Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    V tomhle ohledu se s VKML asi fakt shodnu. Z domácnosti se dneska vytrácejí knižní databáze a celkově podpora čtenářství v České republice je fakt tristní. Občas mi přijde, že se tomu věnuje jen pár nadšenců, kteří to dělají už tak nějak z principu a z nějaké takové té setrvačnosti, ale vytratilo se tam takové to nadšení, které samozřejmě spočívá právě i v tom, že člověk věděl, že se mu někdo odvděčí. :) 

  • Tak pan VKML občas ani neví moc, co říká, takže bych tohle nebral nějak moc vážně... Co si myslím, že by bylo hodně fajn, tak to by bylo, kdyby si pan VKML občas vzal diplom, roztrhal ho a vrátil se hezky zpátky do školy k tabuli... A je to jedno, ta tabule může už dokonce být i magnetická tabule :D

  • Škola má mimo jiné naučit se učit a rozšířit obzor pomocí vzorů a názorů.K tomu všemu úcta a tolerance. Ani jedno v dněšním školství nevidím. Ještě se budeme divit co jste vychovali za potomky. *13*
  • Mimoškolní studium tzv. VUML je často kritizován,že byl zneužíván k politizování lidí,přestože
    dnes je často politika vtloukána do hlav dětí v době řádného vyučování.Víc ovšem mrzí,že
    úroveň našeho školství po roce 1989 tak klesla.
    • Po r. 1989 začali učit učitelé, kteří byli vychováni za komunismu. Humanistické vzdělání už není považované za hodnotu.
      • Ono taky humanistické vzdělání žádnou velkou hodnotu nemá. Zvláště ne to současné. Politology a sociology bychom mohli dláždit ulice, jenomže oni žádné hodnoty společnosti nepřinesou. Máme zoufalý deficit technicky vzdělaných lidí, od středoškoláků po inženýry.
      • Učitelé ale nic nezachránili když politická garnitura po roce 1989 zničila školství
  • Inkluze neinkluze do deseti let budeme stejně blbý národ jako jsou Američané,jestli musím pochválit něco ze starých struktur tak je to školství.Dnešní maturant nemá takové všeobecné znalosti jako absolvent základní školy z dob totality.Je pravda že některé ideologické učivo nemám na mysli.Že vzdělanost upadá,to tady očividně každý ví a už proběhlo milion žvástů,ted je potřeba něco dělat a ne jen žvanit,na to nepotřebujeme Klause ani mladšího ani staršího.
  • školství přišli před léty se zku.venou "inkluzí!. A od té doby přibývá nasraných pedagogů geometrickou řadou. Drbani v Praze totiž takto vymysleli že mezi normální děcka se zařadí defekti. Ti normální budou nárazníkovým pásmem a obrousí hrany Defekta. Ale mnohdy velkého defekta.Ale mi se nechce pouštět děcko do školy aby někoho přetvářelo. Blbý patří do školy pro stejně takové. A pokud to v Praze nechápou je třeba dítě do školy pouště minimálně. Aby si neuškodilo.
    • Kdo občas čte moje příspěvky, tak ví, že se zpravidla s tím moc nemažu a moje názory vzbuzují často zlost až hysterii některých místních myslitelů. Asi bych to takto úplně neformuloval, ale v zásadě nic proti.
      Omezím se proto na podstatu věci: tyhle skvělé "projekty" tzv. sociálního, psychologického a pedagogického inženýrství přece zejména s n í ž í úroveň a kvalitu těch důležitých vědomostí/znalostí školáka, neřku-li jeho zdravého rozumu !
      Promiňte, ale to je pěkně v prdelli - teď a hlavně do budoucna.
      Těm, kdož tyhle hovádkoviny urputně vymýšlejí bych jen vzkázal, že kdo chce myslet, musí mít myslivnu ! Možná mě nepochopí - ale o tom to právě je, bohužel ... *3*
    • Má-li země prosperovat, je třeba mimo jiné diferencovat školství: těm nadaným umožnit rychlé a rozsáhlé vzdělání, těm průměrným umožnit dosáhnout průměrného vzdělání a tě, defektním poskytnout zvláštní péči, aby dosáhli alespoň základního vzdělání. Pokud jsou všichni pohromadě, ti velmi nadaní jsou zdržování, ti defektní nechápou a nestačí a všichni ztrácejí čas a jsou stresovaní. Jsme lidé různí, s různým nadáním a schopnostmi a to je záruka vývoje a pokroku.
      • Jistě, takový žák (pardon: dneska student !) praktické školy (dříve zvláštní, ještě dřívěji pomocné), kterému to zrovna moc "nemyslí", může po vyučení (dnes vystudování !) být klidně "mistrem světa" svého řemesla. Šikovný, manuálně zručný, který se nebojí manuální práce. To bývaly ty pověstné "zlaté české ručičky", dnes jich už kvapem ubývá a časem mohou zajít na úbytě. Vystudovaný vysokoškolák Bc. v oblasti politologie, sociologie, marketingu apod. jej bohužel nenahradí ...
      • přesně tak. Jenomže svět se po..., v módě je kdekomu "pomáhat" - a tak dneska místo toho, aby takovej mlaďas měl ambici vydělat si na Porsche, radši jezdí na šlapacím vehiklu, místo aby hnal čmoudy klackem přes Středozemní moře zpátky, jezdí je vytahovat z gumových člunů, a místo aby hleděl chránit nějaké rodinné hodnoty, chodí demonstrovat za práva úchyláků na Prague Pride. Ještě že už jsem starej a brzo umřu *1* *1* *1*
  • ...ten chlap je mnohem inteligentnější a sympatičtější než jeho otec. Škoda že nekandiduje na presidenta. A škoda, že se spolčuje s Fialou a tou jeho oportunistickou cháskou... katastrofou ČR je, že tady neexistuje věrohodná, poctivá pravicova strana, která by skutečně chtěla prosadit a hájit nějaké hodnoty, ne jen se dostat ke korytu, ke státním zakázkám a do pozic, v nichž by se daly přijímat úplatky. Vlastně tady neexistuje žádná strana (napříč politickým spektrem), které by šlo o něco jiného... a proto jsme v prů....u.
    • Znáte to. Mnoho řečí-málo rozumu. To sice platí spíše pro Parteigenosse Fialu, avšak:

      Cesta od slov k činům vede u někoho přes miliony slov. V mrazu a sněhu broskvoň vykvetla-moc divné, neobvyklé.
    • omyl, ANO je naší nadějí na skvělou budoucnost, bude líp
    • To jsou ty důsledky půlstoletí komunismu, který zničil morálka a ze samostatných lidí udělal nemyslící stádo, které se nechá opít koblihou nebo StBáckými kecy.
      • Ačkoli se to zde, zdá se, mnohým nelíbí, bohužel máte pravdu. Ta (naše *13* ) generace "kamarádů do deště" - vyčůránků, považujících za ctnost a "obchodní talent" se vším nějakým podvůdkem vy...at, zlodějíčků řídících se heslem "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu", bývalých veksláků považujících se za "podnikatele" - a těch ostatních, lidí sice slušných a pracovitých, ale neschopných se zorientovat a postarat se o sebe v podmínkách, které se z gruntu změnily - ta už se nezmění, ta musí, když to řeknu hnusně, "vychcípat". Jenomže - jsou na tom ti dnešní dvacátníci líp? *9* *13*
  • Když nebude v ODS je volitelný.
    • a kde by měl být?
    • třeba vstoupí k nám do KSČM *3*
  • Prý je to arogant a z těchto rozhovorů nelze specifikovat.
  • škoda že ODSák

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit