Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Svobodu názoru si na Tiscali představují podle svého. Je to , ale v celém tomto bordelstátu stejné. Svoboda, ale jen po úpravě výsledku. Bojí se, aby to nebylo stejné jako na Seznamu. Kdy převážná většina projevila názor na cikány. A ten byl záporný, díky zkušenostem s nimi. Nejsou sice všichni stejní nemakačenka. Bohužel těch normálních je jen pár procent. Většinou ale jen natahují ruce, znají práva, ale povinnosti odmítají plnit. Jsme rasisti jen k sobě. Takové výhody nikdo nemá jako oni a další cizinci v tomto kocourkově. Chci stejné výhody jako cikán!!!
    • rasismus na stránky nepatří, všichni jsme lidé cikánské děti musejí dostat šanci, jinak se nikdy nic nezmění.,
      • To je sice pravda, jenže to musí také chtít jejich líní rodiče. Nejen tmaví, jsou i bílý, podobných mentalit a chování, jenže těm se pomáhat asi nebude, nejsou na to dost barevně přizpůsobeni. Protože každé dítě přebírá mluvu a chování od svých rodičů. Jen mizivé minimum se chová jinak než rodič.
  • Pan Jean-Claude má samozřejmě pravdu. Jenže..... Když se před lety Řecko ucházelo o přijetí do eurozóny a o přijetí eura, bylo mu členství nejprve odepřeno, neboť nesplňovalo kritéria pro přijetí, konkrétně výši státního dluhu v procentech k HDP. Jenže pak Řecko údaje opravilo (zfalšovalo) a přijato bylo. Myslím, že všichni tehdejší odpovědní činitelé věděli, nebo alespoň tušili, že tu není něco v pořádku. Na své současné problémy mělo přece Řecko zaděláno už před přijetím eura a vstupem do eurozóny. Jak to, že tehdy nad tímto faktem tehdejší odpovědní činitelé EU zavírali oči? Házet nyní vinu pouze na Řecko je mírně řečeno pokrytectvím. Proč bylo tehdy Řecko přijato do eurozóny, jestliže na členství v eurozóně nemělo a snad všichni o tom věděli, nebo to alespoň tušili?
  • Každá země, která žije na dluh musí jednou krachnout. Proč tedy ne Řekové. Jako národ nejsou ničím až tak výjimečným, aby někdo jenom tak pronic-zanic za ně platil dluhy. A ty slušný stát a jeho občané platí. Domnívám se, že pokud Řekové chtějí pokračovat ve svém životním zadlužovacím stylu, tak v EU nemají co dělat.
    • No obávám se, že až krachnou USA, jejichž dluh je zdaleka největší, stáhnou sebou všechny ostatní.
      • Jenže nejde o to, zda USA mají nebo nemají jaké dluhy. Jde o to, zda jsou schopny své dluhy splácet. A to schopné jsou a činí tak.
        • no to tedy nejsou, kdyby byly, jejich dluhy by nerostly, hřeší však na to, že si vytisknou uznávaní měny, kolik potřebují, zlom nastane, až padne dolar, až ho ostatní opustí
        • Schopné jsou jenom proto, že si vždy těsně před bankrotem odhlasují vytištění nových, ničím nekrytých dolárků.
          • Takové počínání způsobuje stále větší inflaci, která může přejít až do hyperinflace. To se však neděje. Tištění nových a nových dolárků tedy ekonomiku USA držet nad vodou nemůže.
      • Souhlas, to bude šlupka.!! *15*
        • už aby to bylo
  • Téměř nic není absolutní, to určitě není jen výhradní chyba Řeků.
    Ale bohužel Řecko poněkud lehkomyslné utrácelo (nevhodně moc), aniž bylo v nějak dobré ekonomické kondici. Musí vždy fungovat přísná kontrola příjmů a výdajů.
    To zná každý, kdo vede domácnost - když si žije "nad své poměry", dost utrácí, tak to nakonec těžko a málokdy tzv. ustojí. Často bohužel nastane scénář neuvážených nebo dokonce zbytečných půjček, úvěrů atd. - a nakonec může u dveří zazvonit exekutor.
    Slabá disciplina, nepromyšlenost a neskromnost, to je ten problém ... *3*
  • Za své potíže si Řekové mohou sami, tvrdí předseda Evropské komise.
    Ano ale kdo to dovolil že.To už předseda neřekl?
    • Ano, je to tak. Obyčejní Řekové za to jistě nemůžou. A pokud jim jejich vláda štědře rozdávala 13. a 14. platy a důchody, tak kdo z nás by to nebral, že? V prvé řadě za to mohou předchozí řecké vlády, které podváděly, ale s kterými si ostatní politici i úředníci EU klepali po ramenou, i když o těchto podvodech vědět museli. Ve druhé řadě za to mohou banky, které Řecku stále půjčovaly ačkoli musely vědět, že Řecko tyto půjčky táhnou ke dnu. Banky ale zřejmě dobře věděly, že o své peníze nepřijdou, že je vždy vyrazí z ostatních států EU. A proto půjčovaly a půjčovaly i když Řecko už dávno nebylo schopno splácet. Za tato rozhodnutí by měly nést odpovědnost i banky tím, že část dluhů prostě umažou. A já bych docela v tomhle Řecku (a nejen Řecku) fandil.
    • Přesně tak.
      To, co je napsáno tučně v úvodu článku, věděli velice dobře všichni Bruselští pohlaváři, když Řecko s velkou slávou do eurozóny přijímali.
      Jeho prohlášení je stejně absurdní, jako kdyby teď politiky osvítil zdravý rozum a začali hlásat, že přistěhovalci si můžou sami za to, že mají nejvyšší podíl v kriminalitě, nezaměstnanosti a nízkém vzdělání. Ano, v podstatě můžou, ale proč je tedy sem "chytré" politické hlavy tahaly a pořád tahají? *7*
      Né, v politice už zdravý rozum nemá co dělat, je to vidět na každém kroku. *13*
  • Česko je také prolezlé korupcí, copak s tím soudruzi udělají??? *11*
  • Slova o korupci zní od tohohle pána, který léta umožňoval velkým společnostem obří daňové úniky, jaksi nepatřičně. Vůbec nechápu, jak se takovýto člověk mohl dostat do čela komise, která by měla hájit zájmy všech občanů EU. Zadlužení všech států je činěno cíleně, za účelem jejich plného ovládnutí. Politici pak budou (ve velké většině už jsou) pouze sluhové těch, kteří ve skutečnosti vládnou.
  • no fkt, od zakladatele prohlubovatele daňového ráje kritika jako víno. pročpak tedy to Řecko do Eurozóny brali? a mít hlad jsou nepříjemnosti? *8*
  • Řekové jsou na tom rozhodně lépe než průměrní Američané, kde je 60 milionů chudáků a v ulicích měst jsou fronty na polévku Armády spásy, dále tam lidé nejsou nemocensky pojištěni takže umírají na ulicích jako mouchy, taky jich hodně dostává potravinové lístky,
    • Prakticky každé větší město v USA řešilo problémy s nejchudší vrstvou obyvatel výstavbou panelákových sídlišť (lidově „projects“). Během let se z nich ale stala ghetta, do kterých se v mnoha místech báli chodit i policisté. Někde byly vybydlené budovy zbourány (projekt Pruitt-Igoe v St. Louis), někde byly za přispění desítek těžkooděných strážců zákona vyčištěny, zrekonstruovány a nyní jsou střeženy. Těmto místům je nutné se vyhnout, nicméně na turisticky známých místech stačí střežit pouze kabelky, batohy a kapsy a o svůj život se bát nemusíte.
  • Žít na dluh, to prostě nejde věčně. Řekové musí začít od sebe, cucat z EU podporu a nepracovat nebo jen málo, tak to se šeredně zmýlili. Pokud se nepřestanou chovat nezodpovědně, tak je ostatní členské země hodí přes palubu. Co taky jiného s takovým šmejdem a netáhlem? Mně úplně stačilo, když jsem viděl toho jejich řeckého ministra financí - namyšlený frajírek, který si myslí, že všichni před ním padnou na pr... Pořádně postavit do latě a nastartovat vůči Řecku metodu ŽAVES (žádné velké sra..), to je ta jediná a správná léčba řeckých lemplů a nemakačenků.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit