Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Další mýtus a strašení je, že antibiotika nelze ničím nahradit a že - po vytvoření rezistentních bakterií čeká lidstvo katastrofa.
    Již před cca 2 roky ohlásili naši vědci z Olomouce a Brna, že v kombinaci se stříbrem či selenem se dají vytvořit nová, která budou dokonce účinější a zabírají i na tyto rezistentní bakterie.
  • Antibiotika přece nekupujeme u pultu, takže je čistě na zodpovědnosti doktorů, co s naším zdravím udělají, pokud jim to dovolíme, a pokud vůbec znají slovo Zodpovědnost. Vím o pár doktorech, kteří za antibiotika považují i Biseptol, což je čistě chemická látka sulfonamid, a s antibiotiky nemá společného nic. Slovy NIC. Pak jim věřte. *3*
    • Dovolila bych si vás opravit. Za prvé, účinná látka Biseptolu není sulfonamid, ale kombinace sulfamethoxazolu s trimethoprimem, dohromady kotrimoxazol. Pojmem sulfonamidy se označuje celá skupina látek. Za druhé, v dnešní době již prakticky neexistuje rozdíl mezi antibiotiky a chemoterapeutiky určenými k léčbě mikrobiálních onemocnění, neboť většina antibiotik ve starším významu slova (tedy látek syntetizovaných bakteriemi, plísněmi atd.) je dnes již přinejmenším chemicky modifikována, ne-li syntetizována uměle. Takže doktorům věřit možná nemusíte, ale nemyslím si, že relevantní informace se nacházejí v internetových diskuzích.
  • to je ale nesmysl... celý článek je taky mýtus. Možná když se to opravdu hódně zobecní a přimhouří se obě oči, tak něco je pravda...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit