Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Do přístupu evropských zemí k rodině a rodinným vazbám se více či méně promítají dvě nebezpečné ideologie. První z nich je socialismus, podle něhož děti patří státu. Ten určuje, jak mají být děti vychovávány, rodiče všemožně kontroluje a pokud nepostupují "správně", děti jim odebírá.".

    Vy vidíte jako nebezpečnou ideologii, že stát určuje, jak mají být děti vychovávány (povinná ZŠ, zákaz alkoholu, cigaret, sexu, fyzického násilí)? A že když rodiče tato pravidla nedodrží, tak jim společnost ty děti odejme?

    A vy jste předsedou Mezinárodního institutu pro rodina dítě? Vůbec bych se nedivil, kdyby jste byl po tomto článku odvolán a já bych s tím naprosto souhlasil. Nemůžu souhlasit s tím, že dítě je majetkem rodičů a stát by se neměl starat o to, co se svým majetkem dělají.
  • stridava pece je mozna resenim pro rodice, ale pro dite je to peklo...musi mit nekde staly domov a druheho rodice pravidelne vidat napr. 1x za 14 dnu o vikendu, o prazdninach na dovolenou atd., prava ditete se u nas jaksi nezohlednuji, od 10 -12 let by se dite melo samo rozhodnout, u ktereho rodice chce mit trvaly domov...
  • Dítě má dva rodiče a to otce a matku a měl by se vidět s oběma.Je jiná věc,když některý s rodičů vidět své dítě či o něj pečovat odmítá.Znám mnoho lidí,kteří mají své děti ve střídavé péči a spokojenost je na obou stranách
    • jestli ale má dítě prakticky povinnost stýkat se s oběma rodiči a ta je někdy na něm i vymáhána - viz případ toho děvčete, které strčili do blázince, protože s nechtěla vídat s otcem, pak stejnou
      povinnost mají i rodiče a stát je tedy musí , třeba i odlifrováním do blázince, přinutit, aby se se svými dětmi stýkali. Děti na to přece mají právo.
      • Střídavá péče je hodně ošemetná věc. Pokud spolu rodiče nespolupracují, pak ani tento způsob nefunguje dobře. Jsou známy i případy, kde dcerka chtěla být s tatínkem, protože má vice peněz a víc ji může rozmazlovat. Není to jednoduché rozhodování pro nikoho.
  • tak tatíkovi v Rakousku musí zůstat 700 euro? a kolik musí zůstat pečující mamce? *8* *8*

    já osobně se střídavou péčí souhlasím jen za podmínky, že se rodiče budou stěhovat do stejného bytu k dítěti - ale pak samozřejmě musejí rezignovat na vlastní osobní život či případné založení další rodiny. maximálně s přesunem dítěte do blízkého okolí, takže stáíle se jeho školní a kroužkový život pohybuje stejně. Změny škol či dokonce měst nebo i zemí jsou totálním nesmyslem.

    podivné je také to, že mnozí hlasití otcové se moc netrmácejí s posíláním výživného....
    • S tím výživným, to máte těžký. Je to případ od případu, nelze paušalizovat. Je to sice povinnost, ale případ, kdy otec má podprůměrný plat, ze kterého živí novou domácnost a matka žije se slušně zajištěným chlapem, za kterým mu utekla a dítě táta nevidí, páč je stále nemocné nebo jinak navedené, je k zamyšlení.
    • Souhlasím do té míry, že pokud chtějí rodiče střídavou péči, dítě by mělo zůstat v jednom městě, maximálně v jeho předměstí, aby kamarádi, škola a kroužky zůstávaly. V tomhle má dítě jednoznačně přednost. Pokud se rodiče umí přátelsky domluvit, nedělá jim problém se stýkat, potom to dítě je taky v pohodě a změna místa je pro něj jen zpestřením do té míry, že pokud zrovna má potřebu být u maminky, je mu to umožněno i bez ohledu na sjednaný kalendář.
  • Minimalizovat ale jen někdy.

    Dohodnou se jen rozumní lidé. Pokud si chtějí po rozchodu škodit tak se nedohodnou
    a odnese to jako vždy jen jejich dítě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit