Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Princezna ze mlejna a Šmankote jsou náhodou super;))
  • Princezna ze mlejna 2 se mě osobně líbila :) Z pekla štěstí je tak trošku brutální, ale to byla i jednička, takže si zase tolik nepohoršili :D

    Jestli bylo vybíráno i z nových pohádek... Dost mi tam chybí Tři bratři, protože to je taková kravina, že to snad ani není možné... Nevěděla jsem, jestli brečet nebo smát... *13*
    • Máme asi stejný vkus, protože se vším souhlasím. Hlavně že jsem se na Tři bratry těšila a pak od toho po čtvrt hodině odešla.
      • Já pořád čekala co se z toho vyklube, ale když jsem uviděla "vlka" u Karkulky, tak to byla konečná :D
  • Ne se vším souhlasím. Například Princezna ze mlejna 2 či Pověsti staré Prahy mi přijdou jako fajn pohádky. Jasně, že dvojka bývá náročná a není to kvalitou úplně na stejné úrovni jako byla jednička, ale já jsme spokojená.
    S čím naplno souhlasím je třeba Saxána. Absolutně jsem nepochopila, proč se do toho vložili, navíc to nemá hlavu ani patu.
    Celkově bych ale české pohádky tolik nekritizovala. To my, Češi, umíme nejlíp - stále jen poukazovat na chyby a brblat. Ale po zkušenosti s německými pohádkami....to jsou české pohádky zlaté!!
    • Souhlasím. První tři pohádky jsou nádherné a třeba "Saxána a lexikon kouzel" se mi líbí víc než "Dívka na koštěti." S tímhle článkem z poloviny nesouhlasím.
    • neřekl bych, že jde o kritiku jako takovou, spíše o poukázání současného stavu ...
      mě z toho spíše vyplývá, že tvůrci stále častěji vydávají vysokorozpočtovým směrem (samozřejmě v českém měřítku), nákladné výpravy, "drazí" herci, přehnané / zbytečné trikové nároky ... namísto aby se soustředili na kvalitu příběhu a nechali diváka trochu přemýšlet

      ale to je v současné době trend který převažuje, dle mého škoda, ale třeba to tak většině lidí vyhovuje ...
  • A sedmá je Pohádka o Kuponové privatizaci od "režižérů" Klause a Ježka (měl být již dávno v kleci)!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit