testovaci text

Diskuse pro Článek

Vědci vyzkoumali, jak vrátit rajčatům jejich ztracenou chuť

30. 1. 2017 – NEDD

Určitě jste si již mnohokrát posteskli, o kolik hůř chutnají zimní rajčata v porovnání s těmi letními. Dlouhý transport z teplejších krajů si vybírá svou daň, nemluvě o skladování, které často nemusí ...

zpět na Článek

komentářů v diskuzi: 15

napsat komentář

Ada (anonym)

Pěstujeme rajčata na zahradě , jsou chuťově moc dobrá. Je to sezonní zelenina a v zimě nepotřebujeme kupovat ty bez chuti. Má se jíst sezonní zelenina a ovoce. K čemu je, když jsou tím supermarkety zapráskané, ale kvalita na nule a stojí nekřesťanské peníze. Zelí je zdravé a cenově dostupné. Co je české, je nejlepší.
16.2. (40 dnů)
vlákno reagovat

Ema (anonym)

5 souhlasí, 0 nesouhlasí

Dovolila jsem si napsat diskuzi a uz nesmim psat anonymne ve zpravach.Pani maji starosti o pocty,koryta,rozdavaji si nehorazne penize.Ale duchodcum pridaji par 100,sobe tisice a hned se o moc vse lidem zdrazi.Driv duchodci dostavali priplatek zdarma na uhli,po kampani delnici dostavali na kila cukr,byli ruzne vyhody,nyni se lidem jen berou penize,vsude same sizeniny...Lide ziji nuzne,berou se jim zakony jen dalsi penize,ale pani nekteri ani nikdy nedelali,ve snemovne jich sedi malo,maji nehorazne platy,to ani driv si takove penize nedovolili ani komousi.Stale jen se resi pocty,volby,kdyby se tak resila i zem,lidi,aby tu bylo lip...
1.2.2017
vlákno reagovat

Jan (inkognito)

2 souhlasí, 2 nesouhlasí

Tak ta věda, zdá se, stojí za starou bačkoru. Naši dědové věděli i bez akademických titulů, že když dopřejí poli dobrý hnůj a budou dostatečné srážky, bude zdravá úroda. Inu to je tak, když se začali nafoukanci plést Pánu Bohu do řemesla. A to je ve všem!
1.2.2017
vlákno reagovat

Ema (anonym)

7 souhlasí, 0 nesouhlasí

Driv jidlo chutnalo,ze se dalo vychutnavat.Nyni salam je jak igelit,ovoce se hned kazi,ci je prezrale,vse skoro bez chuti...Clovek si musi hlidat co ji,aby mu porad nebylo jen zle...Zmizel kapiovy tvaroh.syr,parizanka,byly driv termixi merunkove,vinove,kavove,citronove,moc druhu,chutne.Nyni nektere chutnaji,ale jsou i praskove ty jsou jak hmota,da se poznat,zda jsou ty kvalitnejsi,ci ty horsi...Pamatuji na chute drive,to byla dobrota.Byly kvalitni mosty,druhy,nyni sizene dzusy,co je po nich
i zle...Nyni mi malo co chutna a i jsem prestala pit mleko,co jsem driv ho pila moc.
V prirode rostly jablone,spendliky,mirabelky,ryngle,visne,co jsme se vseho najedli,zavarovalo se,peklo a nyni vse je zniceno...Panenske jablka jsme sbirali do vanicky,aby byly na zimu,dnes deti nevedi uz co to je,neznaji angrest,ryngle,blumy apod...Je jen vyber,na pridel z letaku,jinak co bylo ovoce vseho moc,dnes se uz nesezene...Kubanske stavnate krvave pomerance,to byla dobrota,moc toho chutneho zaniklo,jime same sizeniny...Styska se mi i po zmrline zelene Gondole,byly poctive delane ze smetany a ne co nyni z ochucenin,fuj...
31.1.2017
vlákno reagovat

Ada (anonym)

1 souhlasí, 0 nesouhlasí

To je ten zasraný kapitalismus, po kterém lidi toužili. Vlastně to není ani kapitalismus. Ještě moc desítek let to budou lidé snášet, než tento režim padne a nastane jiný snad lepší.t
16.2. (40 dnů)
vlákno reagovat

apač (inkognito)

9 souhlasí, 0 nesouhlasí

Svět s lidstvem spěje do sra*ek. Každý hloupý sedlák ví, že každá zelenina a každé ovoce potřebuje to své. Konkrétně rajčata potřebují dobrou a vyhnojenou zeminu, sluníčko, pravidelnou zálivku a hlavně svůj čas na dozrání. Vědci nedávno vyzkoumali, že rajčata lze pěstovat hydroponivky ve foliovnících a jejich růst a velikost lze ovlivnit chemickými šmejdy. A aby vydržely přepravu, je nutné je utrhnout ještě zelené. Viděl jsem vše na jihu Španělska a od té doby rajčata nejím. Fuj.
31.1.2017
vlákno reagovat

Majka (anonym)

Sedlák byl chytrý hospodář, stát je hloupý hospodář plný neznalých politiků, kteří jsou jen od slova, někteří ani to. *1*
16.2. (40 dnů)
vlákno reagovat

Vodnatý nechutný hnus (anonym)

9 souhlasí, 0 nesouhlasí

Páni vědci ale zapomněli na další zásadní problém těch umělohmotných rajčat: a sice jejich vodnatelnost. Navrátit rajčatům jejich chuť bez výrazného zvýšení cukernatosti patrně lze, ale když si takové dnešní rajče dáte na pánvičku a chcete je na oleji podusit či opéct, výsledkem je jakási vodnatá nechutná vybledlá břečka. Rajčatům myslím chybí i karoteny. Dneska už český ani slovenský rajský protlak také nechutná jako kdysi, protože je zahušťován z důvodů té vodnatelnosti rajčat modifikovaným ŠKROBEM! Nejhnusnější rajčata už dnes nejsou jenom ta skleníková holandská, ale i španělská, ba i chorvatská nebo marocká. A koupit dnes dobrou českou sazenici rajčat na zahrádku je už také obtížné. Tak ať vědci rychle napraví, co sami pod diktátem obchodníků zmrvili
31.1.2017
vlákno reagovat

Eva (anonym)

2 souhlasí, 0 nesouhlasí

Proč to lidé kupují. Všichni mlčí a kupují. Potraviny jsou všechny plné škodlivin, Češi snesou všechno. Kde jsou ty staré časy, když lidé žili skromně a na bramborách si pochutnali. Masa se jedlo méně a nebylo napíchané vodou. Co dělají naší politikové, proč nepodpoří naše zemědělství a byli jsme soběstační skoro ve všem. Havloisté tu všechno zničili, co tu fungovalo. Hloupý stát, který nechce být v zemědělství soběstačný. Je špatný hospodář.
16.2. (40 dnů)
vlákno reagovat

dzixy (inkognito)

9 souhlasí, 0 nesouhlasí

Výzkum pro výzkum. Nejprve vědci zkoumali, jak a co dělat, aby rajčata byla velká, barevná, tvrdá, ale bez chuti. Teď zase zkoumají, jak to napravit, aby rajčata byla zase normální a chutná. Každý zahrádkář ale ví, a nemusí být ani vědec, že rajčata potřebuji kromě vody hlavně slunko a ne skleník, nebo umělé světlo. Potom mají chuť takovou, jak rajčata mají mít. Takže výzkum opravdu jenom pro výzkum.
31.1.2017
vlákno reagovat

I. (inkognito)

12 souhlasí, 0 nesouhlasí

Většina prodávaných rajčat je absolutně bez chuti hlavně proto, že je natrhají skoro zelená a dozrávají někde ve skladech či umělých dozrávárnách, bez sluníčka. Tak jakou pak mohou mít chuť.... obávám se, že tohle žádné nové kultivary nevyřeší.
31.1.2017
vlákno reagovat

svědek (inkognito)

8 souhlasí, 0 nesouhlasí

Nejlepší rajčata jsou doma ze zahrádky , a nejen rajčata i ostatní věci protože se sklízí ideálně zralé a jsou absolutně čerstvá , a domácí jehněčí taky nemá chybu .... *3*
30.1.2017
vlákno reagovat

topol (inkognito)

7 souhlasí, 0 nesouhlasí

Nebudem naříkat "vědci" nám udělají rajčata ale i jiné produkty s plastů a nebo třeba s plastelíny a budem baštit až se nám budou dělat boule za ušima jak říkala moje babička !?!!
30.1.2017
vlákno reagovat
Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

napsat komentář

píšete jako anonym, chcete se přihlásit?

zobrazit jiný kód

Krátká diskuzní rukověť

  • Diskutujte pouze k tématu článku, kterého se diskuze týká
  • Jakékoli urážky autorů či ostatních diskutujících jsou zakázány a budou trestány banem
  • Vulgarismy v jakékoli podobě jsou zakázány a budou trestány banem
  • Respektujte názor ostatních, ať už jde o autora nebo ostatní diskutující
  • Pamatujte, že smyslem práce novinářů není manipulovat se čtenáři, ale nabízet jim kontext a podnět k zamyšlení nad jiným úhlem pohledu.

Úplnou verzi pravidel diskuzí na Tiscali.cz najdete ZDE.