testovaci text

Diskuse pro Osobnost Jiří Adamíra

Jiří Adamíra nedostudoval vršovické gymnázium na Kodaňské a přešel na elektrotechnickou průmyslovku na Smíchově.Jako devatenáctiletý se dostal šťastnou náhodou do Divadla mladých pionýrů,vedeného bývalým předním členem E.F.Burianova D 34,Václavem Vaňátkem. Adamíra zde začínal jako herec v sezóně 1945-1946. V letech 1946-1950 působil už u ředitele Jiřího Dalíka v Divadle pracujících,Gottwaldov (dnes: Zlín).Účinkoval tu i ve dvou krátkých filmech a stihl se poprvé oženit.Mezi jeho kolegy ...
« Novější 1 Starší »
(nové) hami (anonym)
-1

Facebook

http://www.facebook.com/?ref=home&% 20/group.php?gid=122042881173355#!/ group.php?gid=122042881173355&ref;=t s
*15*
19.8.2010
(nové) hami (anonym)
-2

životopis

Všimli jste si toho kvalitně zpracovaného životopisu, holt když něco dělá odborník... *3*

Zajímavé, že ještě, pokud vím, nebyla napsáná žádná kniha o tomto velkém českém herci.
4.8.2009
(nové) Zdenka (anonym)
+7

Vyznání

Jiří Adamíra byl PAN HEREC, obdivovala jsem jeho herecké umění, jeho hlas i jeho zvláštní způsob humoru. Škoda, že tu nemohl s námi zůstat déle. *14* *9*
15.4.2008
(nové) studacek (anonym)
-1

Fórum J. Adamíry

Ahoj, na Chatu na seznamu jsem založila fórum J. Adamíry ... Když tak se podívejte. Je pod názvem " Jiří Adamíra "
10.2.2008
(nové) Ctitelka (anonym)
+3

Pěkný přehled

....a ještě si vzpomínám na pořad Lyry Pragensis v Martinickém paláci , kde pan Adamíra četl s paní Drahokoupilovou milostnou korespondenci mezi F.X.Šaldou a Růženou Svobodovou. Tehdy mi podepsal gramodesku Sonety Lauře ...
11.7.2007
(nové) Ctitelka (anonym)
+17

Pěkný a ucelený přehled

Koncem sedmdesátých let jsem kromě uváděných titulů viděla také nezapomenutelné představení v Martinickém paláci , kde četl pan Adamíra s paní Drahokoupilovou z milostné korespondence F.X.Šaldy a Růženy Svobodové . Pan Adamíra mi podepsal desku Sonety Lauře od Petrarky, ale bylo mi tehdy 18, nebyla jsem schopna kromě děkuju, vůbec nic říci. Milá vzpomínka.
11.7.2007
« Novější 1 Starší »
Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

píšete jako anonym, chcete se přihlásit?
Opište kód z obrázku: Kód je nečitelný, ukaž jiný
Přihlášeným uživatelům se kód nezobrazuje.

Proč se registrovat:

• nastavte si vlastní ikonku (profilovou fotku)
  • systém si pamatuje vše co jste četli
  • máte možnost přispěvky později upravovat
  • Vámi vložené odkazy jsou aktivní (klikací)
  • možnost sledovat své příspěvky
  • nemusíte opisovat kontrolní kód (captcha)
  • jako přihlášený lze psát také anonymně
  • přihlásit se - registrovat se

Profesionální monitoring
serverů
zajišťuje SiUX
Monitoring serverů
Copyright © 2002-2012 OSOBNOSTI.cz, ISSN 1801-5131, Reklama - Kontakt - RSS (2.0)
Publikování nebo šíření jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu je zakázáno.
REKLAMA