Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No,když se vrací "ukradené" církvím,vrátit peníze ukradené důchodcům po převratu
  • ať si to vláda přidá na platy ,,důchodcům 300 kč nepomůže ale onoi si za přidáné Tisíce pěkně užijou.
  • Navíc, zdražuje se a poplatky se zvyšují už krátce po Novém roce, tedy celý rok důchodci platí zvýšené ceny, k valorizaci pak dojde od 1. 1. dalšího roku na základě jakýchsi výpočtů. A tak to jde rok od roku. Navíc by si měla každá vláda uvědomit, že většina důchodů je tak nízká, že jsou odevzdány (za poplatky bydlení, vodné, stočné, energie, potraviny, léky, dopravu a služby, atd., tedy to nejnutnější a daně) okamžitě zpět do státního rozpočtu. Samozřejmě, stejně jako velká část pracujících a většina rodin s dětmi u nás.
  • No, stát má důchodovému účtu co vracet. Takže je dlužníkem. Dále, většina současných důchodců a jejich zaměstnavatelů platila daleko vyšší procenta do důchodového systému než dnešní zaměstnanci, navíc by ony vyšší odvedené částky měly být poměrně indexovány.
    • Uvedu tvrzení Bumbrdlíka na pravou míru. Za prvé v PRŮBĚŽNĚ financovaných sociálních systémech, tj. ve kterých jdou peníze odvedené na sociální pojištění (SP) přímo důchodcům, není co vracet. Za druhé jste jako naši špičkoví ekonomové z NERV-u. Ti také nevěděli a dodnes neví jak jsou financovány starobní důchody a proto vyzdvihují výši peněz odvedených na SP jako rozhodující při výpočtu výše starobního důchodu (sociologie.netstranky.cz/2-cast-ekonomove-a-dite.html). Přitom souvislost mezi Vaším odvodem sociálního pojištění a Vaším důchodem není veškerá žádná! Proč? Protože starobní důchody vyplácené z I. důchodového pilíře jsou DIVIDENDY Z INVESTIC DO VÝCHOVY DĚTÍ (definice). Samozřejmě nemám na mysli tzv. sociálně vyloučené, do jejichž dětí investuje státní pokladna, tj. my z našich daní, nikoliv rodiče.
  • Ať je to jak chce, peníze se zaplatí jinde a my z toho nic mít nebudeme. A jestli myslíte, že stát nějak moc myslí na důchodce, tak na to také zapomeňte. Copak ti dnešní, ti ještě nějaký důchod mají, ale ti budoucí budou mít tak jedině chudinskou dávku. Tedy jestli si nějaké peníze nenaspoří, lépe nezainvestují. Ale jak na to? Zkuste projekt jakbytbohaty.cz, třeba najdete inspiraci.
  • Důchodci, souhlasíte? Z a s e vás odstrčí až nakonec. Zatímco vy počítáte každou kačku, abyste vyšli, stát to o p ě t rozfofruje za nesmysly. A pokud je státní rozpočet virtuální věc
    a vyjde vám "kladná nula", pak je nejlepší ho vůbec neprojednávat, ať si každý urve, kolik potřebuje. Tak to mělo fungovat v komunismu.
  • určitě nechat na důhodvý fond, co vybral Topolánek aspon by nebyli zaskočeni Sobotka to myslí dobře jenom někdo jiný si zase brousí zuby dávat přebytek na státní dluh je hodit je do díry tam se to ani nepozná inflac je každý rokem čím dál větší
  • žádný není jen se snížil dluh

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit