Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedina hra, na kterou jsem na Kickstarteru prispel. Nejsem klasicky adventurni hrac,ale serie The Longest Journey je proste skvost. Lepsi adventura je pro me pouze Syberia,kterou povazuji za temer dokonalou hru vubec.
    • Prosimtě, můžeš být tak hodný a říct mi, co ti na TLJ přišlo tak skvostné? Třeba myslíš ten geniální puzzle kdy hráč musí použít opicu na hromadu bordelu aby vytvořil stín gangstera mířícího pistolí? Nebo vytahování předmětu z troleje metra na začátku, kdy si musel použít gumovou kachničku? Spíš mi to přišlo jako komedie s Leslie Nielsnem... podle té YT přednášky to spěje do third person adventury.. takže jako Tomb Raider ale bez střílení a skákání.. až ta hra vyjde, tak budeš rukama mlátit o zeď že jsi na toto příspěl, věř mi ;)
      • hlavni byl perfektne napsanej pribeh kterej vtahl.. to ze pouziju kachnicku v puzzle mi nevadi pokud se mi libi a pohlti atmosfera hry. omg! puzzly jsou jen podruzna vec ve vypraveni. takze ty zustan u simulatoru piskvorek.
        • puzzly jsou podružný? Puzzly jsou jedinej herní mechanismus adventur ty hňupe.
      • Hlavou o zed uz jsem mlatil, kdyz jsem podlehl (poprve a doufam ze naposled) davove hysterii zvane Diablo 3. Dodnes jsem se z toho nevzpamatoval :)
        Tyhle ''nelogicnosti'' (chces li to tak nazvat) byly ve vsech starych adventurach. Ale uprimne ja si uz nepamatuji vsechny detaily ze hry,takze ti je nemuzu vyvratit/potvrdit. Prece jen je to 11-13 let co jsem hral prvni dil. Co si ale pamatuji je ten skvely pocit z kouzelneho a pohadkoveho sveta, z nadherne grafiky(na tehdejsi dobu samozrejme) a na sympatie s hlavni hrdinkou. Jak uz jsem psal vyse,tenhle pocit prekonala jen jedna hra-Syberia.
        • no právě, ve všech "starých" adventurách.. od hry z roku 99 bych čekal trochu větší propracovanost co se hádanek týče než od prvního Monkey Islandu.. Grim Fandango vyšel o rok dřív a zvládl to exkluzivně.. měl by sis TLJ zahrát dneska znovu, za střízliva, a viděl bys, jak to je trapný a povrchní. Nejenom ty hádanky, ale celej příběh je totálně neuvěřitelnej jakože ani dítě by nedokázalo přistoupit na takováto pravidla a uvěřit tomu byť jen na vteřinu... už jen ty dialogy kdy STUDENTCE UMĚNÍ a MALÍŘCE vysvětluje Cortez jak se dívat na obrazy a co na nich vidět, a to, jak ona odpovídá, vždyť to je k smíchu proboha, scénář musel napsat postižený člověk.. fakt si to zahraj znovu a odhoď tu nostalgickou zátěž
          • Amylee.Anderson
            Já TLJ hrála poprvé před rokem nebo dvěma a je to nejlepší adventura, co jsem hrála. A Syberia v těsném závěsu.
          • PLuto.petr
            Za sebe musím nesouhlasit. Já nejsem moc příznivcem sci-fi ani fantasy, proto jsem k TLJ přistupoval spíš s chladným očekáváním. Ale musím říct, že ta hra mě dostala propracovaností obou světů, kvalitním scénářem a celkově parádní atmosférou. To, že jsou tam nějaké puzzly ne úplně logické je drobná kaňka, kterou celkové kvality hry bez problémů vymažou.
          • To nema s nostalgii nic spolecneho. Ja se skvele bavil i u druheho dilu.
            Nevim o co ti jde. Pro me ta hra byla tenkrat uveritelna a zabavna. Uz jsem psal vyse ze jsem ji hral davno,takze tve argumenty nemuzu vyvratit a tudiz tu vlastne vedes monolog.
            A mimochodem zahraj si treba Wolfsteina nebo Dune 2 nebo cokoliv stareho. Z dnesniho pohledu ti budou k smichu. Presto se o nich neda rict ze jsou to braky. Jsou to skvele hry sve doby....
  • Uz aby to tu bylo! Za ten cliffhanger bych jim nejradsi rekl nejake nepekne nekrestanske veci.
  • Hudy1141
    Tady je ten gameplay v Praze / Europolis kdyby to někoho zajímalo: http://youtu.be/EsAmaDfyO6k?t=17m55s
  • Skvělý článek, fajne jsem si počtl a na Dreamfall Chapters se hrozně moc těším. Spolu se Zaklínačem 3 moje nejočekávanější hry příštího roku *14*
    • Akorat sem rozehral dvojku, Longest Journey me donutila zase parit adventury, akorat, ze jsem narazil jen na daedelic a jejich whispered world a to mi zase zkazilo naladu.
      • PLuto.petr
        Whispered World jsem ještě nehrál, ale je řada jiných adventur, které stojí za zahrání.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit