Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ... má to malý háček: na zpravy.tiscali.cz jsou a vždy budou stejní šupáci :)))
  • Nadpis článku je stejná blbost jako věřící ateista
  • Luku luku...

    "Sociologové, politici a média stojí najednou se svými starými moudry a osvědčenými vzory před novými skutečnostmi a novými typy se zdánlivě iracionálními rozhodnutími."

    "Čili stručně řečeno: Jsme egoističtí příslušníci stáda"

    Tak hlavně že ty narozdíl od těch sociologů máš jasno... novým moudrem je že "jsme egoističtí příslušníci stáda" :D :D ...
    Za mě rozhodně,pokud stát ode mne bere stovky tisíc ročně na sociální pojištění, tak já jsem již svou povinnost pomáhat slabým splnil a pomáhat nadto budu pouze svým příbuzným... to že stát neumí efektivně s těmi vybranými statisíci nakládat a rozhazuje je a automaty, cigarety a alkohol, program o ničem, není moje chyba... já pravidla nevytvářím. Kdyby mi ty statisíce stát nechal, přispívám na smysluplné projekty ve svém okolí kde vím komu a na co ty peníze dám... ale když "stát" zákonem garantuje, že je to jeho starost, tak ať se stará, bere si na to třetinu mé superhrubé mzdy jestli to je málo, tak mi klidně říkej egoista. Ale řekni mi kolik bych tedy měl odvádět abych nebyl egoista!
  • Jo, i 27 let po "revoluci" stále platí: "Koho budeme volit? - Komunisty! - No jistě, ale v které straně??"
  • Všechny pravičáky vytřískat, vždyť jenom kradou a vraždí!
    • Hitlerova NSDAP byli pravičáci? Stalinoví a Leninovi vrazi byli pravičáci? Čínští, severokorejští a další komunisti jsou pravičáci?
  • Já to mám jednoduché: Pravičák akumuluje kapitál, aby měl výnosy, expandoval. Levičák zdroje a majetek typicky prožírá (spotřebovává = "investuje" do spotřeby i z půjček=> zajde nebo musí získat (ukrást) zdroje pravičákům. Pokud peníze daroval či zdanil je to věřící naivní hňup (anebo byl okraden státem v rukách oligarchů, jako malý vytěsněný akcionář či 3. pilíř). Napravo je ten, kdo používá svojí pracovní sílu k akumulaci kapitálu (nebo ji nakupuje) a nežije z cizího. Nalevo je ten, kdo prodává svojí pracovní sílu nebo spotřebovává cizí peníze (zdroje), které si nevydělal ani nezdědil a byly mu i proti vůli plátců přiděleny-přerozděleny z daní odebraným zprava. Proto pro mě třeba nezaměstnaný je levicová síla kvůli podpoře a prodeji své pracovní síly jakmile to jenom jde ale bezdomovec bez podpory je pravicová síla (byť přežívá z darů). Mezi pravicí a levicí je mafián který krade, jakmile to jde, a proto, logicky, potřebuje mít moc => dělá vědomě lživou kampaň, "oblbuje" a slibuje. Po odluce státu od církví jsou přesto na scéně ještě věřící inklinující nejen k církvím: komunisté, paneuroisté, ekologisté,... Ať věří čemukoliv a různě silně, od fanatismu až po pouhou deklarativní ignoranci. A mohou věřit i STBákovi, nebo nikdy nezaměstnanému a dokonce to i říkat. Máme (skoro) svobodu víry a vyznání: Kromě šíření xenofobie, nacismu, terorismu, digi_pirátství, urážky na cti ... jenže oni tomu SVÉMU -ismu VĚŘÍ, že je jediný a správný.
  • Tyhle rádoby filosoficko-sociologické úvahy jsou před volbami ohromně vhodné *3* Zřejmě mají i tu hrstku myslících, dosud nerozhodnutých voličů, úplně zblbnout. Fakt je, že taky nemám nějakého ideálního kandidáta, ale nejvíc mi konvenuje Robejšek z Realistů. Byly bych rád, kdyby se přidalo víc lidí, kteří si taky nevědí rady a pár jejich poslanců aby se dostalo do Sněmovny. Okamura se tam asi dostane. Původně mi byl sympatický, ale teď je zřejmé, že opravdu jede na vlně populismu, vyzobal rozinky z programů Bloku proti islámu a Petra Cibulky a nevím koho ještě, pozval si pejska a kočičku, ti dodali smetánku pro rusofily a společně upekli skvělý dortík. Možná s ním bude, při krájení, ve Sněmovně legrace, ale včera jsem ho viděl v Duelu "na živo" a rychle mne svou domýšlivostí a lpěním na své důležitosti, popudil. Volím č. 26 Realisty, jako asi 100x lepší alternativu.
    • K realistům jenom upozorním, že politika je umění kompromisu nikolik "rozumu"... a pokud na jednu stranu postavíš populistu a na druhou "rozumného člověka" hádej jak vypadá kompromis jejich rozhodování.
      • Ideálně to platí, ale hned se mi také vybavila scéna ze Sněmovny, tuším z konce 90. let, kdy někteří poslanci prosazovali politiku své strany tak, že nesouhlasící kolega poslanec dostal na záchodě "na budku".
        • Mno když mají právo hlasovat i kriminálníci, tak holt mají své zástupce ve sněmovně také :/
  • Zdá se, že slavné "rozděl a panuj" funguje čím dál "lépe". A zdaleka ne jen v ČR!! Těm, kteří nás rozdělují, je celkem jedno, že si nám vnuceným konzumním stylem života a chamtivostí podřezáváme pod sebou větev. O stavu naší planety toho "oni" asi vědí dost, ale to je téměř tabu pro média a spol. A ti "panující" zřejmě věří :-D, že se včas "nechají šoupnout na jinou planetu..." Tak jim to nechme a přemýšlejme, má-li smysl, nechat se mezi sebou kvůli volbám rozeštvávat, nebo radši zapřemýšlet nad tím, jak z toho průšvihu ven..
  • Článek toliko prázdné kecy.
  • Jestliže strana evidentního křiváka a bývalého StBáka má 25%, socani 15% a nepokrytí komouši 12%, tak je to nejen známka ztráty paměti národa, ale především zoufalství občanů tohoto státu a strašlivá ostuda pravicových stran, které si za 27 let dokázaly vytvořit ze všeho nejvíc renomé ochránců zlodějů, tunelářů a gaunerů všeho druhu (přestože socani a různí Ransdorfové kradli a podváděli neméně zdatně), takže je nikdo nechce volit... iba odjebať sa odtialto. Emigrovat, jenomže kam??
    • Tak na co a na koho vlastně máte vztek? Jestli na ty kdo vládli dříve, nadávejte jim. Jestli na ty kdo vládnou dnes, nadávejte těm. Jestli nevíte nebo už jste sám ze hry, tak nadávejte sobě!
      • ...nám snad vládnou pořád ti samí, ne? Akorát otočili kabáty naruby... včera komunistický kádr, dnes dravý podnikatel... a dokonce máme třeba soudruha Vondrušku v Poslanecké sněmovně... co chtít víc??
    • Rádoby pravicové strany za 24 let ukradli co mohli a ochránili jen naší romskou milovanou menšinu před prací

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit