Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je trest za to, že Archimédovi zničil římský voják jeho kruhy, proto je jeho duch často obnovuje.
  • Pokud by to bylo dílo nějakých mimozemských civilizací, proč se to vždycky objeví jen na vzrostlém obilí? Proč se někdy něco podobného neobjeví třeba na česrtsvě napadlém sněhu? To by přece pro ufony nemohl být problém to vytvořit.
    Na sněhu by totiž byla vidět každá stopa, jak to někdo vytvářel.
    • Myslím, že důvod, proč se to neobjevuje na sněhu není to, že je na sněhu vidět každá stopa. Ostatně, jsou různé druhy sněhu. Důvod je spíš zima.
      Myslím, že autoři těchle kruhů jsou fakt dokonalí. Pěkný vtip a zároveň mistrovské dílo. Nevím to jistě, ale napadlo mne, že by se něco takového dalo vytvořit pomocí modelu vrtulníku. Respektive 2 modelů, jeden, s kamerou, kontroluje, jak objekt vypadá, druhý objekt vytváří. Jestli se nemýlím, pak takto obrazce v obilí udělá člověk dost rychle, aniž by vzbudil podezření a aniž by bylo třeba mnoha lidí.
    • Ono se to vytváří i na sněhu. Jenom se to tolik nepublikuje. A nejen v obilí, ale i v jiných plodinách, i v trávě.
  • Ve všech dobách se vyskytli lidé, kteří "věděli" co může a co nemůže být: S nebe nemohou padat kameny, protože tam žádné nejsou. Stroje těžší vzduchu nemohou létat...
    • To máš Tečko těžký, to obilí se dá lehce zmáknout, sníh nee. Z více důvodů. Ale, na všechno se jednou dojde, stejně jako došlo na tebe, Václave CH. *1* *1* *1*
      • Copak se ti nelíbí, trolle? Stydíš se za svůj termín? Zlej troll, atd...Václave Chalupo... *1* *1* *1*
    • Avicéna v 11. století na základě úvah dokázal, že transmutace, o níž se snažili tehdejší alchymisté i alchymisté o mnoho později, metodami, které používají není možná.
      Jeho argumentem bylo, že nic nemůže probíhat líp, než jak to dokáže sama příroda.
      A měl pravdu, na základě metod, které alchymisté používali až do vzniku moderní chemie, nebyla transmutace možná.
      Dnešní umělé transmutace prvků je postavena na poznatcích a zvládnutí jaderné chemie. Ale i tyto procesy jsou vlastně procesy, které jsou možné z toho důvodu, že to dovolují přírodní zákony.
      • Jistě jde o to, že to přírodní zákony dovolují. Jenomže záleži na tom, jestli ty přírodní zákony známe a už vůbec to nejsme my lidé, kdo ty přírodní zákony stanovili. Pouze jsme je poznali (některé z nich) a formulovali jako zákony.
        • Myslím, že známe těch přírodních zákonů dost, ovšem nepřesně, což ale ne vždy vadí, protože u většiny běžných situací se tyto zákony projevují právě tak, jak je známe.
  • Pro pana ja. A kdo tvrdí že cestují stovky světelných let? Nikdo. Víme odkud přicházejí
    UFO? NE. Mohou být z paralelního vesmíru nebo prostoru který vůbec neznáme.

    Pro pana uf. takže podle vás záhady nejsou. Hloupější názor už jsem dlouho nečetl.
    Proč se v mnoha případech když zemře člověk rozbije zrcadlo nebo zastaví hodiny?
    Proč Američtí i Ruští kosmonauti hovoří o záhadných předmětech ve vesmíru?
    Proč máme starou malbu kde čert seče obilí do kruhu? protože to není dílo lidských rukou!

    jak říká pan hm. Vědci po celém světě záhady studují a mají důkazy. To že vy je prostě nechcete akceptovat neznamená že nejsou.
    • Tolik nesmyslu v jednom komentáři svědčí že u vás převládají nadpozemské skifi než ty přirozené pozemské. Vy se tím snad i živíte , doporučují držet se zdravého rozumu a stát pevně na zemi. Vědci se tím zabývají aby odhalili lidského pachatele a nikoli že by věřili nadpřirozeným jevum.
    • Tvou víru ti neberu Marku. Jedni věří v aláha, druzí v krista a jiní v ufouny...ale pořád je to jen víra.
      • Já nevěřím já vím!

        Máte nahrané hlasy duchů. Máte lovce duchů kteří přes noc snímají hřbitov a podařilo
        se jim na kameru zaznamenat jak světelné koule tak siluety postav.
        Vlády USA Ruska a Číny dávají na výzkum záhad miliony dolarů a stále mnoho
        dokumentů podléhá utajení. Proč? protože je tam něco neobvyklého.

        v dobách SSSR strana tvrdila že jde jen o babské pověry ale za oponou to tajně zkoumala.
        Dnes se v Rusku UFO běžně studuje. Mají záběry i fotky stop tříprstých nohou. Studují se vzorky z půdy kde UFO přistálo a jsou tam anomálie.
        • Každý má svůj strop chápání příčin různých dějů a jejich následků. Hoši v boskovické hospodě jsou již vysmátí.
  • Souhlas s hmm. například se objevují kruhy, které jsou přesnými kruhy jen ve vodorovné rovině a na svazích jsou to elipsy. Silně pochybuju, že tohle by někdo při vytváření zohlednil..
    • Někteří rádi vyvolávají mezi pověrčivými náladu strachu .
  • Bláboly...nepřeletím stovky světelných let s technologii pro lidi dosud neobjevenou, abych na zemi načmaral nějaké obrazce a pak zase upaloval zpátky!
    • Pokud připustíme, že některé kruhy jsou výtvorem mimozemšťanů, mohou být nejen vytvořeny nám neznámou technologií, ale jejich účel může být nám lidem zcela neznámý. Proč by mimozemské bytosti v celém vesmíru musely uvažovat jako my lidé? Není v tom přílišná sebestřednost? A proč by museli mimozemské bytosti samy letět stovky světelných let, nemohou vyslat nějaké roboty a využít přitom nějakou časoprostorovou zkratku, jak o tom učí teorie relativity a kosmologie? Může se také jednat o nějaký vedlejší efekt nějakého pozemského nebo mimozemského působení, jehož podstatu a případně i účel neznáme.
  • Naprostý souhlas s nickem Jirka. Objevují se velice složité a přesné formace u nichž je vyloučeno, že by to někdo během krátké letní noci potmě "vyšlapal". Těmito otázkami se v cizině zabývají renomovaní vědci na universítách a ti dokázali, že v mnoha případech se jedná o záhadu, jejíž vznik neznáme. To jenom u nás skeptici a p.tomci mají naprosto "jasno". Chce to sehnat si informace.
    • K technickým vymoženostem když zapracuje fantazie a obrazotvornost tak vznikájí neuvěřitelné výplody které jsou pak zájmem o odhalení puvodce který se baví tím jak je tajemný a neodhalený a jak zaměstnává media a veřejnost hozením jím sena jako ovcím aby mohli přemýšlet proč nemužou žrát.
  • Na tom není vůbec nic zahádného ani zajímavého ,pachatelé bude těžko odhalit protože nikdo se v tak odlehlých místech obvykle nepohybuje takže nikdo nic neviděl .
    • Ale je pane. Trochu studia by vám opravdu neuškodilo. světelné koule se spojují
      jak s případy duchů ( zvuk dětského smíchu obraz očí či podoba uvnitř..) tak s UFO:
      Jsou videa světelných koulí jak v domech kde straší tak nad polem.

      Jinak uvnitř některých kruhů jsou prokázány chemické změny a formace se utvořila
      i když bylo pole celou noc sledováno kamerou - takže tam žádný člověk být nemohl.

      Dost jich je falešných ale na tom že některé jsou záhadné to nic nemění.
      • Ale jděte, i to je vysvětlitelné ovšem zdravým rozumem, chemické změny jsou patrné použitím nějakého roztoku , nestojí to ani za úvahu jak a čím apod. Jedná se jen o recesi jak polekat pambičkáře a dát jim za vyučenou.
        • A co ta světelná koule která narazila do pahorku v Rusku a která motá hlavu
          tamním vědcům? ( případ kota 611) - za to může také roztok? *15* *15*

          a co nahrávka z Británie kde je jasně vidět světelná koule jak klesá do pole a když
          přijíždí traktor tak se rychle zvedne zpět vzhůru. za to může také roztok?
          • Všechné neobvyklé jevy jsou příčinou lidskou rukou nebo lidským přičiněním ale nějakým důvodem se přisuzují nadpřirozeným jevem .
            • Opravdu je člověk "nad" celým Vesmírem, může všechno poznat a chápat, všechno se "musí řídit" naší lidskou logikou?

              Stačí jenom kvantová fysika, teorie relativity, kosmologie a člověk je tam se svou "logikou" v koncích. Hovoříme např. o Velkém třesku, jímž vznikl náš vesmír. Ale "co" třesklo, "kde" to třesklo a "proč" to třesklo, to nevíme.

              Záhadné jevy zkoumají renomovaní vědci na světových universitách a přesto jsou mnohé z nich stále záhadné. Otázkou je co je to jev "přirozený" a "nadpřirozený".
              Možná by bylo lépe dělit jevy na známé, vysvětlené, pochopitelné a na jevy neznámé, nevysvětlené a vymykající se našemu chápání.
            • q
  • Některé kruhy mají na triku podvodníci ale pravé kruhy jsou stále záhadou.
    Britové mají na videu záznam světelné koule která přeletěla nad polem kde se hned
    nato udělala nová formace.
    • Dáte-li mi dost lidí, nebo času, opatříte-mi li kameru a zajístíte majitele, kterému nebude vadit, že na jeho pozemku vzniknou kruhy v obilí, tak vám zajistím podobné video. Není to vůbec žádný problém, ať Britové nejsou jediní.
      Nemůžete věřit všemu, co vidíte. Dnes, kdy máme kamery a počítače, je paradoxně daleko jednodušší vytvořit mystifikaci, než když měl člověk pouze prostředky ke psaní či malbě. I když, někdy i pronesené slovo ve vhodné situaci může uvést i celkem normálního člověka v omyl. Pamatuji si, jak mne můj bývalý školitel vykládal, jak přesvědčil jednu ze svých studentek, že radioaktivita smrdí.(Tento fakt ji řekl v laboratoři, kde se pracuje taky s radioaktivními látkami, a pak ji poslal na chodbu, aby si ten fakt ověřila. Blbý je, že tomu žertíku asi dodnes ta paní věří.)
      Co se kruhů, respektive obrazců, v obilí týká, tak lze celkem logicky dojít k pravděpodobné příčině jejich vzniku:
      Pokud si všimnete, většina obrazců je naprosto dokonalá. To je ovšem zcela proti přírodě. I když jsou některé jevy v přírodě fascinující, nic v přírodě není úplně dokonalé. A dalo by se říct, že čím složitější systém příroda vytvoří, tím je nedokonalejší. Myslím, že lze tedy s 95% jistotou vyloučit přírodní příčinu. Za kruhy stojí inteligentní bytost(i).
      Co se týká mimozemšťanů, tady je několik důvodů, proč se domnívat, že za tím nemůžou stát mimozemšťané:
      1. Pokud by to byli mimozemšťané, tak bychom je nějak zaregistrovali, a to v místech mimo naši planetu.
      2. Pravděpodobně nejde o komunikaci mimozemšťanů s pozemšťany. Jednak by ta komunikace byla čistě jednostranná. Za druhé, pokud bych se na cizí planetě chtěl dorozumět, s potenciálním inteligentním životem, dal bych mu šanci si mou zprávu přečíst. Kruhy v obilí tuto možnost nedávají. Jednak samy jsou nesrozumitelné, ovšem daleko důležitější je, že pro tvory, kteří nemají čím zachytit znaky shora, je zpráva nerozluštitelná.
      3. Pokud by šlo o nějaké značky, tedy dorozumívání mimozemšťanů mezi sebou, pravděpodobně by znaky nebyly tak rozmanité.
      Myslím, že tímto se vylučuje možnost mimozemského původu. Tvor, který kruhy tvoří tak musí být přítomen na této planetě. Když se budete ptát po tom, který tvor by byl ochoten obětovat čas k takovému zbytečnému jednání, musíte dojít k závěru, že oním tvorem mohl být pouze jeden živočišný druh.
      Tedy, lze téměř s jistotou prokázat, že jde o dílo člověka. Jen nevíme, jak přesně to ti lidi dělají, kteří obrazce vytváří, dělají.
      • 1. Dnešní počítačová technika umožňuje neuvěřitelné simulace, takže samo video nemusí být důkazem o "nadpřirozenosti" jevu.
        2. Příroda je naopak velmi dokonalá. I sám člověk byl "vytvořen" neuvěřitelně schopným "konstruktérem". Že by tím "konstruktérem" byla jenom evoluce? A nejen člověk, ale mnohé jiné výtvory Přirody jsou neuvěřitelně dokonalé.
        3. Máme jistotu, že my lidé jsme jedinými živými tvory ve vesmíru? To by ten kosmos byl pěkný "packal", kdyby nedokázal vytvořit něco dokonalejšího. Živé bytosti jinde ve vesmíru mohou být velmi odlišné od našich představ. Záleží také na tom jak budeme definovat život.
        4. A co když jde o nějaký výzkum mimozemšťanů, kterým zjišťují naše reakce? Jako když např. vhodímě kostku cukru do mraveniště a sledujeme co se bude dít.
        5. Může jít ale také o vedlejší efekt nějaké činnosti pozemské nebo i mimozemské.
        • 1. Myslím, že tady mne podporujete. Video nic nedokazuje.
          2. Tady asi pokulhávají vaše znalosti. Za dokonalé v přírodě můžeme považovat jen něco, co můžeme považovat za dokonale homogenní. Z takových běžných věcí je nejdokonaleji vypadající vzduch. Ale ani ten není všude stejný.
          Pokud vezmeme řeku, tak vzorky z různých míst při analýze mohou dát už dost odlišné hodnoty hledaných parametrů.
          Já osobně pracuji s pevnými/sypkými materiály, a v případě přirozených materiálů už se ta nedokonalost docela projevuje. A ti, co pracují s genetickým materiálem, buňkami, rostlinami, atd., si musí vyloženě zoufat. Tam je úspěch, pokud zjistěná hodnota je správná +-30%.
          Rozdílů mezi lidmi si lze často všimnout pouhým okem, takže o nějaké dokonalosti přírody opravdu nemůže být řeč.
          3. Jistotu samozřejmě nemáme a myslím, že můžu říct, že i seriózní vědci věří, že nejsme ve vesmíru sami.
          Máte pravdu, že ten, život nemusí ani zdaleka takový, jako ten náš, ale je velmi pravděpodobné, že je založen na chemii. A v takovém případě se pravděpodobně bude jednat o bytosti pro nás nezvyklé, ale v principu podobné. Takže je opravdu nepravděpodobné, že by se mimozemšťané snažili dorozumět právě takto. V případě, že to nejsou nám podobné bytosti, založené na chemickém základě, už bychom o nich věděli.
          4. Nutno říct, že tady nechápu smysl takového jednání, jaký by ten výzkum mohl mít za cíl, pokud teda existují v našem pojetí vesmíru, tedy ve vesmíru, který jsme schopni poznat. Samozřejmě nelze vyloučit, že celý tento vesmír je jakousi zkumavkou v jiném vesmíru, který nejsme schopni poznat, ani si jej představit. Tu se ovšem už nenacházíme na poli vědy, ale náboženství, protože my nejsme a nikdy nebudeme schopni tuto možnost dokázat ani(a to je možná důležitější) vyvrátit.
          Bod 5. nepotřebuje komentář, neboť bod je to ukázáno v bodě 2 je vaše tvrzení v bodě 5 vyvráceno.
      • Máte pravdu že se dá nahrávka zfalšovat. Ale v případě důvěryhodných svědků
        to platit nebude. Ti střeží pole jen proto aby byl lidský zásah vyloučen.
        a to se v případě světelné koule prostě podařilo.

        A obrazec se utvořil až poté co se tam ta koule zjevila. Kamera to neustále snímala.
        Člověk který by to mohl zfalšovat tam prostě není!!!!!
        • Takhle, neříkám, že za tím je člověk 100%, ale jisté okolnosti nasvědčují, že za tím člověk je téměř s jistotou. Ale dejme tomu, že máte pravdu, že za to může záhadná koule.
          Pak je tu ovšem jeden zásadní problém. Člověk s kamerou šel hlídat jedno náhodně vybrané pole. Přitom ale polí, kde může v tu konkrétní dobu vzniknout obrazec, je neskutečné množství. Ale obrazec vznikne právě na poli, který to člověk hlídá. Když teď předpokládáme, že za obrazce nemůže člověk, tak pravděpodobnost, že k něčemu takovému dojde, je pravděpodobně(nechce se mi to počítat), jako vyhrát ve sportce Jackpot, a to pravděpodobně několik dní za sebou.
          Pak je tu ještě otázka důvěryhodných svědků. Sežeňte mi alespoň 5 svědků, kteří budou nezávisle na sobě(to je třeba i to, že se vůbec neznají) vypovídat naprosto stejně. A abychom si byli jejich důvěryhodností jisti, tak to musí být lidé, kteří se o kruhy/obrazce v obilí předtím, než byli svědky události, vůbec nezajímali. Docela fuška, že?
          Takže, nemůžu vyloučit, že video, na něž se odkazujete, byť jste tu odkaz neuvedl(já si ale pamatuju, že jsem to video existuje, neboť jej dávali v televizi v rámci "záhadologeckého" pořadu), je věrným zachycením skutečnosti, ale je dost pádných argumentů, které podporují teorii, že toto video skutečnost nezachycuje, ale bylo vytvořeno uměle.
    • Autor videa je stejně chorý jako ten polní *1*
      • To video jasně dokazuje že před vznikem kruhu tam byla jen ta koule ane člověk.
        Chápu že vám tento důkaz který vaši teorii vyvrací moc nevoní. *15* *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit