Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gameplay v pohodě ale příště si dejte pozor na hlasitost hry. Kolikrát tam mluvíte a do toho vám mluví hra a vám ani hře není rozumět ani slovo. *3*
  • Tak si říkám,že by se slušelo pochválit redakci Games hned zněkolika důvodů: Vyživný gamesplay Thiefa,rozhovory s českými vývojáři od Pavla. Skvělá videorecenze rovnež Thiefa od Lukáše. FC #196 s Petrem Bulířem, teď další Gms play s Radkem Friedrichem a konečně souhrný článek vývoj her v čr 2013 od Martina Bacha ... to vše za poslední cca týden.
    Skoro mi příjde že, tako unikátní obsah (alespoň pro mě) by si zasloužil lepší PROMO (re-desing stránek ???)
    • Co to máš hnědýho na špičce nosu?
      • Jason_dinAlt
        Souhlasím. V dnešní době není důstojné někoho chválit. Na společenském řebříčku hlavně postoupíš, když na něco nadáváš nebo kritizuješ.
  • Keyz
    Vy*rat se na hajzu pořádně není žádná sranda. Je to velká dřina *15*
    • davidBray
      zkoušel jsem asi 5x a pořád mám zácpu *9*
      • Po únosu mimozemšťany, to už dávám s přehledem *3*
      • Keyz
        Povedlo se mi to zatím pouze jedno a poté jsem cítil stejnou úlevu jako postava ve hře jak to bylo namáhavé *1*
  • MidnighT91
    Hra je to skvělá ale zároveň mě celkem zklamala. Kde jsou hippíci, krabí lidí a obr Clyde z trailerů. Dohrál jsem to dřív, než jsem si to vůbec uvědomil a připádá mi jako by to skončilo v půlce děje...
    • Jsou tam, když budeš hledat ;)
      • MidnighT91
        Nesmysl. Dohráno na 100% krabí člověk je tam jeden a není to nepřítel. Ve starejch trailerech ale bojoval s několika z nich. Hippík tam není ani jeden a obr clyde z traileru je taky vystřiženej...
        • misho8723
          Tie trailery boli ešte z doby, keď to malo pod palcom THQ.. a vývoj tento hry aj bez bankrotu THQ bol dosť ťažký, takže Ubisoft musel z hry vyhodiť dosť vecí, aby hra vôbec vyšla - nestáva sa to ojedinele (napríklad STALKER, ostatné prípady dopadli oveľa horšie - Duke Nukem Forever, Aliens Colonial Marines,atď..).. možno sa ostatný materiál dostane do hry formou DLC.. ale inak je pre mňa osobne zatiaľ South Park najlepšou hrou tohto roka - aj keď veľkú konkurenciu zatiaľ nemal - a to aj bez toho aby som bol fanúšikom seriálu
  • zajímavý, v jiných rpg nejdou vraždit deti a tady to nikomu nevadi
    • vojtaruzek
      Až na to, že tady je nevraždíš.
  • plynova maska u jimba
  • Paulcz
    technická.. přes dialogy ve hře není slyšet komentář
    • Thorar
      Zrovna jsem to chtěl napsat
  • byl jsem nadšeny, ale ta část v kanadě mě teda moc nebere :-) uvidíme snad budu brzo z5 v south parku.
    • Část v Kanadě mě taky nebrala... Ale je to fakt rychlý, proběhneš to za 20-25 minut...
  • Po DEHR druhé RPG, které mě opravdu baví. Obsidiany si odteď budu hlídat (a naženu resty - F:NW a Alpha Protocol, pokud bude čas).
    • Paul_cz
      Všechny hry které Obsidian kdy udělal, jsou skvělé, ale musí k nim člověk přistupovat s otevřenou myslí, bez předsudků, a se srozuměním o jejich vývoji.
      Např. KOTOR 2 - perfektní RPG, na které ale měli jen 11( !!!!) měsíců a LucasArts jim to vydali aniž by to bylo hotové. I tak bylo skvělé, ale nyní je díky modderům ještě lepší.

      Neverwinter Nights 2 - slušné RPG, které ale má datadisk Mask of the Betrayer, jednu z nejlépe napsaných her od Planescape Torment.

      Alpha Protocol - trpí konzolovým zaměřením, takže doporučuju gamepad a překousnout slabší animace, ale scénářem a designem jedno z nejlepších RPG, navíc snad jediné ze současnosti. Perfektní dialogy a větvení děje.

      Dungeon Siege 3 - opět konzolově zaměřeno, takže i na PC doporučuju gamepad, se kterým se to hrálo skvěle a bavilo mě to až do konce. Krásný design světa, slušný příběh a kupodivu i dialogy (přeci jen je to Diablovka). Bavilo mě více než třeba Torchlight, o dost.

      Fallout New Vegas - dokonalé open world RPG, lepší než cokoliv co Bethesda kdy udělala. Přitom na to měli jen 18 měsíců, a bylo to jejich vůbec první open world RPG vůbec! Ono obecně, když se na jejich tvorbu člověk podívá, tak musí čumět - každé jejich RPG je úplně jiné (open world, DnD, diablovka, Mass Effektovka, South Park..), každé běží na jiném enginu (Unreal, Electron, Onyx, Gamebryo..), a přitom všechna jsou kvalitní. Obsidian a CDProjekt jsou nejlepší studia současnosti.
      • Dungeon siege totálně lituju vyhozených peněz, kdybych si s nimi radši vytřel zadek, udělal jsem líp, v koridoru můžeš aspoň občas odbočit nebo jít alternativní cestou tady jdeš furt dopředu akorát se cesta klikatí a o grafice raději ani nemluvím, na myši se to "dá" hrát a gamepad si kvůli dungeon siege kupovat fakt nebudu, protože špatná hra s lepším ovládáním je pořád špatná hra, hrál jsem různý paskvily ale ds3 je jednoznačně to nejhorší rpg na světě, to jsem hrál lepší rpg na mobilu. Mám krabicovky oba torchlighty a těm tohle nesahá ani po palec. Když jsem to kupoval tak jsem sám nevěřil lidem co tu hru pomlouvali ale skutečnost byla mnohem horší, když budu tahat hodně z paty, tak se mi líbil interface inventáře a to je u hry sakra málo
        • Paul_cz
          Je to diablovka, takže je jasný že to bude lineární, ikdyž spousta lokací je slušně rozsáhlých a provázaných (což asi nevíš, předpokládám že ses nikam dál nedostal). Jak jsem psal, gamepad je potřeba, s ním je to skvělá zábava, na myš to prostě není. Je to podobné Diablu 3 na konzolích, které taky bylo komplet předěláno na gamepad a hraje se úplně jinak (a spousta lidí by řekla lépe) než PC verze.
          • Ano výborně "Dungeon siege" budu hrát na gamepadu. Už se těším na Half life 3 na joisticku. *11* *16*
          • Tak na torchligt nebo diablo bych si ho pořídil, ale protože pařím hlavně na notebooku se kterým neustále cestuju a nejsem teda pořád pčipojenej k netu, tak jsem o D3 zatím ani neuvažoval
      • misho8723
        Pri Alpha Protocol fakt asi je lepšie hrať s gamepadom, aj keď zase mi nerobilo problém hrať aj s M+K.. ale okrem toho mi hra neprišla konzolovo zameraná, osobne mi veľmi pripomínala Vampire : Bloodlines len bez upírov, vlkolakov, zombií a chýbali mi viac zapamätateľné misie (ani jednu z misií by som nenazval výbornou).. ale napríklad RPG prvkami je to dosť hardcore RPG ako za starých čias CRPG.. príbehom, postavami, možnosťami, voľbami a dôsledkami, a spomínanými RPG prvkami mi hra prišla priam fantastická..technická stránka bokom..
        A Fallout NV je hra, kde som strávil na jedno prejdenie najviac času - na konci príbehu som mal okolo 94 hodín.. pri F3 som strávil asi 10 hodín, ale nuda ma od toho odradila (v podstate ako pri každej hre od Bethesdy)
      • kickasl
        Musim potvrdit, ze Fallout:NV je fakt pecka(ostatne 1 a 2 taky). Na Alpha Protocol se chystam.

        Ale chtel jsem se zeptat na neverwinter: jak moc je to "bojovy"? Zabiraj souboje vetsinu casu nebo clovek muze prozkoumavat svet, mluvit s lidma, resit veci dialogama? Je potreba k hrani/pochopeni datadisku puvodni hra?
        • Tilwaen
          Neverwinter je bojový tak "napůl". Většina dungeonů se hemží různou havětí, se kterou zkrátka nejde dělat nic jiného, než ji pozabíjet, protože si na nějaké to klábosení moc nepotrpí. Jinde se ze spousty střetů s inteligentními bytostmi můžeš dostat tím, že nepřítele zastrašíš, nebo naopak oslníš svými diplomatickými schopnostmi - v tomhle směru to opravdu jako RPG funguje a funguje to dobře.

          K prozkoumávání světa - prozkoumávat můžeš, ale není to open world; jednotlivé lokace jsou instancované a ne vždy se do nich můžeš vrátit zpět (něco zmizí například při přechodu mezi jednotlivými akty hry), ale stejně není motivace se tam vracet, tak to není zas tak zlé, jak to na papíře vypadá. Instance nejsou většinou zas tak malé, zkoumat je můžeš dle libosti, ale většinou v nich potkáš nějakou tu havěť, tak je potřeba mít se na pozoru. Některé lokace jsou vcelku rozsáhlé.

          Co se týče toho, jestli je k hraní datadisků potřeba i původní hra - ano, nejsou to standalone. K pochopení toho, co se kolem Tebe děje, je na začátku Mask of the Betrayer dobré mít za sebou dohranou základní hru, protože tam pokračuje příběh Tvé postavy. V Storm of Zehir je příběh sice jiný, ale zasazený do sledu událostí po základním dílu, takže se také hodí mít jej odehraný, nebo alespoň znát okolnosti toho, co se stalo.

          Co ještě dodat... Příběh je dobrý, ať už si vybereš kteroukoliv stranu. Když se k NPC chováš jako dobytek, tak mají občas vtipné průpovídky *1* A dál to samozřejmě Tvé vztahy s nimi ovlivní. To samé platí i pro Tvé společníky; s nimi můžeš mluvit téměř kdykoliv a podle toho, jaký u nich máš vliv (influence), Ti buďto poví něco navíc, nebo Tě naopak odbydou. Mají různé osobnosti, takže si pro svůj gameplay vždy někoho vybereš.

          Jen drobné upozornění, které se na Tebe může, ale nemusí vůbec vztahovat, je to jen taková má malá zkušenost - základní hra NWN2 je vcelku dlouhá. Ne natolik, aby začala nudit, ale když se objevily titulky, nikdy jsem se nedokopala k tomu, abych pořádně rozjela některý z datadisků. Je to jak kdybys měsíc jedl pouze lasagne a i přesto, že je to vynikající jídlo a moc Ti chutná, je ho zkrátka moc.
          • kickasl
            Dekuju :). Udelal jsi mi radost takovou podrobnou a presnou odpovedi.
            Trochu mi to dle popisu pripomina arcanum(az na to, ze to bylo hodne open world). Tam me souboje nebavili, ale i tak to byla skvela hra a dungeonama se dalo proklikat v pohode.
            btw. Rozhodne doporucuju :). Kvality hry skvele vystihuje to, ze jsem hru dohral a zacal hrat znova(a znova dohral).
          • Tilwaen
            Pokračování:

            Herní tip: Neboj se používat mezerník, zvlášť jsi-li caster. Zapauzováním hry se Ti otevírají vynikající možnosti pro taktizování. Tak jak jsem nutnost tohoto prvku zpočátku téměř nesnášela, po dohrání této hry a rozehrání čehosi jiného jsem pořád měla tendenci mačkat mezerník, aby mi hra dala trochu času na rozmyšlenou *1*

            Jinak NWN2 stojí na pravidlech Dungeons & Dragons (verze 3.5, tuším), takže pokud máš hry na podobné "klasické bázi" rád, určitě neváhej a NWN2 si pořiď. Nedávno se dala na GOGu sehnat vcelku levně celá platinová edice (hra + asi všechny datadisky); nevím, jak je to cenově teď, ale zřejmě to nebude nic hrozného, přecijen už tu hru na světě nějaký ten pátek máme *4*
    • Alpha Protocol mě osobně velmi zklamal, naopak new vegas velmi příjemně překvapil ale doporučuju si sehnat GOTY se všemi dlc, s kterými se zlepší různorodost prostředí, základní verzi jsem nehrál a ani bych to nedoporučoval, protože dlc jsou opravdu rozsáhlá a hru značně obohatí

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit