici smajlik...
-
"Congratulations! You unlock last wheelchair. Now you can go to final ride." (viz. Johny English 2)
-
-
Vzhledem k vyznění článku a k obsahu www stránek soutěže asi nemá moc smysl chtít se účastnit s hrou typu
"Jak jsem v patnácti a později ještě párkrát poznal tvrdou metodou co znamená moderní výchova dívek"
,že ne? Ono by to sice bylo k tématu a už na tomu dokonce společnost v U.S. pomalu přichází na chuť (viz Youtube video "Facebook Parenting: For the troubled teen. "), ale tak nějak mám tušení, že by se takový umělecký záměr poněkud neshodoval s duchem této akce ^_^.