testovaci text

Diskuse pro Osobnost Jean Marais

Vyrůstal bez otce.Vyučil se fotografickému řemeslu v Laurentově ateliéru v Paříži. Vedle toho studoval výtvarné umění na konzervatoři. V roce 1936 začal navštěvovat herecké kurzy Charlese Dullina a statoval v jeho divadle Atelier. V letech 1933-36 spolupracoval s film. režisérem Marcelem L'Herbierem. Rozhodujícím zlomem jeho života i umělecké kariéry bylo v roce 1937 setkání s Jeanem Cocteauem, s nímž se velmi důvěrně spřátelil. Cocteau pro něj napsal hlavní role ve svých divadelních hrách (Král ...
« Novější 1 Starší »
(nové) lenka (anonym)
Jean Marias je a byl a zustane v mem srdci,jelikoz to byl Pan herec.Cetla jsem onem knihu kterou napsal je nadherna stoji zato si ji predcist.
2.1.2012

Kapitán

Filmy Kapitán Fracasse,Fantomas,Muž se železnou maskou,Hrabě Monte Cristo,Hrbáč,Kapitán,Ruy Blass jsou nezapomenutelné filmy Jeana Maraise.Tyto filmy jsou skvostné a věřím,že dnešní uspěchaná generace si je oblíbí. *4* *4*
23.7.2009
(nové) ladis (anonym)

Re: Kapitán

Plně souhlasím. Novodobé filmy jsou plné nervozity, stresu a násilí. Jen více takových filmů.
1.6.2011

fantomas

Fantomas s ním by nebyl tak skvělej jako je ...škoda že už zemřel byl to 1 z nejlepších herců *9*
4.1.2009

Jean Marais

Byl to opravdu skvělý herec s obrovským charizmatem. Jsem ráda, že ČT uvedla znovu Hraběte Monte Crista, myslím, že je to nejlepší filmová verze, škoda jen, že je dabovaná, upřednostnila bych originální znění. Nicméně vzhledem k tomu,že letos uplyne 10 let od Maraisova úmrtí a 95 let od jeho narození se ČT mohla vytáhnout víc a uvést nějaký film v premiéře, co takhle např. Hrozné rodiče nebo Orfeus?
2.10.2008

Re: Jean Marais

prosím nemáte někdo film Kněžna Declevér s Jeanem Maraisem nevím jestli se to tak píše udajně by to mělo být s tímhle výborným hercem byla bych vděčná kdyby to někdo znal a ozval se mi děkuji
14.10.2009
(nové) Delonka (anonym)
-4

Jean

Další ze skvělých francouzských herců. Byl velkou osobností a skvělým hercem, jeho filmy jsou klasika, kterou naprosto miluju. Do všech svých postav dokázal vložit svůj šarm i charisma. Pan Herec!
25.9.2008

noblesní osobnost

Velmi mne potěšila ČT1 dnešním uvedením 1.dílu filmu Hrabě Monte Christo s Jeanem Maraisem. Za týden běží dopoledne druhý díl. Je to opravdu klasika - nově natočené verze se mi tolik nelíbily. Mám sice velmi ráda Gérarda Depardieu, ale jako hrabě M.CH. se mi mnohem víc líbí Jean Marais.
20.9.2008
(nové) Petr (anonym)
+8

Byla to velká osobnost

a to jak herecká tak i lidská poslední dokument z hercem natočila česká televize vždy když si na ten dokument vzpomenu tak si říkám takhle štastný a vyrovnaný bych chtěl být ve stáří krása *4*
15.1.2008
(nové) Karel Gaj (anonym)
-2

Jean Marais

Ve filmografii Jeana Maraise jsem nenašel film Hrabě Monte Christo.Rád bych viděl filmy, které mě v mládí nadchly, jako: Očima vzpomínek, Volání osudu. *4* Gaj
19.12.2007
(nové) Dana (anonym)
-4

Původ

Říká se, že tento herec má český původ? Co je na tom pravdy?Byl to vynikající herec.
8.12.2007
(nové) Fajn (anonym)
-1

Re: Původ

Sám Marais na toto téma píše: "Jmenuji se M-A-R-A-I-S, a nikoli Mareš.Ale Kdo ví? Každopádně to není důležité. Celým jménem se jmenuji Villain-Marais. A pak, všichni přece patříme do jedné rodiny. Srdečně, Jean marail."

Citováno z knihy: Jiří Žák, Jean marais-Mé dveře jsou dokořán(str.19)
3.2.2008
(nové) Misa (anonym)
+1

Re: Původ

Na toto téma jsem viděla na Nově reportáž v Na vlastní oči. Jeho otec byl údajně Čech Jan Mareš, který ve Francii nějaký čas pobýval. Od rodiny odešel, když bylo Maraisovi asi 4-5 let. Jediný důkaz vlastnili nacisti a později byl zničen, zjišťovali si v Čechách, zda-li herec není židovského původu. V reportáži promluvili jeho údajná "sestřenice" a "nevlastní bratr" a taky ukázali fotografii jeho otce. Rodinná podoba je očividná! To mě přesvědčilo nejvíc, že to nemusí být nesmysl. Taky tam vystoupil a vzpomínal jeden jeho blízký český přítel, že měl vždy zvláštní vztah k Československu, i když nikdy tady nebyl. Doma měl spoustu knížek o naší zemi *4*
1.8.2009
(nové) Petr (anonym)
+27

Skvělej herec

měl obrovské charizma jeho historické filmi nemají konkurenci *4*
19.11.2007
(nové) fajn (anonym)
+15

Re: Skvělej herec

Skvělé hodnocení Petře! Připojuji se k němu *3*
3.2.2008
« Novější 1 Starší »
Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

píšete jako anonym, chcete se přihlásit?
Opište kód z obrázku: Kód je nečitelný, ukaž jiný
Přihlášeným uživatelům se kód nezobrazuje.

Proč se registrovat:

• nastavte si vlastní ikonku (profilovou fotku)
  • systém si pamatuje vše co jste četli
  • máte možnost přispěvky později upravovat
  • Vámi vložené odkazy jsou aktivní (klikací)
  • možnost sledovat své příspěvky
  • nemusíte opisovat kontrolní kód (captcha)
  • jako přihlášený lze psát také anonymně
  • přihlásit se - registrovat se

Profesionální monitoring
serverů
zajišťuje SiUX
Monitoring serverů
Copyright © 2002-2012 OSOBNOSTI.cz, ISSN 1801-5131, Reklama - Kontakt - RSS (2.0)
Publikování nebo šíření jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu je zakázáno.
REKLAMA