Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lotr
    Ou tak tohle je kec až to bolí.
    Stačí si projet reddit. Uživatelé z Mexika a pohraničních států tam dokonce dokazují že klíče které obratem prodali Kinguin a spol.nejsou kradené a přesto je Ubisoft zakázal. Klíče které byli za zlomek evropské ceny odkoupeny od oficiálních distributorů v Mexiku a dalších "levných státech".
    Neříkám že 100% všech prodaných klíčů od neoficiální distributorů byli získány legální cestou. To by bylo naivní. Ale tvrzení že všechny byli kradené je prostě lež.
    Ubisoft prostě neodhadl jakou nevoli krok který udělali vyvolá. A tímto tvrzením se snaží vše zamést pod koberec.
  • No já nevím, ale G2A stále zůstává na prvním místě v prodeji. Ale tam se prodávají hry určené pro evropský trh včetně ČR. Úspory jsou stále v tisících. Pořád jasná volba a čekání na víkendové akce *3*
  • Ale howno, jen vymluvy, strh se storm na netu a ted hledaj jakoukoli kktinu na kterou svyst to, ze oni prece musej ...

    Pokud je proveden nakup kradenou karotu, tak se o tom prodejce VUBEC nedozvi. Refundaci provadi banka na vlastni triko. Prodejce by v tom byl zainteresovan (a banka by mu rovnoou zrusila ucty), pokud by to byl on, kdo okrad zakaznika - napriklad tim, ze si nechal zaplatit a zbozi nedodal.

    Takze jen dalsi lez, kterou tady tiscali propaguje.
  • palver
    Zásadní problém je to, že subjekt, který vám něco prodal to může dále ovládat a na základě své libovůle vám to kdykoliv sebrat. A ne, chyba není na straně lidí, kteří nakupovali levně - je sprosté to na ně hodit a používat je jako rukojmí.

    Ubi to jednou prodala originu, dostala své peníze a tím to pro ní má končit. Jakékoliv zasahování do toho, co už jednou prodali by mělo být nepřípustné. To, že někdo v průběhu celého prodejního řetězce použil údaje z kradených platebních karet neznamená, že UBI může trestat zákazníka na konci celého řetězce.

    Jaký je etický rozdíl mezi tím, že Vám někdo něco prodá, a pak to svévolně bez náhrady vezme zpět a tím, že Vy to vezmete jemu a nezaplatíte za to? Žádný. Obojí je krádež.
    • platby z kradenych kreditek ale budou nejspise zablokovany (nebo bude vymahano jejich vraceni) a prodejce tak nedostal nic, proc by mel origin dotovat dobry pocit zlodejum? imho ubi to zablokovali, protoze origin (kdo vi jestli to origin zaplatil, nebo plati az zpetne podle prodanych kusu, to by pak ani ubi prachy nedostalo)....
      • Ale prdlasj, vubec netusis jak to funguje. Refundaci dela banka, ona zodpovida (tedy v civilizovanym svete) za bezpecnost plateb. Prodejce pokud dostal prachy a dodal produkt se o tom vubec nedozvi. Jemu je to uplne jedno. Kdyby po nich banka chtela zpet prachy, tak by nikdo soudnej na kartu nikomu nic neprodal.

        Len vymluvy a lzi ...
        • Banka musi platbu refundovat pouze v pripade, ze byla provedena pres 3D Secure ci jine zabezpeceni, pri kterem se dava PIN.
          Pokud platba probehla bez toho, banka ci platebni spolecnost, si penize vezme zpet od obchodnika v ramci dalsiho vyuctovani.
          • Ale starou backoru. To by obratem vsichni obchodnici poslali vsechny banky i s jejich kartama doprdele. Vzdycky to jde na vrub banky (nebo kartovy spolecnosti, ale to je nepodstatny detail).

            A navic je to v tomhle pripade zcela zjevne lez.

            Mimochodem, smlouva na patebni terminal mi tu lezi ve skrini, takze si dovolim tvrdit, ze vim o cem mluvim. Pokud obchodnik dodrzi podminky, nikdy se mu nemuze stat, ze by po nem banka chtela neco vracet. To ona zodpovida za bezpecnost cely operace. Pokud nekdo zaplati kradenou kartou a je uplne jedno jak, tak to pujde vzdy za bankou (v tom civilizovanejsim svete) nebo za tim, kdo si kartu nechal slohnout ( v CR).
        • banka nemusi platit vubec nic, je to jen jejich dobrovule, za bezpecnost karet odpovidaji karetni spolecnosti ne banky, banky ruci jen za svy online bankovnictvi a to jen do te miry, ze je chyba v systemu, ne u hloupeho klienta
          pak korun banka samozrejme kvuli PR zaplati, ale mensi banky nebo velky prachy platit nikdo nechce a neni takovy problem platbu blokovat nebo stornovat prave s odkazem, ze se nejedna o legitimni platbu (proto taky banky lidem posilaji mesicni vypisy, aby si mohli zkontrolovat platby)
  • to moze mat dalsi dopad. nemiesto toho, aby sa niektori aspon snazili kupovat original, hoci mierne neisteho povodu, aj ked v drivej vacsine bez problemov, to povedie akurat k tomu, ze si dalsi ludia povedia, ze sa to teda vobec neoplati ani len takto a rovno to stiahnu piratsky.
    • pro par blaznu to samozrejme bude hlavni oduvodneni, proc neplatit za nic nikomu, ale mozna se z toho nekteri lide pouci i pro ostatni eshopy....
    • Dopad to může mít na šmelináře. Normální člověk bude kupovat tam kde má (za plnou cenu, když to nemůže vydržet) nebo si počká na slevu (Steam, Origin, HB atd.). Příznivci adrenalinu budou dál aktivovat via VPN z Ruska či Burkina Faso, hry jim budou odebírány a budou pak tady brblat.
      • No G2A nemusíš aktivovat VPN na ruské kopie. Ten prodává hry určený i pro evropský trh včetně ČR. Ale je pravda že tam jsem nakoupil skoro 80% her a ani jedna nebyla zablokovaná. G2A se osvědčilo a tisíce ušetřeny *3* Tak pořád není důvod platit plné ceny u obchodníků. Protože úspora už jde opravdu do tisíců.
  • Já teda nevím co tím UBI získal. Kódy jsou nakoupeny z kradených kreditních karet a po dalších několika přeprodejích hráčům teprve zablokovány. Proč ten kód nebyl deaktivován hned a dalo se s ním obchodovat. Zaplaceno to bylo tak jako tak a UBI banuje koncového zákazníka, místo aby potrestal a stíhal viníky. Tak tohle mi hlava nebere. Jenom se snaží svůj krok dát do lepšího světla.
    • Skutečnost je taková (a bylo to i v podcastu řečeno), že Ubisoft prokázané nákupy z odcizených karet poškozeným vrátil a tedy o tržbu za vydané klíče opravdu přišel, proto je ruší.
      Dál v tom řetězu bude muset koncový zákazník nárokovat svou škodu na prodejci klíče.

      Když si o tom člověk (pokud možno s chladnou hlavou) přečte, neodehrálo se nic, co by bylo nějak proti zdravému rozumu.

      Našel se holt nějakej xindl, kterej prodal legální klíče UBI z prostředků, o který okradl někoho jiného a poškodil tím především ty koncový zákazníky a TEN by měl bejt ugrilovanej a hejtovanej .. *5*
      • palver
        To, že Ubisoft nákupy poškozeným vrátil je hezké, avšak v důsledcích velmi alibistické gesto. Ubisoft si zadarmo udělá marketing a ještě přes koncové klienty očerní přeprodejce, které nemá rád. Dvě mouchy jednou ranou.

        Slušnost a zdravý rozum by velel najít viníka (zloděje karet) a náhradu vymáhat po něm. To ovšem není tak pohodlné...
        • UBi nicnevraci, a vracet nemuze, protoze nemuze ani vedet, kdo a cim plati. Kecy a lzi.
        • Přepodejce (já říkám šmelinář) si má hlídat, od koho nakupuje. Jestli od obchodníka "kot packovy, fazole jantarove, lizaki malinove" (zdravím Trojana ze zakázané reklamy), tak dobře mu tak.

          Nakupujte kde máte, nespekulujte a nebudete mít problém.
          • palver
            Obchodníci (šmelináři, chcete-li) napravují nesmyslná pokřivení trhu a distribuují zboží od výrobce koncovému zákazníkovi.

            "Nakupujte kde máte.. nespekulujte., plaťte daně, držte hubu... a hlavně nepřemejšlejte a nevyčujute", že? *3*

            Předpokládám, že do obchodů taky nechodíte (protože to jsou Ti fuj obchodníci) a všechno ze zásady nakupujete dráž u výrobce, že? *15* Až si pojede příště pro Kafe do brazílie, vemte mi taky kilčo...
            • Pro kafe si klidně do normálního obchodu zajdu. Ale třeba na tržnici, kde je "pravá" pytlovaná káva spolu s trpaslíky, vodkou a čtyřproužkovými adidasky, tam bych tedy váhal.
      • ugrilovani by melo byt tiscali za kydani hnoje za ubisoft, ja rikal že v tom jsou nevine
  • zase aleš "google translator" smutny v akci, nektere vety nedavaji moc smysl

    btw ibisoft by asi mel vratit nejake penize ktere mu z tech kradenych kreditek pristaly na učtu ne?
    • čeknul jsem anglicky original, tak se zda že aleš ty skomolene vety skutečne splodil sam
  • Je to jen můj omyl ,nebo se hry od Ubisoftu na Originu nikdy neprodávaly ?
    • Uz nejaku dobu tam maju aj hry od ubisoftu. Postupne rozsiruju sortiment. Dokonca tam zacali davat aj stare hry, aj ked tie radsej kupujem z gogu:)
      • Toho jsem si ani nevšiml *3*
        • Ja len vdaka tomu, ze tam sem tam daju nejaku tu starsiu hru zadarmo:)
    • Já mám třeba na Originu nějaký díl Assassin's Creed.
  • Hnisavec
    Zlodeji vytrestali zlodejov....aké úsmevné a paradoxné *3* *4* *5*
  • Pro pana redaktora,

    pane redaktora máte v tom článku dost závážnou, přímo kardinální chybu a to již přímo v samotném nadpise.

    Ani samotný Ubisoft neříká, že ty karty byly kradené, ale používá spojení Fraudulent cards, což může mimo jiné znamenat i to, že u obchodu byly použity ne karty kradené, ale s nesprávně vyplněnými údaji -tzn. např zúčtovací adresa, apod. (důvod si každý jistě dokáže domyslet) a to je dost zásádní rozdíl.

    Tak si to laskavě opravte, takhle z toho děláte pěkný bulvár, díky.
    • No spis si vy zjistete co znemena fraudulent.
    • Xcomik
      On ten článek je celý jeden velký nesmysl mám FC 4 z Kinguinu dále FC3 k tomu The Crew a vše mám na uplay. Už samotné obvinění Kinguinu je velký nesmysl jak může společnost která dělá portál ve stylu Heureka (jen s klíčy k software) kde je účelem že se registruje obchodník i klient (tedy klíče neprodává kinguin ten jen zprostředkovává) za to že se tam regne nějaký podvodník přitom stačí nakupovat od těch co mají vysoké hodnocení prodaných kusů a je vystaráno (no tak si holt člověk doplatí pár desítek korun navíc) nehledě na to že Kinguin sám v každém produktu házi do prvnách polí ty nejbezpečnější prodejce a k tomu je tam komplet ochrana zákazníka.

      Tenhle problém jde ale dál jako zásadní chybu vidím že prodej her na originu. Protože kdyby origin ty hry neprodával tak se to nestalo nebo by ubisoft ty klíče klientum musel nechat (EU - Ochrana spotřebitele) jenže EA se na ochranu spotřebitele může tak akorát z vysoka vykašlat.

      Tenhle problém nastal protože někdo nakupoval na americké kreditky které jsou zabezpečné asi tím stylem jako zámky ve starém favoritu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit