Diskuse pro
Osobnost
Jean Marais
Vyrůstal bez otce.Vyučil se fotografickému řemeslu v Laurentově ateliéru v Paříži. Vedle toho studoval výtvarné umění na konzervatoři.
V roce 1936 začal navštěvovat herecké kurzy Charlese Dullina a statoval v jeho divadle Atelier. V letech 1933-36 spolupracoval s film. režisérem Marcelem L'Herbierem.
Rozhodujícím zlomem jeho života i umělecké kariéry bylo v roce 1937 setkání s Jeanem Cocteauem, s nímž se velmi důvěrně spřátelil. Cocteau pro něj napsal hlavní role ve svých divadelních hrách (Král ...
Jean Marias je a byl a zustane v mem srdci,jelikoz to byl Pan herec.Cetla jsem onem knihu kterou napsal je nadherna stoji zato si ji predcist.
2.1.2012
Kapitán
Filmy Kapitán Fracasse,Fantomas,Muž se železnou maskou,Hrabě Monte Cristo,Hrbáč,Kapitán,Ruy Blass jsou nezapomenutelné filmy Jeana Maraise.Tyto filmy jsou skvostné a věřím,že dnešní uspěchaná generace si je oblíbí. *4* *4*
23.7.2009
Re: Kapitán
Plně souhlasím. Novodobé filmy jsou plné nervozity, stresu a násilí. Jen více takových filmů.
1.6.2011
fantomas
Fantomas s ním by nebyl tak skvělej jako je ...škoda že už zemřel byl to 1 z nejlepších herců *9*
4.1.2009
Jean Marais
Byl to opravdu skvělý herec s obrovským charizmatem. Jsem ráda, že ČT uvedla znovu Hraběte Monte Crista, myslím, že je to nejlepší filmová verze, škoda jen, že je dabovaná, upřednostnila bych originální znění. Nicméně vzhledem k tomu,že letos uplyne 10 let od Maraisova úmrtí a 95 let od jeho narození se ČT mohla vytáhnout víc a uvést nějaký film v premiéře, co takhle např. Hrozné rodiče nebo Orfeus?
2.10.2008
Re: Jean Marais
prosím nemáte někdo film Kněžna Declevér s Jeanem Maraisem nevím jestli se to tak píše udajně by to mělo být s tímhle výborným hercem byla bych vděčná kdyby to někdo znal a ozval se mi děkuji
14.10.2009
(nové)
Delonka (anonym)
-4
Jean
Další ze skvělých francouzských herců. Byl velkou osobností a skvělým hercem, jeho filmy jsou klasika, kterou naprosto miluju. Do všech svých postav dokázal vložit svůj šarm i charisma. Pan Herec!
25.9.2008
noblesní osobnost
Velmi mne potěšila ČT1 dnešním uvedením 1.dílu filmu Hrabě Monte Christo s Jeanem Maraisem. Za týden běží dopoledne druhý díl. Je to opravdu klasika - nově natočené verze se mi tolik nelíbily. Mám sice velmi ráda Gérarda Depardieu, ale jako hrabě M.CH. se mi mnohem víc líbí Jean Marais.
20.9.2008
Byla to velká osobnost
a to jak herecká tak i lidská poslední dokument z hercem natočila česká televize vždy když si na ten dokument vzpomenu tak si říkám takhle štastný a vyrovnaný bych chtěl být ve stáří krása *4*
15.1.2008
(nové)
Karel Gaj (anonym)
-2
Jean Marais
Ve filmografii Jeana Maraise jsem nenašel film Hrabě Monte Christo.Rád bych viděl filmy, které mě v mládí nadchly, jako: Očima vzpomínek, Volání osudu. *4* Gaj
19.12.2007
Původ
Říká se, že tento herec má český původ? Co je na tom pravdy?Byl to vynikající herec.
8.12.2007
Re: Původ
Sám Marais na toto téma píše: "Jmenuji se M-A-R-A-I-S, a nikoli Mareš.Ale Kdo ví? Každopádně to není důležité. Celým jménem se jmenuji Villain-Marais. A pak, všichni přece patříme do jedné rodiny. Srdečně, Jean marail."
Citováno z knihy: Jiří Žák, Jean marais-Mé dveře jsou dokořán(str.19)
3.2.2008
Re: Původ
Na toto téma jsem viděla na Nově reportáž v Na vlastní oči. Jeho otec byl údajně Čech Jan Mareš, který ve Francii nějaký čas pobýval. Od rodiny odešel, když bylo Maraisovi asi 4-5 let. Jediný důkaz vlastnili nacisti a později byl zničen, zjišťovali si v Čechách, zda-li herec není židovského původu. V reportáži promluvili jeho údajná "sestřenice" a "nevlastní bratr" a taky ukázali fotografii jeho otce. Rodinná podoba je očividná! To mě přesvědčilo nejvíc, že to nemusí být nesmysl. Taky tam vystoupil a vzpomínal jeden jeho blízký český přítel, že měl vždy zvláštní vztah k Československu, i když nikdy tady nebyl. Doma měl spoustu knížek o naší zemi *4*
1.8.2009
Skvělej herec
měl obrovské charizma jeho historické filmi nemají konkurenci *4*
19.11.2007
Re: Skvělej herec
Skvělé hodnocení Petře! Připojuji se k němu *3*
3.2.2008
Tento formular nevyplnujte!!!