Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pusinka
    Za komunistů lidé umírali, protože stát neměl devizy

    I když se to nezdá, tak listopad 1989 přinesl daleko víc dobrého než špatného. Nejdůležitější je svoboda, člověk může mluvit beze strachu, že za vtip o politikovi půjde na půl roku do vězení mezi vrahy. Nikdo nám nebrání v cestování a na barevné televizory či nábytek se nemusí stát celonoční fronty. V daleko lepší kondici je životní prostředí, a jak dosvědčuje světově uznávaný kardiochirurg profesor Jan Pirk, velmi výrazně se zlepšilo naše zdravotnictví.

    Ten v rozhovoru pro Parlamentní listy odpověděl také na tuto otázku.

    Pracoval jste léta ve zdravotnictví před listopadem 1989 i po něm, takže můžete srovnávat. Co znamenala změna režimu pro české zdravotnictví?

    „To není správně řečeno, „pro české zdravotnictví“. Myslím, že správnější je se ptát, co to znamenalo pro českého pacienta. A pro českého pacienta to byla zcela zásadní změna.
    Když budu mluvit za můj obor, pamatuji si, že v době před rokem 1989 umírali pacienti na chirurgicky vyléčitelné onemocnění, jako je třeba zúžení kmene levé věnčité tepny, umírali na toto onemocnění rychleji než na rakovinu. A přitom se to dalo vyřešit poměrně jednoduchou operací. Ale kvůli nedostatku devizových prostředků jsme nemohli odoperovat pacienty, kteří to potřebovali, protože materiál, jenž byl k tomu nutný, se nakupoval jen za devizy. Tehdy se v IKEMu dělalo tři sta operací ročně, nyní jsme jich provedli tisíc pět set. Takový to byl rozdíl pro pacienty. Dnes se skutečně v péči o srdeční onemocnění každému pacientovi, který to potřebuje, dostane péče. A ta péče je zcela určitě lepší než ve Velké Británii.“
  • Ano, střepy Buku ukrofašistů, všeobecně známý fakt...
  • pusinka
    Zchátralé nemocnice a miliony dětí bez domova – inu Rusko

    Je to děsivý dokument, který popisuje život dětí bez domova v Putinově Rusku. Odhaduje se, že v celé zemi jsou jich čtyři miliony, v samotné Moskvě asi třicet tisíc. Film Děti ze stanice Leningradská je obžalobou vlády kremelské mafie. Když k tomu, připočítáme kolabující zdravotnictví a chátrající nemocnice,

    Dokument o Děti ze stanice Leningradská je jasným důkazem toho, že milá Natalie nelhala. Je třeba ocenit její statečnost, protože si svoji upřímnost od prokremelských médií pořádně slízla.
  • pusinka
    Lži o Ukrajině mají zakrýt teror na Donbase

    Nehorázný podvod o údajné vraždě těhotné ženy na východě Ukrajiny tady šíří bloger Daniel Čapek. Mám dojem, že tuto podlost zveřejnil úmyslně. Je totiž potřeba zakrýt fakt, že donbaští separatisté vraždí civilisty beztrestně.

    Fotografie, která ukazuje v lese oběšené ženu v jiném stavu a muže, je dokázaným podvrhem ze strany separatistů - zcela primitivní fotomontáž. Takové podobné výmysly mají představovat Ukrajinu v nejhorším světle. Jako kachnou se ukázala například i zpráva, že v Kyjevě byl zmlácen válečný veterán.

    Ve skutečnosti na východoukrajinském separatistickém území panuje naprostá anarchie. Teroristické bojůvky zde loupí, vraždí, znásilňují a přepadávají místní občany a to zcela beztrestně. Sami doněčtí policisté přiznávají, že jsou proti těmto gaunerům bezmocní a na území tzv. Doněcké a Luhanské lidových republik si lidé nejsou jisti ani životem ani ochranou svého majetku. Proruským banditům v uniformách se zalíbí Vaše auto, tak Vás zastaví, a můžete být rádi, když Vás jen oloupí, mohou také svoji oběť zastřelit.
  • pusinka
    Komunismus jsou vraždy, teror a bití

    Přesvědčivým důkazem komunistické zrůdnosti jsou fotografie lidí, kteří v Berlíně utíkali ze socialistického ráje na Západ. Takových lidí byly miliony. Reálný socialismus se obecně vyznačuje masovým exodem ze zemí, kde vládne.

    V současnosti je klasickým příkladem Kuba. Tisíce Kubánců se každoročně snaží překonat na nejrůznějších plavidlech moře mezi „ostrovem svobody“ a americkou Floridou. Mnozí se přitom utopí, ale proudy uprchlíků nezeslabují. Nedávno hrála kubánská reprezentace na fotbalovém mistrovství severní a střední Ameriky v USA a čtyři její hráči emigrovali. A to se děje prakticky pokaždé, když kubánští sportovci vyjedou na Západ. Někdo zkrátka vezme roha, protože na Kubě odmítá žít.
  • a víte, že bych to byla uhádla, kdo to tvrdí? i kdyby to tam nebylo napsáno? mají pravdu, jako když říkali, že do tří neděl mají Donbas na kolenou... kdy že to tvrdili? asi tak před rokem.... *2* *2* *2*
  • pusinka
    Sovětští komunističtí vůdci hlásali rovnost všech lidí, ale sami byli daleko horší než jimi tolik kritizovaní kapitalisté. Jedny tzv. podsovětské lidi ruský stát ničil a nechal bez zájmu umírat v lepším případě živořit, těm druhým sovětským nomenklaturním kádrům dal bez zásluh obrovský luxus. Měli své vlastní neveřejné obchody s potravinami i dalším zbožím, krejčovské a obuvnické dílny, restaurace a všechno, co potřebovali, jenom v té nejvyšší kvalitě a za nízké ceny. Bydleli v přepychových vilách, jezdili odpočívat na okázalé chaty, k dispozici jim byly zástupy služebnictva, auta s řidiči, bývalé carské paláce na Krymu, vlastní sanatoria a nemocnice.
    • Simčo, jak se ti kradou nicky? a to je USA zadek, kam lezeš?
      • pusinka
        Ty jsi si pusinku neregistrovala takže jsem nic neukradla.

        Vaše ruská parta krade měsíce moje nicky identitu a nyní i fotku.


        Jsem mladá a pěkná a jsem ráda že se užíráš závistí *15* *15*
  • Panela
    Situace s korupcí na Ukrajině je po „revoluci důstojnosti" ještě horší. „Každý týden se dozvídáme o nových případech korupčního jednání, včetně mezinárodních projektů, jako je výstavba nového sarkofágu nad černobylskou jadernou elektrárnou," uvedl Hofmann. Oligarchové, proti nimž Majdan vystupoval, jen posílili své pozice ve vládě.

    Seznam kyjevských sankcí, do nějž se dostali ruští, ale i řada západních novinářů, autor DW nazývá „šokujícím způsobem nedemokratický". „V Kyjevě nechtějí připustit, že to připomíná metody Stasi (tajné policie dřívější NDR – pozn. red.). Chybí pochopení toho, co je v podmínkách demokracie správné, a co špatné," podotýká smutně říká německý novinář.

    Nehledě na všechny smutné následky Euromajdanu, Frank Hofmann věří, že „aby se opravdu Ukrajina dostala na demokratické koleje, nelze se obejít, bohužel, bez dalšího výbuchu". Novinář připouští, že tato „třetí exploze" může získat mnohem krvavější podobu, než ta předchozí, protože v rukou různých „veteránů" ATO, členů dobrovolných praporů a dalších „aktivistů" je hodně zbraní.
  • Panela
    Všem je už jasné, že malajzijský Boeing sestřelili Ukrajinci. Stejně jako před patnácti lety ten ruský Tupolev. Lhali až do poslední chvíle, ale pak vše prasklo.

    Teď jim ve lžích pomáhá západní propaganda, tak to bude trvat trochu déle.
    • Pamela
      Ty Stbácké prase! Přestaň krást moji fotku
  • Pamela
    Ruské vojenské letectvo není nebezpečné nepřátelům, ale hlavně sobě

    Mnozí vidí v Rusku spásu před islamisty. Ovšem fakta říkají něco jiného. Protože sedm leteckých nehod během dvou měsíců, nedělá ruské armádě dobrou vizitku. Letadla padají všude, ale čeho je moc, toho je příliš.

    Sami ruští letečtí experti i přes bombastické propagandistické výlevy přiznávají, že ruské vojenské letectvo je převážně zastaralé, a proto také jeho letadla padají častěji než jinde. A mrtvých také není zrovna málo. Ano, Rusko vyvíjí nové typy letadel, ale těch zatím v činné službě moc není. Navíc vzhledem k ekonomické krizi ač nerado škrtá i ve vojenském rozpočtu, takže modernizace jeho armády se celkově prodlouží minimálně o léta. To ani za bolševické éry nebývalo. Miliony lidí sice umřely hlady, ale na vojáky a kosmonauty peníze vždy byly.

    Kromě zastaralých typů letadel a vrtulníků je v Rusku problém s všeobecným lajdáctvím. Údržba strojů se zanedbává také kvůli masivní korupci, kdy peníze na nákup opravárenské techniky končí v kapsách vyvolených. Dalším problémem je také v Rusku masivně rozšířený alkoholismus a na opilé opraváře se dá těžko spolehnout.

    Takže se právem můžeme obávat toho, že potenciální ruské letecké údery na pozice islamistů v Sýrii skončí pády letounů do vlastních linií mezi kurdské bojovníky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit