Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Další zvyšování počtu zemí na MS zvyšuje také ekonomické požadavky na pořadatele a tím pádem snižuje počet zemí ochotných finálový turnaj pořádat. Snižuje se tím zákonitě i sportovní úroveň soutěže. (Kolik zemí bude ochotno budovat luxusní stadiony, které ve svém důsledku poslouží pouze pro závěrečný turnaj?).

    Jediným kladem tohoto opatření může být fakt, že se na závěrečný podnik dostanou bez průtahů všechny země, jejichž účast je z komerčního hlediska nutná, resp. alespoň vhodná... Připojuji se se svým postojem ke jmenovanému činovníkovi a to přesto, že by zvýšení počtu vysoce zvýšilo pravděpodobnost účasti na vrcholné akci pro naši reprezentaci... *6* *11*
    • Pokud vím, tak pro Českou republiku a celou Evropu by navýšení počtu účastníků MS neznamenalo vůbec nic. Rozšíření se má týkat Afriky/Asie. Není to nic tak překvapivého, přihlédneme-li k tomu, že tyto dva kontinenty mají při prezidentských volbách FIFA dohromady 100 z 209 hlasů. A taky často hlasují jako jeden muž (viz. Salmán bin Ibráhím Chalífa, kterému letos přislíbily podporu všechny země Asijské fotbalové konfederace).

      Jednoduše řečeno je to jen další cesta jak nahrabat hlasy, nic víc v tom nevidím.

      Petr Widenka
      • Promiňte moji neznalost, kdyby rozšíření počtu účastníků znamenalo zvýšení počtu asijských týmů, znamenalo by to další degradaci kvality fotbalového mistrovství světa. Pouze bychom se možná dočkali druhého dvouciferného výsledku v historii MS (poprvé Maďarské - Salvador na MS 1982 10:1). I další rozšíření počtu účastníků z "černého" kontinentu by fotbalovou kvalitu přineslo v minimálním rozsahu. Přestože nejlepší africké reprezentace mají svoji kvalitu, špička je tu přece jen o hodně užší než v Evropě. Z jihoamerické kvalifikace postupuje prakticky každý druhý (baráž pátého týmu jihoamerické kvalifikace je ve své vždy podstatě formalitou, pokud by soupeř nebyl z Evropy nebo Afriky - což se nepraktikuje).

        Jinak Vám děkuji za poučení. *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit