Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co se zboží z určitých zemí týká, tak to se prodává většinou padělané a zdraví ohrožující, takže gumičky jsou jen dalšími v řadě. Někteří z nás chtěli jen podotknout, že nejsou až tak nepostradatelné a že bychom raději četli o řešení životně důležitějších problémů. Viz Jarin.
  • Jaká práva k ochranné známce???. Gumičky se prodávaly v drogeriích už v 50. letech. Jako děcka jsme z nich podomácku také vyráběli hračky, např. takové dětské "pistolky". Jenom byly barvy jen 2, černá a červená. *1* *1* *1* *1*
    • Dnes se vyrábí z nich náramky pomocí šablony, na které se to proplétá, gumičky jsou barvené , specielně, aby se z nich vytvářely různé obrazce a obsahují certifikát nezávadnosti a je to patentované v Anglii, Čína to nemá, mohou být a určité sady už byli závadné, s vysokým množstvím ftalátů . Dřív se gumičky vyráběly z jiných surovin a jinou technologií, ftaláty nikdy obsahovat nemohly. Prostě patentovaná je celá ta sada, ta kolekce nejen gumičky a o tom to je, článek je nepřesný.

      Tak si stěžuj na patent v Anglii a v EU.
      • oprava -sady už byly
  • Nebyly to padělky padělků padělků ???

    V Česku není a ani nemůže být ani jediná autentická tradiční politická strana - jen Potěmkinova vesnice "standardní" Klauzemanovy prognosťácké vylhané "demokracie", složené ze sulcovitých nesoudržných tlup levorukých žvanilů, parazitů a zlatokopů s těmi nejpřízemnějšími motivy, stran a straniček vzniklých na troskách KSČ z jejich bývalých členů nebo jejich potomků. Nešťastní bývalí „pracující“ se drží zoufale těchto trosek jako trosečníci do sebe zhroucené parodie Titanicu. ODS i ČSSD nepřežijí své podvodné, šarlatánské a falešné "zakladatele" a nebude to žádná škoda. Tuto zdánlivě bezvýchodnou situaci lze výhodně využít pro vznik autentické, občanskoprávní politiky, založené na důsledné osobní odpovědnosti jak voliče, tak zastupitele, na zákonné bázi občanského zákoníku - nikoli na vylhaném "veřejném právu".
    Blíže viz odkaz na konci příspěvku.
    „Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
    Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
    Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
    „Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
    Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
    http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby
    • Jarin nemá vůbec zdání co jsou ftaláty, jak se dostávají do těla a jak se těžko odbourávají a co způsobují a blinká tu kraviny. Nejprve si něco o tom nastuduj z hlediska zdravotních komplikací a pak teprve piš a alespoň ten článek čti pečlivě - primitive, než tu budeš blinkat na celníky, co provedli zásah správně. .
  • Chápu patenty i jejich ochranu. Na druhou stranu mi připadá směšné patentovat takové kraviny, nebo respektive dělat takový tyjátr kolem kraviny. V této zemi utíkají miliardy z lihu, pohonných hmot a státních zakázek. Řešte toto, na tom si uděláte větší reklamu než na pitomých gumičkách, které navíc nejsou k ničemu důležitému.
    • To není kravina, sice patent mě netíží, ale v některých sériích bylo nadměrné množství ftalátů a proto je v minulosti ČOI zakázala, protože se ftaláty dostávají dětem kůži do těla a ohrožují je na zdraví, ftaláty se těžko odbourávají, takže Jarin neví what ´s go a plká tady kraviny. Děti si s tím hrají ve velkém a nenosí jeden náramek, ale celou řadu a i na obou rukách a i prstýnky k tomu a proto je to pro ně i těhotné ženy nebezpečné to nosit, pokud ftaláty obsahují. . Ty originál mají certifikáty, čínské nikoliv a nikdo nepozná , zda ftaláty obsahují nebo ne., každá série je jiná. Čína si s tím hlavu příliš neláme, v tom je ten problém. Nedávno zakázali i nářadí, které mělo držátka z umělé hmoty s mimořádně nadlimitním množstvím fatalátů. A o tom to je - primitivové. Rakovinu a civilizační nemoci nemáte pouze z potravin. Tak se proberte. Jinak všichni co podporují tržní ekonomiku, tak se smiřte s tím, že je leccos patentováno a zvláště USSá na tom hopká. Tečka - jednou hot a po druhé čehí., podle toho , jak se mu to právě hodí.

      Mohli byste někdy používat také svoji šedou kůru mozkovo?. Za totáče totiž všechny gumičky byli kontrolované, nebyli patentované a ftaláty neobsahovaly, on vůbec byl totalitní trh kontrolován mnohem více a normy byly tvrdší, protože jsem pracovala na Vysoké škole chemicko-technologické, tak to vím přesně a ty kecy tady od tečky - Hmm a další jeho nicky jsou vždy výplodem chorého a vypatlaného mozku. Ví houby, ale pořád blinká, kraviny .
      • Pro Všeználka KKK. Přečti si pořádně článek a zjistíš, že tyto gumičky žádné ftaláty neobsahovaly. Tak tady nestel moudrem, tahle Tvá moudra známe dávno, i bez Tebe. A přesto trvám na tom, že by měli orgány konat jinde, kde jde o obrovské peníze, kde je stát, tím tedy potažmo my všichni, okrádán.
      • Vy a VŠ? A co to Vaše: "...gumičky byli, nebyli patentované..." to jako TI gumičky ? *2*
    • Precizně napsáno, Jarine!
  • Určitě se toho výhodného ( i když zbytečného) kšeftu chytla šikovná firma Šikmé oko. Tržnice toho budou plné. *1*
    • KIMCID
      už jsou
  • Skutečně nechápu, co je padělaná gumička.. je snad speciálního složení? Gumičky pamatuji přes šedesát let a babička mi říkala, že byly dokonce za císařpána.. kromě Velké války, kdy byla blokáda na kaučuk a syntetický se v Rakousko Uhersku ještě nevyráběl.. *5*
  • Gumičky jsou speciální, i zvláštně barvené a z toho se pak dělají náramky různých vzorů a patent na to má Anglie. Ovšem u těch padělaných gumiček z Číny je problémem nejen obcházení patentu, ale zejména chemikálie, která tyto gumičky měkčí, jako každou umělou hmotu, aby se dala tvarovat a Čína zpravidla má bohužel ve svých výrobcích z umělé hmoty nadměrné množství ftalátů pomocí nichž se umělá hmota stává dobře tvarovatelnou a tyto ftaláty se přes kůži dostávají do těla a těžko se odbourávají. Nebezpečné je to pro každéo, ale pro malé děti a těhotné ženy zejména. Proto je to nebezpečné a pokud se neudělá chemický rozbor, tak se to nepozná a tyto padělané gumičky nemají pak ani certifikát, takže nejen , že obchází patent, ale i bez certifikátu by je rodiče kupovat, právě kvůli možnému vysokému obsahu ftalátů , neměli - což je nemalým problémem - tedy i problémem zdravotním.
    • A o těch chemikáliích, které ohrožují zdraví v čínských padělcích, informovala předpokládám TV h@vna. A zbytek sis našel na tn.cz *1*
      • Manžel pracuje v ČOI, takže jsi tím v - lem akorát ty a na NOVU se nedívám. a mám kamarády v chemických laboratořích i na vysoké škole , na rozdíl od tebe jsou to docenti a profesoři, doktoranti, kde se v laboratořích testy provádí, primitiv jako ty tu pak poučuje a blinká. Ukázka hlouposti.

        . Primitive hm - tak proč tu všichni pak řvete, jaké hrozné potraviny se k nám dováží, proč vám vadila posypová sůl, jed na krysy v polských potravinách, svinstvo v marockých rajčatech? Methyl-ethyl, oni to přece prováděli leta, nic se nestalo, bylo tam toho méně, ale pak to přehnaly a začali lidé umírat a o tom to je. OK ne? Tak papkej a kupuj to. - hlupáku.
    • gumičky byly vyrobeny ze syntetického kaučuku a neobsahovaly stopy ftalátů... tolik k té závadnosti "neoriginálních" imho všechny se vyráběj v číně
      Patent může mít firma na název ne na gumičky doufám!
      • Když nemáš děti, a nevíš oč jde, tak tu neplkej, gumičky jsou specielně barvené, aby vytvářely obrazce, pak v té sadě obsahují speciální pomůcku, aby se z toho daly vytvářet ty náramky a to všechno je patentované v Anglii, tak se obrať na Anglii a můžeš si stěžovat. Navíc originál gumičky mají certifikát nezávadnosti, že neobsahují cizorodé látky zdraví škodlivé ani ty ftaláty, Čína na to často kašle, takže nadlimitní množství tam bývá, už se takové sady našly, a bylo to zakázané. Na první pohled celník ani chemik množství ftalátů , cizorodých látek ani složení gumičky nepozná, pouze laboratorně. Když to zajistí, tak tu nadáváte, když to neudělají a pak se něco stane, tak tu řvete jaký bordel je ve státě a nechrání nás - hlupáci - schizofrenici. .

        Nejhorší srážka je s blbcem - Jan Werich.,
      • Před několika měsíci je ČOI zakázala, protože nadlimitní množství ftalátů obsahovaly, myslíš, že se to bez rozboru pozná na první pohled ? Anglie na to patent má a má k tomu certifikát, že neobsahují nadlimitní množství ftalátů. To je zabedněnost. Když pak se něco opět objeví a budou mít děti zdravotní komplikace, budete právě vy prvními , co tu budou řvát, jak jsme popelnicí EU a ničíme zdraví sobě i našim dětem a když celníci zasáhli a správně, tak je tady zostouzíte. Dřív se totiž gumičky vyráběly za toho hrozného totáče jiným způsobem a jinými technologiemi a z jiných surovin, prostě výroba se mění a používá se kde co. I na potravinách je to vidět. Za totáče se nikdy do jogurtů nepřidával škrob, guara-na želírování a jiná svinstva, nevyráběl se ze sušeného mléka, ale z čerstvého a dnes je to jogurt bez hodnoty a přesto se jako jogurt prodává a hloupé ovce je kupují, a přes guaru z Indie se před několika lety dostaly do všech jogurů a zakysaných nápojů v nadnárodní firmě DANONE, takto vyrobených k nám v nich dioxiny z vody, protože se guara prala v Indii, kde ve vodě je dioxin bohužel často přítomný, neboť západ tam umístil svoje nejhorší provozy, docházelo k únikům a haváriím a dnes se to jako bumerang vrací k nám, do EU. .

        Kdyby hloupost nadnášela, tak se tu řada z vás bude vznášet jako holubičky.
        • Ho-na máš v hlavě akorát ty , protože viš kulové, ale mektáš tu jako bys byl Einstein. - hm - neškodilo by ti zopakovat si od Sokrata - vím , že nic nevím a ten na rozdíl od tebe věděl hooodně. Čau výstavní hlupáku.
  • asi si patentuju koralek a kazdej kdo bude nabizet korale mi bude platit
  • KIMCID
    jak se padělá gumička? *1*
    • Mnohdy obsahuje cizorodé látky , co jsou zdraví škodlivé, např. ftaláty a tyto gumičky mají i šablony, na kterých se tyto náramky vytváří, jsou zvláštně barvené, aby vznikaly různé obrazce. A to se pak patentuje , přesně celé sady se pak patentují. Takže nejde jen o gumičky ale i o pomůcky k tomu vymyšlené a vyrobené. Ten článek není přesný.
    • to se jednoho dne rozhodnes prodavat halirove gumicky za deset dolaru a kazdej kdo je bude prodavat za dolar je hned padelatel...
    • jednoduse patentujes si gumicku na patentovem uradu jsou lidi asi na perko tedy spis na gumicku....
  • Už i gumičky se padělají? :-)))
    Hlavně ať si někdo nenechá patentovat nějaký výrobek ze slámy. Pak by naši zemědělci mohli mít velké problémy s "paděláním slámy".
    • Největší kšef by byl PATENTOVAT SO LEJNO. PLATIL BY LICENCI ÚPLNĚ KAŽDÝ, OD MIMINA AŽ DO SMRTI. Chovatelé zvířectva by nosili pytle peněz... *12* *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit