Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prodám ZX Spectrum+ za 3 000 Kč vč. magnetofonu Panasonic, adaptéru, kabeláže, kazet her a manuálu. Více informací a fotky na inzerátu https://www.prodejhned.cz/bazar/inzerat/210164/zx-spectrum/
  • Nj, jenže tohle už nevyhodí hlášku "Tape loading error" a určitě se tam nebude po řádcích vyrýsovávat obrazek.. Půlka nostalgie v pr... :D.
    Jinak Saboteur, Manic Miner, Batman, Alien 8 atd. Super vzpomínky na dětská léta.
    • nejsilenejsi stejne byly ty hypnoticky pruhy okolo tech obrazku doplneny o pipani pri nahravani, to me kolikrat pak budilo jeste i ze sna *1*
  • Hanzales
    Malýho Amigu bych taky bral všemi deseti :) Pařil bych na tom Setlery, Flashbacka...
    Nejlepší by byl ale asi malý a výkonný handheld, který by právě že uměl výborně emulovat hry od toho ZXka až po třeba PS1 / PS2 (nfs3 a tak). Starší hry by to pouštělo s takovým tím televizním filtrem, na nějakém emulátoru se mi s tím zdál třeba Sonic o mnoho lepší. A nejlepší by bylo, kdyby se k tomu z boku dal připíchnout navíc i malinký joystick :)
    • Na PSP se dá emulovat téměř vše až po PS1, jen ten externí joystick asi nepřipojíš, leda s hodně velkou dávkou kutilství
    • ámen
  • Taky jsem na tom vyrostl ale ty lidi co si to koupi kvuly nostalgii to spusti tak maximalne parkrat a pak ten handheld nekde doma zapadne. Otec ten ZX Spectrum 48k jeste doma ma i s kupou pasek, dokonce to myslim jeste funguje. Ja jsem pred lety nainstaloval ZX emulator na PC, zahral par her ale pak uz to nikdy nezapinal. Proste uz to neni takove jako pred lety, kdyz jsem to hral jako malej. Pri vzpomince na Manic Minera, prvni hru co jsem na tom hral, porad slysim ty uvodni melodii *1*
    Mel jsem i Amigu 500, tu uz jsem si kupoval za sve.
  • AMIGA 500 a Swiv , Walker , Crazy Cars 3 , Desert Strike , Canon Foder jo to byly časy *14*
    • to ano, ale Vega+ je nostalgia urcena pre tych co hrali desatrocie predtym Manic Miner, Jet Set Willy, TLL, Boulder Dash, atd.
      • jakdy desetilleti??? to obdobi deli sotva 5 let ale spise se prolina Amiga 500 je tu od 1987 a od 1982 ZX Spectrum vetsina cechu si poridila Spectrum po 84 a od 89 prechazel kazdej na Amigu
        • "jakdy desetilleti???"
          tak ze spominane hry na amigu su z 90tych rokov (konkretne 91-94), hry na zx z osemdesiatych (konkretne 83-85)
          "to obdobi deli sotva 5 let ale spise se prolina Amiga 500 je tu od 1987 a od 1982 ZX Spectrum"
          vacsina znamych hier na amigu 500 prisla az v 90 tych rokoch. Obecne Amiga sa zacala rozsirovat do domacnosti hlavne v 89. po celosvetovom zlacneni, zatial co zx spectrum bol od zaciatku hit.
          "vetsina cechu si poridila Spectrum po 84 a od 89 prechazel kazdej na Amigu"
          to plati mozno o zx spectrach prepasovanych cez hranice, ale vacsina ludi tu vyrastala na klonoch a najpredavanejsi z nich Didaktik M sa zacal vyrabat az po revolucii.
          • Zagro
            Amen, pěkně shrnuto. Ještě bývaly různý dětský kluby jako DDM (dům dětí a mládeže), kde jsme si mohli zapařit na PMD 85. To ovšem na zmiňované ZXko nemělo ani náhodou. Zcela jistě bylo více majitelů didaktiků než specter, ale tak to je pochopitelný.
      • Bohužel mluvíme tu o stejných lidech ... *3*
        • To je nejake dlhe vyrastanie... podla mna mnoho vychodoeuropskych spektristov vyrastalo prave v obdobi Amigy. A to je dovodom, preco sa tieto dva pocitace nepochopitelne porovnavaju.
  • Moc nevím, proč bych měl na malém displeji nějakého handheldu hrát něco, co si můžu pustit ve fullscreenu na emulátoru na PC.

    Snad jedině sběratelský efekt a že je to "oficiální"... hm...
    • :) Když ani ten notebook není na cesty zrovna ideální a o ceně herně způsobilého pak raděj nemluvě (...a už jsem se bavil u hodinového autoupdatování win10 v autobuse u spolucestujícího na sedadle přede mnou ;D )
  • Nerad to říkám , ale emulátorů je dost .I když jsem na ZX prakticky vyrostl, tak dnes dávat do oběhu handheld , který bude emulovat ZX a nic jiného mi přijde jako hloupost .
    Jsem zastáncem Pandora konceptu (však Dingoo 320 jsem si taky pořídil) tj jedna konzole a spousta emulátorů pod kapotou . Přece jen Android je ideálním základem pro takovou "hračku" jen by mohlo být na trhu víc zařízení s fyzickými ovládacími prvky ( V tomhle u mne propadl Nvidia Shield) , protože v 90℅ případů už nyní není problém v nedostatečném výkonu , ale v nepřesnosti a nespolehlivosti dotykové vrstvy , kdy se u emulovaných her nějaký ten přešlap či vynechání historicky netoleruje .
    Podpora HDMI je vzhledem k současnému stavu spotřební elektroniky snad pochopitelná a málo komu z takto pozitivních nadšenců bude vadit , že se dívá na olbřímí kostky . Vůbec možnost připojit externí zobrazovadlo je dalším nešvarem , na kterém se snaží i (právě ) renomovaní výrobci ušetřit .
    Externí ovladač je pak už jen třešinkou . Pokud by měl handheld solidní ovládací prvky v základu , nikdo by gamepad nevytahoval .
    Takže dejte mi solidní tablet s androidem , ovládáním i výstupy a odpusťte si tyhle licencované pokusy na půl cesty . Vážně je stále problém udělat skutečný herní HW (např. PSP a Vita byly blízko) a nesnažit se jej uměle degradovat ? A to raděj ani nebudu mluvit o podpoře telefonování která je dnes otázkou několika dolarů navíc ...
    • Imho dávat do oběhu handheld vzešlý z počítače je troufalost i po třiceti létech.
      ...Tedy za předpokladu že k tomu nepřistoupíte jako Amiga s CD32 , která s PRO modulem vlastně byla opět "plnohodnotnou"A1200 .
  • jako desetiletý jsem dostal s bráchou Didaktik M od rodičů k vánocům. Ti co měli bohatší rodiče dostávali Amigu. Popravdě, dnes už bych se k těm hrám nevracel - R-Type, Jet Set Willy, Manic Miner a hlavně Fuxoft (Podrazy, Indiana Jones, Tetris).

    Jak už tu psali předemnou, Amiga by byla mnohem lepší. Co je taky dobré byly arkádové automaty - viz emulátor M.A.M.E. - ty 2D plošinovky nebo shoot them upy jsou dobře hratelné i dnes.

    https://www.youtube.com/watch?v=pVWtI0426mU
  • Spitihnev
    Tak tomuto asi neodolám *14*. Ako tu už bolo spomenuté, urobiť podobným štýlom Amigu by bola bomba!
  • Kdyby šla udělat takhle malá AMIGA *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit