Přejít na výpis diskuzí

Michaela Van Erne

OSOBNOST 22.10.2008 
7 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím spisovatelku Michaelu , právě jsem dočetl její kolosální nápad.
    Pořád jsem se těšil jak je tam v Nizozemí převálcuje oním nápadem , ale díky za pootevření dvířka infomací o tom jak tam lidé žijí,o tom že ohýnek je pro ně tabu stejně jako sběr lesních plodů.Neodradilo mě od čtení časté střevní problémy vlčáka i autorky a téměř bylo osnovou celého příběhu.Jako důchodce jsem si nemohl nevšimnout slova chvály na adresu tamějších důchodců.Co by asi řekli že odchod do důchodu u nás byl za oné strašlivé totality v 60 letech a ženy podle počtu dětí i v 55.
    Trochu mi chybělo že v knize není srovnání např.v soběstačnosti tamějších občanů , jestli je to stejné jako u nás , že jsou zemí ve sféře něčího vlivu např.Německa.Teda , jestli obchodní řetězce patří oné milé zemi stejně jako banky a všechny podniky a továrny včetně zemědělské půdy.V knize nepíšete kladně o komunistech v naší zemi , já jen podotýkám že Havla volilo tehdejší Národní shromáždění jedenomyslně.
    A Něžnou revoluci taky vedli oni spolu s STB.Jistě si vzpomenete na agenta Zifčáka který hrál mrtvého studenta.Harmonikář Jim Čert je na fotce s Havlem u brány Hradu a již před lety se omlouval pro spolupráci s STB.
    Dost již politiky ,jak asi žijí bezdomovci v krajině kde si ani ten ohníček nesmí udělat,jak asi mají ošetřeny sběrny kovů aby neměli problémy jako u nás ? Témat jistě spousta a celkem se těším na případnou další knihu.Přeji hezký život v naší krásné vlasti a dobré zdraví celé rodině i čtyřnohým přátelům. drlik.k@seznam.cz
    • Pane Karle Drlíku, asi vám nedochází, že před listopadem bylo vše státní, respektive všechny vydělané prostředky státních podniků šly státu, tak mohl klidně vyplácet důchody od let, které uvádíte. Už vám ale nedochází, že těm státním podnikům nebylo ponecháno nic pro investice a proto vypadaly ty podniky jak vypadaly. O výši důchodů ani nemluvě. Moje matka šla do důchodu v roce 1970 a byl ji vyměřen důchod jako bývalé člence JZD 475,- Kč.
      To že žádáte pro své komunistické vize rozřešení od paní Michaely, je troch k smích. Ona žila v Holandsku a napsala své zkušenosti ze života tam a ne to byste chtěl vy o zlých kapitalistech, čímž nás tady krmili komunisté po 40 let.
      Nic to nemění na tom, že paní Michaela je dobrou komentátorkou Radiožurnálu a jsem vždy rád, když ji z rádia slyším.
  • Moc mila

    Zdravim Miso, posloucham F 1 a najednou jsem zjistila, ze Vas tam jiz postradam. V lete bylo porad dosti prace na zahrade a mnoho ruznych vyletu, tak nebylo moc casu na poslech radia. Jste velmi mila a krasna zena a krasa Vasi duse se projevila i ve Vasem hlasu. Urcite si nyni casteji preladim!!! At se Vam dari ve vsem!!!!
    Lida
  • Míša van Erne nekončí

    Je to potvrzené, Míša bude na Radiožurnálu, psali o tom tady
    http://www.radiotv.cz/a_radia /tym-radiozurnalu-posili-zena/
  • Moderátorka

    Pravděpodobně na Radiožurnálu, je uvedena v programu na odpolední vysílání v sobotu 6.6.09
  • Míša

    Zdravím,

    Míša je skvělá moderátorka, nevíte kde moderuje? Na Frekvenci 1 už asi ne, nebo´t není uvedena na stránkách mezi moderátory ...

    Michal
  • lina25

    Zlatíčko

    Tahle úžasná osůbka, kolem sebe šíří tolik pozitivní energie a dobra, že by stačilo na navození dobré nálady, pro celou planetu na dlouhá léta, a ještě by jí zbylo. Kdo jí zná, ví o čem mluvím. Mám tě moc ráda Míšo. Žanda

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit