Přejít na výpis diskuzí

Sean Wei Mah

OSOBNOST 16.2.2008 
149 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím bratře Seane a přicházím v míru s nabídkou členství v našem kmeni Stinking Skunks. Byli bychom poctěni, kdybys byl naším rudým soukmenovcem. Jen se ještě musíme poradit s naší kmenovou radou starších. *4* *5* *3*
  • Brý večíír

    O tomhle indošovi není ani vidu ani slechu, docela mě fyz. přitahuje, ale nění to tak dlouho co jsem narazila na jakési jeho stránky a nějak mě to zlomilo vaz, bo psal ve svém profilu, že je šťastně ženatý, bohužel dál mě to nepustilo, neb ten server sloužil jen pro jeho přátele... *9* *8* takže ta informace není ověřená, ale asi by si z takových věcí jen tak nestřílel, že... *13*
  • A můžete mailovat:))

    Tak jsem včera jen tak brouzdala po netu a hledala něco o Seanovi, sice jsem nenašla nic zajímavýho ale něco přece. *3* Jeho e-mail, sice nevím jestli ještě platí vzhledem k tomu, že zrušil svou stránku (asi se mu polámalo PC *1* ) či co, ale hodím ho sem a zkušejte štěstí, děvenky. *14*
    EMAIL SEAN WEI MAH: stolenhorse@hotmail.com *14*
  • Sean Wei Mah

    Sean je dobry clovek, i kdyz v minulosti parkrat ujel.. Dulezite je, ze se napravil a dokazal se vzeprit svemu osudu *3* Ma silnou vuli a dobre srdce, toho si na nem cenim. *4* s tou jeho webovkou me to mrzi, ze ji zrusil, snad ji obnovi, mel tam docela pekne pisnicky *3* Do budoucna mu preju hodne stesti v jeho charitativnich aktivitach i v jeho kariere a v neposledni rade i v osobnim zivote *4* Peace *14*
  • SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

    FOR SEAN WEI MAH, BORN ON 14.DECEMBER 1976

    Astrological Data used for Short Report - Personal Portraitfor Sean Wei Mah (male)
    born on 14 Dec 1976 local time 12:00 noon
    in Edmonton, AB (CAN) U.T. 19:00
    113w28, 53n33 sid. time 17:00:25

    Planetary positionsplanet sign degree motion
    Sun Sagittarius 22°55'55 in house 10 direct
    Moon Virgo 27°34'23 in house 7 direct
    Mercury Capricorn 11°59'22 in house 11 direct
    Venus Aquarius 6°10'48 in house 12 direct
    Mars Sagittarius 17°13'50 in house 10 direct
    Jupiter Taurus 22°50'37 in house 2 retrograde
    Saturn Leo 16°36'37 in house 6 retrograde
    Uranus Scorpio 10°06'48 in house 8 direct
    Neptune Sagittarius 14°01'41 end of house 9 direct
    Pluto Libra 13°52'52 in house 7 direct
    True Node Scorpio 2°12'53 in house 8 direct
    Planets at the end of a house are interpreted in the next house.

    House positions (Placidus)Ascendant Aquarius 23°33'14
    2nd House Aries 26°24'32
    3rd House Taurus 26°55'54
    Imum Coeli Gemini 16°17'06
    5th House Cancer 2°53'04
    6th House Cancer 21°37'24
    Descendant Leo 23°33'14
    8th House Libra 26°24'32
    9th House Scorpio 26°55'54
    Medium Coeli Sagittarius 16°17'06
    11th House Capricorn 2°53'04
    12th House Capricorn 21°37'24

    Major aspectsSun Square Moon 4°38
    Sun Conjunction Mars 5°42
    Sun Quincunx Jupiter 0°05
    Sun Trine Saturn 6°19
    Sun Sextile Ascendant 0°37
    Moon Trine Jupiter 4°44
    Mercury Sextile Uranus 1°53
    Mercury Square Pluto 1°54
    Venus Square Uranus 3°56
    Mars Trine Saturn 0°37
    Mars Conjunction Neptune 3°12
    Mars Sextile Pluto 3°21
    Jupiter Square Ascendant 0°43
    Saturn Trine Neptune 2°35
    Saturn Sextile Pluto 2°44
    Neptune Sextile Pluto 0°09
    Numbers indicate orb (deviation from the exact aspect angle).
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Vysvětlení -
      L U N Á R N Í U Z L Y
      Říká se jim také Dračí hlava a Dračí ocas. Jejich tematika představuje speciální oblast astrologie - symbolizují naši karmickou cestu od minulosti do budoucnosti. Jde o spojení sluneční a měsíční dráhy, čili spojení dvou planetárních sil označujících základ a vývoj naší osobnosti.
      Na naší životní cestě odněkud přicházíme a někam jdeme. Rosteme z dítěte k dospělému, jdeme
      od naivity ke zralosti, odpovědnosti. Od začátku života do konce, od jednoho pólu ke druhému.
      Osa lunárních uzlů spojuje uzly v protilehlých domech a znameních – obrazný symbol směru naší životní cesty. Celý horoskop nám říká, jaké prostředky máme pro tuto cestu k dispozici.
      Lunární uzly představují ženskou a mužskou část v nás a bývají v aspektu s našimi osudovými či karmickými setkáními. Často najdeme jeden z uzlů ve spojení s význačnou planetární konstelací našeho partnera či v souvislosti s jinými důležitými vztahy v našem životě.
      Když žijeme ve svém nitru a rosteme sami ze sebe, růst je přirozeným stavem. Když však stojíme vně a dovnitř se jen díváme, proces individualizace a vývoje vázne, protože karmická energie proudí nesprávně. Jižní uzel působí jako přirozená skládka pro nadměrný a neosobní příjem zvenčí (neosobní karmu). Tento uzel je "minulost", a je-li minulost zahlcena přebytečnými informacemi, obrátí se směr růstu do historie. Poslání člověka je ohroženo, protože jeho pozornost je odvrácena od budoucna. Tím jsou aktivovány staré vzory chování, které již nejsou žádoucí. Vědomé i nevědomé myšlenky na dětství, minulé vztahy či na minulé životy nutí stále se hlouběji a hlouběji nořit do minulosti, aby byla snadněji pochopena síla, která ovládá přítomnost.
      Ve skutečnosti tak můžeme strávit mnoho let snahou zvládnout pochybné lekce, které fakticky nevedou nikam a ani neočišťují. Moudrým řešením je tedy skrz horoskop dospět k severnímu uzlu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Konjunkce
        V tomto stadiu působí sjednocení sil značně subjektivně, neboť jsme-li "začarováni" do jedné jednoty, nemáme žádné vědomí. Síly v tomto spojení nemají potřebný odstup, aby si o sobě mohly vzájemně udělat úsudek, nemají žádné "zrcadlo", ve kterém by se mohly vidět.
        Hodně záleží na vzájemné kvalitě spojenců a jejich poloze ve zvěrokruhu.Např. Slunce s Venuší
        se snesou kdekoliv a dobře se podporují, Luna s Merkurem v Beranu se budou přebíjet a konjunkce s transsaturnskými planetami je často velmi problematická.

        Opozice
        Původn í jednota sil se už nevnímá jako celek. Vznikají dva díly, které vstupují do vzájemného partnerského vztahu; mohou se porovnávat, mohou si konkurovat, mohou se doplňovat - nebo proti sobě bojovat. Žádný z těchto pólů nemůže žít bez druhého, a přesto mezi nimi vzniká napětí: jsou to protipóly a jako takové mají protikladné vlastnosti. V momentě rozdělení jednoty se rodí naše vědomí.
        O své existenci se dozvíme až při pozorování svého protějšku, který zrcadlí naše vlastnosti a s nímž můžeme komunikovat (a na nějž rádi projektujeme své vlastnosti). Bez TEBE by nebylo MNE.
        V cyklickém vývoji dosáhne planetární pár v opozici vrcholu svého vývoje. Opozice je úkol porozumět charakterovým rozdílům obou sil. Když pochopíme jejich protiklady, dostaneme možnost jejich doplnění. Zvládnutí tohoto problému ostří naše vědomí. Jestliže od řešení zbaběle utečeme, stane se nám opozice věčně nevyřešenou, deptající záležitostí.

        Trigon
        Energie planet mohou splynout bez zábran. Trigon vyjadřuje nadání, klid, důvěru, přízeň a požitek. Kvůli své pasivitě se však může stát symbolem rozmazlenosti a zahálčivosti. Každý má možnost rozhodnutí; svá nadání podpořit, nebo je nechat zakrnět.
        Opět zde záleží na snášenlivosti planet. Například Luna s Venuší se snášejí bez výhrad, zatímco trigon se Saturnem vyžaduje vědomé zpracování.
        • Re: Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

          Sextil
          Planetární síly v sextilu dostanou nejen dary, ale prožijí také bolestnou zkušenost z vědomí sebe sama (a odloučení od sebe). Nadání a přízně nepadají do klína, člověk se musí přičinit sám, podle pořekadla: "Člověče přičiň se a pán Bůh ti pomůže."


          Kvadratura
          Kříž je symbolem utrpení. Kvadratura znamená ještě větší stupeň vědomí než opozice – a často nás velmi bolí. Jen trvalá práce v oblasti podílejících se planet nás této bolesti může zbavit. Pokaždé
          při tom překonáme určitý stupeň těžkosti, a tak jsme schopni dalšího růstu. Tato práce však není
          pro vždy hotova. Vyžaduje, abychom se jí trvale zabývali, je naším životním úkolem.
          Kvadratury se často hlásí krizemi, které vyžadují důležitá rozhodnutí. Zvládneme-li je, podpoříme svůj vnitřní růst.

          Polokvadratura a seskvikvadratura
          Tyto aspekty se zabývají podobnou tematikou jako kvadratura. Obtíž je často v tom, že jejich působení nevstupuje tak jasně do vědomí, a tak nastává nebezpečí, že se problémy přehlédnou, nebo se v nich zůstane vězet. U nich je nutné dát víc pozor, snažit se je vidět a řešit.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Ohnivá znamení -


      Střelec - je oheň vzniklý třením, tedy oheň civilizovaný. Energie, která buduje, udržuje a rozšiřuje civilizaci, to znamená energie přenášená z generace na generaci, zaměřená do dálky a do budoucnosti. Třít se může i šíp o lučiště. Třetí přerod, zrození lidské civilizace, zasvěcení společné věci, soupeření, anebo válka.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Elektrická a magnetická znamení

      Elektrická v převaze -

      Elektrická znamení se svým charakterem projevují jako aktivní, ale nestabilní, kdežto magnetická jako pasivní, ale stabilní.

      Velmi důležitý náhled poskytuje výše zmíněné dělení charakteru znamení také na typ aspektů mezi planetami: Pokud existuje mezi dvěma či více planetami aspekt a tyto planety jsou v elektrických znameních, projevuje se charakter aspektu aktivně, tedy záležitosti, které aspekt určuje, bude způsobovat sama osoba. V případě, že planety, které mají spolu aspekt, leží v magnetických znameních, bude se jednat o pasivní přijímání záležitostí aspektu, tyto záležitosti budou přicházet jakoby zvenčí, z okolí osoby. To je způsobeno mechanismem na principu energetického vyzařování, které přitahuje příslušné události do života člověka, ale navenek se vše jeví, jakoby o těchto záležitostech bytost nerozhodovala a byla tak jejich "obětí".
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Pluto
      Pluto (princíp extrémov a fatality) v znamení Váh
      Postavenie tejto planéty v znamení hovorí skôr o vlastnostiach generácie, viac ako o jednotlivcovi, preto charakteristiku tejto konštelácie radšej vynechávame.

      Pluto (princíp extrémov a fatality) v súlade so Saturnom (princíp koncentrácie a obmedzenia)
      Pozri Saturn v súlade s Plutom

      Pluto (princíp extrémov a fatality) v súlade s Neptúnom (princíp iracionality a senzitívnosti)
      Pozri Neptún v súlade s Plutom
      Pluto (princíp extrémov a fatality) v napätí s Merkúrom (princíp myslenia a vyjadrovania)
      Pozri Merkúr v napätí s Plutom
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Mesiac
      Mesiac (princíp emócií, nálad a vnímavosti) v znamení Panny
      Hodnotenie situácií na základe citov. Povaha veľmi kritická, pedantská a zo zásady skeptická. Dobre vyvinutý pozorovací zmysel, sklony k poriadkumilovnosti a prehnanej opatrnosti. Vnútorné pudenie žiť rozumne, zdravo a skôr skromne. Pragmatizmus, striezlivý pohľad na život, plachosť, svedomitosť, malá obrazotvornosť. Potreba byť užitočný. Osoba veľmi náročná a pracovitá, s malou sebadôverou. Sklony k melanchólii.
      Varovanie: Táto planéta zmenila v priebehu zadaného dňa svoje znamenie. Vzhľadom na túto skutočnosť a na to, že ste nezadali presný čas narodenia je nutné brať tento výklad s rezervou.

      Mesiac (princíp emócií, nálad a vnímavosti) v súlade s Jupiterom (princíp viery, rastu a expanzie)
      Pozri Jupiter v súlade s Mesiacom
      Varovanie: Vzhľadom na pomerne rýchly pohyb Luny a to, že ste nezadali presný čas narodenia je nutné brať tento výklad s rezervou.

      Mesiac (princíp emócií, nálad a vnímavosti) v napätí so Slnkom (princíp ega, vôle a individuality)
      Pozri Slnko v napätí s Mesiacom
      Varovanie: Vzhľadom na pomerne rýchly pohyb Luny a to, že ste nezadali presný čas narodenia je nutné brať tento výklad s rezervou.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Mars
      Mars (princíp dynamiky, sily a energie) v znamení Strelca
      Činnosť zameraná na obranu ideálu alebo slobody, či už kolektívnej alebo čisto osobnej. Silný entuziazmus a dobrodružné sklony, vábenie diaľok. Záľuba v presvedčovaní o svojej pravde, zjednodušovanie činnosti, nezávislosť. Sklon k podceňovaniu protivníka a naopak k preceňovaniu vlastných síl. Mnoho názorových konfliktov. Svojou prehnanou otvorenosťou a úprimnosťou často zraňujú druhých. Prchký a výbušný charakter. Plytvanie energiou, nemiernosť.

      Mars (princíp dynamiky, sily a energie) v súlade so Saturnom (princíp koncentrácie a obmedzenia)
      Pozri Saturn v súlade s Marsom
      Mars (princíp dynamiky, sily a energie) v blízkosti s Neptúnom (princíp iracionality a senzitívnosti)
      Pozri Neptún v blízkosti s Marsom

      Mars (princíp dynamiky, sily a energie) v blízkosti so Slnkom (princíp ega, vôle a individuality)
      Pozri Slnko v blízkosti s Marsom
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Slnko
      Slnko (princíp ega, vôle a individuality) v znamení Strelca
      Tento človek je podstate je idealistický, úprimný, nadšený, veľkomyselný, optimistický, so zmyslom pre humor a spravodlivosť, na druhej strane môže byť vystatovačný, povýšenecký, impulzívny, neopatrný, arogantný, s nedostatkom taktu a diplomacie. Často mu chýba dostatok miernosti a sebazaprenia. Po všetkých stránkach je ochotný chrliť množstvá a rozpínať sa do obrovských dimenzií. Patrí medzi dobrodruhov a hľadačov pravdy. Jeho túžba po slobode nemôže pripustiť, aby mu realita vnucovala nejaké medze alebo hranice. Vždy ho to láka k neznámym obzorom a neohraničeným priestorom. Sklony k moralizovaniu. Pompéznosť.

      Slnko (princíp ega, vôle a individuality) v súlade so Saturnom (princíp koncentrácie a obmedzenia)
      Pozri Saturn v súlade so Slnkom

      Slnko (princíp ega, vôle a individuality) v blízkosti s Marsom (princíp dynamiky, sily a energie)
      Aktivita, energia, silná vôľa, vitalita, odvaha, horúčkovitý život. Podnikavý a činorodý duch, výbušný temperament, sparťanský typ človeka. Sebauspokojenie v sporoch, sexe, deštrukcii prekážok a protivníkov (šport, podnikanie), niekedy drsné až bezohľadné správanie. Háklivosť na svoje ego. Konflikty s autoritami.

      Slnko (princíp ega, vôle a individuality) v napätí s Mesiacom (princíp emócií, nálad a vnímavosti)
      Konflikt medzi vnútorným životom, či túžbami a vonkajšou realitou. Protichodné názory, vrtošivosť, nestálosť, silná emocionalita, náladovosť a často aj nevyspytateľné rozmary. Problémy v nadväzovaní vzťahov s ľuďmi opačného pohlavia. Slabšia vitalita, krehké zdravie.
      Varovanie: Vzhľadom na pomerne rýchly pohyb Luny a to, že ste nezadali presný čas narodenia je nutné brať tento výklad s rezervou.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Merkúr (princíp myslenia a vyjadrovania) v znamení Kozorožca
      Hĺbavý, rozvážny, dôsledný, prísny, kritický intelekt. Myšlienky zamerané na praktické záležitosti a spoločenský postup. Seriózna, vážna, metodická a obozretná myseľ. Vytrvalosť v bádaní a skúmaní. Vedecký duch. Schopnosť chladne kalkulovať, preto možné uplatnenie v povolaniach náročných na psychiku a koncentráciu. Zvyčajne dobrá pamäť. Sklon k pesimizmu a depresiám. Stručné, presné, sústredené vyjadrovanie, niekedy skúposť na slovo.

      Merkúr (princíp myslenia a vyjadrovania) v súlade s Uránom (princíp nezávislosti a originality)
      Pozri Urán v súlade s Merkúrom

      Merkúr (princíp myslenia a vyjadrovania) v napätí s Plutom (princíp extrémov a fatality)
      Človeku slúži inteligencia pre manipuláciu s ostatnými alebo pre priznanie nepriznaného, s jediným cieľom – šokovať. Veľké nervové vypätie, depresívne stavy. Fanatizmus, fixné ideje, tajnoskárstvo. Tendencia vnucovať iným svoje názory. Niekedy morbídny humor, sarkazmus, či netaktné odkrývanie tabuizovaných tém.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Neptún
      Neptún (princíp iracionality a senzitívnosti) v znamení Strelca
      Postavenie tejto planéty v znamení hovorí skôr o vlastnostiach generácie, viac ako o jednotlivcovi, preto charakteristiku tejto konštelácie radšej vynechávame.

      Neptún (princíp iracionality a senzitívnosti) v súlade so Saturnom (princíp koncentrácie a obmedzenia)
      Pozri Saturn v súlade s Neptúnom

      Neptún (princíp iracionality a senzitívnosti) v blízkosti s Marsom (princíp dynamiky, sily a energie)
      Boj za nejaký ideál, ktorý môže byť špatne pochopený alebo ťažko zrealizovateľný. Energia je často smerovaná do psychickej oblasti. Sklony zahmlievať, či utajovať svoju činnosť. Agresia sa vybíja len nepriamo, ale o to ľstivejšie. Vznetlivá predstavivosť, neurózy, mánie, pasivita. Nebezpečie zrady a podvodu.

      Neptún (princíp iracionality a senzitívnosti) v súlade s Plutom (princíp extrémov a fatality)
      Schopnosť nepozorovane viesť druhých ľudí. Človek sa dokáže inšpirovať svojimi krízami, z čoho neskôr čerpá silu. Nutkavé sledovanie svojich snov a ideálov. Tento vplyv pôsobí skôr na celú generáciu ako na jednotlivca.




      Jupiter
      Jupiter (princíp viery, rastu a expanzie) v znamení Býka
      Zmysel pre všetko, čo vyrástlo a osvedčilo sa, o čo sa snaží aj starať a podporovať to. Rád uspokojuje svoje zmysly, pričom obvykle rád dopraje aj druhým. Blahosklonnosť, veľkorysosť, pôžitkárstvo, v horšom prípade pohodlnosť, nanásytnosť a materializmus, či prehnaný konzervatizmus. Člověk sa prejavuje a rozvíja vo vlastnení a v obhospodarovaní hmotných statkov. Ziskuchtivosť.

      Jupiter (princíp viery, rastu a expanzie) v súlade s Mesiacom (princíp emócií, nálad a vnímavosti)
      Človek svojou veľkodušnosťou, optimizmom a dobrou náladou priťahuje svoje šťastie. Citové bohatstvo, dobrosrdečnosť a láskavosť, preto často sympatie u druhých a z toho prameniaca obľúbenosť. Potreba rozširovať si vlastné obzory (napr. cestovaním, štúdiom...). Fantázia, či popularita môže prinášať zisk.
      Varovanie: Vzhľadom na pomerne rýchly pohyb Luny a to, že ste nezadali presný čas narodenia je nutné brať tento výklad s rezervou.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Saturn
      Saturn (princíp koncentrácie a obmedzenia) v znamení Leva
      Ctižiadostivá, vznešená, hrdá, prísna povaha s autoritatívnymi sklonmi a túžbou po moci. Obavy pred tým, že nie je dostatočne obdivovaný, či milovaný. Odpor, či strach zo sebaprezentácie a autorít, preto silné pudenie v týchto smeroch vyniknúť. V horšom prípade strnulosť, krutosť, neústupnosť, sebectvo, pýcha.

      Saturn (princíp koncentrácie a obmedzenia) v súlade s Neptúnom (princíp iracionality a senzitívnosti)
      Intuícia stavia na logike, nehmatateľné oblasti sú chápané seriózne a jasnozrivo. Snaha vyjadriť a konkretizovať vlastné vízie a ideály. Schopnosť zrealizovať svoje sny a plány, pretože sa na ne dokáže celou svojou osobnosťou sústrediť. Túžba hĺbať vo svojej duši, introspekcia, okultné nadanie.

      Saturn (princíp koncentrácie a obmedzenia) v súlade so Slnkom (princíp ega, vôle a individuality)
      Vážna, zrelá a spoľahlivá osobnosť, ktorá si je vedomá svojich povinností. Striedmy až skromný charakter, zodpovednosť, vytrvalosť, disciplína, sebaovládanie, organizačne schopnosti, vlohy pre filozofiu. Vitálnosť i vôľa postupne vzrastajú s časom, úspech v zrelom veku. Úcta k autoritám a k tradícii.

      Saturn (princíp koncentrácie a obmedzenia) v súlade s Marsom (princíp dynamiky, sily a energie)
      Dobre riadená a perfektne premyslená aktivita, vytrvalosť, sklon doviesť svoje nápady až do konca. Mocné nasadenie síl, ktoré s odporom len rastú. Výkonnosť, železná vôľa, fyzická odolnosť, schopnosť vydržať aj ťažkú námahu. Svoju agresiu je schopný držať na uzde. Občas trochu drsné a prísne správanie.
      Saturn (princíp koncentrácie a obmedzenia) v súlade s Plutom (princíp extrémov a fatality)
      Schopnosť prenikavosti a intenzívnej reflexie. Pripravenosť prejsť s pevnou mysľou krízami a transformáciami. Odvaha začínať stále odznovu. Demonštrácia vlastnej sily a neústupnosť pri realizovaní svojich túžob. Ctižiadosť.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Urán
      Urán (princíp nezávislosti a originality) v znamení Škorpióna
      Postavenie tejto planéty v znamení hovorí skôr o vlastnostiach generácie, viac ako o jednotlivcovi, preto charakteristiku tejto konštelácie radšej vynechávame.

      Urán (princíp nezávislosti a originality) v napätí s Venušou (princíp zmyslov, lásky a estetiky)
      Náhle rozchody a nepredvídateľné udalosti vo vzťahoch. Zvýšený odpor k rutine a k stereotypu, preto sklony k nevere. City môžu byť prežívané úplne mimo rámec klasických systémov: človek ich používa ako prostriedok provokácie. Možné sexuálne odchýlky a výstrednosti.

      Urán (princíp nezávislosti a originality) v súlade s Merkúrom (princíp myslenia a vyjadrovania)
      Zvedavá a originálna inteligencia, vynaliezavosť, pohotovosť, obratnosť, vtip. Prekvapivé a často až geniálne riešenie situácií. Vyjadruje sa neobvyklým, svojráznym spôsobom. Talent pre všetky činnosti súvisiace so zložitou technológiou, objavnými pohľadmi na svet alebo s činnosťami v oblasti vedomia. Pokrokový intelekt.





      Venuša
      Venuša (princíp zmyslov, lásky a estetiky) v znamení Vodnára
      Vo vzťahoch sa hľadá zaujímavé dobrodružstvo, zmena a duševný impulz. Tento človek sa bráni akýmkoľvek spoločenským konvenciám, nechce sa citovo viazať a dať sa vnútiť do istej roly. Sklony k platonickým, kamarátskym, či extravagantným vzťahom. Často má problém rozoznať, že čo je láska a čo priateľstvo, pretože u neho tieto oblasti väčšinou splývajú do jedného celku. Niekedy emocionálny chlad, či nevypočitateľné správanie sa v partnerstve.

      Venuša (princíp zmyslov, lásky a estetiky) v napätí s Uránom (princíp nezávislosti a originality)
      Pozri Urán v napätí s Venušou
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Osobný horoskop pre "Sean Wei Mah"
      Planéty sú usporiadané podľa dôležitosti na život a charakter človeka, a to od najdominantnejšej, až po najmenej výraznú. Každé nebeské teleso (a jeho pôsobenie) je ovplyvňované tromi hlavnými spôsobmi:
      Znamením, v ktorom sa nachádza (napr. Mars v Strelcovi). Tento spôsob hovorí o tom, akým druhom energie je nasiaknutý archetyp (princíp) danej planéty.
      Inou planétou (alebo bodom), s ktorou je v aspekte (napr. Mars v súlade s Neptúnom). Tento vplyv poukazuje na to, v akom pomere, či akým spôsobom sa medzi sebou miesia vlastnosti dvoch princípov (planét). Môže byť buď harmonickým (v súlade), disharmonickým (v napätí), alebo neutrálnym (v blízkosti). Podľa tohoto poznatku do určitej miery zistíte, či pre planétu v dome alebo v znamení bude viac platiť deštruktívnejšia, negatívnejšia charakteristika výkladu alebo tá pozitívnejšia.
      Domom, ktorým práve prechádza (napr. Mars v 3.dome). Podľa tejto informácie zistíte oblasť, kde sa bude nebeské teleso (a jeho princíp) najviac realizovať.
      Šedým rámikom sú označené exaktné aspekty, ktoré sa obťiažnejšie zvládajú, pretože majú spontánne a nekontrolovateľné prejavy. A naopak. U aspektov bez rámika môžeme uplatňovať väčšiu vôľu, čiže by ste ich mali mať viac pod kontrolou.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Merkur sextil Uran

      Tento aspekt dává zrozenci do vínku dar rychlého intuitivního a pružného chápání a dobrou paměť. Zrozenec dokáže myslet samostatně a nezávisle. Náhle problesknuvší vnuknutí mu pomáhá nalézt řešení mnoha problémů. Ve svém vyjadřování je originální a dramatický.

      Slunce kvadrát Měsíc

      Uvedený aspekt naznačuje existenci rozporu mezi vědomým chtěním a nevědomými, zděděnými vzorci chování. Tyto normy chování pak brání vyjádření vlastní osobnosti a spolu s nedostatečnou vyrovnaností vedou k emocionální nejistotě.

      Mars trigon Saturn

      Zrozenec dokáže pilně a usilovně pracovat. Jeho činnost je plánovitá. Zbytečně neplýtvá silami a dbá na to, aby dosahoval pokud možno použitelné výsledky. Uvedený aspekt obdařuje zrozence velkou silou vůle, která je používána systematicky a s rozmyslem. Matematická preciznost najde své uplatnění v inženýrských profesích, v oblasti optických a přesných přístrojů. Je velmi ctižádostivý. Usilovně pracuje, aby dosáhl uznání a vedoucího postavení. Může se stát obratným politikem nebo zvolí vojenskou kariéru. Dokáže jednat trpělivě, dovedně a s odvahou. Aspekt je příznivý pro osoby, které musí převzít velkou odpovědnost. Je schopen snášet tvrdost a je-li to nutné dokáže i čelit nebezpečným situacím. Je odolný proti stresu.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Saturn ve lvu

      SNAŽÍ SE ROZVÍJET: Vůli. Smysl pro čest. Organizační schopnost.
      POTŘEBUJE PĚSTOVAT: Vřelost. Srdečnost. Velkomyslnost. Šlechetnost. Pokoru.
      CHARAKTER MÁ: Žárlivý. Namyšleně autokratický. Hypokritický.
      POSTRÁDÁ: Humor.
      JE MOTIVOVÁN STRACHEM Z: Průměrnosti, prostřednosti.


      Uran ve štíru

      PROBOUZÍ: Schopnost soustředit se, proniknout do problému, zkoumat. Intenzitu cítění.
      NIČÍ: Nelibost trpět.
      ČINÍ VŮLI: Svéhlavou.
      OVLIVŇUJE DODATEČNÉ CHARAKTERISTIKY: Vědecké a mechanické zájmy. Získat porozumění prostřednictvím utrpení. Neustálé sebezkoumání.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Mars ve střelci

      MÁ PŘÁNÍ A TOUHY: Impulsivní.
      STIMULOVÁNY JSOU: Optimismus. Nadšení. Aspirace. Oportunismus. Argumentativnost. Činnosti venku, v přírodě.
      ENERGII MÁ: Spontánně mobilizovatelnou. Nestálou.
      METODA JEDNÁNÍ: Spekulativní, zkoumavá, hned je se vším hotový. Inspirovaná něčím. Nesouvislá. Povrchní.
      POSTOJE: Upřímné, sportovní, nezávislé. Samolibé.
      NEMÁ: Vytrvalost. Stabilitu.
      Dokáže být zapáleným bojovníkem za věc, kterou se rozhodne obhajovat. Často je neoblíbený pro horlivost s níž se snaží jiné lidi přesvědčit o pravdivosti svých dogmatických názorů. Dokáže mít vyhraněné vlastenecké postoje. Má slabost pro vojenské přehlídky a vojenskou hudbu. Je schopen jednat z idealistických pohnutek. Podle stupně své inteligence se snaží změnit svět. Miluje sport a hry v přírodě, rád chodí na lov. Chtěl by mít důležité slovo v otázkách práva, filosofie, a vyššího vzdělání. Většinou se ale v tomto ohledu drží tradičních pojetí a dogmat. Touha po dobrodružství často odvádí jeho pozornost od důležitých věcí, o které by se měl starat. Někdy má snahu identifikovat se s vlivnými institucemi, což ho vede k postoji-právo má ten, kdo má moc. Je čestný a otevřený. Má smysl pro slušnost ve sportu a soutěžích. Na druhé straně si herní pravidla rád vykládá po svém.

      Jupiter v býku

      MÁ NADŠENÍ PRO: Materiální požitky.
      ROZŠIŘUJE SE U NĚHO: Konstruktivní síly. Věrnost a oddanost. Mírnost. Majetnickost.
      MYSL A ROZUM MÁ: Konvenční. Se schopností nazírání. Sympatický. Dobročinný. Pevný.
      Má snahu používat finanční a materiální prostředky optimálně ku prospěchu více lidí. Většinou záskává bohatství. Pokládá ho zapředpoklad k tomu, aby si opatřil materiální požitky a hezké věci. Je labužník, mikluje vybranná jídla a luxusní prostředí. Obchodní zdatnost je výsledkem vytrvalosti a cílevědomosti zrozence. Dokáže podnikat ve velkém měřítku, plánovat a realizovat své aktivity dlouhodobě. Někdy se však se svými projekty může dostat do finačních nesnází. Stává se tak, jestliže se na základě svých obchodních úspěchů stane příliš důvěřivým nebo stane-li se v důsledku nabytého ho bohatství chamtivým
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Merkur v kozorohu

      MYŠLENÍ: Jasné. Metodické. Hluboké, důkladné, opatrné. Vytrvalé.
      METODA VYJADŘOVÁNÍ: Suchá a diplomatická. Konvenční. Opatrná. Kultivovaná.
      ADAPTABILITA: Vrtošivá.
      VNÍMÁNÍ: Pomalé. Omezené.
      POSTRÁDÁ: Optimismus. Flexibilitu. Lehkost doteku spojení.
      Myšlení zrozence je charakterizované ctižádostí, důvtipem, praktičností, uspořádaností a je zaměřeno na zajištění materiálních vymožeností a uznávaného postavení. Myšlení a postupy jsou metodické. Osvojuje si většinou tradiční formy vzdělání s cílem dosáhnout dobré finanční a sociálním postavení. Jeho politické a společenské ideje jsou většinou konzervativní. Usiluje o udržení etablovaného pořádku. Respektuje názory, které se v průběhu doby prokázaly použitelné. Má zájem o ideje, které mají praktický užitek. Ke svým cílům přistupuje střízlivě a realisticky. Nedá se oklamat nebo svést falešným idealismem. Vážnost a duševní disciplinovanost mohou mít za následek, že se ze zrozence stane suchopár postrádající veškerý humor.

      Venuše ve vodnáři

      NÁKLONNOST, NÁLADY: Rozptýlené stojící v pozadí. Nepodnikavé. Náhle vyburcované. Experimentální.
      MILUJE: Společenský život. Intelektuální společnost a přátelství.
      HARMONII HLEDÁ PROSTŘEDNICTVÍM: Hledání reality. Intelektuálního rozvoje. Hudby. Poezie. Malířství.
      DISPOZICE: Humanitární. Nekonvenční. Přátelské.
      Zaujímá neosobní, ale přátelské postoje. Rád by chtěl být někomu přítelem, ale vztah nesmí být příliš osobní. Je populární, vážený a má široký okruh známých. Má osobní kouzlo a šarm. Nechybí mu zásady, ale chce sám rozhodovat o tom, co je pro něho správné a smysluplné. Nemá rád neotesané chování, i když sám se nedrží vždy norem společenského chování. Má odpor k nudě, jednotvárným návykům, k žárlivosti a k majetnickým nárokům partnera na svoji osobu. Utíká před partnery, kteří se snaží jeho společenskou svobodu omezovat. Má neobvyklý vkus. Je přitahován uměleckými formami, které jsou extrémně moderní nebo extrémně staré. Miluje elektronickou hudbu a formy umění, které souvisejí s elektronikou. Může být velmi tvrdohlavý a neochotný připouštět jiná stanoviska než jsou jeho.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Osobní horoskop - Sean Wei Mah nar. v úterý 14.12.1976 v Edmontonu, provincie Alberta, stát Kanada *3* *4* *3*

      Slunce ve střelci

      ZÁKLADNÍ ORIENTACE: Ctižádost. Svobodymilovnost. Zkoumavost.
      VĚDOMÝ CÍL: Moudrost.
      SILNÝ SMYSL PRO : Perspektivu.
      VLOHY PRO: Zkoumání. Propagování. Rychlé reagování. Předvídání. Navazování kontaktů. Konversaci.
      MOTTO: Vidím.
      POVAHA: Čestná. Impulsivní. Spekulativní. Optimistická. Žoviální. Přizpůsobivá. Čilá.
      POTŘEBA ROZVÍJET: Zdrženlivost a sebeovládání. Upřímnost. Pevnost záměrů. Schopnost myslet na druhé.
      Nic nemiluje více než svobodu a nezávislost. Své svobody si natolik váží, že dlouho zvažuje, má-li navázat vztah jehož důsledkem je závislost. I v životě se nerad podřizuje. Dokáže jít za svým cílem a nestará se o to, nepoškodí-li tím své známé a přátele. Může být impulsivní. Pak reaguje unáhleně a příliš tvrdě. Dokáže říkat lidem nepříjemnou pravdu do očí. Někdy však řekne něco ostřeji než původně zamýšlel. Jeho přirozená moudrost mu umožňuje i bez patřičného školního vzdělání chápat abstraktní myšlenkové pochody, zásady a názory. Obezřetnost a opatrnost hrají v jeho životě jen podřadnou úlohu. Má sklon dospívat k unáhleným závěrům. Vzhledem k tomu, že je přímý, je jeho jednání vždy mimo jakékoli podezření. Ve svém úsilí dosáhnout úspěchu a blahobytu občas může přecenit své síly.

      Měsíc v panně

      OSOBNOST: Pracovitá a pilná, reservovaná, skromná. Pohrdlivá. Snaživá a hloubavá. Chladná. Praktická.
      SCHOPNOSTI:Pro poskytování služeb. Pro práci s detailem.
      CÍTĚNÍ: Neustále analytické.
      INSTINKT, PŘEDSTAVIVOST: Limitované.
      Exaktní a usilovně pracující člověk. Je plachý a zdrženlivý. Rád pracuje v pozadí, pečlivě dbá na detaily. Chce svojí činností posloužit jiným lidem. Pokud to není bezpodmínečně nutné, nikdy nikomu neklade osobní otázky. Je zvídavý, ale pouze ve vztahu ke své práci a k praktickým záležitostem.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Stav planet
      Slunce 6
      Měsíc 4
      Merkur 0
      Venuše -3
      Mars 6
      Jupiter 1
      Saturn ve zničení 0
      Uran v povýšení 9
      Neptun v povýšení 7
      Pluto -5
      Uzel -8
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Obsazení polokoulí horoskopu planetami

      Polokoule neboli hemisféry

      zvěrokruhu reprezentují téma. Planety jsou často soustředěny v jedné části horoskopu. Když k tomu dojde, má polokoule určitý vliv na povahu. Svisle je horoskop rozdělen na východní a západní polokouli, vodorovně na jižní a severní. Východní polokoule je vlevo (ascendent), západní vpravo (descendent), jižní je nahoře MC) a severní dole (IC).
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Severovýchodní polokoule -

        Planety v této poloze vytvářejí člověka, který důvěřuje svým schopnostem a nerad se spoléhá na ostatní. Je naivně soběstačný a má velmi subjektivní názory. Jeho soukromí je pro něj velmi důležité.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Kvality znamení a síly a slabosti planet


      Kvality znamení *3*

      Pohyblivá v převaze -

      Převaha pohyblivých znamení značí přizpůsobivost a proměnlivost. Tento člověk se vrhá do několika směrů najednou a nemůže se soustředit na jednu věc. Snadno se přizpůsobí většině situací. Lidé jsou pro něj důležitější nežli zásady a ideály. Touží po osobní svobodě, ale je nerozhodný a má sklon zabývat se minulostí. Je to pružná a geniální povaha, která je velmi užitečná za těžkých a nepředvídatelných okolností, protože má přirozenou schopnost improvizovat.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Pružnost a přizpůsobivost jsou hlavními rysy pohyblivé kvality, stejně jako její schopnost sjednocení. Znamení Blíženců, Panny, Střelce a Ryby jsou symbolem proměn ročních období. Základním problémem pohyblivých znamení je jejich nerozhodnost a také roztříštěnost sil.
        Pohyblivá kvalita se snadno přizpůsobí všem změnám a není pro ní problém začínat znovu . Kladně se pohyblivá kvalita projevuje výše zmíněnou pružností a přizpůsobivostí, nestranností, mnohostraností a schopností sjednocovat. Záporně pak přeháněním, využíváním a marnotratností.
        Tato kvalita bere vše upevněné a zpraktičnělé předchozích kvalit a rozvíjí to. Silně prosazená pohyblivá kvalita může vést až k labilitě a takový člověk obtížně dosahuje vyšších společenských stupňů – chybí zde vytrvalost. Největší vytrvalost má fixní kvalita, menší vytrvalost má základní.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Živel voda - málo zastoupený

      Symbolický význam:
      Cit, vnímavost, empatie, instinkt, bezpečí

      Voda málo zdůrazněná:
      Vaše potíže se týkají emocionální úrovně. Neznamená to nutně, že byste nic necítili, znamená to pouze, že vaše city jsou spíše nezkušené a bázlivé. A proto všechny city rá­di uzavíráte uvnitř sebe. Může to nakonec vyústit až do situace, kdy pro vás bude těžké akceptovat podle vás chaotickou a iracionální povahu citů.Tehdy se buď začnete vyhýbat emocionálním situacím a lidem, nebo budete podvědomě přitahováni právě k těm, kdo projevují své city velmi, někdy až příliš svobodně. Stanete se pak výrazně závislí na takových lidech, protože za vás projevují vaše neprojevené city. Navíc můžete získat pověst člověka, který postrádá empatii a soucit. To neznamená, že byste byli nutně necitliví - i když možná jste - ale spíše že jste odpojeni od té části sebe sama, která se spojuje s ostatními přímo na emocionální úrovni. Ve skutečnosti byste mohli být velmi citliví, ale nestalo se tak jednoduše proto, že jste city v dětství nikdy neprojevili. Výsledkem je, že pocity, které nejčastěji prožíváte, jsou zášť nebo hněv. Prvořadé by pro vás mělo být zabývat se potlačovanými city, které existují pod tě­mito povrchovými: pokračující potlačování (nakonec také povrchových pocitů) může vést k tomu, že budete přitahovat stále bolestnější emocionální situace, které vás mají přimět otevřít se a PROJEVIT. Kromě skutečné terapie vám hodně pomůže používání vlastní představivosti a vizualizace (klidné a pohybující se vody). Také vám pomůže, budete-li se snažit projevovat své city před někým, komu důvěřujete a kdo vás nebude soudit. Až si tento problém připustíte, prostudujte si znamení Měsíce a Venuše a mějte přitom toto všechno na paměti. Po fyzické stránce nedostáváte účinně z těla ven toxiny - takže zkuste najít způsob, jak to napravit - můžete se poradit v místním obchodě se zdravou výživou.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Živel vzduch - málo zastoupený

      Symbolický význam:
      Přemýšlivost, pojetí, ideály, principy, spravedlivost

      Vzduch málo zdůrazněný:
      Nemáte příliš sklon zastavit se a hloubat nad různými aspekty nějaké záležitosti. Je pro vás těžké mít fyzický a emocionální odstup od situace a objektivně a nestranně ji prozkoumat. Důsledkem vaší neschopnosti vidět svou konkrétní roli v jakémkoli daném procesu - případně vidět tento proces ve věcech vůbec - je vaše tendence neuvědomovat si, do čeho jste se zapletli, dokud nevzniknou nevyhnutelné problémy a názorové střety. Pak je pro vás těžké si uvědomit, čím jste k tomu přispěli vy sami. A jelikož je pro vás těžké akceptovat cizí názory, můžete přivodit dusivé uváznutí na mrtvém bodě. Takže dříve nebo později budete muset přijít na to, proč nedůvěřujete intelektuálnímu přístupu při rozebírání záležitostí - protože to je přesně to, co je potřeba. Pokud jste na to ještě nepřišli, pomohou vám pozitivní rysy vašeho Merkura, stejně jako pozitivní transformace negativních rysů Měsíce.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Živel země - vyrovnaný

      Symbolický význam:
      Vjem, praktičnost, objektivita, stabilita

      Země vyrovnaná:
      Jste spolehliví a důslední. Téměř vždy splníte, co slíbíte. Máte dobrý smysl pro fyzično, což se může projevovat schopnostmi léčit anebo smyslným založením; aniž by to byl jediný způsob vaší komunikace s ostatními, což by se mohlo v extrémním případě projevit jako vulgárnost. Zpravidla se vám daří udržovat materiální záležitosti v pořádku, i když nepokládáte ani peníze, ani materiální úroveň za nejdůležitější. Ve světě, který protěžuje materiální stránku na úkor duchovní, se však někdy můžete cítit nepřiměřeně - ale to je pouze nedorozumění. Vaše materiální hodnoty jsou zdravé.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Pod vládou zemského živlu se nachází znamení Býka, Panny a Kozoroha. Základním charakterovým projevem zemského živlu je upevňování, ochraňování a stabilita. Země odpovídá za udržování hmotného, poskytuje zázemí, bezpečí a jistotu, dobře prosazený zemský živel dává člověku schopnost hmotně zabezpečit sebe i druhé.
        Lidé pod vládou tohoto živlu potřebují nejprve vidět výsledky svých schopností, aby si jich mohli začít cenit. Zemská znamení jsou praktická, rozumná a konzervativní, často však ale také značně tvrdohlavá.
        Pozitivně se zemský živel projevuje cílevědomostí, dochvilností, důkladností, důsledností, neomylností, zdravou opatrností, odolností, odpovědností, pevností, rezervovaností, soustředěností, spolehlivostí, střízlivostí, úctou, vážností, věcností a vytrvalostí. Negativně pak fádností, ledabylostí, leností, lhostejností, málomluvností, nedochvilností, nesvědomitostí, plachostí, pohrdavostí a těžkopádností.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      ZASTOUPENÍ ŽIVLŮ V OSOBNÍM HOROSKOPU SEANA WEI MAHA *3* *4* *3*

      Živel oheň - vyrovnaný

      Symbolický význam:
      Intuice, tvořivost, iniciativa, dobrodružství, vize

      Oheň vyrovnaný:
      Věříte v aktivitu jako ve způsob dosažení cílů a řešení problémů. Vaše přímočarost může být zpočátku pro ostatní překvapivá, ale nakonec je to to nejlepší. Vášeň a hněv se u vás projeví okamžitě, ale odezní ihned, jakmile se vybije přebytečná energie. Jste člověk jako rtuť, aniž byste to přeháněl. Z vašeho nevyčerpatelného proudu radosti a nadšení těží večírky i podniky.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Kombinace oheň / země -

        Oheň a země je tvořivá kombinace. Oheň poskytuje činnost, zatímco země vyhledává hmatatelné výsledky. Země přináší podpornou sílu do pohonného sebevyjádření ohně. Bleskurychlé inspirace ohně jsou uzemněné zemí a tím je možné ušetřit a zaměřit energii. Tato kombinace má jeden problém - bezohlednost. Nic a nikdo nesmí stát v cestě k dosažení cíle. Člověk s touto kombinací živlů obvykle potřebuje věnovat pozornost rozvoji ideálů a svému vnitřnímu životu. Tak či onak, je to stabilní, spolehlivý a produktivní člověk.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Ohnivému živlu přísluší znamení Berana, Lva a Střelce. Oheň nás žene kupředu a zahřívá, ale také spaluje vše, co je již nepotřebné. Ohnivý živel nám dodává vášeň, vřelost, také odvahu a chuť do dobrodružství, inspiraci a nadšení.
        Lidé s dobře zastoupeným ohnivým živlem v horoskopu jsou otevření, upřímní a jejich fyzický projev je značně silný. Dítě s prosazeným ohněm vás obejme daleko spontánněji, než například skalní Kozoroh... Ohnivý živel má obecně mužské projevy, což ale pochopitelně neznamená, že by ženy se silně prosazeným ohněm nebyly správně sexuálně orinetovány. Naopak - často milují velmi vášnivě. Oheň nás zahřívá, ale také nás může spálit.
        Kladně se ohnivý živel projevuje následujícími vlastnostmi: aktivitou, horlivostí, silou tvořivosti, smělostí, nadšením, odvahou, rozhodností, snaživostí. Negativně pak hádavostí, nemírností, podrážděností, přejídáním, pudem všechno zničit, žárlivostí a také vztekem.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      ČERNÁ LUNA LILITH - ve znamení Býka

      Smyslnost je stálá, má sklon k rozpínavosti a nadvládě nad osobností. Zištnost často poškozuje milostné záležitosti. Dvojznačnost mezi rozkoší a jejím odmítání.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Slunce Střelec - Venuše Vodnář

      Kdo ze Střelců má VENUŠI ve VODNÁŘI, těžko se bude v životě nudit. Planeta lásky se v tomto znamení rozhlíží po protějšcích, ke kterým se zcela přiblíží, aby se od nich mohla opět vzdálit. Nikdo se zdravým rozumem to nepochopí. V lásce je nekonvenční a neprojevuje žádnou velkou vázanost k nějakému určitému protějšku. Je to nezávislý a originální člověk a rád se obklopuje mnoha přáteli obou pohlaví. Hledá především pestrost, duševní krásu a dobrodružství. Umí vyburcovat každého, komu se zrovna nedaří, ale miluje, když má proti sobě někoho, s kým může rozvinout svůj temperament, smysl pro humor a značný intelekt. Vzhledem k tomu, kolik příležitostí se i bez Venuše ve Vodnáři Střelcům samo nabízí, si jistě umíte spočítat, co vás vedle nich asi tak čeká. Jestli jste v páru s tímto Střelcem ten závislejší, a to se vedle ohnivých znamení stává často, ať vás ani nenapadne vyhrožovat rozchodem. Jednou dvakrát to uděláte a máte to.
      Ačkoli Venuše ve Vodnáři nebudí zvlášť velký dojem ekonomické stability a finanční jistoty, pravda je o něco lepší. Nezřídka se u takového člověka nadějeme úspěšných obchodních aktivit, které budou mít slušný racionální základ, protože Venuše v tomto znamení má spekulativní charakter a racionální zaměření. Ani znamení Střelce, které většinou nebudí dojem solidního hospodaření, na tom ve skutečnosti není tak zle, protože nejméně polovičkou své podstaty je realistou, kterého nenachytáte v krajní nouzi. To, co je člověk s tímto postavením schopen pěkně roztočit, umí obvykle také rychle vydělat.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Slunce Střelec - Merkur Kozoroh

      Střelec rád diskutuje a na tom nic nezmění ani skutečnost, když se v době jeho narození usadí MERKUR v sousedním znamení KOZOROHA. Dá se říct, že s touto pozicí je pak ještě alergičtější na prázdná tlachání, kterých se proto nebude účastnit. Ani u něj se nedá spoléhat na takt a diplomacii, leckdy vlastní jiným znamením zvěrokruhu. Ne tak jemu. Rád vám řekne, co si zrovna myslí, a je mu jedno, jaký dopad to bude mít na vaši křehkou dušičku. Není-li ale výjimečně špatně naložen, je příjemné a leckdy poučné vést s ním rozhovor, zejména pustí-li vás ke slovu. Jedním z jeho slabých míst je totiž přesvědčení, že je mistrem dialogu. Nebývá to pravda, protože Střelci nejsou právě nadáni naslouchat druhým. O to raději mluví a svoje rady či rozkazy udílí s královskou nonšalancí. V podstatě to ale nemyslí zle. Přijde na to každý, kdo si ho zamiluje a dopřeje mu trochu toho pocitu, kdy je přesvědčen, že je zcela výjimečný.
      Merkur v Kozorohu dává neklidnému Střelci stabilitu, alespoň co se myšlení a jeho kvalit týče. Propůjčuje mu hloubku a schopnost soustředit se na cokoliv, co jeho majitele zaujme. Dává také ctižádost a vytrvalost, se kterou to neklidné ohnivé znamení může leckam dotáhnout, a praktický přístup k věcem, což většinou u těchto znamení nebývá. Navíc s touto astrologickou kombinací přichází na svět hodně myslitelů, filozofu a spisovatelů.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      KOMBINACE SLUNEČNÍHO ZNAMENÍ A ZNAMENÍ MĚSÍCE, MERKURU A VENUŠE *3* *4* *3*

      Slunce ve Střelci - Měsíc v Panně

      Toto je kombinace pro rozumové schopnosti, schopnost uplatňovat zobecnění na detaily a spatřovat detaily ve vztahu k širším souvislostem. Proto jste myslitel a máte sklon k filozofické praktičnosti. Jste realističtí, aniž byste byli otrlí; romantičtí, aniž byste byli nepraktičtí. Nejlépe se vám bude dařit v intelektuálním nebo tvůrčím povolání, kde se kombinace zmíněných vlastností dá nejlépe využít - v právech, náboženství, lékařství, literatuře nebo hudbě. V obchodě, i když pro něj máte nadání, byste se cítili omezováni.
      Jste na straně utlačovaných, ochotní pustit se do křížku za zásadu, kterou chápete tak dobře a podrobně, že jste schopni přimět své posluchače, aby s vámi souhlasili. Proto jste dobrý právník a proto ve společenském životě ovlivňujete myšlení svého okolí. Nikdy na vás není nic malicherného nebo malého, a přestože jste velmi srdeční, dodáváte svým slovům důraz tím, že dokážete dodat idejím na objektivitě. Jste rozený diplomat schopný získat lidi na svou stranu díky svému chování a vyjadřování. Máte to, čemu se říká šarm, a to jeho intuitivní a klidný typ, který je nejpřitažlivější.
      Se 102, 103, 110, 111, 112, 113, 123, 124, 128, 129, 130, 131 nebo 132 máte značné štěstí v životě - rovněž s 170, 171, 172, 173, 182, 183 nebo 184 - a můžete získat značnou prestiž díky intelektuálnímu vlivu. Se 105, 119, 120, 126, 136 nebo 137 jsou v nebezpečí vaše nervy, střežte se proto zmatených cílů. Se 138 umělecké nadání; se 139, 141 nebo 142 kritické a vědecké myšlení; se 140 kritické myšlení. Na kritičnost si raději dávejte pozor vždy, protože máte sklon k puritánství a upjatosti, přestože vaše tolerantní chápání lidí by mělo tomuto nešťastnému výsledku zabránit. Dejte si rovněž pozor na náznak komplexu méněcennosti. Rozvíjejte svůj smysl pro detaily, učte se setrvat u jedné věci, dívejte se pozorně kolem sebe a můžete doufat, že díky intelektuálním záměrům dojdete daleko.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        S prvky 110, 123 a 130 máte značné štěstí v životě - rovněž se 173 - můžete získat značnou prestiž díky intelektuálnímu vlivu.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Pluto ve Vahách



      Projevuje se jako rozhodné vědomí citu pro vyváženost a rovnováhu, ale protože Pluto je v tomto znamení v pádu, může také přinášet náhlé a hluboké změny v rodině, neočekávané změny ve vztazích atd. Obecně přináší do vztahů obavy a nejistotu, člověk je sice přizpůsobivý a zodpovědný (zejména v oblasti společenských vztahů), ale také nestabilní. Osobní transformace může bytost dosáhnout rozvíjením svých schopností vztahovat se. Typická vlastnost Vah - nerozhodnost, zde vyvolává značné množství vnitřních rozporů a z nich plynoucí oslabení, až onemocnění ledvin. (Ledviny, jakožto párový orgán, mají ve vztazích významnou úlohu a jakékoli disbalance v této oblasti se na nich zdravotně podepisují. Znamení Vah je navíc charakteristické tím, že se díky svému extrémnímu smyslu pro rovnováhu snaží neustále reagovat na jakékoli výkyvy ve vztazích, které by jiný člověk třeba ani nezaregistroval. Pluto tuto vlastnost ještě dále posiluje). Většina lidí s Plutem ve Váhách má podvědomý pocit, že nejsou fyzicky dokonalí a snaží se tuto představu změnit různými způsoby, které mají negativní dopady - plastické operace, experimenty se stravou (a vzniklá anorexie), atd. Pro toto postavení Pluta jsou také charakteristické například soudní procesy v souvislosti se znásilněním, rozpady manželství a navazování nových vztahů bez důkladného poučení se z předchozího. Obavy z dalšího vztahu však mohou postupně vzrůstat. Možné jsou i pohlavní nákazy. Člověk může mít tendence dopustit se daňových úniků a finančních podvodů. Z hlediska generačního se jedná o lidi, kteří přinesou společenské změny, jež budou motivovány jejich smyslem pro spravedlnost. Dochází tu ale k rozporu, protože jim není cizí rasistické pojetí světa, což je jeden z extrémů Pluta ve Váhách. V každém případě má člověk s touto planetou ve Váhách většinou dobře vyvinuté společenské instinkty.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Pluto ve Váhách - Posilování skrze vztahování se

        Pluto ve Váhách s sebou nese revoluční změny v postoji k manželství a společenským hodnotám. Často způsobuje dospívání v neúplných rodinách. Ve své podstatě přepisuje společenské předpisy, což nevyhnutelně znamená nedodržování, nebo vůbec odmítání těch předešlých. Člověk si začíná více uvědomovat důležitost existence zdravých společenských hodnot. Zaznamenává nárůst všeobecného využívání psychoterapie a poradenství, začíná si uvědomovat význam pohledu do zákulisí vztahů a postojů. Pluto ve Váhách je v některých ohledech rozporuplný, protože je to případ hlubokého a opravdového vnitřního obsahu, který se pokouší projevit skrze povrchní formu a zevnějšek
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Pluto ve Váhách - pád - projevuje se jako rozhodné vědomí citu pro vyváženost a rovnováhu, ale protože Pluto je v tomto znamení v pádu, může také přinášet náhlé a hluboké změny v rodině, neočekávané změny ve vztazích atd. Obecně přináší do vztahů obavy a nejistotu, člověk je sice přizpůsobivý a zodpovědný (zejména v oblasti společenských vztahů), ale také nestabilní. Osobní transformace může bytost dosáhnout rozvíjením svých schopností vztahovat se. Typická vlastnost Vah - nerozhodnost, zde vyvolává značné množství vnitřních rozporů a z nich plynoucí oslabení, až onemocnění ledvin. (Ledviny, jakožto párový orgán, mají ve vztazích významnou úlohu a jakékoli disbalance v této oblasti se na nich zdravotně podepisují. Znamení Vah je navíc charakteristické tím, že se díky svému extrémnímu smyslu pro rovnováhu snaží neustále reagovat na jakékoli výkyvy ve vztazích, které by jiný člověk třeba ani nezaregistroval. Pluto tuto vlastnost ještě dále posiluje). Většina lidí s Plutem ve Váhách má podvědomý pocit, že nejsou fyzicky dokonalí a snaží se tuto představu změnit různými způsoby, které mají negativní dopady - plastické operace, experimenty se stravou (a vzniklá anorexie), atd. Pro toto postavení Pluta jsou také charakteristické například soudní procesy v souvislosti se znásilněním, rozpady manželství a navazování nových vztahů bez důkladného poučení se z předchozího. Obavy z dalšího vztahu však mohou postupně vzrůstat. Možné jsou i pohlavní nákazy. Člověk může mít tendence dopustit se daňových úniků a finančních podvodů. Z hlediska generačního se jedná o lidi, kteří přinesou společenské změny, jež budou motivovány jejich smyslem pro spravedlnost. Dochází tu ale k rozporu, protože jim není cizí rasistické pojetí světa, což je jeden z extrémů Pluta ve Váhách. V každém případě má člověk s touto planetou ve Váhách většinou dobře vyvinuté společenské instinkty.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Neptun ve Střelci


      Člověk dává své tvůrčí schopnosti do služeb ideálů, ať už vlastních, nebo i cizích. Má tendence sloužit nějaké víře, nebo náboženskému směru, ale neplatí to absolutně - je třeba posuzovat aspekty Neptuna s ostatními planetami. V každém případě jsou jeho myšlenky a názory ovlivněny filozofickými náhledy a je spokojený, pokud může napomáhat vývoji nějakého náboženského, či filozofického ideálu. Přes službu víře může vést cesta k osvobození a osvícení. Zejména v dnešní době je to však nejednoduchá záležitost...
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neptun ve Střelci - Sjednocování skrze hledání

        Příznivě aspektován zvětšuje možnosti inspirace, zbožnost a náboženské založení. Vyskytují se sny, vize, a okultní zkušenosti a zážitky. Je zde záliba v cestování a radost z požitků, které poskytuje. Neptun ve Střelci dává tvůrčí nadšení ve službách ideálu, náboženský nebo filosofický ideál, intenzivní vize a prorocké nadání. Poškození: Komplikace v zahraničí. Smrt v boji za ideál. Zrada nějakého cizince nebo cizinky.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neptun ve Střelci - člověk dává své tvůrčí schopnosti do služeb ideálů, ať už vlastních, nebo i cizích. Má tendence sloužit nějaké víře, nebo náboženskému směru, ale neplatí to absolutně - je třeba posuzovat aspekty Neptuna s ostatními planetami. V každém případě jsou jeho myšlenky a názory ovlivněny filozofickými náhledy a je spokojený, pokud může napomáhat vývoji nějakého náboženského, či filozofického ideálu. Přes službu víře může vést cesta k osvobození a osvícení. Zejména v dnešní době je to však nejednoduchá záležitost...
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Uran ve Štíru


      Zde ještě více zesiluje výkyvy citů a emocí, poskytuje nové a neotřelé náhledy na proces smrti a transformace, člověk má tendence k revolučnímu přístupu v sexu, zajímá se o psychologii a je schopen do ní přinášet nové postupy a metody. Asi nejvyšší předností tohoto aspektu je, že dává velmi silnou vůli a zvyšuje odolnost vůči fyzickým útrapám. Pokud má takový člověk ve znamení Štíra i Slunce, jedná se o ideální kombinaci pro vojáka jednotky speciálního nasazení. Člověk se Uranem ve Štíru se často zajímá o posmrtný život. V případě neharmonických aspektů se může také jednat o zdatného intrikána.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Uran ve Štíru - Probuzení skrze touhu

        Uran je ve Štíru povýšen, dává silnou vůli, neochvějnou rozhodnost, schopnost překonávat překážky, strategické a vojenské nadání, okultní schopnosti, probuzené nějakou krizí. V případě špatného ozáření může být narušena sexualita.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Uran ve Štíru - zde ještě více zesiluje výkyvy citů a emocí, poskytuje nové a neotřelé náhledy na proces smrti a transformace, člověk má tendence k revolučnímu přístupu v sexu, zajímá se o psychologii a je schopen do ní přinášet nové postupy a metody. Asi nejvyšší předností tohoto aspektu je, že dává velmi silnou vůli a zvyšuje odolnost vůči fyzickým útrapám. Pokud má takový člověk ve znamení Štíra i Slunce, jedná se o ideální kombinaci pro vojáka jednotky speciálního nasazení. Člověk se Uranem ve Štíru se často zajímá o posmrtný život. V případě neharmonických aspektů se může také jednat o zdatného intrikána.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Saturn ve Lvu

      Saturn ve Lvu vytváří v povaze vážnou osobní potřebu dosáhnout uznání. Člověk nechce být nikomu podřízený. Chce být svým vlastním pánem. Je si vědom svého tvořivého nadání v něm skrytého, přesto je vyjadřuje s obtížemi.
      Mnohdy bude tento typ od ostatních očekávat příliš, přičemž bude stejně náročný i na sebe. V roli rodiče se z něj stává autoritář, pedant nebo i tyran. Může se mu zdát, že mu jsou jeho děti břemenem a může tomu tak i skutečně být. Jeho strohost a přísnost způsobují potíže ve vztazích s vlastními dětmi i partnerem. Proto se musí snažit o laskavější přístup v jednání se svojí rodinou a podřízenými. Saturn ve znamení Lva omezuje smysl pro humor, takže jeho vystupování je upjaté, škrobené a chladné.
      Lev je znamení krajní sebeúcty, zatímco Saturn je planeta, která tuto vlastnost bortí. Proto si musí člověk narozený s touto kombinací znamení a planety dávat pozor, aby jeho pýcha neutrpěla bezdůvodně.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Saturn ve Lvu - Zkoušen v tvoření

        Saturn se zde snaží projevit svou omezující a konzervativní povahu skrze radostného a velkorysého Lva. Zkouška spočívá ve stanovení správné dávky sebeúcty, aniž by se příliš vyvyšoval, a ve vzbuzování úcty, aniž by byl příliš diktátorský. Přehnaná domýšlivost hrozí pádem v nemilost. Nicméně jelikož Saturn často reprezentuje naše pochybnosti, obavy a nejistoty, je velmi pravděpodobné, že lidé s tímto postavením budou mít takový strach z možného pádu v nemilost, že začnou být zbytečně skromní. V jejich životě se mohou vyskytnout autority, například rodič, partner, škola, církev nebo vláda, jež je donutí buď rozvíjet jejich tvůrčí schopnosti, nebo si pouze naříkat na život a osud.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Saturn ve Lvu (exil) - Saturn v ohnivém znamení vždy primárně blokuje energii, ctižádost, touhu po vlastním rozvoji a značně snižuje sebedůvěru. Takový člověk má neustálé obavy, že zklame a že se mu naplánovaná věc nezdaří, vyhýbá se všem rizikům a prakticky vždy tak odmítá správné příležitosti, které se mu nabízí. V případě dobrých, nebo silných aspektů se však mohou tyto obavy stát motivací pro náhlé činnosti, které vyžadují sílu a koncentraci. Saturn ve Lvu blokuje tvořivost, protože zvyšuje a posiluje konzervatismus, brzdí umělecký talent, hudební sluch atd. Není nijak výrazně výhodný ani pro milostné vztahy - omezuje smysl pro romantiku a člověk svým vyzařováním působí na své okolí spíše chladně. Záleží také hodně na znamení, ve kterém stojí Slunce – v Kozorohu bude ohnivý živel Saturnem blokován ještě výrazněji a naopak ve Lvu se bude pokoušet prorazit a prosadit často za každou cenu, ale bez pozitivního vlivu na své okolí, které se pak k takovému jedinci může stavět spíše odmítavě.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Jupiter v Býku

      Jupiter v Býku naznačuje jedince, který umí zacházet s penězi. Dokáže peníze a jiné prostředky výnosně a solidně využít. Je názoru, že hromadění majetku je nutné, když člověk chce mít dobrou životní úroveň. Po této také silně touží.
      Jedinec narozený s Jupiterem v Býku by nejradši chtěl mít ve všem jen to nejlepší a nejkvalitnější, co si jen může dovolit. Toto platí zejména na jídlo; je to labužník a znalec jídla a pití. Bude si většinou dobře žít, protože ve většině případů skutečně dokáže nabýt prostředků, které jeho vykýžený životní styl vyžaduje.
      V podnikání a obchodní činnosti je stabilní a trpělivý. Má ve věcech rozhled a dokáže své záležitosti přivést k úspěšnému uskutečnění. Je poněkud neústupný a nemá rád, když se někdo pokouší jej usměrňovat nebo popohánět. Tvrdohlavě se přidržuje se svých konvenčních zpátečnických názorů.

      Věříte v materiální vlastnictví a v materiální rozvoj, společně s postavením a pohodlím, které poskytují. A také jste do větší nebo menší míry schopni tím nebo oním způsobem přitáhnout bohatství. Jelikož naše společnost v současné době staví svou víru na materiálních hodnotách, je pro vás důležité pochopit kosmický zákon, který řídí akumulaci materiálních věcí. Kdybyste to neudělali, znamenalo by to, že byste možná shromáždili bohatství, libovali si v něm, a pak byste je buď ztratili, nebo nad ním ztratili kontrolu, anebo byste byli pronásledováni strachem z jeho ztráty či potřebou něčeho, co se za peníze nedá koupit. Případně by pro vás bylo vůbec extrémně obtížné hodně toho získat v materiální oblasti.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Jupiter v Býku - Růst skrze stabilizování

        Jupiter v Býku věří v materiální vlastnictví a materiální rozvoj, společně s postavením a pohodlím, které poskytují. Je do větší či menší míry schopen přitáhnout tím či oním způsobem bohatství. Jupiter v Býku vnáší otázku, co děláme s penězi. Růst skrze stabilizování znamená, že zlepšení materiálních podmínek je úzce spjato s pochopením, že stabilita je přirozený stav, a že stabilita se udržuje tím, že se zdroje nechají plynout dovnitř tak, jak se nechají plynout i ven. Pochopí-li člověk s Jupiterem v Býku tuto moudrost, pravděpodobně se ocitne v nějakém řídícím postavení či jako správce majetku, nebo někde, kde bude mít skutečnou odpovědnost za růst jmění.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Jupiter v Býku - člověk s Jupiterem v zemském živlu vždy usiluje o rozvoj své osobnosti prostřednictvím praktických činností a jeho hlavním cílem bývá materiální zisk. Má rád luxusní prostředí, miluje práci se zvířaty a obecně se v přírodě cítí dobře.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        ... pokračování.. *3*

        V prvním případě chybí znalost zákona o nekonečném přísunu, který říká, že abyste si udrželi bohatství, musíte investovat a podporovat ostatní, a ne pouze lpět na bohatství pro bohatství samo. V druhém případě si neuvědomujete, že když je potřebujete a použijete k něčemu hodnotnému, budete mít materiální prostředky stále k dispozici. Jupiter v Býku vznáší otázku, co děláte s penězi. Růst skrze stabilizování znamená, že zlepšení vašich materiálních podmínek je úzce spjato s pochopením, že stabilita je přirozený stav, na který má každý právo, a že stabilita se udržuje tím, že se zdroje nechají plynout dovnitř tak, jak se nechají plynout i ven. Lakota vám prostě nesluší.
        Až oceníte tuto moudrost, kterou vám nabízí Jupiter v Býku, pravděpodobně se ocitnete v nějakém řídícím postavení či jako správce majetku, anebo někde, kde budete mít skutečnou odpovědnost za růst jmění. Přesto „není všechno zlato, co se blyští", a vy dříve nebo později zjistíte, že více záleží na pocitu, že jste bohatý, než na bohatství samém.
        Proto se u vás projevuje radost Jupitera zcela zjevně a konkrétně, jelikož jste obvykle veselí a velkorysí. Nicméně tento smysl pro štědrost může být zneužitý různými formami fyzického požitkářství anebo promrháním jmění, které jste obdrželi příliš snadno. Když se vám podaří se z této rozhazovačnosti dostat, anebo ji obejít, pak jste schopni dát konkrétní podobu své představě Boha, který by se mohl podobat Ježíškovi či Rohu hojnosti Matky přírody.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Mars ve Střelci



      Mars ve Střelci vytváří značnou míru tělesné energie a zanícení. Po rozumové i citové stránce bude člověk také dobře vyvinutý, ale nebude zrovna překypovat velkým nadáním na řešení praktických každodenních záležitostí.
      Tento typ často má vyhraněné filozofické přesvědčení. Je ochoten se bít za myšlenku, ve kterou věří. Má silně vyvinutý smysl pro spravedlnost a jeho idealismus jej podněcuje ke snaze vylepšit ostatní nejen ve svém blízkém okolí, ale i v širší společnosti.
      Bez váhání dává najevo své kontroverzní názory. Často mu schází takt a nechápe stanovisko jiných. Přesto lidé jeho společnost vítají, protože je vždy bodrý a veselý. Potřebuje mít za každou cenu neomezenou svobodu. Žije si rytmem a tempem, které vyhovují jemu. S gustem se vrhá do dobrodružství a rád se baví. Potřebuje pohyb, nevydrží dlouho sedět na jednom místě.
      Mars ve Střelci je typický především svým přesvědčením o vlastní nepřemožitelnosti. Jeho nepotlačitelné sebevědomí a optimismus mu obvykle pomohou se dostat z jakýchkoli nesnází. Štěstí mu přeje, protože jej ani nenapadne, že by v něčem mohl neuspět. V tomto smyslu je to hazardní hráč, prostý obav z možných důsledků rizika.
      V osobních vztazích není příliš stálý. Sex bere spíše jako sport a nerad se váže k jednomu partnerovi. V podstatě se bojí vážné lásky, ve které spatřuje past. Sexuálně je chtivý, ale může být ve svých pokusech o dvoření poněkud neomalený.
      Špatnou stránkou Marsu ve Střelci je nedostatek vytrvalosti a důslednosti. Člověk se nedokáže soustředit na jednu věc, je roztěkaný nesčetnými zájmy, pouští se do četných projektů, které zřídkakdy dokončí. I v případech, kdy se mu něco podaří dokončit, výsledky jeho snahy budou lajdácké a nedbalé. Jeho energie je příliš rozptýlená, protože na sebe nakládá neuváženě moc najednou.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Mars ve Střelci - Získávání skrze hledání

        Mars v ohnivých znameních je nanejvýš spokojený a rád dokazuje, jak je silný. Ve Střelci si myslí, že není nad jeho cíle a všechno umí lépe. Naštěstí do dává najevo vtipně. Je přesvědčený, že svoboda pohybu je právo, s nímž se rodíme, že bychom měli mít možnost vydat se kterýmkoli směrem za daleké obzory, kdykoli pocítíme chuť tak učinit. Navíc má dost energie a entuziasmu, aby se tam dostal. Mars ve znamení Kentaura je symbolem syrové a nezkrocené energie, která je potřeba řídit a kontrolovat jako stádo ohnivých koní, jinak se bude cítit rozervaný, kvůli konfliktním touhám. Aby získal od života to, co chce, musí mít jasný cíl. Mars ve Střelci může uspokojit jen něco "velkého". Jeho sexuální život je spojen s tím, jak usměrňuje své překypující libido. Když chce sex, chce ho spoustu, okamžitě a hned. Jindy může být kupodivu velmi suchý - ber, nebo nech být. Záleží na tom, co ho momentálně táhne kupředu, poslání nebo frustrace, zajímavý nebo obyčejný vztah.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Mars ve Střelci dává člověku touhy po vysokých cílech. Trvá tak většinou velmi dlouho, než jsou takové plány uskutečněny. Lidé jsou ctižádostiví a neradi se zabývají detaily a drobnými činnostmi - ty rádi přenechávají druhým. Touha po cestování bývá v případě tohoto Marsu obzvláště silná. Člověk však někdy žene příliš vysoko a unikají mu podstatné věci. Zejména muži s tímto Marsem bývají filozoficky založení, čestní a snaží se vidět i do budoucna, těmito vlastnostmi pak kladně působí na své partnerky. Jsou idealističtí, mají smysl pro humor a bývají hraví. Nemají však rádi vztahy, kde by byli nuceni něco předstírat a ve svém jednání bývají vždy přímí. Lidé s tímto Marsem jsou v intimní oblasti většinou realističtí a své potřeby vyjadřují přímo a často i poměrně neomaleně, což například může jejich partnery ze znamení Vah přivádět k zoufalství:-) Mars ve Střelci vždy hodnotí, jestli jeho intimní vztah odpovídá určitému morálnímu standardu a nikdy do něj nevnáší sentimentální romantické představy. Tato vlastnost je výhodná v dlouhodobých vztazích, protože takový člověk nemá potřebu vyhledávat nelegitimní intimní známosti. Smysl pro morálku vnášejí do vztahu všechna ohnivá znamení, ale u Střelce je toto prosazené nejvíce. Své morální představy je schopen dobře definovat a opět záleží na povaze aspektů Marsu s ostatními planetami, jak správné tyto představy budou. Ženy s Marsem ve Střelci jsou přitahovány muži s charakteristikami znamení Střelce, vyžadují od nich splnění svých vlastních představ o morálce a vyšších hodnotách a pokud jejich představy v těchto oblastech nejsou naplněny, pak většinou nebývají ochotny takové muže přijmout a vpustit do svého života.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Venuše ve Vodnáři


      Venuše ve Vodnáři vytváří člověka, který je v záležitostech lásky netečný, chladný a lhostejný. Nezáleží mu na tom, co si ostatní myslí o jeho osobních vztazích, ať se jedná o rodinu, přátele nebo širší společnost. Jeho postoj vůči morálce je neobvyklý a vymyká se obvyklým normám.
      Je to typ, který si na morálku vytváří svá vlastní měřítka a pravidla. Jeho osobnost má jiskru, která mu zaručuje velké množství přátel, pokud dá této stránce své povahy volný průchod. Bude lidem sympatický a bude všude oblíbený. Přestože se chová přátelsky, nestaví své city často na odiv. Právě naopak se často stává, že si sám neuvědomuje svoji oblíbenost. Dokonce dokáže klidně přehlédnout, že se do něj někdo z jeho blízkého okolí zamiloval. Jednoduše ho to vůbec nenapadne. Není to romantik, spíše je ve svém postoji k ostatním neosobní, neúčastný nebo blazeovaný. Může se mu snadno stát, že se v důvěrných romantických chvílích jeho mysl toulá někde úplně jinde.
      Jestliže se zamiluje, často je to nějakým způsobem neobvyklé nebo velmi nenadálé. Takové vztahy mohou také právě tak rychle skončit, jak rychle začaly. Pro pevnější vztah vyžaduje, aby jeho partner byl především přítelem a teprve potom milencem. Toto je jedinec, který si zakládá na své svobodě do takové míry, že nejmenší vyhlídka zavazujícího vztahu jej obvykle okamžitě odpudí. Tato vyhýbavost má pro většinu jedinců narozených s Venuší ve Vodnáři ten následek, že u nich dochází ke sňatku poněkud později než je obvyklé. Jakýkoli vlastnický přístup ze strany partnera je pro tuto povahu nepřijatelný; bude vždy trvat na absolutní svobodě. Záleží mu na osobní volnosti do takové míry, že nedovolí svému partnerovi, aby mu kázal, co má dělat nebo jak má žít. Na oplátku je ale sám ochoten respektovat nezávislost a ideály partnera. Je to tedy člověk, kterému se nejlépe daří v otevřených vztazích, které jsou založeny ve vzájemné dohodě a porozumění.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Venuše ve Vodnáři - Láska skrze osvobozování

        Venuše ve Vodnáři má otevřený a experimentální přístup ke vztahům a uměleckému projevu. Na jedné straně to může být zároveň relaxující a stimulující, protože to jiným dovoluje se uvolnit a být více sami sebou. Stejně tak jim to může ztížit pochopení, z čeho v oblasti citů vychází, protože její styl může být zneklidňující, dokonce šokující, nebo prostě divný. Má liberální postoj, čímž by chtěl uspokojit všechny typy lidí. Pokud si ale ve skutečnosti nevymyslí nějaký individuální morální kodex, vztahy se mohou rozplývat pod rukama, když se ukáže, že její svobodomyslnost a nenucenost jsou pouze projevem skrytých výhrad. Její chladná a neosobní povaha vyhovuje kamarádům a hodí se ke společenským událostem, ale může přimět někoho, kdo je pro ni víc než kamarád, aby ji opustil.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Venuše ve Vodnáři vyhledává ve vztazích zejména duševní podněty, změnu a také zajímavou zábavu. Tento člověk nemá příliš rád společenské konvence, nechce se vázat (záleží hodně na aspektech) a nedá se vnutit do určené společenské role. Je to typ rebela, který často ukončuje své vztahy, aniž by k tomu měl přímý důvod. Určitým zdravotním rizikem může být nebezpečí epilepsie, zejména pokud se Venuše nachází v desátém domě.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Merkur v Kozorohu

      Merkur v Kozorohu značí jasné, přestože někdy úzkoprsé nebo malicherné myšlení. Vždy ale bude obezřetné a vynalézavé. Potkáváme zde metodického a pečlivého myslitele, který postupuje krok po kroku a staví na předešlém výsledku myšlenkového pochodu. Jeho mluva je uspořádaná a logická. Vyjadřuje se ukázněně, čímž vždy dělá dojem, že si věci předem důkladně promyslel. Zřídkakdy se stává, že vyřkne něco, čeho později lituje.
      Neučí se nové věci příliš snadno, ale to co se jednou naučí, hned tak nezapomene. Má vynikající paměť, dokáže se výborně soustředit na to, co právě dělá a myslí prakticky. Může trpět pocitem méněcennosti stran svých duševních schopností a proto se snaží vzdělávat, aby nezmeškal žádnou příležitost k nabytí nových vědomostí a zkušeností. Nedostatek vzdělání mu způsobí, že se bude stavět do obranného postoje. Bude se snažit dokázat, že je hodnotným a cenným jedincem.
      Jeho schopnost se soustředit spolu s jeho důstojností a opravdovostí způsobují, že má snad až příliš vážné vystupování. Může také trpět sklony k náladovosti nebo rozmrzelosti. Proto se musí občas snažit, aby působil optimističtějším dojmem a byl v lepší náladě. Merkur v Kozorohu, zejména když je Slunce též v Kozorohu, vytváří velmi tichou povahu. I když má Slunce v hovornějším Střelci nebo Vodnáři, jedinec narozený s Merkurem v Kozorohu nebude příliš společenský a výmluvný. Ve společnosti ostatních bude zdrženlivý a rozpačitý, zejména v jednání s neznámými lidmi.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Merkur v Kozorohu - Myšlení skrze budování

        Pečlivost a preciznost se rodí v zemi. Merkur v zemských znameních ztrácí svou rozevlátost, už není tak bezstarostný. Vliv země v něm probouzí hloubku myšlení a potřebu podávat o svých objevech či názorech pádné důkazy. Lidé s Merkurem v zemských znameních jsou vyhlášenými odborníky v oblasti, kterou si vybrali. Když Merkur v Kozorohu něco buduje, musí mít plán, musí mít nutně nějaký cíl. Jeho mysl potřebuje něco, do čeho stojí za to se zakousnout, je metodická, může být dobrým organizátorem a úspěšným obchodníkem. Může mít však sklon zarazit se v jedné části myšlení, což může vést k mentální nebo profesionální stagnaci.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Merkur v Kozorohu – člověk je praktický a jeho zájmy konkrétní. Typickým povoláním je pragmatický strojní inženýr, matematik, nebo obchodník. Společenské uznání a dosažení materiálního blahobytu bývají hlavním cílem snažení. Myšlení podléhá přísným strukturám a zákonům, společně s dobře postaveným Jupiterem kdekoli v horoskopu je takový Merkur ideální pro soudce. Způsob myšlení je velmi konzervativní. Zbavit se konvencí je pro takového člověka problém. Pokud je Merkur v Kozorohu poškozen, bývá člověk vysoce konzervativní, až úzkoprsý, (jako příklad lze uvést starou pannu – přísnou profesorku matematiky). Přístup k informacím bývá v takovém případě omezen.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        ... pokračování.. *3*

        Myslí a dorozumívá se praktickým způsobem a se zdravým rozumem. Jeho zvláštní nadání spočívá v organizaci a plánování. Tyto může úspěšně uplatnit v komerčním světě nebo profesionálním povolání. Zdlouhavé projekty, které vyžadují vytrvalost a odhodlání jsou jeho silnou stránkou. Jakmile se jeho mysl zaměří na nějaký úkol, určitě tento nejenom dokončí, ale také provede se zdarem.
        Je to skeptický, zarytý konzervativec. Přidržuje se tradic a zvyků, je od přírody nepřispůsobivý škarohlíd. Jen mimořádně přijímá nové nápady nebo mění názory.


        Merkur v Kozorohu komunikuje důkladně, váhavě a vážně. Myšlení musí být konstruktivní, proto potřebujete nějaký plán a cíl vašeho snažení, potřebujete se do něčeho zakousnout, jinak se můžete topit v řešení bezvýznamných problémů. Metodická mysl podporuje obchodní a organizační schopnosti, je ale potřeba obohatit ji dávkou idealismu, jinak se může zaseknout na místě a stagnovat. Abyste to v životě dotáhli daleko, usilujte o to, abyste se stali odborníky v nějakém vyhraněném, strukturovaném oboru. Pokud se rozhodnete učit, budete to dělat s patřičnou důkladností. Nedovolte, aby vás materialistické úvahy ovládly a porazily, snažte se myslet tak, abyste konkrétní reálné problémy překonávali. Využijte k tomu i svůj humor.
        • Re: Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

          Podrobný rozbor:
          „Myšlení skrze budování" znamená v zásadě dvě věci. Za prvé, když budujete, musíte mít plán, což znamená, že je nezbytné mít nějaký cíl. Vaše mysl potřebuje něco, do čeho stojí za to se zakousnout, jinak může být vaším osudem řešení bezvýznamných problémů anebo nekonečné papírování. Buď je vaše mysl těžkopádná, nebo konstruktivní, to záleží na tom, k čemu ji nasměrujete.
          Za druhé, budování vždy probíhá v přesně ohraničených fázích. Na jedné straně to znamená, že máte zcela metodickou mysl, takovou, která z vás může udělat dobrého organizátora a úspěšného obchodníka. Ale na druhé straně můžete mít sklon zarazit se v jedné fázi myšlení, což může vést k mentální nebo profesionální stagnaci. Takže budujte, ale přidejte ke svému vrozenému pragmatismu výrazný nádech idealismu.
          Jak říká citát: „Duch vládne hmotě", nikoli obráceně. Jinými slovy, jestliže dovolíte, aby vás materialistické úvahy porazily a aby vám vládly, tak vám nedošlo, že máte přesně takovou mysl, která je jako stvořená pro překonávání právě takových těžkostí.
          • Re: Re: Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

            Nejpravděpodobnější je, že jste předurčeni považovat vědomosti a svou schopnost myslet za hlavní ujištění, že jste na té správné straně a že to ve světě dotáhnete daleko. Jestliže vám přesto připadalo formální nebo knižní učení bolestivě obtížné, mohli jste se pustit jinou cestou a začít pohrdat intelektuálnem. Až zjistíte, že vás to společensky a profesionálně znevýhodňuje, můžete začít usilovat o to, abyste se stali odborníky v nějakém konkrétním oboru — čím vyhraněnější a strukturovanější, tím lépe. Protože pokud se opravdu pustíte do učení, děláte to s obdivuhodnou důkladností.
            Nicméně to, co určuje kvalitu vaší mysli, nejsou fakta, která mysl obsahuje — a to je asi důvod, proč jste byli zpočátku opatrní při jejich získávání — stejně tak jako kvalitu budovy neurčují architektonické plány, které se líbí jejím nájemníkům. Podstatné je, jak a k čemu svou mysl používáte. Jestli­že si toho nejste vědomi, můžete se někdy cítit toporní a neohrabaní, protože se začínáte bát, že použijete špatná slova, a budete posedlí touhou použít ta správná. Základní lekce pro vás je naučit se používat konkrétní fakta a nenechat se jimi deprimovat.
            Až zdoláte tyto neodmyslitelné potíže, způsobené Merkurem v Kozorohu, zjistíte, že jste schopni vidět nekonečnou absurditu otroctví materiálnímu stavu a majetku a všelijakým požadavkům z toho vyplývajícím. V důsledku toho jste známí svým sarkastickým humorem, který vyrůstá z hluboké znalosti vrtochů a delikátností fyzické existence.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Měsíc v Panně

      Ve zkratce: plachý a introvertní, perfekcionista a tvrdý pracovník, věcný, obchodnický. Navenek chladný, ale vnitřně často nervózní a přestrašený. Silné, avšak kontrolované city.

      Měsíčné Panny téměř umírají touhou, aby byly žádané a oblíbené. Bez stěžování a s krajním vypětím sil opravují ve svém skrovném volném čase auta svých přátel, opravují rozbité zipy netalentovaných sousedek, pomáhají bez vyzvání při sekání trávy i při velkém úklidu - ale jen tehdy, mohou-li potom nepřetržitě sténat, jak jsou přetažené. Ale od nikoho nevyžadují, aby ze sebe vydal víc, než jsou schopné vydat samy. Jejich pracovní horlivost je legendární. A nic je nemůže udělat šťastnější, než když je někdo ujistí, že jsou absolutně nepostradatelné. Pocit být potřebným je ale také jediný cit, který si přiznávají v plném rozsahu. V něžnostech a veselí se nerealizují. Rozumnost a výkon jsou vlastnosti, kterými si od malička získávaly příchylnost. Byly dospělé již skoro před narozením.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Luna v Panně - Bezpečí skrze analyzování

        Luna v Panně hledá bezpečí skrze analyzování, což může vést buď k čistému spořádanému citovému životu, v němž se daří eliminovat vlivy, které škodí pohodě, nebo k prudérnímu a vybíravému postoji, jímž se snaží ovládnout své pocity, jako by to byly věci, které je potřeba uklidit. Za takovými náročnými citovými požadavky může stát vliv matky, který byl buď pozitivní, pravděpodobně čistý a prospěšný, nebo negativní, kritický a úzkoprsý. V každém případě asi vedl ke strach projevit svou temnější stránku povahy - pozemštější a syrovější city mohou být odvrženi jako vulgární a hrubé. Důsledkem toho začala potlačovat zdravé, ale problematické vášně, které drží vztahy pohromadě, a převedla je ve skrytou touhu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Měsíc v Panně: takový člověk je většinou spíše ostýchavý, nesnáší neuhlazené a hrubé chování, má rád pořádek (zejména doma) a někdy také mívá tendence své city příliš analyzovat a hodnotit, což samozřejmě vyvolává potíže, protože city jsou spontánním projevem duše a jakékoli pokusy o jejich hodnocení a usměrňování nekončívají dobře. Úkolem tohoto Měsíce je naučit se přijmout a nehodnotit své city a pocity. Své přátele si lidé s tímto Měsícem vybírají pečlivě a dovedou druhým sloužit bez nároku na odměnu. Měsíc v Panně je určitým obrazem čisté Panny Marie.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      PLANETY VE ZNAMENÍCH *3* *4* *3*

      Slunce ve Střelci


      *3*
      Střelec podle narození ve 3.dekanech *3*
      Narození ve 3. dekanu (13.-21.12.) jsou pod dodatečným vlivem Slunce a Saturnu. Tvrdí se o nich, že mají nejstálejší charakter. Jsou rovněž impulsivní, ale ve srovnání s jinými Střelci se chovají umírněně. Velký význam v jejich životě mají milostné vztahy. S nimi staví i bourají mosty. Lidé z této dekády se snadno zamilují, jsou nesmírně hrdí, mají smysl pro čest a velmi citlivé srdíčko a snadněji mohou pochopit jiné ve svízelné situaci.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        STŘELEC (23. 11. - 21. 12.)

        Období Střelce (56-63 let), je etapou, kdy lidé dosahují obvykle maximální společenské realizace a uznání - kdy jejich společenská aktivita vrcholí. Pocty, tituly, řády, medaile a vyznamenání jsou pro Střelce jedním z největších lákadel, a zároveň i tím, co je vede k degradaci a omezenosti.

        Střelec 13. 12. - 21. 12. - pod vlivem Saturnem - je povahy pevné, citlivé, má rád pohodlí a dobré jídlo

        Střelec je prvním znamením třetí zóny, zóny smrti a transformace, hledání smyslu existence. Znamení třetí zóny jsou již vzdálena živelnému organickému chaosu, jejich struktura je mnohem pevnější, jejich cíle vzdálenější a metafyzičtější. Jde o zrozence nejpochmurnějšího ročního období, zaujaté nejintenzivněji procesem smrti a hledáním nejrůznějších možných variant transformace. Do této skupiny spadají filosofové, duchovní učitelé, mudrcové, ale i skeptici a pesimisté... Znamení jež zónu otevírá, je vždy ohnivé, začínající, průkopnické. Oheň Střelce je však ohněm v posledním stadiu. Není to už nezkrotný lesní požár Berana, ani přitažlivý, nicméně egocentrický táborák Lva. Střelec je doutnajícím ohništěm, je to oheň, transformující se v dým, oheň ideální k přípravě potravy, oheň užitečný a obětující své osobní zájmy zájmům společenským. Oheň vzniku, počátku, zrození .....

        Střelec je vychovatelem, Střelec je tím, kdo chce měnit svět, je tím, kdo chce převychovávat své bližní, přivádět je na správnou životní cestu, sdělovat jim pravdy a moudra, vyprávět jim o světlých zítřcích. Vidění věcí z výšky, z nadhledu dává Střelci možnost pochopit lépe souvislosti mezi nimi, uvidět všechno, co se dole zdá nesmírně důležité a seriózní, jako pouhou dětskou hru, jako hemžení hmyzu, jako alegorii. Poznání jednotlivých míst, kultur, tradic, mu poskytuje možnost složit si z nich mozaiku své světonázoru - složit si svůj domov z nejrůznějších míst na planetě. Ve své podstatě je kosmopolitou, pohybujícím se z místa na místo, neznajícím skutečný domov. Je doma všude a nikde, cestuje, aby nalezl svůj domov, poznává tradice, aby nalezl způsob, jak se osvobodit od tradic.
        • Re: Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

          pokračování... *3*
          To, že Střelec působí na své okolí klidně, vyrovnaně optimisticky a otevřeně, je obyvkle pouze jeho vnější maska a hluboké přání takovým být. Svému okolí Střelec nic neulehčí. Budí dojem, že pro něho není nic problém, že je všechno jak má být. Opak bývá pravdou. Má velmi vysoké nároky jak na sebe, tak na své okolí, které se často cítí podvedeno, pokud zjistí, že všechno je úplně jinak. Že není tak dokonalý, jak se staví. Je to ale dáno tím, že takový ve své podstatě strašně chce být. Je velmi impulzivní a často proto i velmi neotesaný. Nezřídka svým neomaleným chováním vyvolá vlny nevole. Těžko to ale chápe, protože on to myslel dobře a pak svaluje vinu na okolí, které je, dle jeho názoru nespravedlivé, protože pravdu měl on. Snaží se změnit svět, ale jeho způsoby jsou málokomu příjemné, byť by myšlenka byla sebelepší. Diplomacie je pro něj pojem vpodstatě neznámý. Nemají rádi vedení, ale na druhé straně mají potřebu jistoty. Pokud mu jako partnerovi poskytnete dostatek impulsů, nikdy se s ním nebudete nudit. Problém je jen v tom, že za vaší ideou půjde tak překotně, že začne od konce. Musíte ho jemně korigovat v jeho zbrklosti. Potřebuje partnera, který se neurazí jeho nediplomatickým jednáním, ale naopak mu jeho bolístky pofouká. V sexu ho příliš nenadchnete dlouhými předehrami, rád jde rovnou k jádru. Nečekejte ale od něj projevy vášně. Ne, že by jí neprožíval, ale odehrává se u něj především v hlavě. Přesto není nepřítelem zvláštních praktik, naopak. Jenom oplácet vám je bude až po delší době soužití. Nebezpečí hrozí, pokud nabude dojmu, že už víc nic nového s vámi nenajde. Pak začne hledat nové vzruchy a podněty. Nemá rád nudu, omezování vlastní svobody a pocit podřazenosti.

          Kameny náležící danému znamení:

          Sodalit, chalcedon, ametyst, lapis lazuli, zelený avanturín, opál, granát
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Slunce ve Střelci: vyhledává především dobrodružství a ctí a vyznává pravdu a spravedlnost. Zejména smysl pro spravedlnost je značně vyvinutý a největší potíže s ním mívají děti, protože jsou často velmi nediplomatické a své přesvědčení říkají naplno a bez obalu. Střelec je znamení intelektuální a filozofické, rádo cestuje a poznává nové kultury. Vybudování si vnitřního pocitu jistoty je pro toto Slunce nezbytností, ale zároveň se jedná o úkol velmi obtížný. Slunce ve Střelci je většinou široké, optimistické a také rádo pomáhá druhým.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Stručný popis astrologického znamení Střelce

        Za vlády Střelce končí podzim a blíží se opravdová zima. Znamení Střelce je devátým v horoskopu, vládcem je Jupiter a jeho hlavní vlastnosti mu dává kombinace Proměnlivé kvality a Ohnivého živlu. Toto znamení představuje zejména hledání a poznání - duchovní růst, studium, cestování a také touhu po svobodě. Hlavním heslem znamení Střelce je "Hledám".

        O znamení Střelce se říká, že je nejpozitivnějším v horoskopu, to však neplatí úplně obecně. Kombinace ohně a proměnlivé kvality dodává tomuto znamení také značnou bezstarostnost a nezodpovědnost, neplatí to sice plošně, ale v globálu tomu tak je. Na druhé straně je Střelec opravdu optimistický a problémy ho nezdrtí, ale spíše posunou ve vývoji směrem vzhůru. Typický Střelec se často usmívá a lidem se jeví poměrně příjemně, s ničím si nedělá přílišnou hlavu a jeví živý zájem o dění okolo sebe. Střelci milují pravdu a snaží se jí dopátrat za každou cenu. Nesnáší omezování svobody a život jim musí přinášet vždy něco nového a rozmanitého, v opačném případě citově strádají. Střelec se většinou nedokáže dlouho soustředit a proto musí své aktivity často střídat, případně prokládat určitými přestávkami za účelem změny činnosti. Střelec miluje sci-fi a například návštěva Disneylandu v něm zcela určitě zanechá vzpomínku na celý život. Touha po vzdělání je tomuto znamení vlastní, ale zásadní podmínkou je, že učení musí dotyčného jedince bavit. V opačném případě se soustředí jen obtížně a jeho nestálost může vést až k lehkomyslnému přerušení studia a k vyhledání jiné aktivity. Střelčí nechuť k jakémukoli omezování se často zvrhává v přehánění a zveličování. To se může týkat i plýtvání silami, nebo nestřídmosti v jídle. Znamení Střelce ovládá zejména nohy - kyčle a stehna. Jakoby problémy v těchto oblastech souvisely s nechutí hýbat se vpřed, pokud dotyčný dlouho "přešlapuje na místě" a ustrnul ve vývoji, mohou se problémy s kyčlemi projevit.
        • Re: Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

          Jako partner není Střelec nijak ideální, jeho nezávislost a touha po svobodě z něj dělá všechno, jenom ne dokonalého muže, či ženu, kteří by všechny své síly věnovaly rodině. Mají li pocit, že nejsou ve svých aktivitách omezováni a že mají dostatečný "přísun" nových zážitků a zkušeností, je všechno v pořádku a i když si jejich protějšek často utírá zpocené čelo, vztah může být relativně harmonický a v pohodě. Vhodnými relaxačními aktivitami jsou zejména poznávací zájezdy a výlety do přírody, také neobvyklé druhy sportu a poslech dobré hudby. Rovněž akční film, či dobrá komedie zabrnká na tu správnou strunu Střelcovy duše.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      LUNÁRNÍ UZLY *4*

      VZESTUPNÝ LUNÁRNÍ UZEL VE ŠTÍRU, SESTUPNÝ V BÝKU

      V minulém životě jste mohli mít dost značný majetek. Pokud ano, byly jste k němu silně připoutáni. Stejně tak jste si zakládali na všeobecné vážnosti, rodině a spřátelených lidech kolem. Lunární uzel ve znamení Štíra zřetelně ukazuje, že vám hodně záleží na minulosti, starých zvycích, místech, na tradicích i představách. Vaše cítění se lze nazvat retrostyl. Pro tento život jste si však zvolili změnu, nikoli kontinuitu. To znamená, že se musíte něčeho vzdát, odstřihnout se od minulosti. Když to zvládnete, můžete jít dál a rozvinete tak jiné přednosti. Jestliže se naučíte ledacos odevzdat a přijmout ztráty, naplníte tím své poslání. I když to vypadá bolestně, můžete to zvládnout s noblesou.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Neptun sextil Pluto

      Myšlenky, které vám vštípili rodiče, církev a společnost, budou během vašeho života prodělávat podstatné změny, až se stanou náboženské a filozofické názory charakteristické pro vaše myšlení. Tento druh tvůrčí přizpůsobivosti vám dodává schopnost zříci se sobeckých cílů a zaměřit svoje úsilí na blaho všech. Možnost vzniku uměleckých nebo duševních talentů.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty trvají velmi dlouho, obě planety byly v sextilu od roku 1945 do roku 1995, dá se usuzovat, že působí na mírové smýšlení a ve spojení s dalšími aspekty posilují další mírotvorné a transformační akce v globálním měřítku.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Sextil


        Sextil je příznivý aspekt, kdy jsou nebeská tělesa od sebe vzdálena 60° - tj. stojí o dvě (až tři) znamení dále.
        Příbuzné prvky se vzájemně spojují, soulad, sjednocení, pociťování štěstí, vychutnávání krásného, vzestup, úspěch, zisk, štěstí. Sextil podporuje, buduje, vyvíjí, dává naději, vyrovnává, uvolňuje, uklidňuje, osvobozuje, někdy však z přemíry chybí aktivita.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Saturn sextil Pluto

      Jste výkonný, pilný pracovník, vytrvale se lopotíte, dokud nedosáhnete svého cíle. Snažíte se zachovat status quo a využíváte své výborné organizační schopnosti, abyste nalezli ještě účinnější pracovní metody. Kázeň a tvrdá práce se dostavují přirozeně a samozřejmě, ale možná byste si mohli vypěstovat kreativnější přístup.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Sextil

        * představuje možnost, kterou je možno využít, ale k tomu, aby začala nést ovoce, musí člověk přidat ruku k dílu, což pak bude doprovázeno úspěchem. Působí konkrétně, prakticky, rychlé získání potřebných návyků, silněji působí u planet rychlého běhu. Příležitost, užití.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty (jedná se vždy o aspekty problematické) dávají člověku cílevědomost, ctižádost a touhu po naplnění potřeb svého Já. Síla Saturnu se tu pozitivně posiluje energií Pluta. Je to spojení zodpovědnosti s mocí a intenzitou (harmonické využívání moci – tento aspekt je ale generační!)
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Sextil

        Sextil je příznivý aspekt, kdy jsou nebeská tělesa od sebe vzdálena 60° - tj. stojí o dvě (až tři) znamení dále.
        Příbuzné prvky se vzájemně spojují, soulad, sjednocení, pociťování štěstí, vychutnávání krásného, vzestup, úspěch, zisk, štěstí. Sextil podporuje, buduje, vyvíjí, dává naději, vyrovnává, uvolňuje, uklidňuje, osvobozuje, někdy však z přemíry chybí aktivita.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Saturn trigon Neptun



      Účinek tohoto aspektu se velmi podobá účinku 193, protože mocně podporuje ostatní tendence horoskopu. Tento aspekt je užitečnější po ryze tvůrčí a umělecké stránce, a pokud pracujete právě v takové oblasti, projeví se váš praktický idealismus a dodá světský význam nádechu „mimosvětskosti". Pro vyjádření, které umožňuje tento aspekt, je charakteristické konkrétní, i když fantastické umění Arthura Rackhama - zemská přitažlivost, která, ať jste či nejste umělec, propůjčuje nedefinovatelnou, ale ustavičnou podporu veškerým vašim materiálním aktivitám.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Trigon

        * je nejsilnějším harmonickým aspektem. V oblasti, kde působí, jde vše jakoby snadno, bez přičinění, což může vést k pohodlnosti
        Snadná realizace vnitřního potenciálu, svět kráčí v ústrety, dává realizaci snadno, samo sebou, nevytváří stimul k zdokonalování se, vede k rychlému uspokojování, překáží hodnocení vlastních i jiných schopností. Vrozené nadání, působí abstraktně. Špatné uvědomování si šancí poskytovaných trigonem.
        uspokojení, expanze, splývání
        Řešení: Stále rozvíjet přednosti dané trigonem
        Neřešení: Bez rozvíjení vede k pasivitě, stagnaci, lenosti, prázdnotě, dostává se do vleku tvrdších osob, ztrácí schopnost hájit své zájmy, jde cestou nejmenšího odporu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty člověk získává základ pro své praktické činnosti ve snech a fantaziích. Jeho názory jsou však často konzervativní. Harmonická a navíc angulární vazba – člověk systematicky postupuje ve svém duchovním růstu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Trigon



        Velmi příznivý aspekt - trigon nastává, když jsou nebeská tělesa vzdálena 120° od sebe - tedy když jsou obě ve znameních stejného živlu.
        Spojuje síly stejného prvku, buduje, sjednocuje, vyrovnává, buduje, vyvíjí, rozšiřuje, ukládá, zušlechťuje,dává, obšťastňuje, sbratřuje, dává sílu. Tvůrčí princip, ctnost, dobro, snadná cesta, svoboda, vnitřní rovnováha, splněná přání, vzestup, úspěch, pocta, zisk.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Mars sextil Pluto

      Pracujete zřejmě jako detektiv nebo badatel, ať již doslova, nebo pomyslně, soustředěně tedy sledujete myšlenku nebo určitý záměr, dokud neproniknete až k samotné podstatě. Možná příliš rychle nezareagujete a někdy vůbec nejednáte, důležitá je pro vás totiž účinnost a efektivnost. Pokud někdo dokáže najít nejkratší vzdálenost mezi dvěma body, jste to právě vy. To neznamená, že byste byli líní, je to způsobeno tím, že nechcete plýtvat časem, energií nebo vzácnými zdroji.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Sextil

        * představuje možnost, kterou je možno využít, ale k tomu, aby začala nést ovoce, musí člověk přidat ruku k dílu, což pak bude doprovázeno úspěchem. Působí konkrétně, prakticky, rychlé získání potřebných návyků, silněji působí u planet rychlého běhu. Příležitost, užití.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty: obecně platí, že Mars je vyšší oktáva Pluta a Pluto vyšší oktáva Marsu. Dochází zde k vzájemnému zesilování fyzické i psychické síly, okultních schopností atd. Tyto aspekty zvyšují Marsovu sílu, takže člověk je pracovitý a ve všech svých činnostech velmi důkladný. Je však také tvrdohlavý a pokud si zvolí nějaký cíl, nedá se od jeho dosažení jen tak lehce odradit. Harmonické aspekty jsou typické pro vojevůdce, poskytují vlohy pro geniální strategickou činnost. Tito lidé mají za cíl kontrolovat druhé, i sebe. Je to jediný aspekt, který osobu dovádí ke konečné realizaci svých cílů přes všechny možné překážky.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Sextil

        Sextil je příznivý aspekt, kdy jsou nebeská tělesa od sebe vzdálena 60° - tj. stojí o dvě (až tři) znamení dále.
        Příbuzné prvky se vzájemně spojují, soulad, sjednocení, pociťování štěstí, vychutnávání krásného, vzestup, úspěch, zisk, štěstí. Sextil podporuje, buduje, vyvíjí, dává naději, vyrovnává, uvolňuje, uklidňuje, osvobozuje, někdy však z přemíry chybí aktivita.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Mars konjunkce Neptun

      Toto je nejsilnější magnetický aspekt v horoskopu. Máte v sobě vyrovnanost, šarm, výrazné schopnosti, moc nad lidmi a jste neochvějně rozhodnuti dotáhnout to daleko. Vaše cíle jsou jasné a vaše tělesné, duševní a intuitivní síly spolupracují, aby vám pomohly. Jste pověrčiví a věříte v mnoho prapodivných věcí, včetně svých vlastních schopností, a obklopuje vás přitom jakési kouzlo. Dveře se vám otevírají při jediném slově, lidé vás poslouchají a svět vás obdarovává samými dobrými věcmi. Prožíváte svůj život až na hranice svých možností a máte zřejmě po boku anděla strážného, který vás přidržuje a povzbuzuje.
      Jste sobečtí a egocentričtí, ale myslíte si, že to jsou ctnosti. Jste schopni značné nemilosrdnosti ve svých záměrech. Se 103 104 105 106 109 110 111 112 118 122 123 124 128 129 130 131 133 nebo 135 dojdete velmi daleko. Bez těchto aspektů vám bude stát štěstí rovněž po boku, ale nevytváříte nebo nenacházíte tak snadno příležitosti. S 155 165 179 180 nebo 196 smyslnost a záliba v požitcích stravuje vaše síly; se 115 velké problémy v důsledku sexuálních záležitostí; s 179 předznamenává velký vzestup a pád. Toto je samo o sobě velmi silné postavení a s libovolnou mírou vůle vám dodá jistou moc nad ostatními, stejně jako ji dodávala kouzelná lampa Aladinovi.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Konjunkce

        Realizace vnitřního potenciálu, kulminace, ohnisko podstaty, plné nasazení, spojení, sloučení, koncentrace, nový začátek, chová se podle působení planet, které ji tvoří.

        Představují spojení - kombinaci - dvou vlivů, energií.
        Některé spolupracují dobře, jiné hůře.
        Speciální případy konjunkce slunce:

        odchylka 1-7°- Spálená-- síla planety Slunci
        odchylka 0-1° - v Srdci-- síla Slunce planetě
        Ve smyslu vzájemného vztahu mezi dvěma planetami představuje konjunkce prvopočáteční vznik možnosti pozvednutí tohoto vzájemného vztahu na novou úroveň významu nebo její projevení v nové sféře činnosti. Například ve většině případů ke každému novoluní dochází v novém znamení zvěrokruhu; to znamená, že každé nové "oplodnění" přijímající Luny aktivním Sluncem probíhá v souladu s novým modem existence nebo s novou kvalitou vitální reakce na stále se měnící požadavky života.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Konjunkce se projevuje ve dvou vývojových směrech - buď člověk hledá jakýsi vyšší smysl života, či ideál a pokud jej najde, tak se v něm úspěšně realizuje, nebo svůj ideál nenalezne a následuje dezorientace a odtahování se od reality. Výborný aspekt pro umění, film, fotografii a módu. V těchto oborech se lidé s konjunkcí Marsu a Neptunu realizují poměrně úspěšně. Harmonická konjunkce: spojení aktivity a ideálů je harmonické, vysoké vnitřní duchovno, ideální pro guruy. Neharmonická konjunce: spojení horečnaté aktivity v prosazování sebe sama pomocí iluzí neuskutečnitelných ideálů a vlastních, nereálných fantazií (větrné mlýny). Naprosto chaotické aktivity. Z medicínského hlediska se jedná o to, že člověk „nepřítele sám sobě“, autoimunitní reakce. Začíná to často nenápadnými alergiemi. Anémie, klaudikacio intermitens, neboli kulhání, fantomové bolesti, vznik hematomů, chrápání, chřipka, myastenia gravis, perniciózní anémie (Biernerova choroba), gangréna, imunitní projevy (výkyvy), inkompatibilita s krevními skupinami.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Konjunkce

        Konjunkce je nejsilnějším aspektem. Nastává, když spolu nebeská tělesa svírají úhel 0° - tedy jsou na stejném místě.
        Konjunkce je typický "obojetný" aspekt - podle povahy planet může být příznivá, nepříznivá nebo obojí. Může na jedné straně značit pochod dvou sil při vzájemné podpoře, jednotu dvou principů, vzájemnou podporu, centrum síly, klidu, pomoci, prospěšnou spolupráci, ale na straně druhé též spolupúsobení dvou vzájemně se odpuzujících se sil, vzájemné překážky, neštěstí naznačující vzájemný tok dvou životních center, boj, nesoulad, tříštění síly a překážky plynoucí ze spojení, špatná spolupráce nepřátelsky proti sobě stojících životních oblastí a osob, rány osudu nebo špatné zkušenosti.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        S prvky 110, 123 a 130 dojdete velmi daleko.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Mars trigon Saturn

      Jste budovatel ochotný začít na dně kariéry a vypracovat se postupně až na vrchol. Na konstrukci, kterou budujete, není nic chatrného. To z vás činí skutečného architekta nebo obrazně řečeno architekta vlastního osudu, který spřádá plány daleko dopředu a rozumně pracuje na jejich naplnění. Odvaha a zdrženlivost, agresivita a takt jsou u vás ve vzácné rovnováze. Víte, kdy bojovat a kdy se dát na útěk, kdy prosazovat své záležitosti a kdy vyčkávat. Vaší velkou předností je smysl pro rovnováhu a proporce. Máte výborný úsudek a vždy víte, kam jdete a jak bude každá cihla a cihlička zapadat do konečného produktu. Pokud je navíc přítomen některý aspekt soustředění (102 118 123 133 nebo 135), je zde patrná nesmírná vnitřní hnací síla a vždy je vám jasný cíl. S 170 172 173 182 nebo 185 vzejde materiální blahobyt z pečlivě vypracovaných plánů a snadno se může dostavit velká moc a bohatství.
      Toto je jeden z nejlepších aspektů ze všech (kromě aspektů se Sluncem a Měsícem) kvůli sebejistotě, pokroku a úspěchům, jejichž míra bude záviset na dalších indikacích. Ale určitě byste nenašli aspekt, který by vám lépe zajistil, že vaše energie najde konstruktivní a úspěšnou podobu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Trigon

        * je nejsilnějším harmonickým aspektem. V oblasti, kde působí, jde vše jakoby snadno, bez přičinění, což může vést k pohodlnosti
        Snadná realizace vnitřního potenciálu, svět kráčí v ústrety, dává realizaci snadno, samo sebou, nevytváří stimul k zdokonalování se, vede k rychlému uspokojování, překáží hodnocení vlastních i jiných schopností. Vrozené nadání, působí abstraktně. Špatné uvědomování si šancí poskytovaných trigonem.
        uspokojení, expanze, splývání
        Řešení: Stále rozvíjet přednosti dané trigonem
        Neřešení: Bez rozvíjení vede k pasivitě, stagnaci, lenosti, prázdnotě, dostává se do vleku tvrdších osob, ztrácí schopnost hájit své zájmy, jde cestou nejmenšího odporu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Mars v trigonu se Saturnem. Tento aspekt značí oddanou a poslušnou povahu, která plní své povinnosti. Je to dobrý spolupracovník, protože je to snášenlivý a ochotný člověk. Jeho píle a konstruktivní snažení obvykle vede k úspěchu, i když je to člověk, který od přírody nemá moc štěstí.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty jsou zajímavé v tom, že člověku hodně omezují fantazii, což se obecně udává jako vhodné pro nebezpečná povolání. Otázkou však zůstává, do jaké míry by člověku mohla pomoci konstruktivní fantazie v kritické situaci. Lidé s těmito aspekty dokáží pracovat bez únavy, jsou opatrní, důslední, podnikaví a netrpí strachem z nedostatku.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Trigon

        Velmi příznivý aspekt - trigon nastává, když jsou nebeská tělesa vzdálena 120° od sebe - tedy když jsou obě ve znameních stejného živlu.
        Spojuje síly stejného prvku, buduje, sjednocuje, vyrovnává, buduje, vyvíjí, rozšiřuje, ukládá, zušlechťuje,dává, obšťastňuje, sbratřuje, dává sílu. Tvůrčí princip, ctnost, dobro, snadná cesta, svoboda, vnitřní rovnováha, splněná přání, vzestup, úspěch, pocta, zisk.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        S prvkem 123 je zde patrná nesmírná vnitřní hnací síla a vždy je vám jasný cíl. S prvkem 173 vzejde materiální blahobyt z pečlivě vypracovaných plánů a snadno se může dostavit velká moc a bohatství.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Venuše kvadrát Uran

      Tento aspekt je vzhledem k citovému životu podobný aspektu 158 (Venuše v konjunkci s Uranem). Přečtěte si příslušný odstavec. Kromě vlastností, které jsou tam uváděny, vám tento aspekt přinese větší zádumčivost a střízlivost v pohledu na mezilidské vztahy a způsobí vám někdy v životě značné rozčarování v důsledku nemístných nebo frustrovaných pocitů. Máte silný sklon k nekonvenčnosti v milostných záležitostech a nezávislost v milostném životě je pro vás téměř fetišem. Máte v sobě jistou odříkavost a dokážete být neústupní, když kapitulace nevyhovuje vašim záměrům, a v takovém případě se může vaše objektivita a neosobnost vystupňovat až do krutosti. Jindy si dávejte dobrý pozor na impulzivnost a výbušnost, protože toto je nestálé a nespolehlivé postavení a vyvolává ve vás náchylnost k pravidelným destruktivním počinům.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neharmonické aspekty velmi komplikují jakýkoli vztah, protože ten bývá vnímán doslova jako ztráta osobní integrity. Člověk je ve svých citech velmi nestabilní a kolísavý. Často také vystřídá větší množství vztahů. Je nekonvenční, konfliktní, excentrický a originální v umění a i jeho finanční stránka zaznamenává výkyvy, směrem dolů však častěji, než opačně. City používané zcela mimo rámec společenských systémů, citové utopie, dobrodružný a nestálý milostný život. Projevy ve zdravotní oblasti: s denní Venuší (sedmý dům a Váhy) - fetišismus, voyerství, frotérství (závislost na ručníku milované osoby), některé formy homosexuality, vitiligo (světlé skvrny na kůži), renální kolika (ledvinová), která nemá původ v nefrolitiáze (kamenech a písku) – ledvinová křeč bez příčiny. Křeč močovodu, náhlé zlomeniny v oblasti bederní páteře a plotýnek (výhřezy). S noční Venuší (Býk, druhý dům) dysfagie (spasmus na hltanu), klimakterické přechody, pohyblivá ledvina (bludná), posunutí krčních obratlů. Při ostré kvadratuře úrazy krční páteře, ruptury zkornatěných krčních cév.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Aspekt 158
        Tento aspekt dodává citovou povahu, která je střídavě sklíčená a výbušná, zdánlivě trochu konvenční a chladná, ale ve skutečnosti velmi nezávislá a nestálá v lásce. Značná nervozita doprovází veškeré vaše citové záležitosti. Jste idealista v záležitostech lásky, jste zahlceni teoriemi o sexu a mezilidských vztazích obecně, což komplikuje skutečné vztahy, které jsou pro druhé lidi mnohem prostší. Hodně uvažujete o citových záležitostech a jste v nich schopni ukvapených a nečekaných činů, motivace vašich počinů je přitom spíše rozumová než tělesná - mnohem rychleji vás dokáže ovládnout idea, ideál nebo teorie než tělesná krása jedince. Tato filozofie bude pravděpodobně nabývat dosti neobvyklých forem a povede k podivným vztahům mezi divnými a bizarními lidmi, kvůli nimž si získáte pověst excentrika.
        S 156 161 nebo 164 je spojen značný idealismus a důvěřivost; se 138 intelektuální život vstřebá ten váš citový, nabízí se štědrý umělecký talent; s 155 157 165 nebo 169 nastanou značné obtíže v citových záležitostech a jistá izolace od běžných společenských kontaktů kvůli hledání smyslnosti a bizarnosti. Idealismus, zobecnění a filantropie zabarvuje všechny vaše city a pozvedá je z čistě osobní roviny na jakousi abstraktní vášeň.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Merkur kvadrát Pluto

      Máte sklony k dogmatičnosti, k tvrdohlavému odmítání změn a nápadů druhých lidí. V útlém věku jste se možná bouřili proti disciplíně v učení, teď se možná považujete za pomalé nebo hloupé, a přitom vaším jediným problémem je nedostatek otevřenosti vůči novým myšlenkám a nedostatek soustředění. Jakmile začnete používat rozum při posuzování záležitostí, které jsou pro vás důležité, můžete se sami vypracovat hodně vysoko. Měli byste více přemýšlet, než promluvíte, protože někdy odrazujete lidi neúmyslnou příkrostí. Úmyslná ostrost nebo sarkasmus, když jste rozzlobení, vás může připravit o podporu, o niž jste předtím pracně usilovali. Buďte stejně citliví vůči citům druhých lidí, jako jste citliví vůči svým vlastním. Jedním z nejvýznamnějších momentů, kterému se musíte naučit, je, jak přijímat konstruktivní kritiku.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neharmonické aspekty

        Představují nestabilitu, změnu, kterou musí člověk překonat, aby mohla působit kladně.
        Tyto aspekty mohou vést k pozitivnímu vývoji osobnosti za předpokladu, že má dost vůle, síly a inteligence k tomu, aby se s tím vyrovnala, musí to však také být v oblasti, jež je určena ke zdokonalení.
        Kvadratura

        představuje konflikt, který je špatně řešitelný, pokud se to však podaří, vede to k výraznému pozdvižení osobnosti
        pokud je celý čtverec, lépe se řeší, pokud jsou jen 2 (do pravého úhle), řešení je tam, kde chybí roh
        - Nejtenznější, nadbytečná aktivita, pocit nespokojenosti, nutí k energetickému jednání působícímu narušení životního styku, vede k paradoxním řešením, vtahuje celou osobnost. Vyvrcholení a výzva, velká krize, zkouška.Převádí na jinou úroveň bytí,vede k neustálému pohybu dopředu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neharmonické aspekty ovlivňují myšlení člověka tak, že je příliš ovládán svými názory a instinkty. Z toho následně vzniká předpojatost. Studia jsou nárazová, ale velmi intenzívní a často pak následuje vyčerpání. Pokud hledá pravdu, je přesvědčen o svém názoru a směru a nebere příliš ohledy na praktická hlediska. Inteligence slouží pro manipulaci s ostatními, tedy např. špióni, agenti tajných služeb, zpravodajci, výzvědné služby, případně účastníci neveřejných výzkumů. Veškeré informace používají destruktivně! (Velmi důležité). Tento princip se u člověka logicky projevuje většinou nevědomě. (Např. v okamžiku použití jaderné pumy v Hirošimě byl Merkur v ostré kvadratuře s Plutem).
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Kvadratura

        Silný nepříznivý aspekt - kvadratura (též kvadrát) nadchází, stojí-li nebeská tělesa 90°od sebe - tedy v naprosto nesourodých znameních zvířetníku.
        Narozdíl od opozice jde o naprosto rozdílné síly. Rozděluje protikladné prvky, vytváří základ k osudovým různicím, konkurenční boj dvou sil, nižší vědomí, povšechné zlo, nedostatek, dluhy, starosti, nouze, těžká cesta, zápas o radost, osud, minulost, sobectví, egocentrismus, negace, na povrch vyplouvá vše skryté, komplexy, deprese. Kvadratura brzdí, činí překážky, ochromuje, utlačuje, ztěžuje, vede k pochybnostem, odebírá, způsobuje výčitky svědomí. Boj s tvrdou skutečností, tvrdé zkoušky, špatné zážitky, tragické příhody, nepřátelství, překážky,, neúspěch, nutnost vzdát se toho na čem lpíme.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Merkur sextil Uran



      Přečtěte si paragraf 131. Jste rychlí, vynalézaví,. Duševní rozhled, záběr a šíře jsou stejné jako v tomto odstavci, přestože 148 nedodává stejnou fyzickou vitalitu. Jste rychlí, vynalézaví, tolerantní a máte pokrokové názory a myšlenky, které jste schopni uplatnit v praxi, a o nichž dokážete přesvědčit ostatní. S velkou pravděpodobností budete myšlenkový a názorový vůdce, ať se pohybujete v kterékoliv oblasti činností.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Sextil

        * představuje možnost, kterou je možno využít, ale k tomu, aby začala nést ovoce, musí člověk přidat ruku k dílu, což pak bude doprovázeno úspěchem. Působí konkrétně, prakticky, rychlé získání potřebných návyků, silněji působí u planet rychlého běhu. Příležitost, užití.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty jsou velmi inspirující a dávají člověku schopnosti objevovat a vynalézat. Také smysl pro nové technologie. Často potřebuje takový člověk názorové střety a výměnu myšlenek s druhými. Zvídavá inteligence, tvůrčí myšlení, neotřelé způsoby myšlení, potřeba názorových střetů. Projevy na zdraví: s denním Merkurem (třetí dům, Blíženci) – autismus, komotio cerebri (otřes mozku), mozková kontuze, nervový kolaps, hyperfunkce štítné zlázy a příštitných tělísek. (Chorobná žravost, metabolismus vápníku a stavba kostí). Dávivý kašel, kýchání, černý kašel, všechny píštěle (tělo si hledá jakýkoli vývod zánětu na povrch těla). Paradentóza. S nočním Merkurem (šestý dům a Panna) je to brániční kýla, cestovní průjmy, střevní píštěl, balbitues (koktavost). Velké riziko perforace slepého střeva a všech orgánů v dutině břišní.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Sextil

        Sextil je příznivý aspekt, kdy jsou nebeská tělesa od sebe vzdálena 60° - tj. stojí o dvě (až tři) znamení dále.
        Příbuzné prvky se vzájemně spojují, soulad, sjednocení, pociťování štěstí, vychutnávání krásného, vzestup, úspěch, zisk, štěstí. Sextil podporuje, buduje, vyvíjí, dává naději, vyrovnává, uvolňuje, uklidňuje, osvobozuje, někdy však z přemíry chybí aktivita.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Tento aspekt je jedním z ukazatelů dlouhého života, předznamenává výraznou zděděnou fyzickou kondici a vitalitu. Kromě těchto fyzických vlastností máte progresivní duševní rozhled silně zabarvený originalitou a jakékoli plány, které zorganizujete, budete prosazovat s jistým elánem a pochopením celkových důsledků, což významně stmeluje jednotlivé součásti dohromady. Organizační talent, ať v podnikání, nebo v získávání znalostí, je vaší silnou stránkou. Vidíte věci spíše obecně než v jednotlivostech. Se 116 118 135 170 171 173 nebo 179 z vás toto postavení učiní vůdce myšlenek i činů.
        Vaše originálnost není poznamenána bizarností, ale má v sobě obecný praktický rys. Jste velmi expanzivní člověk, který pohlíží na věci v širokém měřítku. Pokud se tento aspekt objeví v horoskopu, kde jsou Slunce a Měsíc ve vůdčí kombinaci, nebo s kterýmkoli s výše uvedených odstavců, budete se pouštět do velkých nezávislých projektů, které budou úspěšné nebo neúspěšné v závislosti na ostatních indikacích horoskopu. S 175 jsou vaše výtvory stálé a výrazné; s 179 méně stálé, ale vždy pojímané ve velkém měřítku a velkorysým způsobem, protože vás charakterizuje velkomyslný přístup a vznešené názory.

        Merkur sextil Uran ale nedodává stejnou fyzickou vitalitu.
        • Re: Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

          S prvkem 173 z vás toto postavení učiní vůdce myšlenek i činů. S prvkem 175 jsou vaše výtvory stálé a výrazné.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Měsíc trigon Jupiter



      Jste idealista, filantrop s velkým rozhledem, jste vedený upřímnou charitativností a pravděpodobně v takovém postavení, že ji můžete uplatňovat v praxi. Jste veselí, optimističtí, dobře naladění a taktní. Zdvořilost je vám vrozená - jste jedním z ušlechtilých lidí takříkajíc od přírody. Máte výborné rodinné konexe, především z matčiny strany, a pravděpodobně i jistou finanční pomoc ze strany příbuzných (v podobě darů nebo dědictví). Nouze vás nikdy nenaučila zacházet s penězi opatrně, protože je považujete více méně za jisté. Když na to přijde, máte dobré výdělečné předpoklady, protože vás do způsobu vydělávání peněz uvedou přátelé. Vaší silnou stránkou je charakter: máte bystrý smysl rozeznat právo od bezpráví. Vaše myšlenky se pohybují v konvenčních oblastech, zřejmě patříte ke konzervativní, pravicové skupině, která je pilířem společnosti, a věříte spíše v noblesse oblige než v socialismus. Jste věřící, pravděpodobně v ortodoxním slova smyslu, ale podstatou vašeho náboženství je Bůh ve vás - to jest charakter - spíše než metafyzika a dogma.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Luna v trigonu s Jupiterem. Poukazuje na rozzářenou a štědrou povahu. Je to velkodušný člověk, který je s každým zadobře. Má sebedůvěru, optimizmus a představivost a snadno zvládne jakékoliv potíže. Stará se o blaho ostatních a často je to nábožensky založený člověk.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty - člověk je mimořádně otevřený, optimistický a velkorysý. Díky těmto vlastnostem je často úspěšný a přenáší své vyzařování i na druhé. Je idealista a miluje příjemný domov. Úspěšný bývá i v právních sporech a ve studiu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Obecné poznámky o aspektech k Měsíci
        *3*
        Pokud jsou přítomny pouze sextily a trigony s Měsícem, je vaše osobnost šarmantní, přitažlivá, vaše myšlení je jasné, ale postrádáte vnitřní soustředění, patřičný impulz a sílu.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Slunce trigon Saturn

      Máte velké štěstí díky dobrému původu a díky tomu, že jste se narodili do příznivého prostředí. Předkové pro vás hodně udělali, a ať jsou vaši rodiče jakkoli chudí nebo bohatí, postarali se, abyste neměli pokud možno žádnou zodpovědnost a aby se vás nedotkly tvrdé rány života (pokud není kombinace se 118, kdy jste již v útlém věku přejali značnou zodpovědnost a dobře jste se s ní vyrovnali). Máte zdravé tělo i zdravého ducha. Jste vážní bez známky sklíčenosti nebo deprese a jste schopni soustředěného úsilí. Pokud je kombinace se 102 118 133 nebo 136, je zde patrný sklon k relaxaci a absenci směru a záměru. Štěstí je vám sice nakloněné, ale vy ani nevytváříte, ani nevyužíváte nabízené příležitosti.
      S jedním z výše uvedených energetizujících aspektů se můžete těšit na značné štěstí. Dveře se vám samy otevírají, příležitosti se vám přímo nabízejí, nebo si je snadno vytváříte. Bez těchto energetizujících aspektů se mějte na pozoru. Tendence tohoto aspektu vede k samolibosti a domýšlivosti, pýše a uvolnění ctižádosti a energie, takže navzdory zdravému duchu ve zdravém těle zřejmě daleko nedojdete. S 170 173 nebo 175 dosáhnete značného štěstí bez velkého úsilí, prostě maximální odměna za minimální práci; rovněž narůstá materiální jistota. S 182 se pojí značná autorita, vliv i kritická povaha. Tento aspekt se často nachází v horoskopech, které naznačují dědictví nebo nějakou okolnost, která vás zbaví finančních starostí, a tím pádem vás rovněž zbavuje ekonomických motivů rozvinout svoji ctižádost.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Trigon

        * je nejsilnějším harmonickým aspektem. V oblasti, kde působí, jde vše jakoby snadno, bez přičinění, což může vést k pohodlnosti
        Snadná realizace vnitřního potenciálu, svět kráčí v ústrety, dává realizaci snadno, samo sebou, nevytváří stimul k zdokonalování se, vede k rychlému uspokojování, překáží hodnocení vlastních i jiných schopností. Vrozené nadání, působí abstraktně. Špatné uvědomování si šancí poskytovaných trigonem.
        uspokojení, expanze, splývání
        Řešení: Stále rozvíjet přednosti dané trigonem
        Neřešení: Bez rozvíjení vede k pasivitě, stagnaci, lenosti, prázdnotě, dostává se do vleku tvrdších osob, ztrácí schopnost hájit své zájmy, jde cestou nejmenšího odporu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Slunce v trigonu se Saturnem. Znamená schopnost zastávat zodpovědnou roli a schopnost snadno vyřešit životní problémy. Přestože život není vždy snadný, tento človek dosáhnete stability. Toto postavení obdařuje člověka nejlepšími schopnostmi a může se pokládat za štěstí, neboť spojuje nejlepší vlastnosti obou planet. Dává soustavnost, předvídavost, organizační schopnosti, promyšlenost postupu a jednání a morální sílu k uskutečnění libovolného záměru navzdory překážkám. Svým vystupováním si nedělá nepřátele, neboť tento vliv ho rovněž činí čestným, vlídným a ohleduplným.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Harmonické aspekty dávají člověku schopnost poctivě a zodpovědně pracovat, lidé jsou obecně značně zodpovědní a často mají sníženou sebedůvěru a sklony se zbytečně omezovat.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Trigon

        Velmi příznivý aspekt - trigon nastává, když jsou nebeská tělesa vzdálena 120° od sebe - tedy když jsou obě ve znameních stejného živlu.
        Spojuje síly stejného prvku, buduje, sjednocuje, vyrovnává, buduje, vyvíjí, rozšiřuje, ukládá, zušlechťuje,dává, obšťastňuje, sbratřuje, dává sílu. Tvůrčí princip, ctnost, dobro, snadná cesta, svoboda, vnitřní rovnováha, splněná přání, vzestup, úspěch, pocta, zisk.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Obecné poznámky o aspektech k Slunci

        *3*
        Konjunkce s Jupiterem, Venuší nebo Marsem je postup rychlý a uspokojivý.
        Obecně přinášejí sextily a trigony pohodu, spokojenost a štěstí, zatímco kvadratury a opozice dodávají energii, vnitřní hnací sílu, úspěch a ctižádost. Konjunkce přinášejí energii i štěstí v závislosti na tom, zda je Slunce ovlivněno sextily a trigony, nebo kvadraturami a opozicemi. Podobně sextily, trigony, kvadratury a opozice se Sluncem dohromady přinášejí úspěch díky práci a vytrvalosti a štěstí se pak vyvíjí v přímé úměře k vykonané práci a vyvinutému úsilí.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        S prvky 173 a 175 dosáhnete značného štěstí bez velkého úsilí, prostě maximální odměna za minimální práci; rovněž narůstá materiální jistota.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Slunce kvinkunx Jupiter

      Slabší disharmonický aspekt, který nastává při vzdálenosti těles 150°. Rozděluje spřízněné a protichůdné prvky. Obětování, odevzdání negativního, napětí, odklad, pochybnost, rozklad, námaha, útrapy, zvláštní nemoci.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Kvinkux - 150° = "životní možnost" - pokud ji člověk najde, může mluvit o velkém štěstí, poté pokud vychází z jednoho prvku 2 kvinkuxy a ještě k tomu přibude opozice, vyjde nám útvar známý jako "boží prst" - potom se ona "životní možnost" změní na "životní cestu".
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neharmonické aspekty způsobují zejména idealismus, který často vede k podpoře různých podezřelých hnutí a spolků. Člověk s tímto aspektem je často ochotný přinášet veliké oběti. Je přehnaně optimistický, rád cestuje a velmi nerad se váže.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Slunce konjunkce Mars

      Malí chlapci a děvčátka s tímto aspektem jsou obvykle pověstní jako „drzé děti" a s velkou pravděpodobností to nikdy nepřekonají. Vyznačujete se jistou odvahou, pohotově říkáte své mínění a nejste příliš taktní. Neznáte význam slova strach, ani v tělesném, ani v psychickém slova smyslu. Zaútočili byste holýma rukama na lva, nebo byste si troufli diskutovat o právní záležitosti na půdě Nejvyššího soudu se stejnou až agresivní vírou ve vlastní schopnosti. To je obdivuhodné, ale není to vždycky rozumné. Utrpíte hodně porážek, verbálních i jiných, v důsledku nemoudré volby protivníků, a po celý život si budete muset dávat pozor, abyste se nesnažili prorazit zeď hlavou. Jste dítě, které se nevzdává, i když je pod tvrdým tlakem okolností.
      S Měsícem ve Štíru nebo v Beranu nebo se 102 116 134 136 139 nebo 150 jsou tyto rysy nebezpečně zvýrazněny, takže jste neustále v centru sporů a svárů. S Měsícem v Býku, Panně nebo v Kozorohu nebo se 118 129 130 141 nebo 152 je vaše agresivita velmi zmírněna a díky vlastnímu úsilí vám sebedůvěra a odvaha přinese úspěch. S 178 179 nebo 180 vás provázejí destruktivní spory, smělost vás povznese a pak zase svrhne dolů, materiálně i duševně. V každém případě musíte krotit svoji agresivitu, která může sahat od pouhé domýšlivosti až ke skutečné egománii.
      Máte nesmírnou duševní i tělesnou energii. Je zlé, jestliže se vaše schopnosti deformují kvůli svárům, nebo se vaše síly rozmělňují ve výbušnosti. Sebekontrola by měla být vaším ustavičným cílem v osobních i obchodních záležitostech, a když jste v pokušení udělat nebo říct něco smělého, měli byste si neustále připomínat, že „jen blázni se vrhají tam, kam se andělé bojí vstoupit". Vaše výrazná osobnost a rychlé myšlení vás dovedou daleko, ovšem pokud se naučíte překonávat zvláštnosti své povahy. V horoskopu žen to obvykle přináší problémy s muži. Pokud se oženíte se ženou s tímto aspektem, počítejte s tím, že bude dominantní hlavou rodiny.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Konjunkce

        Realizace vnitřního potenciálu, kulminace, ohnisko podstaty, plné nasazení, spojení, sloučení, koncentrace, nový začátek, chová se podle působení planet, které ji tvoří.

        Představují spojení - kombinaci - dvou vlivů, energií.
        Některé spolupracují dobře, jiné hůře.
        Speciální případy konjunkce slunce:

        odchylka 1-7°- Spálená-- síla planety Slunci
        odchylka 0-1° - v Srdci-- síla Slunce planetě
        Ve smyslu vzájemného vztahu mezi dvěma planetami představuje konjunkce prvopočáteční vznik možnosti pozvednutí tohoto vzájemného vztahu na novou úroveň významu nebo její projevení v nové sféře činnosti. Například ve většině případů ke každému novoluní dochází v novém znamení zvěrokruhu; to znamená, že každé nové "oplodnění" přijímající Luny aktivním Sluncem probíhá v souladu s novým modem existence nebo s novou kvalitou vitální reakce na stále se měnící požadavky života
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Slunce v kojukci s Marsem. Zdůrazňuje panovačné sklony a dodává sílu vůle. Tento človek má těžkosti s dosažením dohody nebo kompromisu a má sklon k povýšenému postoji nebo domýšlivosti. Touží po uznání. Je to mocná povaha, která ma odvahu, soutěživost a energii. Má schopnost dosáhnout mimořádných tělesných výkonů. Je to vůdcovský typ.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Konjunkce je typickým aspektem bojovníků, průzkumníků a objevitelů. Lidé mají často značné přebytky, ale také náhlé ztráty energie.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Konjunkce

        Konjunkce je nejsilnějším aspektem. Nastává, když spolu nebeská tělesa svírají úhel 0° - tedy jsou na stejném místě.
        Konjunkce je typický "obojetný" aspekt - podle povahy planet může být příznivá, nepříznivá nebo obojí. Může na jedné straně značit pochod dvou sil při vzájemné podpoře, jednotu dvou principů, vzájemnou podporu, centrum síly, klidu, pomoci, prospěšnou spolupráci, ale na straně druhé též spolupúsobení dvou vzájemně se odpuzujících se sil, vzájemné překážky, neštěstí naznačující vzájemný tok dvou životních center, boj, nesoulad, tříštění síly a překážky plynoucí ze spojení, špatná spolupráce nepřátelsky proti sobě stojících životních oblastí a osob, rány osudu nebo špatné zkušenosti.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        S prvkem 130 je vaše agresivita velmi zmírněna a díky vlastnímu úsilí vám sebedůvěra a odvaha přinese úspěch.
    • Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

      Rozbor jednotlivých aspektů planet osobního horoskopu Seana Wei Maha *3* *4*
      Slunce kvadrát Měsíc

      Kvadratura mezi Sluncem a Měsícem zvyšuje duševní energii, dodává vnitřní hnací sílu, rychlost myšlení a objektivizuje touhy. Dodává rychlost a vnímavost jakýmkoli dalším naznačeným intelektuálním talentům a varuje, aby duch nepředcházel tělo, protože ho tím vyčerpává. Často naznačuje jisté konflikty mezi rodiči kolem období vašeho narození, ať už se jedná o osobní nebo finanční problémy, nebo napětí v rodinném prostředí. Podléháte předsudkům způsobeným prostředím nebo dědičností a to vám dodává jednu z těch psychologických zvláštností, které zajišťují úspěch. Následuje pak rychlý duševní rozvoj a úspěch díky schopnosti objektivizovat a odosobnit život díky duševním procesům.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neharmonické aspekty

        Představují nestabilitu, změnu, kterou musí člověk překonat, aby mohla působit kladně.
        Tyto aspekty mohou vést k pozitivnímu vývoji osobnosti za předpokladu, že má dost vůle, síly a inteligence k tomu, aby se s tím vyrovnala, musí to však také být v oblasti, jež je určena ke zdokonalení.
        Kvadratura

        představuje konflikt, který je špatně řešitelný, pokud se to však podaří, vede to k výraznému pozdvižení osobnosti
        pokud je celý čtverec, lépe se řeší, pokud jsou jen 2 (do pravého úhle), řešení je tam, kde chybí roh
        - Nejtenznější, nadbytečná aktivita, pocit nespokojenosti, nutí k energetickému jednání působícímu narušení životního styku, vede k paradoxním řešením, vtahuje celou osobnost. Vyvrcholení a výzva, velká krize, zkouška.Převádí na jinou úroveň bytí,vede k neustálému pohybu dopředu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Slunce v kvadratuře s Lunou. Poukazuje na rozpor mezi přirozenými podvědomými popudy a emocionálními návyky. Vnějšek a nitro člověka jsou v napětí. Tento aspekt blokuje sebevyjádření. Přináší potíže v důvěrných vztazích, které jsou obvykle výsledkem výchovy. Vytváří obranný, argumentativní postoj a nedostatek porozumění druhého pohlaví. Tento človek potřebuje překonat nedostatek sebedůvěry. Tato konstalace je známkou váhavé a nestálé povahy. Tato proměnlivost zabraňuje, aby dotyčný zrozenec sledoval v životě jednou stanovený směr, lehkomyslně se rozhoduje a vrhá se do dobrodružství, chybí mu vytrvalost a stálost, a proto nedokáže nic úspěšně dokončit. Z uvedených důvodů ztroskotávají často v životě zvláště ve vztazích s nadřízenými, zaměstnavateli, soudci a lidmi s vyšším sociálním postavením. Mají stálé potíže při hledání zaměstnání a najdou-li nějaké, nedovedou si ho udržet, neboť jsou přecitlivělí a snadno se urazí, ať už právem nebo pro domnělou příčinu. Tento vliv rovněž poškozuje zdraví, působí náchylnost k nachlazeninám. V případě nemoci probíhá zotavení pomalu.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Neharmonické aspekty vyvolávají rozpory, zejména ve vztazích mezi blízkými lidmi (rodiče a děti), povoláním a službou veřejnosti, rozpory mezi rodinným životem a vlastními zájmy. Překážky v životě, zejména v mládí.
      • Re: Re: SHORT REPORT - PERSONAL PORTRAIT

        Kvadratura

        Silný nepříznivý aspekt - kvadratura (též kvadrát) nadchází, stojí-li nebeská tělesa 90°od sebe - tedy v naprosto nesourodých znameních zvířetníku.
        Narozdíl od opozice jde o naprosto rozdílné síly. Rozděluje protikladné prvky, vytváří základ k osudovým různicím, konkurenční boj dvou sil, nižší vědomí, povšechné zlo, nedostatek, dluhy, starosti, nouze, těžká cesta, zápas o radost, osud, minulost, sobectví, egocentrismus, negace, na povrch vyplouvá vše skryté, komplexy, deprese. Kvadratura brzdí, činí překážky, ochromuje, utlačuje, ztěžuje, vede k pochybnostem, odebírá, způsobuje výčitky svědomí. Boj s tvrdou skutečností, tvrdé zkoušky, špatné zážitky, tragické příhody, nepřátelství, překážky,, neúspěch, nutnost vzdát se toho na čem lpíme.
  • Ke stáhnutí!!!

    Titulky Dreamkeeper (2003) ke stáhnutí *3*
    http://www.opensubtitles.com/cs/s earch/sublanguageid-all/imdbid-0309 150
    • Re: Ke stáhnutí!!!

      film Dreamkeeper (2003) ke stahnuti tu:
      http://subapps.net/download/17 732/dreamkeeper-2003/crack/free/ser ial/keygen/torrent/rapidshare *3*
  • Varování!!! - Jeho stránka

    Hej lidi, nechoďte na tu jeho stránku, je zavirovaná *5* Natáhnete si do PC Trojskýho koně a jiný sračky jako já *9* *10*
    • Re: Varování!!! - Jeho stránka

      No právě proto mám v PC antivirák *3* Taky když jsem šla na tu jeho stránku, tak mi to psalo něco o viru *10* Ale naštěstí se ten hajzl ke mě neprokousal *1*
      • Re: Re: Varování!!! - Jeho stránka

        *10* jo a já musela bohužel formátovat........ *16* Ale už jsem si taky nainstalovala antivirovej program *5* jistota je jistota *5*
  • Domorodý američan

    Mno, sice ho vůbec neznám, ale je to docela fešnej indián *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit