Přejít na výpis diskuzí

Pavel Němec

OSOBNOST 4.9.2008 
20 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Viděla jsem Blázinec

    Byli jsme na Blázinci v Divadle Kámen a moc se nám líbil. Prý v tomhle divadle hraje soubor Pavla Němce (BANDA) pravidelně - musím jen doporučit!!! Skvělé divadlo! Pobavili jsme se a přitom jsme o jejich Blázinci ještě dlouho přemýšleli!
  • Kouknul jsem se

    Dostal jsem se sem náhodou, ale docela mě ty příspěvky zaujaly. Tak jsem kouknul i na ty jeho stránky a myslím si tohle: Možná se o něm ví v divadlech (fakt se ty jeho hry hrajou dost), ale nenašel jsem nic o filmech ani o televizi. Myslím si, že kdyby fakt něco uměl, snažil by se psát pro televizi. Tam jsou totiž prachy. Přečtěte si rozhovory s hercema ze seriálů. Každej se skoro omlouvá, že tam leze, ale každej z nich pak přizná, že za to má velký prachy. Kolik může mít z těch "ochotníků"? Možná po večerech obchází popelnice, aby měl co jíst...
    Čet jsem rozhovor s Kemrem a ten říkal, že divadlo je pro něj nejdůležitější. Jenže pokud vím, jezdil do toho slavnýho národního divadla trabantem. A podívejte se, v čem jezděj herci z těch seriálů. Prostě dokud o něj nestojí televize, je jen větší nebo menší hovno.
    • Re: Kouknul jsem se

      Neznám pana Němce, ale jako členka ochotnického souboru, který bude hrát jeho hru Doba kamenná se ho musím zastat a především se ohradit proti sprostému vyjadřování "anonyma". Jeho hra je vtipná a pohodová (a to jistě také něco říká o samém autorovi) a možná, že jeho životním cílem není sedět na hromadě nasyslených peněz, ale těší ho úspěch u diváků - a věřte mi, že za těch 10 let u ochotníků o tom něco vím! Taky za to, že hrajeme a čtvrt roku nevíme, co je to volný víkend nedostaneme ani korunu a přesto nás vždycky dokáže potěšit milá reakce od publika. Věřím, že i pan Němec je stejného založení (těžko by jinak mohl být autorem tolika úspěšných divadelních her) a nežene se za finančním, ale morálním ohodnocením. Rodinu z toho neuživí, ale někdy je takové pohlazení duše trochu víc než žvanec, což někteří prostě nemohou pochopit! *3*
      • Re: Re: Kouknul jsem se

        Všichni jste se po mě pěkně svezli, ale planý kecy, to umí napsat každej. Tak se pojďte bavit konkrétně: Dew píše, že hrajou tak, že čtvrt roku nevěděj, co je volný víkend. No tak nám Dew napište, kolikrát to za čtvrt roku zahrajete a kolik z toho čtvrt roku vašeho hraní má autor? - Ptal jsem se kámoše ochotníka a ten tvrdí, že nic. Že to prostě nikam nenahlásej a spisovatel z toho tím pádem nemá ani halíř. Kdyby mu něco hráli v televizi, to už by se zatloukalo těžko a tak by svý zasloužený prachy dostal. Tak Dew, když jste ta čistá, co to dělá pro radost, kolik mu za toho čtvrt roku hraní zaplatíte? Může z toho vyžít nebo ne?
        Zajímalo by mě, jestli byste takhle koukala třeba na práci zedníka: - Postavil nám sice dům, to jo, dřel na tom celý léto, ale on se nežene za finančním, ale za morálním ohodnocením. Tak my mu zkrátka poděkujeme. Dew, myslím, že by vás hnal! A to že vás tenhle Pavel Němec nežene, není morálkou, ale tím, že je prostě blbej. Za morální ohodnocení se nenají a složenky nezaplatí.
        Tak - a znova do mě!!!
        • Re: Re: Re: Kouknul jsem se

          Dobrý den, na začátek děkuji panu Syrovému, že mě upozornil, že se tu rozjela takováhle bouřlivá diskuse. Jinak - jste šikovní a dobře jste hledali, jsem z Víru a info o našich představeních najdete na http://www.virvudolisvratky.cz/pave l-nemec-doba-kamenna/. Co se týká autorských poplatků, je to přesně tak, jak uvádí výše pan Syrový. Náš soubor odvádí Dilii /příp. OSA/ poplatky podle zákona v případě, že se představení hraje u nás ve Víru; v okolních obcích je to na pořadateli představení. Každá obec je na poplatky upozorněna ve smlouvě, kterou podepisuje za Vír paní Jarmila Havlová a za příslušnou obec vždy někdo ze zodpovědných pořadatelů (starosta, vedoucí Sokola apod.). V žádném případě (už kvůli dobrému jménu) si náš soubor nemůže dovolit žádného autora poškodit nebo ho ošidit o autorský poplatek. Zákon hovoří jasně a skoro bych dala ruku do ohně za to, že by se i v naší obci (ač soubor už má své jméno a kvality) našli někteří "dobráci", kteří by byli schopni poslat na nás kontrolu z vyšších míst a pokutu a s tím i ostudu si prostě dovolit nemůžeme a nechceme.
          Jinak tímto všechny zvu na naše představení a současně i na návštěvu naší krásné obce, obojí určitě stojí za to. *4*
          • Re: Re: Re: Re: Kouknul jsem se

            Anonyme,
            nezapomněl jsi reagovat? To čumíš, co, že nejsou jen lumpové jako ten tvuj kámoš ochotník!
        • Re: Re: Re: Kouknul jsem se

          Anonyme,
          dnes jsem paní "Dews" e-mailem poprosil, aby na vaše otázky odpověděla. I já jsem se podíval na stránky www.virvudolisvratky.cz a měl jsem velkou radost z toho, že se Doba kamenná hraje tolikrát. Jen se musím zastat ochotníků z Víru, které jste nepřímo obvinil z neplacení autorských práv, jak to znáte od "kámoše ochotníka". Autorská práva totiž neplatí soubor, který hru hraje, ale pořadatel. Souboru z Víru by se to tedy mohlo týkat maximálně v případech, kdy hrají doma. V ostatních případech je za placení zodpovědný ten, kdo si je pozval. Řekněte o tom i svému kámošovi, možná okrádá autory, i když by ho to zase tolik nemuselo stát. Máte sice pravdu, že v televizi se uvedení zapřít nedá, ale možná ani netušíte, jak je vzdálené divadlo od televize. Využívá zcela jiných uměleckých postupů a je docela možné, že pan Němec by text k televizní inscenaci napsat uměl, ale divadlo je mu zkrátka bližší.
      • Re: Re: Kouknul jsem se

        A můžete, milá Dews, napsat, kam na vaše představení zajet? Já jsem viděla jen Blázinec, docela závidím panu Syrovému, že zná skoro všechno od Pavla Němce, tak bych si mohla s přítelem doplnit vzdělání a přijet na jeho hru ve Vašem podání. (Asi bych vzala s sebou i pár kamarádů, se kterými jsme ho viděli v Kameni.)
        • Re: Re: Re: Kouknul jsem se

          Milá Aleno,
          když se podíváte na stránky www.divadlobanda.cz, tak se dočtete, že poslední divadla, který hrajou Němčourovy hry, jsou ze Strakonic a z Víru. ve Strakonicích hrajou Amanta a ve Víru Dobu kamennou. A když si tyhle informace šikovně zadáte do Google (Spolu s adresou dews@centrum.cz, zjistíte, že Paní Dews hraje ve Víru. A máte to. Na adrese www.virvudolisvratky.cz je i seznam představení, budete mít bohatý výběr, hrajou to mockrát. Navíc Vír a přehrada nad ním je nádherný místo, jeďte s kamarádama hodně brzo, můžete se projít po okolí - je tam fakt krásně!

          Navždy Váš "špión" Kew
          • Re: Re: Re: Re: Kouknul jsem se

            Díky, pane Kewe!
            Neověřovala jsem si to v googlu, spoléhám na vaše špiónské umění. Na www.virvudolisvratky.cz jsem se podívala a určitě některý volný termín najdeme. Hlavně jsem ale na stránkách Divadla Banda zjistila, že ve Strakonicích se hraje 31. března Amant od pana Němce a protože jsme včera byly pracovně na jihu, přesvědčila jsem kolegyni, že se zdržíme a půjdeme se podívat. Do Prahy jsme se sice dostaly až před půlnocí, ale stálo to za to! Policista na Míráku asi nechápal, proč jsme obě vybuchly smíchem, když jsme ho viděli, jak u špatně zaparkovaného auta vytáhnul notes... - Jeho chyba! Má chodit do divadla!!!
    • Re: Kouknul jsem se

      Vám, anonyme, doporučuji jeho představení v první řadě. Myslím, že kdybyste viděl, jaké divadlo jeho soubor hraje a po představení byste viděl, jaká je to parta pohodových lidiček, možná byste pak změnil názor.
    • Re: Kouknul jsem se

      Tak se podívejte na jeho stránky znovu. Všimněte si, kolik divadel už jeho hry hrálo. Kdyby je hráli jenom v Čechách, můžu si myslet, že to jsou kamarádi. Ale když už ho hráli i v Chorvatsku a v Kanadě, tak jsou jeho hry nejspíš opravdu dobré, nemyslíte?
    • Re: Kouknul jsem se

      Hele, anonyme,
      já teda divadlu vůbec nerozumim, ale zato jsem nějakou dobu dělal ve stejný firmě jako Němčour (tenkrát jsme mu tak říkali, vlastně si tak říkal i sám). A tak vím, že je to chytrej a férovej chlápek. Někdy dokonce férovej až ke svý škodě. A že nepatří mezi svině, který se prosazujou nefér metodama, v tom ho teda poznávám a fandim mu. Zato ty budeš nějakej zakomplexovanej zbytek trusu.
      Dobře ti tak! Užij si to!
    • Re: Kouknul jsem se

      Mám z vašeho příspěvku pocit, anonyme, že jste závistivý človíček, který sám nic nedokázal, a tak jen pomlouvá. Nechápu, kde jste vzal teorii, že kdo není v televizi je jen (nechce se mi to opakovat). Pan Němec píše velmi zajímavé divadelní hry a je i dobrým hercem a režisérem. Můžete nám prozradit, co jste, kromě plivání špíny, dokázal vy? Jsem přesvědčený o tom, že nic!
      Ještě chci poznamenat, že malé písmeno ve slovech vašeho a vy píši úmyslně. Nestojíte mi za velké.
  • Tý jo!

    Kouknul jsem se na stránky jeho divadla (www.divadlobanda.cz)a tam jsem zjistil, že se jeho hry dost hrajou a dokonce za hranicema! Tak přeju, ať si ho konečně všimnou naši profíci. Tolik souborů už hraje jeho hry, to přece nemůže bejt náhoda!
  • Je to skvělý autor a režisér

    Viděl jsem od pana Němce snad všechny hry. Úžasně jsem se pobavil u Doby kamenné či u Amanta, hodně jsem přemýšlel po Tak takhle to bylo a Klaunovi, doslova mě uzemnil jeho Blázinec,... Vždycky jsem odcházel z divadla nadšený! Je to skvělý autor a režisér a podle mě o něm ještě hodně uslyšíme. A hodně toho od něj uvidíme. Jen co si ho všimnou profesionální divadla!
    • Re: Je to skvělý autor a režisér

      Jo, divadla si ho možná všimnou, ale jestli se bude chtít namočit do špíny "showbyznisu"! Vím o něm, že mu jednou v práci nabídla obchodní firma úplatek a jeho řev byl slyšet snad až na ulici. Tak nevím... spíš si myslím, že s tímhle přístupem zůstane blbej, chudej a neznámej.
      • Re: Re: Je to skvělý autor a režisér

        Mám pocit, že to vidíte moc černě. Věřím, že opravdový talent se nakonec prosadí a nemusí k tomu používat špinavostí, intrik a úplatků. Ostatně o jeho vztahu ke špíně ve společnosti vypovídá právě Blázinec. Doufám, že pan Němec zůstane čistý. O čem by potom psal, kdyby se na podobných praktikách sám podílel? Myslím, že právě z toho vzdoru vzniknul jak Klaun, tak i Blázenc a konec-konců i Tak takhle to bylo.
        Chtěl bych ještě upozornit, že v jeho životopise je zřejmě chyba. Pokud vím, je divadelní amatér, takže píše-li se tu, že je herec a dramatik, mělo by to být s poznámkou amatérský.
        • Re: Re: Re: Je to skvělý autor a režisér

          Jo a ještě k tomu poslednímu odstavci. Už je to sice pár let, co jsme spolu dělali, ale už tehdy psal divadlo a hrál ho a myslím, že si přál dělat to jako profesi, i když o tom nikdy nemluvil. Tak třeba se mu to už povedlo...
        • Re: Re: Re: Je to skvělý autor a režisér

          Roberte,
          mám pocit, že Vy si naopak naši společnost až příliš idealizujete. Jsem si jistý, že v showbyznysu panujou zákony džungle v mnohem větší míře než jinde. A jak znám Němčoura, ten se pro tuhle dobu fakt nehodí. Když vidím tu rozjetou diskusi nahoře, vsadím se, že i kdyby Němčour nakrásně věděl o tom, že někde hrajou jeho hru a neplatí mu za to, určitě je nikde nenapráská. Spíš se tam pojede podívat, jak jim to jde. A určitě jim neřekne dlužíte mi penízky, na to je moc stydlivej a slušnej. Vždycky takovej byl a pochybuju, že by se "na starý kolena" změnil. A tak jsem si vzpomněl na takovou říkánku:
          S poctivostí
          nejdál dojdeš.
          Hned jak dojdeš,
          hlady pojdeš.

          Ale taky jsem si vzpomněl na Jana Wericha: Jestli bral radši míň za to co radši,...

          Když jsme spolu ještě dělali, jezdil sice nejhorším autem, ale byl v takový pohodě, že mu moh každej jen tiše závidět. Tak předpokládám, že auto má pořád starý a rezatý, ale ta jeho pohoda musí deptat všechny závistivce. A to přeju jak jemu, tak i těm okolo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit