Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak hlavně, že se ten nápad líbí hlavounovi s modrou knížkou :D Nechápu, jak někdo tak nezpůsobilý, jako je Stropnický, může dělat ministra obrany.
  • Nesouhlas.Nemyslím si,že armáda dokáže nabídnout mým synům cokoliv co jim nedám já a moje žena včetně smyslu pro řád a schopnost ubránit se. Moje děti nemají zapotřebí přijít o 4 výplaty a možnost jít do kina nebo do kostela kdy chtějí a ne když jimto důstojník dovolí. Jestli si KDU-ČSL myslí,že toto je zapotřebí, nedám jim stůj hlas a budu litivat, že jsem to v minulosti pravidelně dělal.
  • Jo tak myslím si ,že je to nesmysl aby to bylo povinné aby nutili ty co tam nechtějí. At to dají dobrovolně a nemyslí si ,že by tam někdo nešel určitě je spousta mladých co by na to šli a zkusili to . A to se počítají mladí od 20 let i víš ? a co ti co pracují a třeba už bydlí sami ?
  • Proč má být vojna jenom pro chlapce? Ženy jako nic?
  • Když to jde DOBROVOLNĚ v zemích jako je například (nejen) Švýcarsko, tak to může jít i v naší zemi. POVINNOST ke službě v armádě je pitomost. A není to nezbytné! A přitom umí Švýcarsko povolat do zbraně - do 48 hodin, 2 miliony jejich vycvičených a materiálně vybavených obránců. Země naší velikosti!!! A kolik vycvičených a materiálně vybavených obránců jsme schopni do 48 hodin povolat my? *6* *7* *8* *13*
  • A co by tady měli čeští vojáci bránit? USáckou politiku, německé či francouzské montovny automobilů, holandské a další cizí banky (rakouské, ruské, čínské) či slovenské výrobny jídla?
    • Velmi trefné! Za mne, povinná ZVS je pitomost. Vzhledem k tomu, za co všechno je možné ji "odmítnout", a jaká je situace v naší společnosti, je nesmysl chtít povinnou ZVS. Naopak jsem všemi deseti pro to, aby se armáda posílila v rámci dobrovolníků. Něco na způsob americké Národní gardy. Ne formou ADZ, která netáhne, ale formou "NG". Proč? ADZ jsou jednotky velikosti "rota". Velitelem je kapitán. A umíte si vůbec představit, kolik máme válečných veteránů, vojenských vysloužilců ve stále funkčním věku? Všech možných hodností až po generály? A umíte si potom představit "motivaci" vyššího důstojníka, který by šel dobrovolně dělat "střelce" do roty ADZ, pod velení "kapitána"? A současně, povinná ZVS by byla nucená pro mladé kluky, kteří k výcviku budou přistupovat individuálně, ale podle zkušeností z dřívějška, nikoliv nadšeně. A jejich materiální vybavení bude stát desítky tisíc. Na dobu cca 3-4 měsíců. Naopak, dobrovolný záložník "nafasuje" totéž, ale na dobu neporovnatelně delší. A k výcviku bude přistupovat diametrálně odlišně. Je to téma na delší diskusi, ale je nezbytné je zahájit řešit.
  • Situace v Evropě,dosud stabilní,naznačuje možnost přiblížení se k situaci v Izraeli.Zhovadilé terorostické útoky možno očekávat v kterékoliv zemi.Militarizace západních zemí proti útokům teroristů způsobí,že se přesunou na měkký podbříšek do střední a východní části.To je podle mne argument pro povinnou vojenskou službu.Byť na 4 měsíce.Vytvoří se tím nezbytná záloha na krizovou situaci.Mějte ve svém přiklánění vědomí,že v Izraeli povinně slouží i ženy.Natolik svůj stát milují.Co na to my?
    • Nesouhlasící,až vám v obchodním domě někdo bezdůvodně zahluší nejbližší,pochopíte.
  • Pravda pravdouci je ta, že mladí kluci potrebujou vojnu jak sůl, aby se z nich za prvé stali chlapi, a ne pouliční holky, a za druhé jim to pomůže i v životě uvědomit si hodně věcí... bodka
    • Nesouhlas! Nikdo nemůže za 3 měsíce udělat z mamánka chlapa. A vojáka už vůbec. Potažmo, když to bude "povinné". Kdo byl na povinné ZVS, ví své. Hledat tam "uvědomělé vojáky", byl nesmysl. Motivace, dobrovolnost, v nějaké konkrétní podobě, to má smysl. A nabralo by se do armády o mnoho více těch, kdo by chtěli, a ne těch, kdo jsou "zákonem donuceni".
  • Tak nevim,.zda se tady někdo nezbláznil! Kde asi tak budou pobývat?! Kasárna se zbourala,nejspíš se zapojí mezi bezdomovce a užijí si,nebo to bude jen přes léto,to by šlo.Můžeme poděkovat našemu "milujícímu presidentovi Havlovi",ten měl ten nejlepší nápad vše zrušit a čekat až k nám doputují přičmoudlíci a najednou opět HURÁ AKCE.Vyhodit všechny naše "nadlidi! z politiky a začít myslet a používat selský rozum,ale to je hudba budoucnosti,že?!
    • Vaše starosti na hlavu ostatních obyvatel ČR.
  • buzerplac a každej to máte za padesát *15*
    • Mě naučil "buzerplac" pokoře a chápání ne těch buzerujících,ale těch ostatních v kolektivu.Že ty buzerující jednou smete čas,ale na ty okolo mne nezapomenu.Že jako na vojně to podobně vypadá v "civilu".Za to poznání vojně děkuju.
      • Děkujií nesouhlasícím,že to tak u nás vlastně špatné není.Poučné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit