Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neumi sporit
  • V každém systému byli špičkoví sportovci na tom mnohem lépe, než řadový občan.
    To, že dnešní sportovci mají mnohem vyšší příjmy, než ti před 40 lety na tom nic nemění. I my dnes máme vyšší mzdy, než byly před 40 lety a co? Každý by si měl myslet na zadní kolečka a dávat si něco stranou na potom a na pak. Ať dělník, tak sportovec.
    Už stačí ten nesmysl, že bývalým policajtům platíme doživotní renty, ačkoliv během své služby dostávali nemalou mzdu a dá se pochybovat o tom, kolik procent jich během své služby přišlo do nějakého rizika a to většího, než třeba řidič autobusu, záchranář nebo zedník na výškové budově.
    Proto i mne uráží návrh Neumannové:

    "Olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová a členka komise sportovců Českého olympijského výboru (ČOV) obhajuje návrh zákona, podle kterého by olympijští medailisté mohli dostávat doživotní rentu ve výši 20 000 korun měsíčně. To zvedlo ze židle europoslance za KDU-ČSL Tomáše Zdechovského, který se v úvaze, kterou poskytl serveru EuroZprávy.cz, pozastavuje nad "neuvěřitelnou drzostí" Neumannové."
  • V úvodu musím ocenit, že autor titulku nepoužil slovo "většina". Problém se totiž nevztahuje na většinu špičkových sportovců, nicméně na nikoliv malé procento borců, kteří v mladých letech sportovní svět udivují...
    O uruguayském olympijském vítězovi a mistru světa z roku 1930 José Leandro Andradem se často uvádí: "Protože svým uměním udivoval v době, kdy se za kvalitní výkon platilo poplácáním po zádech, zemřel v r. 1957 v útulku pro bezdomovce." Toto dnešním špič-kovým sportovcům určitě nehrozí. I sportovní odvětví, která nejsou na výsluní zájmu, dají obvykle svým hvězdám příležitost vydělat si dostatek peněz...

    Ač samozřejmě slovy klasiků "výjimka z pravidla ve zdravém těle zdravý duch" neplatí zdaleka pro všechny sportovce, je dost takových, kteří si v životní euforií nepřipouští, že je sport nebude živit po celý život a peníze bezhlavě rozhází za životní zbytečnosti...
    Před časem jeden časopis uvedl srovnání jedné naší někdejší sportovní hvězdy, která rozházela velké množství vydělaných peněz za luxusní vozidla a dnes - ne že by onen sportovec chodil žebrat, ale žije život člověka, který si zas tolik z kopýtka vyhazovat nemůže, pokud se nebude chtít vystavovat riziku, že se jednou zcela propadne na dno...

    Jako kontrast k této někdejší hvězdě byl jako protipól uveden případ jednoho řadového ligového fotbalisty, jehož jméno téměř nikdo nezná, jenž se spokojí s vylepšeným mode- lem škodovky a přitom se - vědom si toho, že jej fotbal nebude živit celý život - připravuje na to, co bude dělat, až jej věk přinutí "pověsit kopačky na hřebík".

    Myslím, že by si tento článek měly přečíst všechny sportovní hvězdy i vycházející "hvězdičky"...
    *16*
  • oVer9000
    A pak je tu Michael Jordan, který se letos podle Forbes stal prvním sportovcem, který je zároveň miliardář.
    • Proč ne, když se mu podařilo peníze vydělané basketbalem rozumně investovat! *3*
  • Ono je to dost diskutabilní. Je fakt, že většina rakových rychlokvašek na budoucnost moc nemyslí, ale když se člověk pořádně podívá na jejich situaci, tak zjistí, že se jedná o extrémně vytěžované jedince, kterým v tom kolotoči funguje psychika zcela jinak, než kdyby byli třeba jen manažery úspěšné firmy. Taky existuje mnoho případů třeba boxerů, kteří se snažili nějakým způsobem zajistit svoji budoucnost a svoje rodiny, ale většinou je okradla firma nebo osoba, která jim tyto prostředky pro budoucnost měla spravovat. Pak si vyber. Když někdo vyčnívá z davu, tak se hned najde spousta úslužných hyen, které touží po jediném, po penězích, v SSa zvláště, že (viz Tesla). Takovej nápor, včetně pracovního vytížení, by nezvládl ani superman.
  • Protože jsou to většinou frajírci. Přeplácené primadony které mají peněz
    že nevědí co s nima. Myslej že si mohou vše dovolit. Nevezmou si taxíka ale
    jedou v opilém stavu autem.

    Je to jen sport říkají po prohrách. to může říct strejda na vesnici co fotbal hraje po šichtě
    za pivo a párek ale ne člověk který se tím finančně zajistí do konce života.
    Platy sportovců jsou nehorázně velké. Tenistka udělá tři turnaje a je milionářka. Šílené.
  • když je někdo blbej.... a že člověk co nakoupí nemovitosti za 300milionů a nakonec nemá nic musí bejt echt blbej...nedovedu si to vysvětlit leda že svých vlastních měl jen pár desítek milionů a na ostatní si půjčoval????
  • protože svaly a mozek je něco zcela jiného

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit