Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • poplatky rozhodne. f2p je zlo hlavne pokud se tam zavedou mikrotransakce. staci se podivat na swtor co z toho ted je fakt hruza staci se podivat na fcb stranky swtor a tam lidi prosej o pujceni penez na blbustky. Ja jsem taky sice utracel jelikoz je to az moc lakave a pekny ale utracet 2000 mesicne za hru je az sakra moc.
    • Ale toto dopadne uplne stejne ... uvedom si to... prave proto, ze maj velky voci a myslej si, ze sezenou dost platicich hracu ... jednoduse nesezenou, neni kde. Dovolim si tvrdit, za vyvoj bude zcela presne kopirovat swtor ... lidi si koupej hru, mozna 2-3 mesice hrani ... a po 3ch mesicich zacne lidi prudce ubejvat, takze ti, kteri budou mit zaplaceno dyl nebudou mit s kym hrat => taky skoncej. Za 1/2 roku zacnou vymejslet, jak na to naroubovat f2p ... a jak donutit lidi platit.
  • obavali? are you f*cking kidding me? jsem pro poplatky.. vsechno pro vsechny... ne jen neco pro nekoho..
  • "Einstein definoval šílenství děláním jedné a tentýž věci pořád dokola s očekáváním jiného výsledku." Jedna z věcí co jsem se dozvěděl od Sheldona Coopera z Big Bang Theory :)
  • 13€ za měsíc, hm, no tak nevím jestli bych si radši platil TESO (i když jsem fanda TES), nebo si radši za rok koupil 3 úplně nové hry a ještě by mi zbyly drobné k útratě na GOGu.
    • walltar
      Pokud tě ta hra bude ty tři měsíce bavit tak to určitě cenu má ne? Pokud tě bavit nebude tak ji nemá cenu hrát ani pokud bude zadarmo.
  • :D vysmech .. takze hodne stesti ,uvidime jak dlouho to vydrzi,,,
  • Khanemis
    Tak ona víceméně každá, jak sami říkají, "velká" onlinovka začíná s poplatky a koupenou krabicovkou. Je to pro vývojáře logické, do vývoje nasypali ohromná kvanta peněz a potřebují je rychle získat zpátky. I kdyby ten prodej krabic a předplatných nebyl příliš úspěšný, tak jim po startu vrátí část prostředků poměrně záhy zpátky. Na předplatném pak získají zbytek financí zpátky s tím, že mohou celkem dobře kalkulovat, kolik vydělají v dalších měsících (rozhodně je to průhlednější jak u F2P plateb). A pak si mohou časem přejít na F2P a relativně udržitelně vydělávat už dál. Samozřejmě, že to žádný vývojář neřekne otevřeně - "teď bude tak půl roku až rok hra placená, než se nám prachy investované do vývoje vrátí a pak přejdeme na F2P", protože by tím odradili hromadu lidí, co si hru koupí už z té nejistoty, že kdoví, jestli to někdy bude volně dostupný (skalní fanoušky a lidi, kteří chtějí hrát okamžitě nepočítám, ti se do hraní pustí ať už bude mít obchodní model jakýkoliv).

    Takže jen ať to klidně jako krabicovku nejdřív vydávají, hlavně, aby se jim to zaplatilo a až hra časem velmi pravděpodobně na F2P přejde, tak bude už pryč z červených čísel a bude šance, že skutečně nějaký pátek i vydrží. Alespoň tak to vidím já:)
    • Nevrati, zvysuje to naklady, ale pokud ta hra nebude opravdu uspesna, tak se to nezaplati. Navic, prekopavat hru z p2p na f2p = dalsi spousta penez navic. Pokud by odzacatku udelali kombinovanej model = muzes si paltit predplatny nebo (s nejakym drobnym - trebas pomalsi expeni ...) hrat gratis, tak je to v cajku. Ostatne, spousta lidi si rada koupi i oblecky, ktery nic nedelaj.
      • Khanemis
        Pro ně pořád lepší, když se jim vrátí alespoň část najednou. Navíc bych se vůbec nedivil, kdyby ty hry dnes už v základu vyvíjeli s tím, že myslí na pozdější převod na F2P, jen o tom nemluví.

        Kombinovaný model by jim byl k ničemu, protože v tom případě by odpadala nutnost jednorázové počáteční investice do krabicovky...a to je to, co jim přinese hned po vydání první velké peníze.
        • To je to, co odradi 50% potencielnich hracu to vubec otestovat ... vazne nebudu davat litr za hru, ke ktery se mesic nepude pripojit, protoze pretizeny servery, a dalsiho pul roku nepude pouzivat XYZ ... protoze KLM ...

          Kdyz si sosnu hru, spustim, odehraju mesic (= v mem pripade par hodin, protoze vazne nemam cas u toho sedet 12 hodin denne) a bavi me to + vidim ze to ma nejakej progres, tak si klido neco zaplatim, i kdyz za to nic nedostanu.

          Kdyby po me hospodskej chtel prachy driv, nez si sednu ke stolu, tak ho poslu leda dop... Toto nedopadne jinak. Uz ted vidim ja zivy ty pindy proc a nac ... ze se ti naivove kteri si to koupi nemuzou pripojit, jak je mozny, ze nefunguje to ci ono ...

          Mimochodem, jen na steamu je takovych ... 100+ f2p games. I kdybys u kazdy vydrzel 14 dnu, tak mas na par let co hrat. Zcela gratis a zcela legalne. A to nemluvim o tom, ze spoustu dalsich games si kdokoli sosne z warezu. => ocekavam, ze jakozto s potencielnim zakaznikem se mnou bude podle toho nakladano => muzu si produkt vpohode otestovat a k placeni me nikdo netlaci ... prave proto, ze jeden klik vedle je 150 jinych.
  • Stále si raději připlatím za kvalitní hru s updaty,patchy a přídavky *14* *14* *14* než abych hrál nedochůdče plné bugů (převedte si Gothic 3 do velikosti světa online her *11* *11* *11* ) a s MILIONY TUPÝCH 10-tiletých prcků co ani neví co Elder Scrolls je... *16* *16* *16* *16*
    • Presne to budes hrat za penize. Podivej se trochu do historie jak bylo zabugovany wowko.
    • Příště přidej více smajlíku, nejde z toho vyrozumět jaké emoce tvým pubertálním tělem zmítají...
      • Ano Monty, jsem obří 15-tiletý pubertální smajlík...furt, ale lepší použít pár smajlíků než bezhlavě urážet ostatní... Víte, nedávno jsem četl článek, web si již bohužel nepamatuju, ale psali tam, že "urážeči" jsou většinou lidé stejně pubertální (ne-li více) jako ti uráženi nebo...jen blbý, tím Vás nechci nijak urazit (psal jsem většinou a navíc takovýchto diskuzích se naštěstí objeví normální lidé)...možná jsem to se smajlíky přehnal. Možná jen máte špatné zkušenosti s mým pubertálním "druhem"... v čemž s Vámi soucítím a souhlasím. Kolikrát se stydím, že jsem jejich vrstevník,stačí se kouknout na Facebook nebo jen na ulici a nejraději bych se propadl...

        PS: Není tam žádná skrytá urážka ani ironie, sarkazmus, nic. Jen souhlas. A bez smajlíku.
    • Pokud to nebude nedochudce i kdyz si to budes platit :D
      • Právě proto tam je ten měsíc hraní přidán do té krabice *2* . Přinejhorším zábava na měsíc za stejnou cenu jako leckteré "úžásné" FPS typu CoD kde je po týdnu splněná kampaň a MP na max. levlu *15*
        • To je dobrej ksft zaplatit litr za to, abys zjistil ze to je zabugovany cosi ... A to si dovolim s klidem predpokladat, ze budes mit minimalne prvnich 14 dnu po vydani vubec problem se dostat do hry. To uz je u online takova tradice.
    • ale nemyslete si, že mě nenaštvali... poplatky jsem čekal, ale alespoň menší... 300kč je přecejenom už trošku větší peníz .. *13* 150-200kč by jim na údržbu serverů,platy a výdělek bohatě stačilo když ještě budem kupovat krabičku s hrou za dalších pár set *10*
  • resolut1
    no nech si to strčia do.............
  • Rinkimen
    Jakožto velký fanda TES serie (vivat Morrowind!) jsem si chtěl hru pořídit, ale takhle asi počkam rok až dva na přechod na f2p, protože šance, že poplatky hře vydrží je minimální.
    • No pokud nevydrzi, tak ta hra asi zase nebude takovy zazrak. Opravdu dobra hra na poplatcich nema problem vydrzet.
      • Pokud by to byl takovy zazrak, tak musi mit miliony hracu a kde by je vzala ... no minimalne z casti by to museli byt hraci wowka ... ti jeste sou nauceni platit.
  • trololo...davam im pol roka..potom F2P

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit