Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mel jsme trochu obavy jako fanda Gothicu, ale musim rict ze po kratkem rozcarovani ze zastarale grafiky na zacatku, jsem postupnym hranim presel az k zavislosti a tyden pri kazde prilezitosti hraju... Je to proste navykovcka, gothic spojeny s falloutem, za me obrovsky palec nahoru, mam opdehrano cca 15 hodin herniho casu a jsem nadseny :)
  • Lidi je to zklamani. Hra ma OBROVSKY potencial, ale vyuziti mi prijde tak na 30%. Prirovnal bych to jako kdyz nekdo dostane nadupany bavorak, ma tam spoustu udelatek, turbo, elektronicky vymozenosti, ale smi s tim jezdit jen par bloku kolem sveho bydliste. Neberte to doslova, je to jen prirovnani. Pripadam si jako bych ve hre hral pre alfu, nebo nejake demo na budouci hru. Bohuzel smutne predikuji, ze to je vyhozenych 1500,- a Wolfenstein colossus bude nesrovnatelne vetsi zabava. A pokud chcete poradne RPG, tak nainstalujte stary Gothic a o zabavu mate postarano. Bohuzel.

    EDIT:
    Tak ted jsem zvolil trochu jiny pristup ke hre. Vice plnim questy a vyzneni je, ze hra je spise KECACI a QUESTOVACI. Za jeden kecaci quest dostanete 200 zkusenosti, kdezto za jednoho zakladniho mutant ptaka jen cca 10-20 zkusenosti. Takze celkove vyzneni hry neni fightovaci jako Fallout 4, Gothici apod. ale spise questovo/pribehovo/kecaci.
  • Tak mám za sebou ZATÍM prvních cca 6-7 hodin hraní a zatím říkám: TO JE MAZEC!! Tohle je to, co 90% dnešních hráčů nezná a asi ani nedocení. Je to totiž hodně težký a to říkám jako ostřílený veterán všech Dark souls i Bloodbornu se stovkama nahraných hodin. Tohle je Rpg s velkým R. Nikde jinde nemá vaše rozhodnutí a skutky, činy a vše co uděláte takový vliv na okolní svět a jeho odezvu na vás (možná v Pillars of Eternity, ale určitě ne tolik). Hned od začátku si příběh tý hry v podstatě děláte sami. Vběhnete někomu do baráku? Hej! Co tam děláš?! Hned tahaj meče a bránej svuj majetek. Když něco čornete a někdo vás vidí, zabijí vás. Jsem velkej milovník Falloutů (všech i 3d i těch izometrickej) i Zaklínače, ale reakce okolí na vaši existenci v těhle hrách je minimální. Když přijdete namaxovanej k nějaký postavě, stejně vám říká: dej si pozor nebo tě sejmu přestože má v ruce klacek a vy minigun (potažmo dva meče..). Tady se vám vše co uděláte vrátí. A hledání výbavy? Lidi na forech brečej, že po x hodinách nemaj nic a vše je zabije na ránu. Jakej je pak pocit, když konečně vyděláte na meč a potvory KONEČNĚ začnete rubat. Nebo když po třech hodinách umornýho sprintu, jetpaku a podoně doběhnete někam, kde se dá koupit plamenomet. Zkrátka říkám, že MĚ OSOBNĚ to baví maximálně a nezničí mě, že to není graficky tak hezký jako Horizon Zero Dawn (i když by to bylo maso!!) Večer musím zpátky, dal jsem Bersekerům vlese plesnivej chleba a ted tam se**rou a blejou a musím to nějak srovnat.. Možná tim plamenometem? *1* *16*
    • No taky jsem chvili hral a tezky to opravdu je. Celkovy dojem ze hry mam rozpacity. Vse vymakano na maximum, grafika, hudba, skilly, ale prijde mi jakoby ten svet byl nejaky mrtvy. Malo potvor a kdyz nejaka je, tak je tuha. Jakoby velky potencial, ale to naplneni mi zatim moc neprijde. Hrozne velka mapa,ale malo ziva. Ve vesnici Bersekeru tricet lidi a z toho muzete pokecat se trema??? Zkratka, malo lehkych questu a malo lehkych souboju na to jak je to velka mapa.
      • Ten svět má být mrtvý, je po pádu meteoritu ;)
        A questů je tam mraky i lehkých, jen hráče nikdo nevede za ručičku, čili jsem se kolikrát vydal na quest a zjistil, že jsem chcípák a že se budu muset vrátit později. Holt se vydej jinam a za chvíli se chytneš. (hodně jich je v Goliatu a Abbese.) Po cca 11 hodinách se začínám trochu cítit jako fighter, protože na dálku je rubu plamenometem (dmg tuším 40 na ránu - střílí to takový ohnivý koule a srazí je to na zem) nebo warrior swordem nablízko (dmg cca 40) - to je náročnější kvůli práci se staminou. Ale už se nemůžu dočkat až budu mít skilly na Jetpack atack (viděl jsem to na nějakým videu a moc se mi to líbilo) a hlavně plasma rifli.
        • Jako nerikam, z POTENCIALU jsem nadseny - litajici dron, pokec s Outlaw chlapkem, celkove nadherny rozhovory, v drtive vetsine her me rozhovory nudi, tady me bavi. Postavy maji charakter, ma to skvelou anglictinu, potvory jsou nadherne, ale zkratka obrovska "mrtva" mapa. To v Fallout 4 to bylo po jadernem vybuchu a porad se tam na kazdem rohu/moste/meste neco delo. Tady obejdu tri rozvaliny a v kazdy akorat seberu prachy, nejakou lahvicku a to je cele. Proste malo potvor, malo questu. V Gothicu byla na kazdym rohu potvora. Tady chodim pul hodiny a kde nic tu nic a pak najednou tuhej Jestirek, nebo hned mega Troll. Jinak grafika nadherna, skvele vymodelovano, hudba skvela, ale proste mrtvo. Bohuzel.
          • Tak já z toho mám taky pocit, že kdyby to dělalo stejný studio, ale měli na to třeba DECIMA engine a prachy a 1000 lidí jako GTAčko, tak to asi bude hra století. Ale i takhle se mi to moc líbí. Připomíná mi to (ač je to divný) starý fallouty. Tam jsi na začátku taky byl chcípák, hodinu někde bloudil a pak tě někdo odkrágloval. O to víc je potom ten pocit, když už jsi trochu naskillovanej. (podobně jako v Dark soulech)
            • Asi jo. Porad me to laka hrat, ale vydrzim vzdy jen chvili, protoze se tam toho moc nedeje :-) A kdyz uz se deje, tak jsem hned mrtvej. No jsem zvedavej na recenzi a hlavne, kdyby tady reagovalo vice lidi, ale asi to nikdo nehraje :-) :-)
  • Můžete prosím někdo potvrdit, zda-li se dá hrát po dohrání hlavního příběhu a jak je to s respawnem příšer? Brázdit po dohrání prázdným světem se mi úplně nechce :/

    Díky
    • Hral jsi nekdy Gothic?? to je proste herni mechanismus... a nemysli si ze se budes nudit behanim po prazdnym prostorech...tahle hra, a potazmo vsechny Gothicy, byly o necem jinym nez Diablo 3
    • Still
      Žádný respawn, žádné náhodné generování truhel. Velký statický svět *5*
      • A tak je to v poradku.
      • Velky svet, ale prijde mi mrtvy na to jak je velky.
        • Still
          Tak po dopadu komety a vymazali poloviny světa, bych fakt zalidněný svět nečekal :)
          • No jako logicky urcite ne. Kazdopadne jsem hral vice hodin a priser je najednou vice, jakoby se lihly ze zeme, tak nevim. Hra urcite dobra. Co ale neokecate je, ze za jednu beznou priseru dostanu deset zkusenosti a za splneny kecaci quest 200-800 zkusenosti. To mi prijde nepomer, ktery ze hry dela kecaci/questovaci hru spise, nez SURVIVAL/RUBACKU, kterou bych chtel radeji.

            Jinymi slovy pribeh a questy se tu stavaji tahouny hry a boje jsou jaksi jako doplnek, coz ZAVANI (u Elex jen trochu) adventurou jako v Zaklinaci III a Gothic III, kdezto ja bych cekal, ze boje a preziti budou hlavnim motorem jako v Gothic II nebo treba ve Fallout IV.

            Jinak urcite je hra dobra a musim se priznat, ze rozhovory a questy jsou tu pro me osobne zajimavejsi nez u jinych her.
  • ak to bude stát za to ,tak tak ako v každom gothicu za každú stranu zvlášť..:) *1*
  • Kámo Mad Maxova strana nedává uplně smysl. Max měl vždy pouze svojí stranu, svoje poslání, nebo jak to mám chápat?
    • Spis to ber v jakem svete zil Mad Max a jak byl ten svet sileny, post apo a vsichni jsou blazni..
  • Proč to vypadá jako PS2 hra?
    • Protoze sis nevzal svoje bryle 5+.
    • Protoze mas neco s ocima a mozkem, doporucuji vyhledat pomoc.
  • Pilgrim66
    Asi tomu dám šanci. Prostě se k tomu nesmí přistupovat jako k AAA hře, ale jako třeba k hrám od Spider (Mars: War logs, Bound by Flame atd), což jsou hry na kterých je ten nedostatek budgetu vidět, ale i tak jsem si je super užil.

    Takže primárně půjde o to jakej bude příběh a jestli bude combat zábavnej. Pokud oboje dobrý, tak se ty animace a grafika daj klidně odpustit (aspoň já to tak mám).

    Jinak recenze na metacriticu zatím 73, což není žádnej propadák (třeba Bound by flame má 56).
    • Pillgrim - urcite sanci dej, je to proste bezva... na grafiku nehled, po par minutach te prestane mrzet a pohlti te pribeh, rpg mechanismy a zabava :)
    • cena 1200,- PC / 1500,- konzole moc nenaznacuje ze nejde o AAA...
      tipuju ze do pul roku se to sezene za min nez polovic.
      • Pilgrim66
        už teď se dá sehnat za 30e

        (a za 37 z autorizovaných serverů - https://www.dlgamer.com/eu/games/buy-elex-44458)
        • ok dik. ja spis tu cenu srovnaval s AAA hrama, ktery se taky daj sehnat levneji. ale v porovnani to proste tu cenu AAA her ma :/
          • Já zase rád dám prachy studiu o 30ti lidech za takovýto unikátní titul. Přeju jim at se toho prodá mraky a můžou se pustit do pokračování nebo další hry.
  • urcite zajimava hra ktera stoji za pozornost (post apo RPG, ano dekuji). jedina vec co mi trochu vadi, je takovej divnej prkenej pohyb postavy. bohuzel to je porad vetsinovej standard i v AAA hrach a jen par to ma zvladnuty fakt pekne.
    • Me prijde ze ta postava beha naprosto stejnym stylem jak postavy v G1 az po Risen. *15*
      • Souhlas, v knihovně mam všechny tři Riseny a zkusil sem nainstalovat dvojku. Postava tam chodí úplně stejně jak v Elex :D
  • Clerikové to jistí. Bersekerové mě naprdli už jen z toho jak mi furt říkají, abych tam nelítal s tím jet packem, že to je proti přírodě. TVL když můžu lítat, přece nehodím všechno do PITu :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit