Přejít na výpis diskuzí

Josef Klíma

OSOBNOST 15.3.2009 
185 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • antonek

    Dobrý den.

    Pane Klíma.Chtěl bych Vám říci že si Vás vážím jako někoho kdo se nebojí říci pravdu v tomto prohnilém státě.Já mám do důchodu necelý rok.Před dvěma lety jsem měl pracovní úraz.před rokem mi doktor napsal neschopenku a pořád marodím.Protože výplata nemocenské může trvat jen jeden rok,tak mi OSSZ napsala že mi dávky zastaví,což také učinili.Já si vzal v práci na 17dní dovolenou,protože mám doma 88letou matku,která vloni spadla a zlomila si ruku a narazila žebra,z naražených žeber měla na plicích vodu a vytáhli jí jedenapůl litru.Matka nemůže na obě ruce špatně chodí a pořád padá,když jsem žádal o příspěvek,tak mi přiznali 870kč.Já jsem minulý týden teprve zjistil že zprávy z nemocnice se ztratili,tak že posudková lékařka mě uznala schopným.Já mám nové vyšetření,kde je můj stav vážný,protože mám hnuté obratle a skřípou mě nerv,takže necýtím levou nohu.Od doktora mám potvrzení,že jsem nezpůsobylí pro vykonávání zaměstnání.Tak už třetí měsíc máme 870Kč pro dva na měsíc.Pokud byste se chtěl tímto zabývat tak všechny zprávy jsem si okopiroval a uložíl do počítače

  • Dobrý den pane Klímo,prosím Vás,jako spouta jiných,nemohu se nikde dovolat toho aby se zabývalo mou věcí,kdy jsem byla okradena státem o 400tis...v žádném případě si nevymýšlím,nejsem zbavená svéprávnosti ani nejsem osoba která by neuměla pochopit a akceptovat zákon.

    Dostala jsem se do situace kdy jsem se musela bránit žalobou,proti stavebnímu úřadu,soudy však místo jednání "o koze" jednaly "o voze"a to tak,že mne dokonce zaměnily se žalovanými /konkrétně dovolací soud/a na základě toho pak soudy rozhodly v můj neprospěch ,doslova vypsali věci co dělali žalovaní,že jsem je dělala já...což mně hlava nebere.Ústavní soud potvrdil nepochybení a mezinárodní soud to neřešil,prý to měly vyřešit soudy zde.

    Jednalo se o vydržení pozemku ,42 a 13m2 kdy se tento užíval v dobré víře 18 let,užíval se postavením části drobné stavby na něm,s odstupem 3m dle stavebního zákona,od plotu sousedů,plot považován a 18 let nikým nezpochybněn,že není na hranici pozemku.Plot stavěli sousedé roky před tím,než jsme do míst přišli my.Plot si prý udělali víc do svého pozemku a po 18 letech jej chtěli posunovat,do míst kde stojí má drobná stavba.

    Soud určil,že když jsme si dělali plot,dokonce s žádostí o souhlas u souseda,což se nikdy nestalo,nic jsme nežádali a nestavěli,tak jsme prý museli vědět kde jsou hranice.Jenže ten plot dělal soused,ne my...ale soud nás zaměnil,prý jsme ho dělali my...napsala jsem soudci aby si přijel k nám pro kvalitní slivovici,že to co tam pijí,jim zatemnuje mozky...neozval se..

    Ta bezmoc a zoufalství se nedá popsat,mám zničený život a v penzi dluh 400tis.za zaplacení zvrácených soudních rozhodnutí...není nikdo jiný než Vy kdo by mně mohl pomoci,uveřejněním a poukázaním na to jak jsou šikanováni a okrádani občané státem.Děkuji a snad se mně ozvete...Ludmila


  • Vážený pane Klímo.

    Mám na vás prosbu. Můj děda, jménem, Stanislav Hejla, byl členem první Československé jednotky, v Buzulku. Bojoval u Sokolova, dále na Dukle a při operaci, osvobození Ostravy, byl těžce raněn. Po válce mu byli odepřené válečné náhrady a zmínka o tom že vůbec v Československé armádě byl, pod Ludvíkem Svobodou, nejsem schopen nikde dohledat, i když fotografie z dané válečné doby mám. Je, prosím vás možno někde dohledat, údaje o jeho službě vlasti? Dle mého názoru, je to válečný hrdina, po kterém dnes už ani pes neštěkne a přitom by si určitou úctu zasloužil. Předem vám děkuji za odpověd.

  • Dobrý den,

    pane Klímo, potřebovali bychom pomoci se svěřením syna otci. Matka dítěte už rok a půl dělá neustále problémy s návštěvami syna u otce. Soud se už 4x odložil, z důvodu stěhování matky, její nemoci a teď se domáhá změny opatrovníka,. S ničím není spokojená, vše je špatně, nechce dítě dávat k otci, přestože spolu mají hezký vztah i přes snahu matky má syn svého tátu rád. Když se vrací k matce, tak pláče. Rodiče se rozešli, když bylo malému 15 měsíců, teď v září mu budou 3 roky. Ze spisu a z výslechů matky je vidět, že má sama psychické problémy a tvrdí, že po návštěvách otce, kterých je velmi málo, má syn noční můry. I přes kontaktování soudu, tento koná velmi pomalu, spíš nekoná. už nevíme, kam se obrátit. Situace je čím dál horší, letos od vánoc byl kluk u  svého otce asi 4x a teď opět matka syna otci nedává z důvodu své údajné nemoci už 7 týdnů. Navíc bydlí na neznámém místě, údajně ve Vysokém Mýtě, s manželem se odstěhovali od jeho matky a nikdo neví, kde teď bydlí. Faktické bydliště odmítá prozradit i sociálce. Už nevíme, kam se obrátit, když matka svého syna takto ničí. Byla bych moc ráda, kdybyste mě mohl kontaktovat. Moc děkuji.

  • Vážený pane Klímo
    Dostal jsem se do těžké situace a musel jsem zastavit byt.
    Pak mi paní zprostředkovatelka nabídla jinou,prý výhodnější nebankovní společnost. Jenže jsem musel platit o 2000 měsíčně víc. Tak jsem se chtěl vrátit k původní, ta si na mou plnou moc vyžádala vyčíslení a když ho dostala, nepomohla a já teď musím zaplatit do konce měsíce 420 000 a jako důchodce nemám kde brát, takže přijdu o všechno a než žít na ulici jsem se rozhodl, že až přijedou stěhováci, skončím se životem. Proč stát toleruje lichváře?
  • Dobrý den, pane Klíma, chci Vás poprosit o radu,možná i o pomoc. Před lety jste jel se mnou fiakrem na Staroměstském náměstí, říkal jste, když Vás budu potřebovat, ať se ozvu. Darovala jsem krásného bílého koníka s tím, že když budou problémy, tak ho vrátí a hlavně jsme měli ústní dohodu, že nesmí byt dán na jatka. Koník zmizel. Darovaný se vymlouvá a já mam strach, že už není a nebo kde vůbec je. Všichni kdo o tom ví jeho známé , tak mi lžou. že ho daroval veterináři, ale ten mi řekl, že ho nemá. Prosím pomozte mi ho najít, je to velká bolest a hlavně pro moji dceru, která s nim jezdila. Prosím pomozte nám. Děkuji
  • To co zažívám jako občan města Mostu, mne nenechává být v pohodě jako je naše ombucmanka paní Šabatová. To co jsem zažil stojí za to aby se dozvěděli všichni lidé žijící v této republice. Napište, zda máte zájem o příběh, který nechává klidným pana primátora pana Paparegu.Zástupce městské policie pana Hrvola i městskou policii města Mostu.
    Takovou aroganci může mít jen ten, který si platí PR agenturu aby aby uspěl v podzimních volbách.
  • Ale muselo. byly postihy v práci i ve škole. Koncem 80. let se to zmírňovalo, ale tlak byl pořád.
  • Dobrý den pane Klímo, jen se chci zeptat, co měla znamenat poznámka "Proti těm zatím Tomio Okamura neprotestuje" řečená vámi v souvislosti s konstatováním, že u nás přibylo 400 tisíc migrantů, v drtivé většině Slováků, Ukrajinců a Vietnamců. Pokud to nebyl jen nepovedený vtip, tak bych vás chtěl upozornit, že panu Okamurovi, stejně jako každému slušnému člověku, nevadí žádný migrant, pokud je kulturně kompatibilní a příchází do naší země pracovat a ne parazitovat. Tak jen doufám, že tak inteligentní člověk jako vy nepapouškuje přihlouplé floskule mainstreamu a neomarxistických šílenců a že se opravdu jednalo jen o nepodařený pokus o rádoby vtipnou závěrečnou poznámku. Díky za pozornost.
  • Úřady městských částí v Praze vyhazují slušné staré nemocné lidi z bytů.

    S účinností od 1. 11. 2011 nová právní úprava přechodu nájmu v ust. v § 706 občanského zákoníku výrazně posílila vlastnická práva pronajímatele a jeho možnosti dispozice s bytem. Jedná se o to, že pokud zemře nájemce, smlouva o nájmu bytu může přejít na KOHOKOLIV, kdo s nájemcem ve státním bytě bydlel ve společné domácnosti, pouze na dva roky. Tedy smlouva nepokračuje na dobu neurčitou, jak byla sepsána, ale pouze na dobu určitou 2 roky. Takový zákon pokládám za asociální. Myslím si, že výjimkou by měli být rozhodně děti. Například já bydlím od r.1953 dosud v obecním bytě, dnes již pouze s maminkou. Tedy 64 let. Úřad městské části Praha 10 mi oznámil, že pokud by maminka zemřela, dají mě smlouvu pouze na 2 roky. Jsem důchodce a nakonec skončím na ulici. Mnohdy bydlí děti u svých rodičů a po jejich smrti se úřady snaží potomky vyhnat. Na děti by měla být nájemní smlouva sepsána dle mého názoru opět na dobu neurčitou, tak jak byla sepsána s rodiči. U ostatních lidí, vzdálených příbuzných nebo cizích osob v bytě bych to chápal, neboť mnohdy takoví lidé bydlí u někoho pouze formálně. Ale vyhazovat děti?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit