Přejít na výpis diskuzí
Francouzi zakázali 'veganské burgery'. Pořádek, nebo šikana?
27.4.2018 | Šárka Novotná
2 příspěvky
-
Má ten zákaz logiku - jde o matení pojmů a falešnou reklamu - steak, burger či klobásky a párky jsou historicky daná pojmenování pro výrobky z masa, dokonce pro jednotlivé potraviny jde o označení pro tu konkrétní surovinu, použitou k výrobě - hovězí maso k výrobě burgeru a steaku, vepřové maso na výrobu klobásy, event. párků.
Podobným nesmyslem jsou "kuřecí párky", nebo "uzeniny se sýrem" - hlavně supermarkety nabízené.
Dochází k matení zákazníka, který od potraviny s určitým názvem očekává specifickou chuť, na kterou se už při koupi podvědomě připravuje.
A pak se zakousne do nějakého ... z trávy, či čeho.
Jídlo totiž neslouží jen k nasycení, zahnání pocitu hladu - ale prostřednictvím chuti a čichu i k uspokojení intelektuální potřeby vnímání okolí.
A zvláště Francouzi a frankofonně vychovaní jedinci jsou proslulí svým vytříbeným smyslem pro chuť jednotlivých potravinových produktů! -
veganský burger je hlavně blbost