Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Docela by mě zajímalo, kde se vezme nová generace žokejů. Z dostihového sportu se stává poměrně drahý sport. Ne že by jindy nebyl, ale prostě třeba jezdecká košile je určitě levnější než dostihový úbor. Takže ze své pozice vidím stále více mladých lidí, kteří se dávají směrem třeba parkouru. :) 

  • Je to snůška slátanin. Autor článku by se měl před zveřejňováním podobných subjektivních článků nejprve poradit s někým, kdo koním rozumí. Hlavně to s tím chovem a Železníkem (valachem) mě opravdu pobavilo! :-)
    • Větu ohledně Železníka jsem už vysvětlovala níže. Stejně tak to jak je to s mým vztahem ke koním. Každopádně děkuji za názor.
  • Vážená paní redaktorko. Větší snůšku blbostí jsem již dlouho nečetl. Sám jsem několik let rajtoval. Sice jen parkury a klusáky, jestli ovšem víte co to je. Kůň musí jít na dostih řádně připravený a to platí i o jezdci. Velká je pouze pro velmi kvalitní koně. Někdy se stane že i slabší kůň se kvalifikuje, ale to je většinou špatné. Proto i majitelé by měli být soudní a přehodnotit jejich účast na tomto dostihu. Zda na to jejich kůň má a nebo je to pouze zbožné přání. A mezi námi, Železník nemohl jít do chovu jak uvádíte, protože to byl VALACH. Jestli ovšem víte co to je ? Pište raději o vaření, nebo o praní prádla. Možná budete mít větší úspěch.
    • Je mi líto, že se mnou nesouhlasíte, ale jde to podat i jiným stylem, ne? Věřte, že o žehlení nebo praní prádla vím skutečně méně než o koních, u kterých se pohybuji více než patnáct let, naše rodina mj. odchovala koně, který se právě ve Velké Pardubické v osmdesátých letech velmi slušně umístil. Pokud jde o Železníka, uznávám, že ta věta může být špatně formulována, ale poznámka "ideálně s budoucím uplatněním v chovu" se týká Magnuse, nikoliv Železníka. Na tom, že byl Železník cenné zvíře, se snad shodneme, ne?
      • Vážená paní . To že chcete podávat věci jiným stylem může být velmi zavádějící. To že byl Železník kůň nad koně s Vámi souhlasím. U koní se pohybujete víc než patnáct let je velmi dobré, ale musíte objektivně hodnotit tento dostih. Je velmi těžký, to je pravda. Proto na něj mohou být připuštěni jen koně opravdu kvalitní. Někdy přání trenérů a majitelů je mimo možnosti koně. S tím jistě budete souhlasit. Jinak mě je 63 let a kolem koní se pohybuji od 12 let. Co jiného jsem mohl dělat když je miluji a navíc pocházím z Lysé n. L. Děkuji za Vaši odpověď.
        • Respektuji Váš názor, ale nemyslím si, že by do Velké Pardubické byli připouštěni jen skutečně kvalitní koně. V letošním roce tomu tak skutečně je, nicméně v každém z předchozích ročníků bych našla minimálně jednoho koně, kteří kvalitativně na Velkou Pardubickou neměl - a většinou také kurs dostihu nepřešel. Asi se shodneme i na tom, že kůň, který jen se štěstím doběhne na tabuli v dvojkovém dostihu, nemá co dělat ve Velké Pardubické. A nebo možná neshodneme, a o tom to právě je. Možná mám vyšší nároky na to, co je to skutečně kvalitní kůň. Chápu, že Josef Váňa je v této zemi legendou, takže můj názor bude velmi nepopulární, ale třeba takový Tiumen, se vší úctou k jeho kvalitám i povaze (měla jsem tu čest ho poznat osobně), loni skutečně na start nepatřil.
          • Naprosto s Vámi souhlasím. To je to, co jsem už napsal. Proto také slabší koně v dostihu končí v poli poražených a nebo někdy i hůře. Ale proto nemůžeme Velkou zatracovat. Jak říkám, musí jak majitelé, ale i trenéři být soudní. Bylo by méně kolizí a také by Velká neměla špatný ohlas. Děkuji Vám.
            • Takže jste si potvrdili téměř totožné názory a zbytečně se pan Železník nechal zpočátku unést.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit