Přejít na výpis diskuzí

Marcela Augustová

OSOBNOST 26.4.2013 
8 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Měla jste být dávno pryč
  • pani augustová,
    měla jste už být dávno pryč.
  • Paní Augustová, postrádáme ve vašich vystoupeních kritické připomínky kolympiádě v Rio de Janeiro, kterými jste naopak hýřila při olympiádě v Pekingu a zejména při ZOH v Soči, které účastníci, na rozdíl od Vás, hodnotili jako nejlepší v historii. Tehdy vám vadila klika u dveří a tady vám nevadí nic!

    Mgr. Petr Dobrý, bývalý metodik AVS Dukla Liberec
    JUDr. Petr Šáda, bývalý triatlonista Lokomotivy Pardubice a
  • paní Marcela je nejlepší moderátorka událostí . Je zkušená , pohotová prostě profesionálka na svém místě. Je moc hezká vždy ji to sluší , je perfektně upravená a moc krásně ostříhaná Co ji pomatuji na tel. obrazovce tak měla vždy kratší vlasy. Ale nejvíce ji sluší ultra krátké , jako má teď. Klidně by mohla jít ještě do kratšího. Co na to ostatní diskutující.
    Jarda
  • Pani Augustová,měla jste již dávno odejít.
  • Byla jste ve straně?Děkuji.
  • Vážená a milá paní Augustová. Jsem věrná divačka České televize , zpravodajství ani jiné nesleduji, protože si myslím, že Události jsou vyvážené, objektivní a pravdivé. Nebo se aspoň snaží být pravdivé. V neděli jsem ale zjistila, že tomu asi není zcela úplně. Mluvila jste o porodech o zacházení s novorozenci , přítomnosti otce u porodu a o tom, že všechny tyto "moderní způsoby" se objevily až na začátku devadesátých let. Hluboce se mýlíte.
    Pracovala jsem ve Znojemské nemocnici na novorozeneckém oddělení a tudíž velmi úzce spolupracovala s porodníky. Již začátkem osmdesátých let jsme měli tzv. rooming in, což znamená , že maminky měly dítě u sebe nikoliv na novorozeneckém oddělení, tatínkové měli možnost asistovat u porodu a maminky si v rámci tehdejších možností mohly zvolit způsob rození a svoje dítě přivinout hned jak se narodilo. Tyto způsoby jsme nazvali "moderní", to jest v úvozovkách, protože byly sice v té době převratné, ale v podstatě staré jako lidstvo samo.
    Na závěr malou poznámku. Technicky jsme všechny tyto změny na porodních sálech či odděleních zvládli bez problémů. Největším problémem byl lidský faktor. Ať už to byl personál nebo i maminky, které byly zvyklé si porod rychle "odbýt" a po porodu odpočívat. Dnes je to zela opačně, což je skvělé.
    Druhou porodnicí v tehdejší Československé socialistické republice, která podobný systém péče o rodičky a novorozence praktikovala byla porodnice v Ostrovu nad Ohří. Ostatní porodnice, včetně fakultních, zůstávaly u zaběhaného systému a na ten náš se dívaly přes prsty. Mám dobrý pocit, že naše cesta byla ta správná.

    Přeji Vám i vašim kolegyním a kolegovi z Událostí samé pozitivní a ověřené zprávy.
    MUDr.Jitka Hrdinová
  • Vážená paní Augustová. Jste sympatická a pohledná žena, která spolu s ostatními zpravodajci zajišťujete naši informovanost. Mám připomínku k obsahu zpráv. Jako kdybyste se všichni zpravodajci báli uvádět pozitivní události. To jsou jen samé vraždy, podvody, hádky, katastrofy, zpronevěry, špatní lidé, krachy podniků atd.. Na př. zemědělství máte v programu jen tehdy, když je sucho a problémy, to vidíme rozpraskanou půdu na poli deně třeba desetkrát. Letos, když byste měli třeba říci, jak plodiny dobře přezimovaly /loni jste ukazovali pořád jak vymrzly/, tak to vás ani nenapadne.Nebo uvést nějakou kladnou osobu z hospodářské sféry. Podívejte se na TN z totáče, to se jen stavělo, vyrábělo, dojilo, soutěžilo. Blbý program. Dnes se jen vraždí, krade, zavírá, katastrofami z celého světa se to jen hemží, ani jedna pozitivní zpráva /pokuste se někdy dělat čárky, kolik zpráv je špatných a dobrých/ blbý program. Vyváženost je úplně v čudu a život takový není. Úplně všichni ožijete, když můžete uvést nějaký trabl, čím větší, tím lepší. Při hodinových relacích o Bostonu zemřelo násilně v Africe a Indii tisíce žen a dětí a po nich ani pes neštěkl. Nemyslete si, že při objektivních zprávách, kde by nebyly jen stresovky, že by klesla sledovanost. Nechte tyto problémy Nově. Jinak Vás máme rádi. Jiří Klíma Přerov

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit