Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím nadšencov a budúcich hráčov TESA. Ak by mal niekto záujem pozrite na našu stránku http://guardiansofmaraya.enjin.com/activity . Sme gilda SK & CZ hráčov pre TESO. Radi vás privítame.

    ...for the queen we protect, we raise our weapons, unleash our wrath, until the last one has fallen!

    Shadowhorn
    • Zapomel jsi za to Shadowhorn napsat to "elder of guardians of maraya" !!!!!
      • zapomnel, sry
    • A ja si rikal kde ten spammer zaspal ...
  • 48 hodin BAN za nápis "hipsters.cz", děláte si ze mě kozy?

    Vás to snad uráží či co? stačí mi vteřinový pohled na Petra Poláčka a ten jeho Apple noťas oblepený trendy nálepkama a hadry co má na sobě a ty hranatý brejle s tlustejma černejma obroučkama a je jasnej, jen si myslím že není za co se stydět tak proč se tomu bránit, nedej bože kvůli tomu někoho banovat když napíše to co stejně každý vidí,,. *2*
    • Olorin
      Řekl bych, že to největší zlo je ten nepoužitelný notebook s nakousnutým jablkem *1*
      Ale jako ty brýle jsou taky hodně velké zlo *1*
  • Tahle hra má bohužel našlápnuto velice špatným směrem, ano svou roli zde hraje i spousta negativního hypu, který se na hru snáší ze všech stran, zda je ten negativismus oprávněný, nebo ne to ponechám na vás samotných.

    Nicméně když se podívám této hře na zoubek pořádně zjistím, že kromě předraženého produktu s měsíčními poplatky, nedostanu do ruky vůbec nic inovativního, nic co mě má udržet při hraní, nezlobte se na mě, ale dovolit si v roce 2014 rozjíždět další xyz MMO hru v pořadí na trh, která je od součastných MMO her naprosto totožná a již teď je zřejmé, že bude mít celou řadu dětských nemocí (lagy- latence, buglé questy, nedostatečný počet questů, dlouhé loadovací pasáže, velice prapodivný systém ekonomiky, otřesné UI atd.) Když k tomu všemu připočítám, že hra bude mít alespoň z počátku, zcela jistě velice chabý a nedostatečný end-game. Tak se ptám sám sebe, proč si mám tento produkt vůbec kupovat a ještě za něj měsíčně platit, když zde mám alternativu „zadarmo“ a v daleko lepším odzkoušeném provedení.
    Abych opět xy měsíců musel čekat na to, až tohle všechno milostivě vývojáři odladí a dodělají a já jim při tomto dělal pokusného platícího králíka, to již opravdu ne. Kdyby byl rok 2004, tak bych zcela jistě neváhal a hru kvůli TES sérií vyzkoušel, ale dnešní MMO herní doba je již opravdu někde jinde, než to co nám je zde nabízeno a prezentováno.

    Takže jsem sám zvědav jak dlouho hra na trhu s tímto nedodělaným a okoukaným herním modelem vydrží, osobně to vidím na hyper-ultra lunch hry, kde po několika měsících budou přecházet na F2P model, který jim alespoň částečně zaplatí vývoj hry samotné. Je to škoda, protože TES série má opravdu veliký potenciál, ale to by hru museli dělat lidé s fanouškovským zápalem pro hráče, nikoli jen a jen pro peníze.
    • Muzem zacit stopovat swtoru trvalo +- 3 mesice, nez mu utekly 2/3 predplatitelu. Dalsi cca 1/2rok prekopavali hru na f2p (spis teda v tomto pripade na p2w).

      Pokud jsou me informace spravne, skyrimu se prodalo cca 5M za prvni tyden, a doted neco kolem 20M ... pokud si totok koupi 5M lidi, tak prvni na co narazej budou klasicky plny servery, takze prvnich 14 dnu si nezahrajou (protoze normalni lidi v nici spej a pres den sou ve skole/praci). Pak posilej servery/opravej nejaky ty nejpruserovejsi bugy ... takze se pude prihlasit, ovsem da se predpokladat, ze po prvnim mesici budou newbie oblasti pusty a prazdny, nikde nikdo, po dvou mesicich ocekavam, ze bude mit vetsina lidi proexpeny vsechny mapy ... a zacnou resit "a co ted".

      Koncem 3tiho mesice uz znacna cast lidi bude vypruzena tim, ze pvp je sice fajn, ale co je moc to je moc ... a travit 80% herniho casu tim, ze nekam bezite neni pro vetsinu lidi zrovna uchvancancujici zabava. Tak jako v kazdym mmo tu bude existovat nekolik malo jakz takz funkcnich guild, schopnych poskladat online aspon 10 lidi ... a pak tisice zcela nefunkcnich, kde se lidi online dostanou tak na pocet 2.
  • Jak si má takovou hru zahrát pracující člověk? Přece nedám prachy za to, že si za celý měsíc zahraju možná 2 týdny. B2P by bylo super.
    • Asi tak jako ostaní pracující? Pracuji, pořídím si to, hotovo.
      • Ještě, že tu máme chytrolíny jako ty. Bohužel si hodně lidí nemůže dovolit utrácet prachy za takové blbosti. Radši si počkám na F2P i když to stejně dopadne jako swtor. Na každém pátém centimetru obrazovky "SUBSCRIBE" a f2p verze naprosto nehratelná. Nejhorší ze všeho je Jediovský headgear, který se nedá skrýt ve f2p verzi. Něco mi říká, že ten headgear je schválně tak ošklivý.
    • Dneska to mas tak v cene jedne navstevy v hospode a casu mit vic nebudes at to bude cokoliv2play. Tak si pockej na recenze a dojmy a pak se rozhodni jestli to stoji za to. Kdyz me kdysi bavilo wow, tak jsem platil a casu jsem taky moc nemel. Ber to tak, ze pokud rad hrajes a hra te bavi, poskytne ti i za tech 14dni vice zabavy, nez jedna navsteva v pajzlu;-)
  • Milá redakce je mi hrozně líto, že jste se na tuhle hru tak těšili, ale počet článků, který napíšete nic nezmění na tom, že ta hra prostě stojí za prd. Aby tahle hra byla dobrá musela by být F2P nebo vyjít o pár let dříve. A pro rýpali..ano hrál jsem tu hru a nemluvím jen o gameplay videích.
    • hrál si tu betu ve stress testech jo? tak to víš všechno tj jasný, a dotáh si to až na lvl12 s 1 postavou, tak to si přímo TESO guru!
      • x má pravdu. Co jako podle tebe máme posuzovat? Měli jsme možnost pouze hrát betu a díky řadě technickým problémům a nedomyšlenostem jsme to dotáhli opravdu tak na ten level 10. To máme jako koupit hru a modlit se, aby to dopadlo dobře a hra byla dobrá? Tohle dělaj jen "studenti", co nemají co dělat s penězma - půjdu se opít, nebo si koupím blbost. Ostatní ale nezřídka jen tak nevyhodí tisícovku za velmi nejistý produkt. Kéž by se vrátil nějaký trial či podobně.
        • mate počkat az to vyjde full, pak třeba měsíc, a pak to hodnotit
          • Ty si objednas a zaplatis auto, na zaklade toho ze si videl ze nestartuje/nebrzdi, a po tydnu zacne rezivet ... ale tvrdili ti, ze je to beta? A o tom je tu rec. Navic v situaci, kdy ti v sousednim baraku nabizeji auto, ktere zjevne startuje i brzdi, navic s tim, ze ti ho klidne daji gratis, a zaplatis az kdyz budes spokojen? A takovych baraku kde muzes ted hned okamzite nasednoud do pojizdnyho auta a neplatit nic mas kolem stovky? Presto pujdes, a budes platit za neco, co ti bylo predvedeno jako nepojizdny hnijici krap? A to jeste prodejci nestaci ti prodat krap za cenu pojizdnyho auta, on od tebe jeste chce, abys mu platil mesic co mesic ... s tim, ze ti mozna casem vymeni starter a brzdy ... ?

            To by z tebe mel Chocholousek radost cece.

            Hodnoti se tu to, zda to co predvadeli ma vubec sanci uspet s obchodnim modelem jaky si u toho nastavili. A odpoved je zcela jednoznacna ... absolutne zadnou sanci to nema. Placeny model typu BUD jednorazovy prodej NEBO mesicni platba ... ma teoreticky sanci v pripade, ze bude aplikovan na neco, co bude naprosta BOMBA. Kombinace obeho nema sanci v zadnym pripade. A spickovy hry se rozhodne nerodej po umele vyvolavanym hype.

            Navic si uvedom, ze neni problem pustit lidi do polonefunkcni bety, pokud (a pouze pokud) je na tom videt vyvoj => mizej chyby. Pak maj lidi dobrej pocit, ze se neco deje a na hre se maka. Takova beta muze hre jen prospet. To co bylo ovsem prezentovano o beta vikendech, byla defakto zcela nefunkcni hra, bez jakyhokoli progresu. Ale i kdyz pominu vsechny chyby technickyho razu (ac neverim ze je vyresej), tak co mi vlastne predvedli? Naprosto generickej svet, kde je kazdej barak kopii toho vedle, kde neexistuje nic jako open world, kazdy pididomek se loaduje, svet je rozdelenej na ostrovy .. jejiz load trva klidne desitky minut. Navic ten svet je neuveritelne pustej a neda se v nem defakto nic delat. Jasne, na jednu stranu je fajn ze me nepronasleduje pres celou mapu bambilion mobu, ale na druhou stranu ... napsat pro tohle script kterej bude hrat sam, bude naprosta trivka .... "vyzvedni si Q a bez zabit cilovyho moba". Navic je tu (opet) jako v kazdym MMO hromady zcela nevyuzitelnych a nanicovatych itemu, NPCckum vubec nevadi, ze jim vykradu barak, opet chybi bydleni, system dopravy je naprosto padlej na hlavu (jako dobre, at stoji vlastni kun maly jmeni, ale cekal bych, ze si kone muzu najmout aspon z mista na misto, a ne trapnej teleport ... kterej navic zpusobuje to, ze neexistuje duvod si kone porizovat) ... a ve finale muzu zminit zcela nepouzitelnej system boje, kterej diky neexistenci kolizi je naprosto nefunkcni.
      • Hral presne to, co statisice lidi ve zverejneny verzi, a tudiz zcela logicky ocekava, ze pokud se nekdo VEREJNE chlubi sh…item, tak presne takovej sh…it dostane ... za penize.

        Tohle dopadne mnohem hur nez swtor. Ten je totiz co se tyce pribehu a nadabovani o nekolik levelu jinde, a tady neni ani to ani nic jinyho co by stalo za hovor. No sak za tejden se ukaze ... uz to vidim ... stovky nefunkcnich qstu, lagy, desitky minut loadingu ...
  • poukazat... klasika ja nic neurobim len budem piskovat do druhych...
  • Zatim to vypada ze do roka to bude F2P...skoda.
    • Já doufám. Tohle nemělo být nikdy P2P, protože na to prostě nemá.
      • Jinými slovy si to chcete zahrát, ale nechce se vám cálovat *5*
        • Ale cálovat klidně ano. Za LOTRO jsem dal doposud nějakách 3000 Kč a to se jedná o F2P, které se opravdu jako F2P dá hrát. Ovšem nejprve jsem si hru opravdu hodně vyzjoušel, oblíbil si jí a pak se rozhodl platit a to někdy fakt i za totální kraviny, zbytečnosti, jen tak. Kdyby TESO bylo aspoň B2P, tak by se to dalo risknout a investice by mě tolik nemrzela. Ale ta tisícovka stačí snad jen na první měsíc hraní a to je dost málo. No kdyby aspoň ta beta byla o dost lepší, ale ta mě prostě vůbec nepřesvědčila... Řadz jiných MMO si zahranu zdarma a jejich kvalita není výrazně jiná od TESO, takže vlastně nechápu, proč za TESO platit. Je to ale velká škoda, protože jsem na něj čekal, docela se i těšil a doufal, že bude jiné a že bude hodně vycházet z SP tradic TES série, což se bohužel nestalo.
          • Ja to mam podobne s STO. Take f2p od zacatku az do konce, tak proc si sem tam nejakou lod nekoupit a podporit vyvojare.
            • A vo tom to je => bavi te to, dojdes do stadia ze mas odehrano par stovek hodin => reknes si, ze si za nejaky to kilco neco koupis => projevujes svoji spokojenost. Nekupujes zajice v pytli. I kdyz v pripade tes si kupujes pytel, ktery radne zapacha a jen fanboys ti tvrdi, ze ten smradek je vlastne vune.
        • Jinymi slovy, je to 200 MMO ktery jsou zadarmo a jsou minimalne srovnatelny, ne-li lepsi.
          • Jinými slovy - tak hrajte ty lepší mmo a na kecy kolem dvousté mmo TES se vys*rte ne? To je přeci pod vaši úroveň *3*
            • Tak promin, je videt, ze ti na tom hodne zalezi, nechtel jsem te rozcilit:-)
            • Jinak receno, vyser si woko ... a nelez sem pokud se ti nelibi, ze tu lidi pisou o tom, jak to realne dopadne.
  • Tahle hra opravdu někoho baví ? ... jen se ptám.
    • nekrmte trolla :(
    • Někdo si strká do ptáka drát a baví ho to. Takže je tvoje otázka kreténská. Bez urážky. Nesnáším tyhle vnucující se otázky.
    • Jo baví mě to. Dost mi to příipomíná DAOC. Wow mě uplně minulo a jsem nějak tak rád. Taky ta grafika není tak comisová. Plus jsou tam věci co se mi opravdu líbé. Jako je třeba fajn řemesla a objevování to je fakt bomba. Tedy aspoň pro mě.
    • Ty se rozhodne jen neptas,ale normalne trolujes. Protoze urcite vis ze jeste nevysla a tudiz ji nikdo plnohodnotne ani hrat nemohl.
    • mne tahle hra prestala bavit ješte predtim nez jsem videl prvni ngame video. to je myslim rekord
    • Jo.
  • Fascinuje mě, že se jim úvodní lokace natolik nepovedly, že je v podstatě ruší a hráč se bude moci posunout do dalších regionů s tím, že stávající úvodní lokace budou nepovinné. Je to odvážný krok, to jistě, ale zároveň to něco vypovídá o tomto MMO. Já ty lokace vlemi kritizoval a vím, že vyšší lokace jsou opravdu výrazně lepší.

    Jak bude fungovat obchod, jsem nepochopil. Bude obchod jak v rámci guildy, tak v rámci toho, že guilda obsadí nějaký bod v pvp, tam si roztáhne své krámky a budou moci kupovat všichni? Absence celoserverové aukce je pochopitelná, ale nejsem si jist, jestli to pomůže hratelnosti. Uvidíme.

    Mě ovšem zaráží celá řada nedodělků, tedy prvků, které jaksi ve hře vůbec nebudou, ačkoli by je tam člověk čekal. Vím, že je to MMO a že řadu věcí nejspíše dodělají, ale za P2P bych čekal přecijenom více. Např. nebude možné vyrábět šperky (WTF?), není možné se potápět, v hře není náhled na armor, takže nezjistíme, jak případný armor bude vypadat, dokud si ho nenandáme na sebe (jako vážně?), opět zapomeňte na kuše a kopí :(, nebude dokonce ani porovnání statů stávajícího armoru s případně novým kouskem, ve hře nebudou jedy (jako proč? zase nestihli? co dělali doteď za ty prachy???), žádný housing a nic podobného, žádná loga guildy na armoru, žádné pláště - zase v TES zapomněli na pláště, jenomže tentokrát je tam bohužel moddeři přidat nemohou atd. atd. Je toho opravdu hodně, co ve hře vůbec nebude a co jaksi musí zklamat skutečné fanoušky série.

    Já bych čekal od P2P MMO mnohem ale mnohem více. Když se nad tím zamyslím, je tu řada free her, která nabízí to samé či více. Mám opravdu vážné pochyby o úspěchu P2P modelu u této hry - ani nemluvě o řadě nepříjemných problémů ve hře samotné (např. z nového buildu hlášeny velké lagy v pvp, tedy něco velmi problematického, stále hlášeny questy, které nelze dokončit a tedy nelze se posunout dále atd.).
    • Uvodni lokace nutily prochazet hlavni quest i hrace, kteri se chteji rovnou ponorit do sveta a zacit prozkoumavat vicemene bez omezeni. Cili presunutim hrace primo do mesta vysli vstric ESO fanum.

      Obchod by mel byt v rukou hracu. Muzes byt v nekolika gildach soucasne, tak cekam ze se vytvori nejaka obchodnicka maxigilda, kde budou vsichni pouzivat gildovni obchod.

      Veci ktere vypisujes ze tam nebudou mi vubec nevadi, je to hodne subjektivni, navic pokud chteji udrzet p2p musi hodne casto vydavat novy obsah (idealne kazdy mesic neco).

      Co se tyce zabugovanych questu, hraci na zkusebnich serverech v uzavrene bete je nevidi. To znamena, ze vetsina z nich souvisi s velkym mnozstvim lidi v tech lokacich, a snad pujde vyresit globalne. Udajne o tom zenimax vi a snazi se to odstranit, ale necekam ze bude vsechno fungovat od prvniho dne. Zadne MMO tak nefungovalo.
      • No oni hlavně zcela zkazili ty první lokace, proto je de facto ruší.

        Asi nevíš, jak to chodí, ale že můžeš být ve více gildách, je na nic, protože většina gild mělo ve většině hrách zakázáno být ve více gildách. V TESO to nebude bohužel jiné. Např. v GW2 bylo za členství ve více gildách okamžitý kick.

        No jo, všechno je hodně subjektivní, ale já si dovolím objektivně říct, že dost věcí by mělo v MMO být a v TESO nebude.

        Naopak, questy jsou i v novém buildu zabugované dost výrazně. Ale bugy jsou bugy a lze je odpustit nové hře. Podle mě je ale problém v systému questů, kdy systém hry dovolil, aby hráči doslova museli čekat fronty na splnění questu. To je špatně. Je to až trapné, že v tomhle je TESO tak někdy v roce 2010. V jiných MMO, co jsem hrál, byl někdy v té době problém vyřešen. *3*
        • Tak neni problem aby guildu ktera nekoho takto vyhodi jednoduse GM zrusil uplne...
          • V Guild Wars 2 prezentovali herní prvek možnost připojit se do více guild najednou jako něco skvělého, nového a nesmírně použitelného a i mně se to moc líbilo. Pak jsem se připojil do jisté české guildy a poté, co zjistili, že mám i svou malou guildu (jen z důvodů RP), tak mě okamžitě bezeslova vyhodili. Následně to samé u jiné české guildy a pak ještě jednou u US guildy. V TESO to bude naprosto totožné. Jde vidět, že se autoři hry moc na poli MMO nepohybovali. Bohužel GM tohle neřeší - ani nemohou řešit.
            • Ale muzou, samozrejme pokud budou chtit.

              Podivej, me prijde u vsech her padly na hlavu, trestat nekoho za to, ze vyuziva mechaniky hry. Tohle se da resit ruzne - od toho, ze nikde nebude videt v jakych guildach ses, pres to, ze pokud se objevi stiznosti, bude guilda zrusena. Od toho GM ve hrach jsou. Samo neni technicky ani problem to osefovat tak, ze guildu muze opustit pouze hrac, a nikdo ho z ni nemuze vyhodit.

              Ale je fakt, ze vyvojari jsou taky casto retardovani - trebas v pripade wot ti implementujou friendly fire ... a pak te za to penalizujou. Proc? Trebas chces hrat za svini/zradce/... proc ne? A pokud se jim to nelibi, tak at ff proste zrusi.

              A mezi nama, opravdu nechapu, kdo bych chtel byt clenem podobne dmentni guildy, ze.
        • S tema guildama se uvidi, zatim mi to prijde jako dobry napad a moje gilda me za to urcite nevyhodi ;-) Tezko rict jestli to bude fungovat pro vsechny...

          Questy byly zabugovane v open beta vikendu, ale lidi co hraji ted ty bugy nevidi, proto je to asi zpusobene poctem hracu. Fronty jsou vec ktera mi hodne vadi a nerozumim proc tam neco takoveho dali. Zabijeni mobu se pocita vsem, nektere veci muzou pouzivat lidi soucasne vedle sebe tak nechapu, proc to u nekterych sbiracich questu nejde. Kazdopadne tohle bude otravne hlavne pri startu, pak uz ne.
    • Mne vadila ta uvodni lokace uteku z vezeni, to byl opruz, ten ostrov potom uz se dal snest navic byl rychle hotovy. Bojim se, aby nebyl nedostatek questu, uz jsem musel delat questy pro vyssi levely ( o dva o tri) abych mel na cem expit....
      • myslis ty 4 minuty v tom vezeni + prophet?
        • Jj, cely to zabere 15-20 minut a kdyz se dela poctvrty uplne to samy tak to az takova zabava neni. A ted zase cely znova, postavy z bety nezustanou. Naopak ten nasledujici ostrov ma kazda frakce jinej
          • Zacatek hry je tragedie. A to nejen obsahove ale i graficky. Neuveritelne osklive a to uz vubec nemluvim o tom ze musis asi 5x probehnout malou mistnustku a pokazde otevrit dvere a loadovat. Uplne absurdni,obzvlast kdyz clovek vezme v potaz to,ze ty mistnustky doslova jen probiha a nic v nich nedela.
            Mam pocit ze chteli hrace odlakat a ne prilakat.
    • Dneska venku ale bylo pěkně, že ... :-)
  • tonnymontana
    platebni model nevadil do doby nez jsem slysel ze ve hre bude taky shop aneb prvni kun a pote batohy s predmety kde si misto rare drop radsi tu vec koupite+zaplatite mesic gametime. tohle se jim opravdu nepovedlo.. na zacatku to tam nemelo co delat spis to hodne lidi odradi kdyz uz i tak pomerne velke procento neprekouslo mesicni poplatek. Nedivil bych se systemu jako ma NWN online jen s rozdilem mesicniho poplatku
    • Jestli jsou v nejake hre k sehnani v ingame shopu veci,ktere lze bezne ziskat hranim, tak me to vubec nevadi. Proc bych si dobrovolne kazil zazitek a vsechno si proboha hned kupoval?
      A pokud pak clovek ''altuje'' svou 3 -5 postavu ,naopak to muze potesit.
      • Zatim snad pujde koupit jenom upgrade na imperialni edici a nejhorsi kun ze hry (stejny chcipak jaky se dava k imperialce).
    • walltar
      Si myslím, že v tom shopu toho moc nebude zatím tam má být jen vylepšení na imperiální edici. Jinak jsem o ničem jiném neslyšel.
      • + samozrejme minimalne nekolikrat do roka nejaky to DLC ... trebas zbroj na kone za pouhych $30 (abychom zustali u serie tes).
    • tonnymontana
      kdyz k tomu pripoctu jeste nutnost koupe samotne hry pote mesicniho poplatku a nakonec ve hre neustale nutici koupe nejakeho predmetu jak maji tyto shopy rady. zni to jako spatnej vtip a jeste horsi reklama pred startem ostre verze. server je v americe jeden navic co se po naporu hracu prvni mesic hned proda, cele se to spoji jak uz to tak bejva + dozije par desitek mesicu. Nekdo z vedeni na tom urcite trhl hromadu penez at uz to dopadne jakkoliv, hodne lidi dostalo praci mno a tim to hasne:/ skoda tesil jsem se ze elder ukaze hernimu svetu funkcni platici system ktery by mohla udrzovat zakladna fanousku elder sveta. ale kazdy tyden s kupou novinek se to podle me vzdaluje. beru to i s dojmy z bety ktere nejsou nejaky extra slagr letosniho mmo roku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit