Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ani mi o tom vážení prosím pěkně nemluvte. Já když si uvědomím kolik peněz jsme zase třeba nechali za takové krbové vložky na chalupě tak se mi protáčí víčka. Jsem z toho smutná že nejsme schopni plánovat takové věci dopředu, jen co je pravda.

  • XERXES

    Taky jsme za vytýpění platili šílené peníze, a proto jsme se rozhodli pro pořízení nového plynového kotle. Moc jsme nevěděli podle čeho a jak vybrat plynový kotel, ale nakonec jsme z okolí dostali pár tipů, díky kterým jsem pořídili jeden velice úsporný.

  • Můj tchán si teď do opravdu nově postaveného rodinného baráku, který chystá už snad na život s vnoučaty, pořídil kamna na peletky a opravdu si na nic nestěžuje. To je tak když už je někdo starší a nechce se o moc věcí starat. A poznal svět a ví, že se to dá pořídit za fajn ceny. To pohodlí.

  • My platíme opravdu hodně a proto pořád na manžela tlačím, aby se už konečně vyřešilo zateplení našeho domu. U6 je ochotný do toho jít a tak já začínám hledat materiál na zateplení. Kde mi poradíte, že bych ho mohla koupit výhodně prosím? 

    • Zkuste se mimo stavebniny podívat i po materiálu online. Nám s takhle totiž se ženou podařilo ušetřit opravdu hodně peněz. Objednával jsem materiál přímo online na stavbu. Proti stavebninám luxusní ceny a hlavně to drží skladem, takže se příliš dlouho zbytečně nečeká než se něco doručí. 

      • Pokud se vám to podařilo teda někde řešit líp online, tak mi můžete poradit kde se po tom teda podívat? 

        • Záleží teda co přesně budete hledat. Já můžu doporučit se podívat na stránky e-shopu https://www.1122.cz/ Je to tam pěkně rozdělené a najdete tam rychle vše co potřebujete. 


  • Za
    teplo už málo, protože manžel nechal náš dům kompletně zateplit a navíc
    vybudovat krbovou vložku s výměníkem, takže topíme teď opravdu za pár. Co nás
    ale ještě čeká, tak je vyřešit spotřebuje elektřiny. Zvažujeme pořízení
    fotovoltaické elektrárny. Máte zkušenost někdo? Na koho se třeba obrátit?

    • My jsme se s manželkou po dlouhém rozhodování také shodli na fotovoltaické elektrárně. A musím říct, že si nemáme na co stěžovat, máme panely SolarEdge a pokryjí nám spotřebu skoro celé domácnosti, ono je to asi hodně individuální podle orientace střechy atd., my jsme z toho byli zmatení jak lesní včely:-D Jsme od Brna a tady někoho sehnat, kdo by FVE nainstaloval rychle a vyřešil za nás i dotaci byl fakt oříšek, nakonec manželka náhodou našla firmu ze Zlína (https://intelio.solutions/gHfmI) a jako musím říct, že nemám co vytknout. Oni sice nemají moc informací na webu ohledně fotovoltaiky, ale mají spoustu referencí, tak jsme tam volali a všechno nám bylo vysvětleno a do dvou měsíců hotovo. Prostě paráda. 


    • Já jsem
      s manželem opravdu hodně váhala, jestli do toho jít nebo ne. Nakonec se to
      vyřešilo velmi dobře. Našla jsem totiž firmu, která montuje fotovoltaické
      elektrárny na rok na zkoušku. Pak se vlastně člověk může rozhodnout, jestli
      si ji nechá nebo ne. Což je strašně super, když máte pak takhle možnost
      volby. 


      • To je
        super a popravdě o tomhle jsem vůbec nevěděla. Kdo to nabízí? 

  • Účty za energie při topení se dají hodně ovlivnit způsobem života, ale také správnou údržbu topného systému. Já mám kondenzační kotel na plyn a nechávám ho pravidelně čistit a udržovat. Díky tomu má kotel stále dobrou účinnost a dokáže tak topit za nízké náklady. Bydlím v Kladně a našel jsem si firmu co řešit kotle https://topeniplynkladno.cz/ 

  • Doma v současnosti topíme plynem a abych pravdu řekla, tak mě ta situace začíná trochu znepokojovat. Právě proto jsme s manželem začali přemýšlet nad nějakou alternativou. Docela zajímavě vypadá například kotel na pelety. Koukala jsem, že ty kotle až tak drahé nejsou a samotné pelety jsou také poměrně levné. To by mohlo být řešení.


  • Budeme
    s manželkou stavět dům a pořád přemýšlíme, jakým způsobem dům vytápět. Co si
    myslíte, že je v dnešní době nejlepší varianta jako vytápění?


    • Musíte
      se zaměřit hlavně na pořizovací náklady topení, ale také na jeho provoz. Když
      jsem si to celé propočítal a uvážil jsem uložení kotle někde v domě, tak jsem
      šel raději rovnou do elektrických topných fólií. Nepotřebujete tak technickou
      místnost na kotel a dokážete vytápět opravdu efektivně a za dobrou cenu. 


      • Takže
        ty folie máte v podlaze po celé ploše? 


        • Ano,
          folie jsou tenké, mají cca 3 - 4 mm, takže to nijak moc nehne s výškou
          finální podlahy. Folie může být položena pod anhydrid, vinyl, dlažbu,
          plovoucí podlahu atd..., takže v podstatě pod jakoukoliv podlahu. Má dlouhou
          životnost, takže můžete dlouhá léta bez starostí topit a mít tak příjemné
          teplo po celé podlaze https://topimepodlahou.cz/

  • Potřebovala bych se zeptat, jaký způsob vytápění zvolit do nového domu? Celou dobu jsem s manželem chtěla do nového domu plyn, ale s tím co se děje si tím nejsem úplně jistá. Jak je na tom vytápění dřevem? 

    • Máme postavený nízkoenergetický dům, který vytápíme kompletně pomocí krbové vložky. Také se hodně uvažovalo o plynu, ale nakonec vyhrál krb a jako záložní zdroj elektro kotel, který se spustí přes termostat. Kotel ale vůbec nevyužíváme a topíme pouze krbem. 

  • Když si někdo chce pořídit krb, tak se ze začátku děsí, a to hlavně kvůli nepořádku, ale tak to nemusí být vždycky. Tady si stačí vybrat z designových krbů, kterých tu mají plno a opravdu velmi zajímavých, různých tvarů, posazené na zemi, zavěšené ve vzduchu a tak dále. Jen si vybrat: https://rocal.cz/designove-krby

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit