Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Posekám trávu.
  • Tak jako dobrej pokus no. *1* *1*
  • Fraška k pohledání. Vražda ze žárlivosti posloužila ke svržení vlády.
    Stále jasněji se ukazuje, že Kuciakova novinářská aktivita (podle redakce aktualne.cz, kde pracoval, byl „neviditelným“ začátečníkem) nebyla nebezpečná vůbec pro nikoho, natož pro premiéra, nebo „demokracii“. Nadřízený Kuciaka vyjádřil pochybnosti nad profesní teorií vraždy, protože prý zavražděný pan Kuciak nebyl investigativec, ale prováděl tzv. srovnávací žurnalistiku a pracoval u počítače s veřejně přístupnými zdroji.
    Podle ohledání místa činu existují některé nevyjasněné okolnosti, které na místě vraždy nezapadají do verze příběhu o profesionální popravě nájemným vrahem. Slovenská policie proto začala mohutné kolo výslechů v okolí širokého příbuzenstva obou zavražděných a zpětně se prověřují veškeré kontakty Jána Kuciaka na spolupracovníky, neziskový sektor a všechny potenciální osoby, které mohl Ján Kuciak znát a mohl jim otevřít dveře a pustit je dovnitř domu. Přestože v době, kdy jsme získali tyto informace, nebyla ještě dokončena soudní pitva obou zavražděných, podle prvotního ohledání, bylo zcela zjevné, že oběti byly zastřeleny zepředu, tedy čelem k útočníkovi, což opět narušuje teorii o tom, že do domu vnikl cizí člověk.
    Další zajímavostí je skutečnost, proč vrah, který by chtěl Kuciaka zabít, šel zvonit ke dveřím, aby potom vraždil uvnitř v chodbě domu, když nemohl vědět, jestli Ján Kuciak nebude mít návštěvu, novinářské jednání nebo poradu. Vrah (nebo někdo z přítomných při ohledání místa činu?) teatrálně na místě zanechal vzkaz v podobě postavené nábojnice, což je symbol italské mafie “Uno per tutti” (Jeden za všechny). Symbol postavené nábojnice se používá tam, kde jedna oběť má být výstrahou všem ostatním, od toho právě výraz Uno per tutti. Ten, kdo stojí za těmito dvěma vraždami, jednoznačně usiloval o to, aby to vypadalo na práci italské mafie, ale místo činu tomu neodpovídá. Oba zavraždění zřejmě svého vraha znali, nebo minimálně jedna z obětí vraha pustila dovnitř domu a komunikovala s ním tváří tvář v chodbě.
    O možném propojení italské mafie na zemědělské dotace na jižním Slovensku vycházejí články už dva roky. A nic se nedělo. Jediným rozdílem mezi „předtím“ a teď“ jsou dvě mrtvá těla, nalezená ve vesnici Velká Mača. Stále jasněji se ukazuje, že Kuciakova novinářská aktivita (podle redakce aktualne.cz, kde pracoval, byl „neviditelným“ začátečníkem) nebyla nebezpečná vůbec pro nikoho, natož pro premiéra, nebo „demokracii“.
    Zmatené vzkazy „mafie“
    Není to o tom, že by mediální realita pokulhávala, spíše jde o to, že se lže. Nikdo se tak při honičce na Italy nediví, že mafiánská verze drhne, pokud je řeč o symbolech. Zatímco byla Kuciakova přítelkyně zastřelena do hlavy – jak to bývá u těch, kteří velí, byl Kuciak střelen do hrudi – jak bývají pěšáci. Jak to, že mafie vysílá symbolické vzkazy pomocí nábojnic a v tom základním to poplete?
    Co by se stalo, kdyby Ján Kuciak nebyl zastřelen? Koncem týdne, jak měl prý v plánu, by uveřejnil svůj 139. článek, tentokrát o italské mafii na východním Slovensku. A co by se stalo? Nic! Vůbec nic, jako se nestalo po publikování předchozích 138 Kuciakových článků. Jenže po jeho vraždě, článek, který nestihl dopsat, svrhnul slovenskou vládu. Všechno bylo nachystáno.
  • Ruský investigativní novinář Maxim Borodin (†32) píšící pro deník Novyj Deň podlehl zraněním, která utržil poté, co ve čtvrtek 12. dubna v Jekatěrinburgu vypadl z okna svého bytu v 5. patře. Borodin byl po pádu okamžitě převezen do nemocnice, nicméně už nenabyl vědomí. Jeho smrt se vyšetřuje jako sebevražda, jeho kolegové o tom ale pochybují.
    • Asi přišel na něco z činnosti Putinovy mafie.
  • Zavolejte experty z Ruska, ti zjistí všechno i to jak se svobodně padá z pátého patra.
  • Az po dvou mesicich zadaji o pomoc...?!

    Proc si myslim, ze zkratka neni zadny zajem na vypatrani vraha - vrahu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit