Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nyní se ukáže, zda je pan Babič férový chlap. Pokud ano, tak sestaví vládu menšinovou (třeba jen z ANO) a zákony bude schvalovat napříč parlamentem. Tam se na základních "slibech" jako referendum, migrace, Euro či EU shodne. Pokud ovšem lídři nebalamutili - což se pozná. Podle ovoce poznáte je.
  • V USa našem vzoru jsou jen dvě strany a funguje
  • axell1990
    Geniální nápad naši současní polici neodvádějí příliš dobrou práci a jsou zkorumpovaní, tak prostě sebereme náhodnou skupinu lidí z ulic, kteří na rozdíl od současných politiků pravděpodobně nebudou mít žádné relevantní vzdělání nebo praxi, posadíme je na jejich místa a budeme předpokládat že budou čestní( nebudou si během svého jednoho jediného období snažit nahrabat dost na zbytek života ) a odvedou lepší práci než lidé k tomu kvalifikovaní. .... Prostě "geniální"

    Ať se nám to líbí nebo ne tak naši současní politici jsou při nejmenším schopní do té míry že byli schopni se systémem prokopat ke svým současným korýtkům.

    Věc k zamyšlení bych spíš viděl v tom když kandidují bývalí sportovci a herci a čeští voliči je zvolí přesto, že k politické kariéře nemají žádnou kvalifikaci.(výjimkou budiž Pan ministr stropnický který má vystudovanou diplomacii ... jestli se dobře pamatuji)
  • Losovačka v čechii, no tak to nás tedy čekají úžasné věci, v jednom městě se losovalo z osudí tak dlouho až se povedlo vylosovat co bylo potřeba, zrovna tak by to dopadlo s losováním poslanců či jiných potentátů Volit si své politické představitele mají občané voliči a to na základě přijatého volebního systému, proč to funguje v zemích jako je USA, mají tam dvě základní strany republikány a demokraty, ty ostatní jsou více či méně do počtu a to se odhaduje,že v USA je + - 300 mil. obyvatel z nichž může být tak odhadem okolo 200 mil voličů a dohodnou se,u nás je + - 10 mil. obyvatel a z toho je zhruba 5 - 6 mil. voličů, o jejichž hlasy usiluje cca 40 politických stran a hnutí, ovšem díky některým pol. stranám či hnutím, které v minulosti předváděli svoji představu o demošce i svérázným způsobem, třeba pomocí lobbistů, kmotrů a dalšími ovlivňovači demošky se tradiční strany s několikaletou historií a stálou členskou základnou dostali na slepé koleje a nikdo neví co s tím a jak dál, vytvářejí se další a další hnutí s náborem tzv. politických turistů prchajících před volbami ze svých stran do těchto hnutí aby se na ně dostalo v kandidátkách, názorný příklad bylo VV a jejich rozpad v PS na frakce, zrovna tak Úsvit se ve sněmovně rozpadl na frakce, politici v PS složí poslanecký slib a během výkonu mandátu se z nich stanou tzv. nezařazení, CO TO JE za Institut,nezařazený poslanec,kde má své voliče,kteří jej do PS zvolili za nějakou stranu či hnutí,mnozí voliči neví koho mají volit,mnozí rezignují a k volbám vůbec nejdou anžto si myslí,že se stejně nic nezmění a dost možná mají i částečně pravdu, stačí se jen podívat na kostlivce v PS, někteří tam ,, vegetí " i víc jak 20 let, ale jaktěživ od nich nikdo neviděl nějakou smyslplnou pol. činnost, pojďte k volbám, prostudujte si slibované programy a berte zvolené poslance či senátory k zodpovědnosti, za výkony svých mandátů ve prospěch voličů, proč demoška skvěle funguje ve Švýcarsku,proč se to nedá aplikovat na naše poměry, vše jde, ale musí být vůle a hmatatelné výsledky a zároveň odpovědnost politiků za špatná rozhodnutí! *16*
    • vanhorne
      "Švýcarsku,proč se to nedá aplikovat na naše poměry, vše jde, ale musí být vůle"
      Svycari maji jinou vuli, hlidaji sve prava a svobody a neradi se hrbi.
      Veci ktere by se dotkly cele jejich spolecnosti a zivotu, dovedou resit na jinych mistech nez jsou hospody.☺
  • Už se pomalu,ale jistě rysujou volební možnosti některých stran.Například lidovci sice projdou,ale nebude to nijak slavné.Zato TOP09 stále ztrácí a její záchrana by byla už jen zázrakem a proto budou asi následovat STAN. Taktéž nedůvěryhodní odesáci s Fialou se třesou strachy a čekaji také na zázrak.Voliči NEZAPOMENOU na minulost TOP09 a ODS.
    • Na minulost by se opravdu nemělo zapomenout a ty strany nevolit. Ještě důležitější je však pamatovat na přítomnost a Babiše vykopnout do kriminálu.
      • Ano, KSČ(m) je potomek zločinecké KSČ, máme na to zákon. A vyznavači rudého fašismu alias komunismu nesedí v kriminále, ale v parlamentu. A to samé stoupenci "koblihového fašismu" Basmea (Babišova smečka ÁNO), což ani není žádná politická strana s nějakým průhledným demokratickým a humanitárním programem, ale prý jakési "hnutí", čeho?
  • Jaký los zase? To jako už nebudou koblihy?
  • Mám dotaz... v které části budeš ty... .. počítáš, že budeš zvolen?.. nikoho nenapadá, že ministryní zdravotnictví může být i dojička od krav? Nic proti dojičkám... když dojí krávy... ale být ministryní zdravotnictví? Nebo ministrem financí bude zloděj? To byl špatný příklad.. protože... to tak nebyl dobrý případ když myslím na A.B. Je to o člověku a jeho poctivosti... je fakt, že bych se možná přikláněla k tomu, aby politik byl v politice dvě volební období, aby se to nestávalo řemeslem, ale posláním.... službou druhým.. ne sobě a svým soudruhům a v tom jsme ale namočení všichni...
    • Jaký rozdíl by byl proti současnému stavu? Žádný. Mohlo by to být jedině k lepšímu. Ta dojička by na důležitá místa určitě nenastrkala svou rodinu a kámoše, ale obklopila by se odborníky.
    • A já myslel, že se volí poslanci. A vy už volíte rovnou ministry! *14*
  • Volit půjdu za milion keš jinak pouze toho,kterého znám a ne za cáry papíru .
  • Demokracie je nejhorší uspořádání po roce 1948 a dokažte mi bez urážek,že ne.
    • Je ti smutno po době, kdy jsi nemohl říkat, co sis myslel... kritizovat tehdejší vládnoucí bolševickou... fašistickou garnituru bylo trestné a chodilo se za to do krymu... a dalo by se pokračovat...když jsi nešel na brigádu, tak jsi měl mínusové body... děti byly všechny povinně v pionýru,, kdo nebyl, tak byl protistátní živel...
      • Chtěl bych vám říci Alenko v říší lží a divů,že jsem si vždy říkal co jsem si myslel a na brigádu jsem chodil s radostí ve prospěch všech dětí zdravého vývoje a pionýr byla nejlepší organizace a stát dělal něco pro rodiny a děti.Byl tady pořádek a rozvracečká chátra byla na Krymu jako v lázních .Po každé brigádě jsem měl radost,že žijeme v čistém a spořádaném prostředí .Váš názor je scestný,to platilo dva roky po sametovém podvodu.Dnes jsme žumpa deformacie tzv.demokracie stejná blamáž jako perestrojka a další hovadiny nám a slabším jedincům presentována,proto se říká o politice ,že to je svinstvo,což potvrzuji.A jen bezcharakterní lidi se tam cpou.Jen zájemci na presidenta je ukázka bídy tohoto absurdistánu,kde platí zákony jen pro úzký okruh lidí.
        • Na brigády jsem za komunistů sice chodil, ale jen proto, že mám rád kolem sebe pořádek a hezké prostředí. Říkat co si myslím jsem si dovolil jen mezi těmi, kterým jsem stoprocentně důvěřoval, k volbám jsem nechodil protože jsem je nepovažoval za demokratické když se mohlo volit jen mezi jednou stranou. I toto málo co mi moje omezená odvaha dovolila stačilo na to, že jsem byl v zaměstnání kádrovákem veden jako podivná existence, která má nadosmrti (resp. do listopadu 1989) zaražený jakýkoli služební postup, a plat jen o trochu vyšší než polovina tehdejšího průměru. Pokud někdo tvrdí to co "kritik", tak buďto trpí naprostou ztrátou paměti, nebo je to nenapravitelný bolševik.
          • Právě naopak k tomu jsem dospěl po demokratickém vývoji za 30 let.Přesně jste to popsal,byl jsem na tom stejně,ale jsem naučen používat vlastní mozek a nepapouškovat fráze podsouvané dnešní garniturou.
  • Česká kotlina je rájem podvodníků, proto i máme politické hochštaplery i v nejvyšších politických patrech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit