Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Provoz hazardu je spojen s řadou sociologických a patologických jevů"
    .
    To samé ale jistě platí pro alkohol a další. Je to snad důvodem pro zakázání hospod nebo zákaz prodeje alkoholu?

    Já do heren nechodím a hazard je mi cizí, ale nějak se mně podobné zákazy příčí.
    • No to máš sice recht - zákazy jsou mi taky proti mysli. JENŽE.
      Takové množství lidského neštěstí které způsobují gembleři lze stěží s něčím jiným srovnat. Neříkám že by s chlastu nevzešly bitky nebo kriminalita, ale když jsi přebral tak už ti nikdo nenaleje. Stejně jako tě kašel zastaví při hulení jedné od druhé což není případ ,,hráčů" Tam tě zastaví až kriminál. Ráno když vstaneš netrpíš kocovinou ani se netřepeš absťákem. Máš finanční absťák a ten řeší 90% hráčů nikoli prací ale kriminalitou nebo vytloukání klínu klínem.
      Ona kriminalita, ale není jako čornout doma babičce padesátku na čtyři piva. Za to se ti ty válce tak desetkrát roztočí a můžeš jít krást znova.
      Do státu gembler nepřizpívá 60% spotřební daní jako třeba s tabáku či alkoholu čímž se státu případná léčba a jiné škody více než kompenzují. Tenhle původce kriminality je od daní osvobozen.
      Dobře jsi proti zákazům....tedy.... S každé protočené koruny 50% daní a není co řešit. Nevím proč by měly státu zůstat náklady a jednotlivcům zisky. Neb jako je to v USA. Platíš za léčbu rakoviny tak ten kdo ti prodával cigára ať ti část uhradí. To by asi nebyla prča kdyby rodiny, kterým fotřík prohrál i střechu nad hlavou chtěly náhradu po herně do které ty prachy nosil. *1* *1* *1*
      • Alkohol způsobuje domácí násilí i násilí na veřejnosti, znásilňování, rušení nočního klidu, ničení veřejného a soukromého majetku a alkohol za volantem taky není nic moc vzácného a pořád je dost takových, kteří řídí pod vlivem a ohrožují tak další lidi.

        Spotřební daní sice nepřispívá, ale díky svému hraní je z automatu odváděn pravidelný poplatek městu a není to málo. Po zákazu se tyto peníze "ztratí"

        "V souvislosti s novelou zákona o loteriích se obce od roku 2012 staly příjemcem části odvodu z loterií a jiných podobných her. Tento odvod tvoří jednak odvod z loterií a jednak objemově mnohem významnější odvod z výherních hracích přístrojů a jiných technických zařízení.

        V roce 2013 získaly obce (bez Prahy) v rámci příjmů z „hazardu“ 4,7 mld. Kč, což je o necelou 1 mld. Kč více než o rok dříve, resp. o 25 %. Příjmy z hazardu zahrnují poplatek za výherní hrací přístroj a odvod z loterií a z výherních hracích přístrojů. V roce 2013 se na celkových příjmech obcí podílely příjmy z hazardu 2,5 %, a to je o 0,4 procentní body více než v roce předchozím. Podíl příjmů z hazardu na daňových příjmech obcí dosáhl výše 4 % v roce 2013 a 3,7 % v roce 2012.
        Přírůstek příjmů obcí z hazardu v roce 2013 byl dán výhradně růstem odvodů z výherních hracích přístrojů (meziročně o 38 %), protože jak objem poplatků za výherní hrací přístroj, tak odvod z loterií a podobných her se meziročně snížil, a to o 27 % u poplatků za výherní hrací přístroj a o 17 % u odvodu z loterií.
        Odvody z hracích automatů
        Ve dvou posledních letech se na celkovém objemu peněz, které obce z hazardu získaly, nejvíce podílely, jak ukazuje graf 1 a 2, odvody z výherních hracích automatů. Jejich podíl se navíc meziročně zvýšil, a to ze 78 % na 86 %."
        • Hezké čísla Tak vynech Prahu kde mají loterijní společnosti sídla a zůstane ti co ???? Ano nemýlíš se je to hnědé a smrdí to.
          Gemblerství způsobuje domácí násilí i násilí na veřejnosti, loupežné přepadení, rušení nočního klidu, ničení veřejného a soukromého majetku a krádeže od rádií až po celé automobily. Nejedna rodina s dětma přišla o střechu nad hlavou.
          Nějak mi tam schází ty společenské pozitiva.
  • Tak to je překvapivé a správné řešení. Mělo by se to ale týkat celé ČR. Něco takového jako jsou ty "herny" nepatří do civilizované společnosti. Kdo nedokáže trávit volný čas jinak, než že si musí "hrát" (a utrácet za to peníze), ten by měl dostat povinnost zadarmo "chodit na brigády" jako za komunismu. A pokud je třeba odreagovat se, existuje takové množství možností, různé počítačové a jiné hry a jiné, ale bez tahání peněz. Mezi nejvzrušivější "hry" homo sapiens sapiens patří poznávání té úžasné Reality světa kolem nás. Je jen otázkou, když nebudou herny, za co budou "nezačlenění" utrácet své dafki.
    • A co dalšího byste ještě zakázal ve jménu "správných řešení" a dobra pro lidstvo?
  • herny by měly zmizet nejen v Praze.Na Ostravském sídlišti Dubina je herna na každé ulici.
  • no a na co je tady tahali,kapitalistický suprmani,duté hlavy holé neštěstí *12*
  • a vzniknou tajné herny a tam se teprve budou "točit prachy"....
    • mam ten dojem , uz davno existuji a toci se v nich jeste vetsi prachy .
      • Tak ať jich je ještě víc a stát ať má z hazardu ještě nižší příjmy, jo?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit