Diskuse pro
Osobnost
Jiří Sovák
Označení komediant považoval populární divadelní a filmový herec Jiří Sovák za vyznamenání. Měl vždycky radost, když se někdo smál a sám uměl svůj chytrý humor rozdávat, třebaže tvrdil, že není "čistokrevný komik". V paměti nejširšího publika proto zůstane především jako komediální herec a skvělý vypravěč.
Těžko by si dnes někdo představil neurotického revizora na penzi Evžena Humla z Chalupářů, mistra Kroupu z nestárnoucího filmu Marečku, podejte mi pero! či koumavého Bouvarda ze ...
deset let bez J.Sováka
Je to už deset let, co tento znamenitý
herec odešel navždy do hereckého nebe.
Díky svým nezapomenutelným rolím ve
filmech a seriálech,které naštěstí jsou
pořád k vidění,zůstává v živé paměti a
je to jako kdyby žil dál.
6.9.2010
(nové)
laddit (anonym)
+3
Díky za váš smích
Zdědil jsem knížku Jiří Sovák,Slávka Kopecká -Sovák (Díky za váš smích aneb Já a moje trosky)mám dvě stejné,tak jednu prodám
18.6.2009
(nové)
Kamil Točík (anonym)
-12
Zrovna tento den.
Pan Sovák byl Pan Herec to je bez pochyb. Nejsmutnější na tom je, že člověk ač jeho formátu a jiných známých herců tehdejší doby, je odsouzen postupem času do zapomění. Nevím, zda je pan Sovák pochován v Praze na Vyšehradě, ale ta věta na vyšehradském hřbitově sedí. Ač zemřeli, ještě mluví. Jen musím dodat, že zrovna tento den slavím narozeniny, a že v tom lidském cyklu zrodu a umírání, umřel zrovna tak někdo známý, kterého jsem dost často výdával na televizní obrazovce minulého století. Včéra by se pan Sovák dožil 88 let. *4*
28.12.2008
(nové)
vigo (anonym)
+150
Pan herec.
Jiří Sovák byl jeden z těch herců, kteří
uměli rozdávat radost a smích.Herec jeho
formátu se hned tak nenajde.
Díky za jeho divácky vděčné role jako např.ve SVĚTÁCÍCH,BYLI JEDNOU DVA PÍSAŘI,
CHALUPÁŘI,KAM ČERT NEMŮŽE atd.
22.10.2008
Tento formular nevyplnujte!!!