Přejít na výpis diskuzí

Russell Wong

OSOBNOST 31.7.2008 
3 příspěvky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

    Druhořadý akční herec, The Bruce Lee story Vanishing Son I-4. V roli ctižádostivého velmi nadaného charakterního houslisty, který se svým mladším bratrem nedobrovolně a na přání svého otce tajně opustili svoji zemi po své učasti na studentské demonstraci Tchien an Men a ilegálně emigrovali do USA, kde nakonec získali politický azyl. Přesto je na své cestě po USA za hledáním nového domova všude doprovází jen chudoba, bída a rasismus aneb co to je vlastně pro chudé migranty ten americký sen. Wego (Chi Muoi-lo) odmítá podřadnou dělnickou práci, tak se nechá raději najmout jako osobní strážce gangsteru coby najivně za vydinou snadného vysokého finančního výdělku že snad právě takto v USA nakonec zbohatne. Jian (Russel Wong) i když ovládá wu-shu ctí svou konfuciánskou výchovu a strání se do poslední chvíle násilí, přesto odmítá na policii vypovídat proti svému mladšímu bratrovi, protože přísahal a slíbil svému otci že se v USA o svého mladšího bratra postará a tak se sám shodou okolností ocitne na utěku před policií a nakonec jeho mladší bratr Wego umírá v jeho objetí. Moc krásný a podmanivý příběh. Na Nově kdysi uváděné jako seriál pod názvem Ztracený Syn. Dnes jak jinak než divácky zcela uplně zapomenuto. Je to více akční drama než typický akční film, ovšem mohlo mělo to být jinak natočeno daleko lépe než bylo. Více zaujme diváka totiž jen námět, scénář a příběh a herecké výkony v hlavní roli než celí film sám o sobě. Z mé strany ocenění i kritika. Bohužel na youtube filmová řada ke shlédnutí jen v originálním znění bez české podpory, tj. bez českého dabingu i bez titulek. Velká škoda.

  • MartinDyntar
    Druhorady akční herec čínského původu. Ovšem měl jsem ho kdysi rád v roli po USA potulneho charakterniho více srdecneho a upřímného a odvážného člověka coby houslisty s konfucianskymi zásadami cti který se do poslední možné chvíle zdržuje násilí v dnes už divacky zapomenutem nizkorozpoctovem akčním dramatu pod názvem Vanishing Son 1-3 nebo 4. Dalo by se přeložit jako Ztraceny Syn. Na You-tube shlednute v originálním anglickém zneni bez českého dabingu i bez titulek. Ale má to jinak své kouzlo. Jak se potulny nadaný houslista dostává proti své vůli do křížku se zákonem aby se v USA postaral o svého mladšího bratra, který se stal bezohledným gangsterem. Rodina bez zázemí bez domova v USA nade všechno. Co všechno je třeba v živote obětovat pro druhého pro bližního svého bez pocitu domova v USA? Aneb co je to ten americký sen pro chudé migranty z Číny v reálu. Film s podmanivým a s krásným příběhem ve stylu filmu Johna Woo je více dramatem než akčním filmem. Resp.by mohl bit kvalitním dramatem než nesmyslným druhoradym akčním filmem.
  • Nej. film

    Nejlepší film s Russellem je "Romeo musí zemřít" ikdyž tam nehraje hlavní roli ale ty jeho seky tam jsou fakt hustý *1* např. "asi to budu muset vyzkoušet" nebo " vím že na tohle místo zaůtočí (a kdy??) teď" *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit