Přejít na výpis diskuzí

Vévodkyně

FILM 12.10.2008 
18 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hurvinkovamortis15

    😍😇

  • kirushka97
    *14* *14* *14* *14*
  • Zajímavosti:
    Vévodkyně z Devonshire, Georgiana Cavendish /za svobodna Spencer/, je přímou předkyní /praprapratetičkou/ tragicky zemřelé princezny Diany, za svobodna Spencerové.
  • Celkem vydařené
    Na film jsem se dívala hlavně z důvodu, že hlavní postavou je skutečná historická postava a přímá předkyně tragicky zemřelé lady Diany, za svobodna Spencerové. Zdá se, že tragický osud pronásleduje ženy tohoto rodu už celá staletí. Stejně jako Diana i ona byla velmi populární a oblíbená, taková celebrita v kruzích, kde se pohybovala, avšak pravým opakem byl její nepříliš vydařený soukromý a hlavně milostný život. Podivný nudný "králíkoidní" manžel, jež pojal svou "lásku" k ní v duchu ,,musím za každou cenu zplodit mužského potomka" /což bylo v té době bohužel normální/, ona sama si prodělala dva potraty. Dále žena, jež považovala za jedinou svou přítelkyni jí před zraky po celá léta zahýbala s jejím manželem v jejím vlastním domově a aby toho nebylo málo, tak se ještě musela vzdát jediného muže, jež milovala ve prospěch svých dcer. Té nejmladší, Elizy, jejímž otcem byl její milenec a nikoliv ofic. manžel, se však musela vzdát. Nevím, zda se filmaři drželi na sto procent historických reálií, nicméně tato žena si musela za svého života vytrpět nemálo. Film nebyl zrovna dynamický, už vůbec se mi nelíbil herec, který hrál pana Greye, jejího milence /to snad mohli najít charizmatičtějšího herce/, ale líbily se mi moc kostýmy a herecké výkony byly taktéž uspokojivé. Hodnotím 8/10.
  • Jo a mimochodem taky je nesmysl na začátku filmu. Giorgiana tam vsází na Graye při závodu, ale jelikož se Giorgiana vdávala v 17 letech, a jelikož je Gray o 7 let mladší, muselo by mu při závodu být 10 let *1*
  • Jeden z mála filmů, který si klidně pustím znovu a znovu i s titulkama. Jen jedna věc se mi na něm nelíbí. Ve filmu je vévoda z Devonshiru zobrazen jako o dost starší muž, který si vezme mladou ženu, ale ve skutečnosti od sebe byli pouze 9 let.
  • Hodne dobrej film!!!
    Nemohla bych zit v té dobe.. a taky se mmi z toho az udelalo blbe! Ralpha Finese( voldemort *1* ) sem mela chut ho z toho vyskrtnout, aby mohla zit gee s tim koho milovala a tajne sem doufala ze se vevoda treba nedozije konce filmu a vsechno bude ok, ale nestalo se tak..
    Smutny!
  • Jak se jmenuje kniha?

    Nevíte jak se jmenuje kniha podle které byl film natočen? Moc ráda bych si ji přečetla...
  • zeltyn.girl

    Skvělí

    ten film se mi moc líbil bylo to užsný doporučui všem *4*
  • petinka

    Skvělé

    Super film, moc se mi líbil *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit