Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já se domnívám, že hrozbou odchodu Řecka z eurozony straší pouze ti, co do nich vložili svůj kapitál. Všichni byli tak důvěřiví a přesto, že předem věděli, že výsledek nových voleb bude v réžii levičáků, přesto do nich pumpovali peníze horem-spodem. Teď navíc jim prodloužili dobu čerpání z půjčky. Velká chyba, Řekové nemají z čeho splácet dluhy. Nebude to poprvé, kdy Řecko "klekne" a věřitelům zůstanou oči jenom pro pláč. Holt, být méně eurohujerů, snad se potencionální hrozbě dalo předejít. Možná, že tato chyba EU a bank povede k tomu, že celá Evropa bude muset přehodnotit své priority. Jinak ji čeká krach.
  • Nejdřív se musí zabít obluda EU a bude vše v pohodě.
  • omrsekej te se!!!!! recko a cernosi jakaako te n fsista!!!! ja dosahnu se do viru!!!! jsem rozhodnut jej reky pokutovat a hned !!! se!!! jsem velky pofrij a hned reky odesranim!!!! vladnu se ve vesmiru a tre reka odesrehe!!!!!!!
    • bezregistrace
      patláma patláma patláma paprčála ...žbrdluch
  • a co si dát trochu ze šálku konspirace *5*
    Jestli náhodou rozhádaná Evropa ... potíže v Řecku i na Ukrajině ... není pro někoho přínosem?
    Čistě teoreticky je to veliký přínos. Proč by USA a Rusko mělo mít radost z další "silné" měny - Eura, respektive ekonomiky.
    Nebylo by pro někoho výhodnějiší kdyby byla na světě jenom jedna silná měna, potažmo ekonomika?
    Je vcelku zajímavé zamyslet se nad touto teorií. Když si představíte jaké by to těm ( *12* W <--) nebo tam těm (--> E *16* ) přineslo výhody. Už jen to že by se celosvětově "točila" jedna měna by vlastníkovi měny přinášelo nemalé zisky.
    A o jaké pomoci se to tu pořád píše? Kdysi kdosi chytrý řekl, že je potřeba umět počítat a utrácet méně než se vydělává. Tedy stát by měl sakra dobře přemýšlet kolik je schopen vybrat a kam a komu ty peníze dá a kolik dá. Jinak se začne zadlužovat. A běžně platí, že dlužníka může navštívit exekutor.
    S výběrem financí i s rozumnými výdaji mají problém skoro všichni od běžných domácností až po státy. A co si budeme nalhávat Řecko to prostě s penězi neumí (to byl problém č.1) a státy EU (potažmo EU sama) byly natolik pitomí, že jim stále a dlouho půjčovali (to byl problém č.2).
    Ruku na srdce, kdo z nás zde diskutujících každý měsíc utratí 1,8 násobek toho co vydělá? Takových asi moc není.
    Co dodat? Snad jen zamyslet se nad tím jak kdo a kde hospodaří. Řecku jako EU doporučit odprodej části území (v historii to bylo běžné) k pokrytí dluhu. No a u nás doma, v ČR, se nebát a jít do ulic pokaždé když si naši politici spletou státní kasu se svým rodinným rozpočtem.
    • "Já", tu první část příspěvku jsi pěkně pohnojil / Tvé úvahy o jednotné měně /, ale s tou další části souhlas
  • Většina zemí kde je "demokracie" jsou zadlužené, čím to asi bude?
    • Skálo, máš špatné informace, nebo provokuješ. Zadlužení jsou všiíchni, jak demokratické-prozápadní státy, tak i levicové-provýchodní státy včetně rozvojových. Nepíš o věcech, kterým nerozumíš. Ale provokovat můžeš, dočkáš se ale odvety *1*
  • se podíváte na zájezdy.A ono jsou napříč celou nabídkou nejdražší ty do řecka. Nechce se mi svojí přítomností pomáhat řeckým darmožhroutům.Nic vyjíémečného tam nemají.Jen by pořád nabízeli k prodeji kraviny pronajímali auta a vnucovali předražená jídla.Z principu tam nejezdíme.Oni jsou kluci hodní.Družní.Ale pořádně banda pracovat nikdy nebude.Tak jo.Povracejte peníze a sbírejte třeba kořínky po lese.Ale hlavně za svoje.
  • Možná je to kruté vůči Řecku, Portugalsku, Španělsku a Itálii, ale kdyby fungovala EU tak, jak byla původně utvořena, tedy na ekonomické bázi a jako ekonomické společenství, tak by tyto státy už dávno nebyly a na jejich místě by dnes byly vily, pláže a parkoviště těch, kdo jim půjčili peníze - tedy převážně německého a francouzského kapitálu. Ale protože politikům EU zachutnala politické moc a evropská společenství předělala na politickou strukturu a politici, jak je všeobecně známo, se nedokáží rozhodnout a tak tuto agonii budou prodlužovat dál až do úplného krachu výše jmenovaných zemí, na které by to chtělo malý dvůr a velký bič a naučit je dělat a splácet dluhy. A nevěřím, že by Němci a Francouzi nevěděli co s územím Řecka ( zatím) dělat - poradili by si.... podobně jako u nás,že?
    • Souhlasím.
      Tak jako u běžného občana dlužníka nebo firmy - exekuce. Vždyť z principu je jedno kdo dluží. Ať je to občan firma nebo stát měl by platit stejný metr. Po logice věci je rovněž jedno kdo je věřitel. Z pohledu zákona existuje pojem věřitel a dlužník. A věřitel má právo podat návrh na exekuci vůči dlužníkovi. A tam kde není možnost dohodnout splátky tak se začne brát movitý (auto, TV,...) i nemovitý (dům, pozemek,...) majetek. A když se tak koukám na mapu mám pocit že Řecko něco "málo" nemovitého majetku má.
      A co by tam udělal germán či frantík ... asi fungující, prosperující turistickou zónu a možná i za mnohem rozumnějiší peníze.
  • Marně se radujete Rusofilové. Tržní rovnice hovoří jasnou řečí.

    EU na tom bude bez Řecka lépe zatímco Řecko bez EU zbankrotuje.
  • Ta hlavní obluda která straší Evropu je spíš EU a ne Grexit.
    • Když chybí argumenty, tak se ukradne nick a píší se nesmysly. Jak podlé, jak nízké, jak komunistické, jak ruské.
    • No, hlavně si položme otázku:"Komu vyhovuje rozhádaná a slabá Evropa?" Odpověď je nasnadě - USA, Rusku, případně Číně - komukoliv, kdo potřebuje ekonomicky expandovat a hledá odbytiště a sféry vlivu.
      Koneckonců i Německo by uživilo ještě pár dalších spolkových zemí. *2* *2* *2*
  • V západní části EU je asi 150 milionů lidí pod hranicí chudoby, proto chce většina Řeků vystoupit a jít vlastní cestou, kdy jim nebudou poroučet nějací dosazení nedoukové.
    • Petře, máš slabou paměť. Řekové již několikrát chtěli jít svou cestou a bylo to vždy pouze ke krachu. Řekové nejsou moc pracovitý národ, jako většina jižanů, ale chtěli by žít nad evropské poměry. To komunisty zneužívané řčení " bez práce nejsou koláče " platí pořád.
    • Můžeme se podívat na Portugalsko a Španělsko, 28 procent lidí bez zaměstnání, to je každý čtvrtý.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit