Přejít na výpis diskuzí

Královna

FILM 5.2.2012 
3 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zajímavosti:

    Královna /2005/:

    Herecký výkon herečky Helen Mirren /ve filmu britská královna Alžběta II./ sklidil při premiéře na festivalu v italských Benátkách pětiminutové ovace vestoje.

    Herečka Helen Mirren získala za svůj herecký výkon Oskara a Zlatý glóbus.

    Skutečná britská královna Alžběta II. se odmítla na film podívat, poněvadž prý nechtěla dle jejích slov znova prožívat jeden z nejhorších týdnů svého života.
    • lynette
      Herečka Helen Mirren získala za ztvárnění hlavní ženské role ve filmu kromě Oskara a Zlatého glóbu taktéž na festivalu v Benátkách Volpiho pohár a úctyhodných dalších 30 filmových cen. Dá se proto říci, že ztvárnění britské královny Alžběty II. je její životní rolí.

      Helen Mirren se osobně několikrát setkala s reálnou královnou Alžbětou II. a řekla, že s reálnou britskou královnou nemá vůbec nic charakterově společného.
  • lynette
    Film drží jen herečka Helen Mirren
    Nemohu si pomoci, ale abych pravdu řekla, od tohoto filmu jsem čekala opravdu více, obzvláště když je popisován jako životopisné drama. Drama to možná bylo, ale rozhodně nepovažuji za životopisný film počin, který se zabývá jedním týdnem britské panovnice a v podstatě těží pouze z tragické smrti princezny Diany /nevěřím ani všemu, co se tam kolem toho říká, vyšší kruhy si informace o takové události umí podržet pěkně v tajnosti a drahá Alžběta II. je pouze pouhopouhá státní loutka, která má reprezentovat její zemi/. Jak to bylo doopravdy s náhlým úmrtím princezny Diany a proč se jí nedostalo po nehodě náležité lékařské pomoci a sanitka s ní pomalu popojížděla do nemocnice, dokonce si udělala na trase i skoro hodinovou přestávku, to se už nikdo nedozví, ale asi v tom má prsty někdo z vysokých britských kruhů, kterým se nelíbilo, že se Diana tahá s Egypťanem, nicméně záměr se jim nakonec nejspíš povedl, protože Diana stejně zemřela. Takže takové ty blafy mezi premiérem, královnou a dalšími beru s velkou rezervou. Film mě nijak nenadchnul, ale musím vychválit herecký koncert paní herečky Helen Mirren, ta jediná film totiž držela nad vodou, nebýt jí, tak to byl propadák první třídy. Musím říci, že Helen je přebornice na britské panovnice, líbila se mi i v Královně Alžbětě, kterou si střihla o rok dříve. Celkově hodnotím 7/10.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit