Diskuse pro
Osobnost
Jiří Adamíra
Jiří Adamíra nedostudoval vršovické gymnázium na Kodaňské a přešel na elektrotechnickou průmyslovku na Smíchově.Jako devatenáctiletý se dostal šťastnou náhodou do Divadla mladých pionýrů,vedeného bývalým předním členem E.F.Burianova D 34,Václavem Vaňátkem. Adamíra zde začínal jako herec v sezóně 1945-1946.
V letech 1946-1950 působil už u ředitele Jiřího Dalíka v Divadle pracujících,Gottwaldov (dnes: Zlín).Účinkoval tu i ve dvou krátkých filmech a stihl se poprvé oženit.Mezi jeho kolegy ...
Facebook
http://www.facebook.com/?ref=home&% 20/group.php?gid=122042881173355#!/ group.php?gid=122042881173355&ref;=t s
*15*
19.8.2010
životopis
Všimli jste si toho kvalitně zpracovaného životopisu, holt když něco dělá odborník... *3*
Zajímavé, že ještě, pokud vím, nebyla napsáná žádná kniha o tomto velkém českém herci.
4.8.2009
(nové)
Zdenka (anonym)
+7
Vyznání
Jiří Adamíra byl PAN HEREC, obdivovala jsem jeho herecké umění, jeho hlas i jeho zvláštní způsob humoru. Škoda, že tu nemohl s námi zůstat déle. *14* *9*
15.4.2008
(nové)
studacek (anonym)
-1
Fórum J. Adamíry
Ahoj, na Chatu na seznamu jsem založila fórum J. Adamíry ... Když tak se podívejte. Je pod názvem " Jiří Adamíra "
10.2.2008
(nové)
Ctitelka (anonym)
+3
Pěkný přehled
....a ještě si vzpomínám na pořad Lyry Pragensis v Martinickém paláci , kde pan Adamíra četl s paní Drahokoupilovou milostnou korespondenci mezi F.X.Šaldou a Růženou Svobodovou. Tehdy mi podepsal gramodesku Sonety Lauře ...
11.7.2007
(nové)
Ctitelka (anonym)
+17
Pěkný a ucelený přehled
Koncem sedmdesátých let jsem kromě uváděných titulů viděla také nezapomenutelné představení v Martinickém paláci , kde četl pan Adamíra s paní Drahokoupilovou z milostné korespondence F.X.Šaldy a Růženy Svobodové . Pan Adamíra mi podepsal desku Sonety Lauře od Petrarky, ale bylo mi tehdy 18, nebyla jsem schopna kromě děkuju, vůbec nic říci. Milá vzpomínka.
11.7.2007
Tento formular nevyplnujte!!!