Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • co naopak snížit zátěž planety?
    • ty ruská lopato, skoč si do kauflandu pro kabanos a nesnaž se hrát si na inteligenta *7*
      • joď se rybám šmej.e když neumíš diskutovat
  • Ale my už nechceme víc šetřit. Nechcem si dále snižovat životní úroveň. Dnes je údakně spotřeba na osobu 80 l, kdežto v r. 1989 byla kolem 150 l na osobu. Máme skoro nejnižší spotřebu v Evropě. Za námi jsou už jen pobaltské státy. Kam nás to chtějí zahnat?

    Kdyby ve volbách kandidovala strana, která by měla ve volebním programu nedělat vůbec nic. Nic nepřikazovat, nezdražovat, nenařizovat, tak má automaticky můj hlad. Ať si berou své platy, ale ať je čtyři roky klid. Nějak mně to utahování šroubů na všech stranách začíná silně vadit.
  • Stalingrad
    A co začít i z jiného konce-ubrat ministrům ,poslancům,senátorům ,hejmanům a dalším vyžírkám třínásobek z platů !!!! To by mohlo pro začátek uhradit to zdražování vody a určitě by ta soldateska ďupolizů začala přemýšlet,že by to mohlo jít i jinak než jednoduchou cestou bezmozkovitého zdražování. Určitě by začali uvažovat a realizovat jak zadržet vodu v přírodě !!!! Ne jen tím,že se postaví za miliardy přehrady....ale ,že je potřeba lesů,lesů,lesů a zas lesů !!!! Lesy spotřebují CO2,udrží vodu,z lesů potečou potůčky,vytvoří se mokřady,budou bobři,ti si vytvoří svoje přehrady a on je to takový přírodní kolotoč. Kde jsou miliardy na protipovodňové stavby od prvních záplav na Moravě -viz.zničené Troubky a další vesnice !!!! Kolik je to let???!!! Miliardy v ďupě a nikde nic.Při pohledu na pole-to jsou již skoro pouště-neúrodné,chémií otravéná půda,sám prach,při děšti se voda valí z polí a teče po cestách-chybí totiž ty potůčky.....Oni ti moderní velkostatkáři totiž ani neumí a neví jak orat.Sice mají OOOOBROVSKÉ traktory-skoro tanky,ale ta mašina neví jestli orat po spádnici bo napříč......většina polí již víc než čtvrtstoletí neviděla hnůj-NÉÉ HNOJIVO,HNŮJ.A tady v podstatě začíná to zdražování vody !!! A nejen vody !!! Tak začít ubírat na platech ministrům ,poslancům atd.jak jsem již psal aby začali přemýšlet a konat A NE JEN ODKLÁNĚT A MYSTIFIKOVAT .....A PŘIDÁVAT SI 8% ,že nepřidají 8% důchodcům !!!! Důchodce by dostal ccáá 8% z nějakých 9.500,-Kč =760,-Kš a odklaněči si přidají měsíčně 8% z ccá 80.000,-Kč = 6.400,-Kč !!!! A pořád a pořád se volí stejní voli bo *12* *12* *12* ?????
    • kdepak ty mají naopak dostat zase přidáno
  • By mě zajmalo proč je problém platit tržní cenu za vodu? Lidi jsou ochotny platit 4koruny za litr balené pitné vody.... Dokonce i více... Tak proč se tu sakra bavíme o tom že bude drahé si napustit bazén pitnou vodou? Sorry, ale kolik že stojí kubík?
    S těma hloupejma nazorama že vše je zadarmo a tak si napustim na zahradě svůj bazén pitnou vodou filtrovanou z čističky vod postavené z daní a ti co platí daně a nemají bazén na zahradě mají smůlu, jděte opravdu někam, komunismus kde všichni pracují by se vyvolení měli dobře už by měl skončit.

    Rozhovory z dob socialismu:
    Pánové já si chci každý den napustit vanu sampanskeho, ale je to extrémně drahé... Co kdybychom zregulovali cenu šampaňského na třeba korunu za litr, to bych ještě dal. Přeci každý dělník má právo si užít šampaňské za dostupnou cenu... Ale vždyť se to nikomu nevyplatí dělat. No tak tu cenu budeme dotovat, přeci nenechame chudé vinaře zkrachovat kvuli tomu že dělníci chtějí levne šampaňské.... Je jasný že pak ale všichni na kramech budou kupovat šampaňský a sampansky hnedka zmizí z pultu... Ale to nebude problém, já si zajistim přes známý aby tanker místo do obchodu kde stejně v důsledku nebude k dostání jezdil přímo ke mě domů... A stačí mi na to nechat pár lahvinek sampanskeho skladnikovi a řídici.... Ono nedostatkove zboží i když za korunu, má svou cenu. ;)

    Tak tahle vypadá státní regulace cen a dotační politika.
  • No jo, musejí se přece někde vybrat prachy na ty třítisícový (euro) dávky pro každou integrovanou vopici měsíčně, že jo? Ty ku.vy, co to vymyslely, by se měly všecky houpat kolem hradu.
  • misto řešení kde a jak vodu získat. udělá první pitomou věc. že přijme od managerů návrh na její zdražení :-(
  • "Uhlíři a daně na příští rok už zaplaceny máš ?!..Už nejde jen o tu "nutnost" zdražovat všechno a všechny., jak tupé ovce na porážku atd...ale vyloženě o záměr nenažraných "pánů,elit" atd..v hledání záminek, jak, kde a co odrbat a to doslova..i nehorázně okrádat !..celou většinu společnosti, které to vše má vlastně patřit i sloužit., aby se opravdu jen velmi malá část mocných asi cca "1-3%" , měla ještě nenažraněji, mocněji a to velmi často, právě na cizím a hlavně z cizího..Takové prasárny..nedělali ani ti komanči a že to byli parchanti !..
    • komanči vodu nezdražovali, ti rovnou zazvonili u tebe doma, nebyls ve straně, poslouchal jsi hlas Ameriky a sebrali ti barák i s vodovodem *15*
      • jsi b l b a ještě to tu ukazuješ?
        • poslouchej ty mongoloidní rusáku, běž si honit triko na důchodce do parku, nebo jestli chceš dělo do rypáku běž ven mezi lidi a začni agitovat ty tvoje bolševický srajdy *3*
  • tak z tou vodou už je to fakt moc, je třeba vystoupit z EU a požádat Ruskou Federaci aby nám odpustila že Kocáb vyhnal jejich armádu jak spráskané psi a opět obnovit družbu, jiné východisko není
    • Bože můj, ty jsi "píp" *6*
  • To Putin je jinej stratég, zdraží vodu, zlevní vodku a národ ho zase miluje *14*
    • Všechno toto poskytovalo ruské výrobě alkoholických nápojů kvalitativní výhody. A jen co se stalo zřejmé, že novou metodou destilace není možné dosáhnout stejné kvalitativní výsledky, jako při předchozím způsobu mechanického absorpčního čištění medu, začaly se ve výrobě vodky používat starodávné tradiční metody.
      Událo se něco velmi zajímavého: Zatímco jiné země kráčeli cestou zdokonalování destilačních metod k dosažení relativně vysoké čistoty lihoviny, v Rusku se prostě vrátili k predliehovinárskej metodě výroby alkoholických nápojů, ale nevrátili se pouze zpět, nýbrž použili staré metody čištění pro nový polotovar, který se získal pálením. Přitom nebyly jednoduše sloučeny různé metody zlepšování kvality vodky, ale také vypracovaly nové dodatečné metody mechanického čištění, které byly pro vypálen líh přijatelnější, než pro medy. Takto se spolu s "karlukom" - jeseterovití klihem začali používat jako koagulanty-čistící prostředky - mléko a vaječný bílek. Navíc se zavedla filtrace vodky přes březové uhlí, jemnou plsť a říční písek.
    • Destilace a principy získávání lihu byly Rusům minimálně do poloviny 15. století neznámé. Avšak silné alkoholické nápoje vytvořené na bázi kvašení šťáv bobulovin s medem existovaly v Rusku již od konce 9. století.
      Bylo by logické předpokládat, že nepoznání destilace vedlo k výrobě produktu nízké kvality, znečištěného příměsemi, z chemického hlediska nečistého, nerafinovaného a samozřejmě špatně ovlivňující zdraví. Ve skutečnosti to bylo všechno naopak. Až do seznámení se s destilací ruští výrobci medoviny používali na čištění zkvašeného pitného medu mechanické metody, které se zcela shodovaly s metodami čištění hroznových vín. K nim patřilo nejen dojití, uležení a zrání vína, ale i obecně používané vymražováním medu, při kterém se přiboudliny a jiné příměsi odstraňovali spolu s ledem, který se vytvářel na povrchu medu, takže účinnost medu se při tom ještě více zvyšovala. Současně s vymražováním se používalo i "lepení" medů, které se provádělo takovým unikátním materiálem jako "karluk" - jeseterovití klih (želatina).
    • Za vynálezce brandy považujeme katalánského alchymisty Arnolda de Villanova, který destilovat víno již roku 1334. Brzy se destilační proces rozšířily i do jiných zemí - do Anglie (1485), Skotska (1490 - 1494), Německa (1520 - 1522), kde se rozběhla výroba ginu, whisky a brandy z příslušných surovin a zhruba stejnou technologií.
      V Rusku se historie výroby lihovin nezačala vynalezením destilace. Právě tato okolnost vtiskla celému rozvoji výroby nápojů v Rusku úplně jiné pozadí a jiné technologické řešení. V tom spočívá celá podstata odlišnosti a neopakovatelnosti ruské vodky - její tajemství.
    • Právě průzračnost, podobná jiskřivé průzračnosti čisté vody z horského potoka nebo pramene, propůjčila vodce je název. A tento název jí přisoudili i vědci: pro její chemickou čistotu, tajemnost a zároveň jednoduchost, které se rovnají jednoduchosti a tajemnosti samotné vody, a na neposlední místě i pro zvláštní technologii výroby, v jejímž rámci dokonale čistá voda hraje mimořádně důležitou roli.
      Historie ruské vodky
      Jak je známo, umění destilace alkoholu a výrobu lihu přinesli s sebou do Evropy Mauri, kteří dobyli jižní část Pyrenejského poloostrova. Tato technologie se brzy rozšířila na sever. V 14. století se již destilovány v Katalánsku
    • Právě o tom je naše vyprávění. Úvodem je třeba zdůraznit, že samotné slovo "vodka", ačkoli je celosvětově populární, je historicky mladší než samotný destilát. Tento název se zrodil až po tom, co se během dlouhého období na základě lidových zkušeností ověřovali vlastnosti tohoto výjimečného destilátu. Slovo "vodka" se stalo jakýmsi oceněním jedné z nejvýraznějších, viditelných vlastností vody - křišťálové průzračnosti. "Vodka" totiž v ruštině znamená zkratku názvu, něžné slovo od slova voda, čili "řidička" či "vodenka".
    • Stručně řečeno žádné přívlastky, ani ty nejsilnější, ani ty nejjemnější, nejsou schopny objasnit podstatu neopakovatelnosti ruské vodky. A přitom není nutná ohlušující, zvučný a prázdná reklama, ale klidné a přesvědčivé vyprávění, spolehlivé věcné informace o tom, jak v Rusku vznikla a rozvíjela se výroba vodky a jaké jsou její charakteristické specifické rysy, které ji vyčleňují ze jiných alkoholických nápojů světa. Pouze takové vyprávění bude přesvědčivé pro moderního zdravě přemýšlejícího člověka, protože ať to zní jakkoliv paradoxně, ruská vodka je nápojem lidí střízlivých, kteří si i přejí zůstat střízlivými. Pokud je pijáků jedno, co pije, jen ať ho to co nejrychleji opije, pořádnému a rozvážnému člověku to ani zdaleka jedno není, protože má zájem zůstat při smyslech a střízlivý. A je to právě ruská vodka, a pouze ona, která zaručuje zachování jasného umu i při pozdvižené náladě, nehledě na obsah alkoholu. Proč? Jak to?
    • Chválit vodku jako silný destilát, který srazí z nohou i zdravého chlapa, znamená přitakávat banálním představám o pseudoruskej exotice - medvědech, trojky, samovar a podobných rekvizitách - a banalizují tento jakostní destilát a neinformovat o jeho skutečných vlastnostech. Ani z historického hlediska to nebude pravda: v Rusku přece existovaly tužší lihoviny, které srážely z nohou - a dokonce mnohem starší než vodka.
    • Ruská vodka - Tento pojem se ve všech jazycích světa stal takovým známým a obecně přijímaným, jak skotská whisky jamajský rum, české pivo či francouzské víno. Má to své jednoznačné historické i technologické důvody. V různých zemích se vyrábí vodka různé kvality a podle různých receptů, avšak pouze ruská vodka je klasickým a pravým nápojem tohoto druhu. Proč? Odpovědět jedním slovem je mimořádně těžké. Nebo ještě přesněji: je to nemožné. Vedlo by to ke zjednodušení otázky a neodhalilo by to podstatu. Vždyť posuďte sami.
  • To už fakt jděte do pr.....ele. Šmejdi politický.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit