Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Za lhostejného přihlížení prezidenta Donalda Trumpa vedou nyní američtí republikáni debatu o tom, co nazývají zdravotní péčí, "
    .
    Co mu pořád chcete vyčítat? Copak nevidíte, že ty sluníčkové kroky Obamy stály USA zdvojnásobení dluhu, kterí předtím vytvořili všichni američtí prezidenti dohromady?
    Tak ten dluh má Trump opět zvojnásobit a hrát si na sluníčkového prezidenta?
    To je nějaká cesta dopředu?
  • No jsou svobodní můžou se sebrat a jít.
    • Mohou se také svobodně doma operovat nožem na koberce...
  • Cohen je anglický tvar jména Kohn. To abyste věděli o koho že to jde.
  • Co zdravotnictví, ale za jídlo se musí platit!!! a kolik lidí pak trpí hlady!!!!!..

    . Normálně lidi utratí tak 30% příjmu za jídlo, takže vytvoříme potravinové pojištění, 30% z hrubé mzdy by mělo stačit, stát zaručí všem potraviny zdarma, ministr financí vypíše výběrové řízení aby firmy mohli dodávat co nejvýhodněji.... lidi budou dostávat jídlo zdarma dle svých požadavků(co zrovna bude na pultech prodejny si můžou vzít) a to by v tom byl čert aby lidi nechápali že jídlo musí být přeci zdarma a že je to nejspravedlivejsi věc pod sociálním sluncem!
  • Američané si vždy zvolili toho který je před volbami lépe ukecal. Ukecat řadového američana který má přehled asi jako 10 letý evropan či korejec je jednoduché. Zato si řadový a hloupý američan s IQ tykve může svobodně šáhnout na Sochu svobody, brát drogy, spát na ulici nebo pod mostem, svobodně si může umřít o 7 let sříve než řadový evropan. Je chudý, že si nemůže skoro nic dovolit ale je Američan který je nucen neustále válčit a zbrojit. On si totiž, při své hlouposti, ani neuvědomuje, že je chudý a že svět je už úplně někde jinde. Ale je američan.
    Tupý američan to tak chce. Tak je při tom nechme. Čím dříve vymřou, tím lépe pro celý svět.
    • Ale houby, kdepak je v tom srovnání ČR, která je ještě 1,6 roku za USA se svým státním zaručeným systémem rozkrádaného zdravotnictví, kde jsou sice plastické operace levnější, než v celém širokém světě a kdejaká klinika si na tom vydělává pro audiny a mercedesy pro své mudry, na druhou stranu tu máme nejdražší foťáky mozků a nervové soustavy na světě, které jsou po většinu času zabalené v igelitu, protože na ně soukromé pojišťovny spravující veřejné prostředky povinného pojištění nepřispívají.
      V tomto prostředí bují byrokracie a korupce, praní prádla je dražší než když si pro něj budete jezdit taxíkem a vozit do prádelny na druhé straně města, letecká zdravotní služba soukromníků je údajně výhodnější, než již jednou zaplacené a nevyužité kapacity armády nebo vnitra.
      Kolik stála vaše péče za život se nikde nedozvíte, když na to náhodou přijdete, divíte se, kolikrát za rok jste byli u lékaře na prohlídce.
      Lékaři se brání elektronické evidenci pacientů, chorob, neschopností a předpisů ještě více a mnohem úspěšněji, než drobní podnikatelé ETT a kontrolnímu hlášení, přitom právě toto mne mnohem více zajímá, než jasně daná cenová domluva s jakýmkoli obchodníkem, u kterého si něco kupuji, což je jasný projev mé vůle za předem daných podmínek.
      U nás nevíte, za co platíte, výměna zubu vás stojí od 10 to 50 tisíc, nevíte za co, proč. Každoročně zjišťujete, že ty a ty položky buď již nejsou hrazeny, nebo když je nutně potřebujete, bude vám doporučena návštěva soukromé kliniky, kterou čirou náhodou řídí pan doktor ve státním zařízení, kde je údajně plno, ale on tam má volno, bohužel si to musíte zaplatit, tak si zaplatite.
      Doktořina přestává být bohulibou službou blízkému a stává se bezohledným byznysem.
      V regulovaném prostředí není konkurence, naopak oborové svazy vytvářejí neadekvátní tlak jak na politiky, tak na veřejnost, a protože každý chce být zdráv a mít svého jistého doktora, tak se jim přikyvuje. Mnoho z nich pověsilo řemeslo na hřebík a dalo se se svými lobisty do politiky,kde páchají zvěrstva na státním rozpočtu a moráce obyvatel.
      Věci nad kterými selský rozum zůstává stát.
      • Zlodějna first!
      • Ano, máte pravdu. A to je to přibližování se americké demokracii a svobodě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit