Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kalousek
    Ta grafika je v reálu tak hnusná, že se jedná s přehledem o nejhůře vypadající FPS na PS4 k dnešnímu datu. Modely aut vypadaj jak krabice z papundeklu, mizerný stínování, barevně přeplácaný, o texturách ani nemluvě. I ty Ghosts vypadaly graficky lépe. Nicméně se to nehraje špatně, ba naopak, jen nesouhlasím s tím, že to grafický zpracování nekazí dojem ze hry. Kazí, a to dost.
    • No, je tam fígl v tom, nastavit všechno na max (pozor, je tam je volba extra) a vypnout veškeré cashování (sun rays atd.). Pak je dobrý nastavit super-sampling alespoň na 2X.

      Po tom všem už hra nevypadá ke zblití.
    • Grafika za stavu věci velmi slušná, jen vymazaný gumídek může říct, že ne. Mám dojem, pane Kalousku, že byste měl dosavadní brýle si strčit do černýho kanelu a líp se civět.
      • maros.goc
        Grafika nového cod je tazky priemer
        • Mato1987
          Nehral si to, ale aj tak budeś hundrať a šomrať nad hrou.
        • He7he
          Ale kde ty věci. Velmi pěkná grafika.
          • Tak spousta lidi byla schopna napsat i o Ghost ze vypada dobre, pritom to byla nejhnusnejsi hra za poslednich 5 let. AW ma prumernou grafiku, BF 3 vypada furt o parnik lip.
  • maros.goc
    Hru som nehral ale pozeral som priechod prvymi urovnami na PC Gamer... Nic nove, klasicka tupá linearna striktne koridorova akcia so schopnosťami ktore môžete pouzit len ked vam to hra dovolí a povie (samozrejme s velkym napisom v strede obrazovky)... Rovnaká napln misii, rovnaky typ misii, rovnaka nuda....

    Vsetko by som zniesol az na posledný odstavec. Hovorit o tejto hre ako o potenciálnom kralovi zanru? Prosim?!!!
    • MrSanta
      Já to chápu tak, že tím žánrem myslí koridorové těžce skriptované střílečky. Tak by to mohlo králem žánru být. Ono moc jiných takových her krom CoD už moc nevychází.
      • Mato1987
        Nový wolfenstein, remake shadow warriora, moh warfighter, battlefield 4, killzone shadow fall, ale zčasti aj destiny alebo crysis 3 a môžem kľudne pokračovať aj ďalej.
        • Minimálně Wolfenstein a Crysis 3 mají ke koridorům a skriptům CoD dost daleko.
        • MrSanta
          Evidentně se rozcházíme v pochopení žánru CoD. Já to beru jako takový novodobý rail-shooter, takže bych tam snad zařadil akorát ten Warfighter a Bettlefield 4. Soudím ovšem jenom podle informací z druhé ruky, tento žánr nehraju. Takže se taky můžu plést.
          • Mato1987
            pletieš sa , nie je to v žiadnom prípade on rail shooter, práve naopak, v novom cod máš na výber niekoľko rôznych cestičiek ako splniť hlavný ciel v niektorých misiách.
            Za takú typickú a doslovnú on rail strieľačku by som skôr označil najnovšiu rambo hru.
            • Hrál jsi někdy DeusEx? I když asi pochybuju, to by si pak o COD nenapsal, že máš na výběr několik cest, jak splnit cíl v misích. Skriptovaný koridor v roce 2014 a pořád to dokáže vyhypovat lidi.

              Ale tak v pohodě se tu můžeš přihlásit mezi ostatní, tady to stejně dostane 8 nebo 9, protože chlebíčky jsou dobré...
            • MrSanta
              Rail-shooter tomu říkám s nadsázkou. Jinak OK. CoD hry jsou zcela mimo můj herní záběr.
    • Mato1987
      Nepros aj tak nič nedostaneš, to že si hru "hral" cez gameplay na jewtube o tebe mnohé vypovedá.
      • Co máš proti gameplayím? Na prvotní seznámení s hrou, kterou navlastním, je to ideální prostředek. Recenze jsou subjektivní a trailery jsou zpravidla sestřihy titulků, log, filmečků a hře samotné se většinou (možná záměrně) vyhýbají.
        • Mato1987
          Nie, nesúhlasím, pravý, nefalšovaný gameplay síce dokáže o hre prezradiť mnohé, no dokáže veľmi často hru úplne znechutiť potenciálnemu zákazníkovi takým spôsobom, že na hru úplne zanevrie, kedže aj kratučký pol hodinový gameplay dokáže skaziť taký ten prvotný dojem v prípade, že by si hru nakoniec kúpil. Kedysi existovala skvelá vec, ktorá sa volala tzv. demoverzia, bola to vystrihnutá krátka časť alebo hrateľná ukážka z hry, alebo niekedy úplne iná časť vytvorená práve pre prezentačné účely.
          Poslednú dobu si všímam, že samotná bethesda tieto gameplaye vo veľkom praktikuje, robili to aj s novým wolfensteinom aj s the evil within, neviem čo tým sledujú.
          Naopak páči sa mi prístup rockstaru, valve alebo blizzardu kde info o ich nových hrách uvoľnujú v určitých intervaloch a väčšinou sa jedná o krátke ukážky z prestrihových scien skombinovanými so samotným ukážkami hrateľnosti tak ako to bolo pri GTA V, sc II alebo RDR, left 4 dead 2 alebo portal.
          • Znechutit z jakého důvodu? Že je gameplayer lama nebo je hra nudná, nebo ..?
            Fakt nevím, u nás doma jsme spoustu her pořídili právě díky YouTube a marně vzpomínám, kdy jsem měl na nějakou hru zálusk a GP mě od ní odradil (k tomu jsou důvody jiné: cena, bugy, grafika, nuda, ...). Když mi nějaký GPer nesedí, tak se podívám na jiného.
            Demo je určitě nejférovější přístup, ale nesmí zasvinit HDD, neprudit reklamama apod.
            • Mato1987
              Tu nejde o to kto to hraje alebo predvádza tú hru v nejakom GP, ale tu ide o to, že jednoducho nemáš vôbec šancu zistiť, či ťa tá hra bude baviť alebo nie len z nejakého videa, ktoré niekto pridá na jewtube. A k tomu ešte väčšina týchto streamov/gp nových hier sú aj tak strata času, lebo jediné čo si z toho odnesieš sú zmiešané pocity a keď budeš sám hru hrať tak ten pocit prekvapenia a objavovania hry sa úplne vytratí.
              Demo je tak ako si napísal asi najférovejší prístup, presne niečo takéto urobila bethesda s the evil within, kde dala možnosť hráčom skúsiť si prejsť prvé tri kapitoly a potom si mohli hru aj zakúpiť s tým, že ich doterajší progres v hre ostane zachovaný.
      • maros.goc
        Co som hral? Vsak som len pozeral ci sa mi to bude pacit a ci nie... Nepacilo pretoze je to opäť zabava pre prostoduchych ludi
        • Radši někoho kdo hraje COD než hulváta co si honí ego na webu o hrách.
        • Mato1987
          Všimol si si, že som slovíčko hral, dal do úvodzoviek? treba čítať pozornejšie. To či je to zábava pre prostoduchých ty bohužial nedokážeš posúdiť, kedže si hru nehral.
  • Tak sem si dosud přečetl dvě vcelku dost odlišné recenze singlu a osobně se přikláním k té kritičtější.
    MP jde tak nějak mimo mě ale nešlo si nevšimnout kritiky hráčů kvůli lagům, počítám že totožný stav jako v případě Ghost. Jo když se utrácí stupidní částky na PR na dedikované servery už holt nezbývá.
    Coop mě u CoD vždy bavil a když to tak shrnu za 600 stovek bych tomu dal šanci. Něco mi říká že na tuto cenu už nebude třeba čekat tak dlouho jako tomu bylo v letech minulých. *6*
    • kdo chce psa biti... *6*
  • Jednoduše blbost za tu cenu. Problémem této značky je podle mě cenová politika. Proto stále taková kritika hry. Kdyby byla o 30% níže tak neřeknu. I staré díly se ale drží nahoře. Zato jak to stále recyklují a co já vím ještě, nebudu dávat takový prachy a klidně ji zkritizuji. Není to vyloženě blbá hra, rád si občas zahraji takto "tupou" střílečku, ale lituji všech peněz co jsem za to kdy dal. Tento díl si nekoupím protože už z principu nebudu dojná kr*va. Je mi ale jasný že spousta lidí to vždy každý rok koupí, budou to chválit do nebe, a ještě se tím budou chlubit.
    • Je nutné si uvědomit, že 60 euro pro přednější státy EU a především 60 amerických dollarů pro lidi v zámoří je asi tolik, co pro tebe 400 Kč, a to mohu potvrdit i ze své vlastní zkušenosti, jelikož jsem pracoval a žil 3 roky v Kanadě. Jak už jsme zmiňoval níže, ten problém nastáva v těch chudšich zemích jako je ČR.
      • To ale naopak vubec neni problem. Lidi se nauci dobre rozlisovat mezi trashem a kvalitou, nebudou cpat penize jako amici kazdejch pul roku do tyhle kravoviny a budou podporovat jen tituly, ktere si to zaslouzi.
        • az pro tebe bude 60 USD tolik jako spropitne pro kuryra za pizzu, tak to pochopis, oni tu hru miluji, stejen tak jako ja, nevidim zde sebemensi duvod proc davat nizsi cenu za tento produkt, stravnim v nem tisice hodin, ktera jina hra za 60 USD tohle dokaze? ja si koupil bioshock za 60 euro, ale dohral sem ho za asi 15 hodin, ja rozlisuji v cene to, co mi za tu cenu nabidne, kolik hodin si v ni vyhraju, takze to uz pochopte konecne *1*
          • Quake Live, hra zadarmo a seď tam klidně století
            • Máš pravdu, srovnávat QL s póvlem typu CoD není důstojné. Tímto bych se chtěl všem autorům QL omluvit
            • Kolego, přece nebudeš srovnávat CoD s takovou archaickou magořinou pro ementály....
  • MARTASLJ19
    Call of Duty kupujem pravidelne každý rok a ani toto ma neminulo, výborný diel - lepší vo všetkom oproti predchodcom.
    • Lepsi vo vsetkom? To je divny :( me to pripada naprosto stejny jako predchozi hry, nebo spis prochazecky mezi scriptama.
  • nemůže se začít používat jiný termín než rpg systém? v tomto kontextu se mi to zdá jako naprostá hloupost. vždyť přece nejde o vývoj postavy, ale jen o zlepšování zbraní.... co tak třeba upgrade systém?
    • Souhlasím. To co ve hře je, nemá nic společného s rpg systémem. Je to jen takový legrační pokus o nějaký, jak ty říkáš, upgrade systém.
  • Děkuji Games.cz za konečně adekvátní recenzi Call of Duty, souhlasím téměř se vším co recenzent zmiňuje, na co naráží a co také obhajuje. Že číselné hodnocení bude zmíňěno až po recenzi multiplayeru je snad logické, kor když u téhle hry 90% její herní hodnoty náleží právě multiplayeru, kromě toho když stejný postup byl i třeba u Crysis 3 tak to vám nevadilo že?

    Celej ten hate vůči Call of Duty titulu je směšněj, jak už okrajově zmiňuje recenzent, je vždy vtipné vidět jak na některých nezmiňovaných populárních internetových "warez" médií se strhuje smršť návalu zájmu o tento titul, jako u žádného jiného. Ono to je vždy tak, že ten kdo nejvíce hatuje tu hru potaji nejvíce krade a puká závistí těm, kteří si ji mohou dovolit. Zde nastává ten problém že pro Čechy je tato hra moc drahá, proto je lepší to hatovat a krást, což je sice smutné ale je to bohužel tak.

    Já osobně na Steamu vlastním všechny tituly Call of Duty od MW2 (včetně), a až na loňskej Ghosts jsem byl se všemi spokojen, převážně s Black Ops II a nyní s Advanced Warfare, který přináší spoustu dobrých a osvědčených metod od jinud, což do této série přináší nový nádech a já jsem za to rád. Strávím další stovky hodin u multiplayeru, a to je přesně co od toho očekávám, to proč si to kupuji a co mě uspokojuje.

    Rozhodně doporučuji, fanoušci Call of Duty titulu nebudou zklamáni. Enjoy it.
    • Fanboy promluvil. Ja osobne bych tu hru nehral ani zadarmo a vetsina lidi co ji hatuje taky ne. Ze tebe bavi a citis se jako trotl mezi vsema tema lidma, kteri ji povazuji za ubohost je tvuj problem.
    • Osobně nesu s nelibostí u téhle hry zaměření na multiplayer, ale i tak výborný a mozkový shrnutí.
  • sevastopol
    Ty vole co to je za recenzi? Recenze bez hodnoceni a jeste zminka o tom, ze opravdova recenze vyjde az po hodnoceni multiplayeru? Nejakej logickej duvod pro postnuti tehle recenze bez recenze nebo nejaka katastrofalni bota? Nechapu?
    • Nevím, co máš za problém, vždyť v textu je napsáno, že singl vidí na 8. A pokud tě zajímá MP, tak si holt musíš počkat.
    • Jestli máš inteligenci alespoň na úrovni průměrné dámské kabelky, tak si snad o hře obrázek uděláš i bez závěrečného čísla. A že multiplayer bude hodnocen zvlášť a později, na tom mi nepřijde nic nenormálního. *6*
      • V tom případ by to bylo neměla byt recenze,
        ale dojmy z hraní SP, název článku je zavádějící což není na tiscali ojedinělý jev
        • Někomu jde u této hry jen o SP, pak mu recenze SP přijde vhod, takže i tak nechápu, co pořád řešíte a jestli se opravdu bez čísla neobejdete, je mi z vás smutno. *7*
  • PLOT TWIST: Trollové v diskusi jsou adminové, kteří už to nevydrželi, ruply jim nervy a potřebou si tu na ty lidi taky zanadávat *1* ne že bych se jim divil
  • Pilgrim66
    Vždyť ten příběh je hroznej. Kdo hrál aspoň dva díly CoD od druhé mise mohl doslova a do písmene předříkat, jak bude děj pokračovat. V některých momentech jsem se fakt doslova začal smát.

    Jediný co to aspoň trochu zahraňovalo byly ty nádherný ingame filmečky, ale co naplat když vše ostatní je odpad...

    Něvěřil jsem, že to kdy řeknu ale i BF 4 měl lepší single než je tohle. Směska 100x ohraných motivů a jednorozměrných postav.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší