Přejít na výpis diskuzí

Michal Žák

OSOBNOST 26.5.2014 
5 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobrý den. Od určité doby ukazujete mapu jak Evropy tak České republiky šikmo. Takže vidím dobře Španělsko a západní Čechy, ale Slovensko nebo Moravu nemohu dobře vidět. Mohli byste opět promítat mapy rovně? Šikmá mapa nemá ostrost a je jako v mlze, špatně viditelná. Zeptejte se starších lidí, kteří už špatně vidí, zda-li se mnou souhlasí.
    Dada
  • Dobrý večer. Pane Žák, sledoval jsem Vás teď po dva dny 17,55 při předpovědi počasí. Bylo to perfektní *3* , nevím odkud pramení ta změna. V minulém příspěvku jsem si Vás dovolil kritizovat, a dával Vám za příklad paní Zárybnickou. Nyní jste byl minimálně stejně dobrý, ne-li lepší. Bylo to krásné, přehledné, mělo to řád, no prostě perfektní. Aby jste si nemyslel, že jsem ujíždím na počasí, musím Vám napsat, že jsem jen motorkář. Těším se prostě na každý vikend, že vyrazíme s manželkou na výlet. Proto sleduji vývoj počasí. Není nic horšího, než být 150 km od domova, a vracet se 4 hodiny v dešti. Proto jsem teď uvítal, že to pěkně ukážete na mapě, odkud by mohla ta deštivá fronta přijít, jak rychle se asi bude pohybovat, a já se mohu rozhodnout. Vždycky mě moc mrzelo, když jsem od Vás slyšel, že bude polojasno až oblačno, místy zataženo s přeháňkami i s možností bouřek, a já zůstal doma na Vysočině. Pak bylo celý den jen polojasno bez deště, a Vy jste se večer rozplýval, jak jste to uhodl, že pršelo jen na severozápadě, a jinde bylo pěkně. Vy jste to věděl, ale nám jste to nestihl, nebo zapoměl říct. Jak už jsem uvedl, Vaše předpovědi se najednou změnily, a hlavně k lepšímu. Moc Vás prosím, zůstantě u toho způsobu jak to děláte teď. Přemluvte k tomu i paní Míkovou a pana Karase. Jste totiž jediný TV kanál, kde hlásí předpověď počasí moderátoři, kteří tomu rozumí. Jen by to mělo být srozumitelně a přehledně podané. Vám se to teď dvakrát podařilo. *14* Zdraví Standa z Vysočiny
  • Dobrý den, pane Žák prosím Vás, podívejte se někdy na předpověď počasí, které moderuje paní Alena Zárybnická, a zkuste to udělat podobně. To znamená, jen krátce jak bylo včera, a potom pěkně přehledně jaký bude vývoj počasí u nás - ukázat jak to spočítal "Aladin". Vy máte u nás přezdívku "Lidový vypravěč". Pět minut se rozplýváte nad tím jak kde bylo, a potom Vám již nezbývá dost času, tak to semelete způsobem - bude polojasno až oblačno - místy zataženo s možností deště nebo přeháněk. Vy sice jistě víte odkud kam se bude fronta pohybovat, kde bude ještě polojasno, a kde už zataženo s deštěm, ale nám divákům to neřeknete. Váš pořad je "Předpověď počasí", nikoliv "Jak bylo včera". Tak se tím prosím řiďte!!! Musím Vám doporučit, podívejte se jednou na paní Zárybnickou. Ta v tom má systém, její předpověď je přehledná, srozumitelná, podrobná a hlavně srozumitelná. Dá se podle ní řídit. Přestaňte se na obrazovce předvádět jako manekýn a lidový vypravěč, a věnujte se tomu k čemu tam jste, a to předpověď počasí !! Děkuji Vám. Standa z Vysočiny.
  • Pane Žáku, v češtině je slovo "jednak" párová spojka! Takže "jednak" a "také" je špatně. Viz zprávy o počasí ráno 30.12.
  • pane Žáku,dnes 26.5. jsem videl Váš rozovor o počasí na ČT 24... ptám se ... proč musíte začátek každé věty v rozhovoru obohohatit tradičním ,,tak ...ééé " přehrajte si to, nejde to vynechat ? To ,,tak ééé" co kdyby jste začal souvislou větu bez toho ,,tak ...ééé" ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit